Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Beddua (1 Kullanıcı)

imported_nur_

Kayıtlı Kullanıcı
Beddua etmenin çok günah olduğunu biliyorum ama kalbimiz yinede buğz ediyor her dakika dilimizin ucuna düşündüklerimiz geliyorsa elimizde değilse ne yapmak gerek Allahından bulsun demek beddua yerine geçmezmi bu konuda yazı göremedim sitede beni biraz aydınlatın ne olur Allah rızası için.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Beddua etmenin çok günah olduğunu biliyorum ama kalbimiz yinede buğz ediyor her dakika dilimizin ucuna düşündüklerimiz geliyorsa elimizde değilse ne yapmak gerek Allahından bulsun demek beddua yerine geçmezmi bu konuda yazı göremedim sitede beni biraz aydınlatın ne olur Allah rızası için.

Bir müslümanın başkasına beddua etmesi caiz olmadığı gibi kendisine de beddua etmesi caiz değildir. Rabbimiz "Kendinizi öldürmeyiniz." (Nisa 92) "Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız." (Bakara 195) buyurmaktadır.

Kişi bir sıkıntıya maruz kaldığı zaman hayırlısını istemelidir. Bu hususta Allah Rasulu ( a.s.m )nun ifadeleri aynen şöyledir.

Hz. Enes ( r.a ) anlatıyor. Rasulullah ( a.s.m ) buyurdular: sizden hiç kimse maruz kaldığı bir zarar sebebiyle, ölümü temenni etmesin. Mutlaka onu yapmak mecburiyeti hissederse, bari şöyle söylesin: Rabbim! Hakkımda hayat hayırlı ise, yaşat. Ölüm hayırlı ise canımı al. ( Buhari, merda,19)

Alıntı: Sorularla İslamiyet

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Zulme uğrayan bir insanın beddua etmesi günah değildir. Ancak sebepsiz beddua etmek doğru değildir.

Rasûlüllah Efendimiz: "Ben lânetçi olarak gönderilmedim." (Müslim, birr 87) Buyurur. Bir mü'mine lânet (Beddua) etmenin, onu öldürmek gibi olduğunu bildirir. (Buhârî, edep 44)

Yapılan bir lânetin (bedduanın) yerine vardığında haksız yere yapıldıgını görünce sahibine döneceğini haber verir. (Tirmizî, birr 48; Ebû Dâvûd, edep 45)

Haklı bile olsanız beddua etmenizi tavsiye etmeyiz.

sorularla islamiyet

rumuzgüller

Kayıtlı Kullanıcı
selamınaleyküm çok güzel yamışsınız ama insan artık zulme daynamayınca ediyor beddua rabbim zulumde olanlara yardım etsin inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt