Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Beddua etmek (1 Kullanıcı)

Hasan011974

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Haz 2009
Mesajlar
289
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
İnsanların yıkımı mahvolmalası, harap olması için dua da, beddua da yapılmamalıdır. En başta, İslamiyet bizden bu nezaketi ister.

Peygamber Efendimiz (a.s.m.) kendisine dayanılmaz eza ve cefa yapan müşriklere karşı beddua yapmamış, onlar için Cenab-ı Haktan hep hidayet talep etmiş, hep bağışlayıcı olmuştur.

Beddua yapmaktan Cenab-ı Hak razı olmaz. Haksız yere yapılan bedduaların yapılana değil, yapana zarar verme ihtimali daha yüksektir.

SELAM VE DUA İLE..
 
H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

Hz. Hud kavminin islah
olmayacagını anlayınca:Ya Rabbi ! Sen her seyi biliyorsun Ben onlara peygamberligimi bildirdim Ey Rabbim ! Onlara ders almalarına vesile olacak bir musibet ver » diye beddua etti.

« Ad kavmi (Peygamberleri Hud'u) yalanladi da azabim ve tehdidim nasilmis
(gördüler). Biz onlarin üstüne, ugursuzlugu devamli bir günde dondurucu bir
rüzgar gönderdik » . Bu bulutun ismi «
sarsar » idi ve 7 gece, 8 gün devametti:
« Ad kavmi ise, ugultulu, kasip kavuran bir firtina
ile mahvedildiler. Allah onu, ardarda 7 gece, 8 gün onlarin üzerine musallat
etti. Öyle ki (eger orada olsaydin), o kavmi, ici bos hurma kütükleri gibi
oracikta yere sarilmis halde görürdün »

ALLAH(cc) mümminlerle beraberdir ve asla zulme rıza göstermez, ya derhal ki çoğu hal derhaldir aslında ya da bir vakit tayini ile o neticeye kullarını hazırlayarak yani o azaba müstehak olanları tam azaplık edip kurtulanları da kurtarılacak kıvama getirene kadar tehir eder. bu süre o belde için berzah alemi gibidir zira sonunda ölüm vardır. bu hali dahi kısaltmanın yolu ALLAH(cc) itaattır. anlaşılmayan nokta şu herkes ALLAH(cc) AZABINI BİLİR allah(CC) İMAN etmelerine izin vermez. firavun bu konuda en üstün örnek. kıtlık kuraklık kan çekirge asay-ı musa ve elin parlamasını görür iman ettirilmez. burda zulme sabır yo. ahmakların şerrinden kurtulma var. beyinsizler yüzünden helak edilmeme var. yoksa belanın hası tepeye yağan ve bunu talep eden mümminler değil mi? efendimiz(SAS) kişiliği diğer peygamberlerle aynı olmakla beddua etmek için değil ıslah etmek için gönderilmiş insanlar. onun şahsına ait sıfatlar diğer mürsel peygamberlerde de var. ancak beddua dediğimiz husus fiili olarak olmasa dahi Lutilere Allah lanet etsin, Paraya tapana lanet olsun, Bid’at çıkarana lanet olsun, Eshabıma sövene lanet olsun şeklinde küfür karşısında ve bunların doğal olarak elebaşılığını yapanlara karşısında bedduanın ta kendisini yapmışlardır. bu şundandır. kişi ameliyle cehenneme girmekten korkmuyorsa o kişiye ALLAH(cc) buğz eder. onun buğzu en yüksek imani seviyeye sahip olsa bile en iyimser kelime ile bedduaya sebebiyet verir. o yüzden kul kendini ALLAH(cc) sevdirmeye çalışmalıdır. öyle hadisler var ki kendimde şahid oldum bi nebze ağırlığını da yaşadım. bedduanın çok fevkinde direk zinakar olmayla itab ediliyor insanlar. beddua ALLAH(cc) şöyle yapsın böyle yapsın demek değil ki. çıplak gezen kadına şehvetle bakan onunla zina yapmış gibidir. bu beddua değil mi? bu fiili yapana ne denir ve beddua edilmediği halde bu kişi nereye gider. o yüzden efendimiz(SAS) ıslah etmek için gelen peygamber(ASM) dan biridir ve gerçekten azgınlığın artık insani bir tarafı kalmayacak hali olduğu an itibariyle küfrün karşısında azim bir duruş sergilemişlerdir. ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.
 

leyla-1

Altın Üye
Katılım
4 May 2007
Mesajlar
38,432
Tepki puanı
5,314
Puanları
163
Yaş
50
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun emeklerinize gönlünüze sağlık.Beddua etmek hiç güzel birşey değil bugün bende o yüzden doalayı çok üzgünüm yetmiş yaşında bir teyzemizz var kendisi çok aılar çekti yaşlı bazı şeyleri bilmiyor herkese beddua ediyor ne yapmak gerektiğini inanınki bizlerde bilmiyoruz dua ediyoruz hidayete ersin diye bugün bende o bedduadan nasibimi aldım durup dururken:( okuduğum Kur'anla ve yaptığım ibadetlere kadar Allah yar ve yardımcımız olsun hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
 

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2009
Mesajlar
923
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
kardeşim çok güzel konu ben böyle düşünürüm genelde;
hayatımda özellikle anne-baba bedduası almamaya özen gösteririm çünkü yüksek ihtimalle tutar bedduaları bu allaha kalmış bir şey olduğu kanaatindeyim hayatımda da beddua ettiğimi zannetmiyorum ama farkında olmadanda etmiş olabilirim dediğin gibi kişilere zarar verebilir sağol yazı için
 

Hasan011974

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Haz 2009
Mesajlar
289
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Gözlerinize sağlık kardeşler.Evet baba bedduası tutar derlerdi hep çocukken onun için babamın sözünden hiç çıkmammıştım çok şükür bugünlere geldik.
 

arifyavuz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Tem 2009
Mesajlar
49
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
ALLAH Razı Olsun. Selam ve dua ile din kardeşlerim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt