Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bebeğin göbek bağını ne yapmak gerekiyor? (3 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Soru: Bebeğin göbek bağını ne yapmak gerekiyor? Halk arasında gömüleceği yerin bebeğe tesir edeceğine inanılıyor.

Cevap:
Göbek bağı müsait bir yer bulunursa gömülür, bulunamazsa uygun bir şekilde bir beze, poşete koyarak çöpe atılır. Göbek bağının gömüleceği yerin bebeğe etki edeceğine dair halk arasında yaygın olan inancın aslı astarı bulunmamaktadır. Bebeğin ahlaki özellikleri ailesinden ve çevresinden edineceği eğitim ve izlenimlerle oluşur. Ailelerin bebeğin göbek bağından önce çocuklarına nasıl bir eğitim vereceklerini düşünmeleri gerekmektedir.

alıntıdır

nisan21

Kayıtlı Kullanıcı
Bunu öğrendiğim iyi oldu:))) Oğlum doğduğunda ben daha küçüktüm:))) 16 yaşımdaydım; göbeğinin gömüleceğini bilmiyordum ve sobaya attım.:( Kızımın göbeği de ( bu defa büyüktüm) evin bir yerinde duruyor... Hala ikisi de gömülmedi...Niye bende bilmiyorum:))

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Bunu öğrendiğim iyi oldu:))) Oğlum doğduğunda ben daha küçüktüm:))) 16 yaşımdaydım; göbeğinin gömüleceğini bilmiyordum ve sobaya attım.:( Kızımın göbeği de ( bu defa büyüktüm) evin bir yerinde duruyor... Hala ikisi de gömülmedi...Niye bende bilmiyorum:))
kızınınkini gömebilirsin evin bahçeliyse eğer. bak farketmiyormuş yani gömüp gömmediğin ya da nereye gömdüğün. insanın saçı tırnağı vücudundan kopan şeyler yani gömülmesi tavsiye ediliyor efendimiz sav tafafından. benim oğlumunkide gömülmedi yanlışlıkla çöpe gitti annem tarafından. kayınvalidem de az söylenmedi tabi. ben onu şuraya gömecektim falan. hep cahillik biz çocuklarımızı dindar olmaya teşvik edicez ilk önce kendimiz uygulayacağız yani namaz kılıcaz oruç tutucaz onun yanında Kuran okucaz ellerimizi açıp dua edicez küfür etmicez çocuğun yanında uygun davranışlarda bulunucaz, isyan edici kelimeler kullanmıcaz. ona sevgiyi öğreticez Allah sevgisini her sevgiyi. inşallah başarabiliriz. onun dışında da eğitimiyle ilgilenicez imkan vericez. bunları yaparsak fakülte bahçesine göbek bağını gömmenin bir anlamı kalmaz zaten. bir şekilde oluşmuş bunlar işte. cahillik. anlatalım etrafımıza.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt