Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bebeğimize ilk ne öğetiyoruz... (2 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve rahmetullahi ve berakatüh

Anne yeni doğan çocuğuna devamlı Allah de Allah de yavrum diye telkinde bulunuyordu.
Yanındaki arkadaşı niye anne veya baba dedirtmiyorsun herkes önce o kelimeyi öğretmek ve duymayı ister.
Bilinçli bir anne ne söyler Rabbim hepimize böyle eşler nasip eylesi.
Söz Şu; Yavrum anneyi babayı ister istemez öğrenecek önemli olan Allahını bilmesi Önce Allah demesi.

Bu duyduğum hikayeyle yola çıkmak istedim devamlı içimde bir uktedir. İnşallah rabbim böyle bilinçli Müslümanlar olmamızı nasip eyler.

Bebeğimize ilk öğrettiğimiz ne. Evlilik çok kutsal bir kurum. Herkes evliliğinin bir meyvesi olarak dünyalar sevimlisi bir çocuğunun olmasını ister. Çocuk bir evliliğin güzelliğine güzellik katarken, yıkılmakta olan yuvalara da can katar. Fakat biz bu meyvemize ne aşılıyoruz. Onlara ilk ne öğretiyoruz. Anne baba demeyi mi, küfür etmeyi mi (Hadi oğlum şu amcaya bi küfür et bakalım hep biz erkeklerin erkeklik merakı), yada başka şeyler. Bu bebeğimiz bizim meyvemiz ise ona nasıl tohumlar ekiyoruz, böceklerden çıyanlardan korumak için aşısını veriyormuyuz. Yani diyeceğim bebeğimizi Müslüman bilinçli bir genç olarak mı yetiştiriyoruz, ilk rabbinimi tanıtıyoruz, yoksa anne babasını mı, parayı mı, serseriliği mi. Geleceğinin iyi olması için elimizden gelen imkanları kullanırken, hayatımızı ona adarken hatta ölümü bile göze alırken, ahireti için bişeyler yapıyormuyuz.

Bildiğimiz gibi bebekler anne karnında bizim konuşmalarımızı duyar ilk 2-3 aylıkken galiba tam hatırlayamadım. Oradan başlayarak ne öğretirsek kaydetmeye başlar ve ilerde bir gün karşısına çıkan bu kelimelere yabancılık hissetmez. (Allah, Hz. Muhammed, Kuran-ı kerim, La ilahe İllallah). Onun için bebeğimizle anne karnında konuşmaya başlayalım. Onu sevelim sevildiğini, sevmenin ne demek olduğunu bilsin. Annesi babası okşasın. Ona Allahı anlatsın. O anlar anlar bizden iyi anlar hemde. Kuran-ı kerim dinletsin şarkı dinleteceğine, ama taa ana karnındayken öğretmeye başlansın.

Peygamberimizin Sünnetinde Terbiye kitabında Prof. Dr. İbrahim CANAN şöyle anlatır

Rivayette Hz. Peygamberin a.s. akraba çocukarından bu safhaya gelmiş olanlarla hususi ilgilenirdei. İbni Şurayb diyor ki; Abdul Muttaliboğullarından bir çocuk konuşmaya başlayınca Hz. Peygamber şu ayeti 7 sefer okutarak talim ettirdi. Hamd O Allaha olsun ki O ne bir çocuk edinmiştir nede mülkünde bir ortağa sahiptir.

Diğer bir kısım rivayetler iman telkin eden kelime-i tevhidin ısrar edildiğini göstermektedir. Çocuklarınıza ilk öğreteceğiniz kelime LA İLAHE İLLALLAH olsun. Ölüm sırasında da o kelimeyi telkin ediniz. Zira kimin ilk kelimesi LA İLAHE İLLALLAH olursa bin yıl yaşasa da tek bir günahtan suale maruz kalmaz.

Çocuk gelişimiyle ilgili bildiklerinizi paylaşırsanız hepimiz bilgilerimize bişeyler daha ekleyebiliriz. Çocuk terbiyesi ile ilgili bildiğiniz, hoşunuza giden kitapları paylaşırsanız sevinirim.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bebeğimize ilk ne öğetiyoruz...

Evet arkadaşlar biraz yoğundum ilgilenemedim bebeğimize ne öğretiyoruz. veya ne öğretmemiz gerekir.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOCUKLARIMIZ BÖYLE OLMASIN :)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

SELAM, SAĞOL BÖYLE GÜZEL Bİ KONUYU BİZLERLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN. O ANNENİN YAVRUSUNA ÖNCE ALLAH'I ÖĞRETMESİ ÇOK HOŞUMA GİTTİ, ELBETTE ANNE BABAYI ZATEN ÖĞRENECEK, ÇOK GÜZELDİ ALLAH RAZI OLSUN... SELAMETLE..

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

SÜPERLER YA ALLAH RAZI OLSUN

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsu kardeşim inşallah faydalanırız

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

bunlar nasıl bakalım

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

BENİMKİ DAHA GÜZEL:):)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

BU NASIL Bİ ŞEY? BEN BUNA BİTİYORUM..:D:D:D

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

öbürü yine çıkmadı ya allah allah

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK TATLI BU:eek::D O SAÇ KİMDE OLSA AYNI TEPKİYİ VERİRDİ. YAZIK YA!!!

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

:):):):):) BUNLAR ÇOK GÜZELLER İŞTE

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşlerim süperler maaşallah Rabbim herşeye Kadirdir.ben böyle sohbetlere katılamıyorum. hep baktığımda çewrim dışı oluyorsunuz... neyse Selam ile...

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
Allah razı olsun kardeşlerim süperler maaşallah Rabbim herşeye Kadirdir.ben böyle sohbetlere katılamıyorum. hep baktığımda çewrim dışı oluyorsunuz... neyse Selam ile...

YOK CANIM KARDEŞİM ÇEVRİM DIŞI DEGİLİ<Z SEN YAZ ARKADAŞLAR CEVAP VERİRİLER SIKMA CANIN.B)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

SELAM NURESMA KARDEŞİM, BİZLER ÇEVRİMDIŞI OLSAK DA BAŞKA ARKADAŞLARIMIZ VAR. BİZE DE BİŞEYLER YAZSAN DA SİTEYE GİRDİĞİMİZDE CEVAP YAZARIZ KARDEŞİM.. ALLAH'A EMANET OL..

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:

ecmain kardeşim. Sen cevabını yaz inşallah mutlaka biri cevap verir olmazsa sonra cevaplanır. Biz öyle bir girip bi çıkıyoruz. Hakkını helal et hoş geldin aramıza.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

bu konu güzel değilmiiiiiiiii. İnşallah resim çıkar.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt