selamün aleyküm arkadaşlar geçen hafta denemek istedim ve inanamadım oldu
sizlerle paylaşmak istedim
malzemeler:
-1 su bardağı su
-1 küçük paket(42 grlık) yaş maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 su bardağı süt
-6 su bardağı un(ben ölçtüm ama yanlış olmasın yumuşak bir hamur olacak)
tuz
yapılışı:
ikisininde hamuru aynı
bir küçük paket 42 gr yaş mayayı bir su bardağı ılık su ekleyerek eritin bir tatlı kaşığı şeker ekleyin 10 dk dinlensin. 1 su bardağı ılık sütü de ekleyin. tuz koyun ve aldığı kadar un koyup yoğurun ben yanlış saymadıysam 6 su bardağı un koydum. üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin. kabardıktan sonra tekrar yoğurun. dinlendirin. portakal büyüklüğünde parçalara ayırın tekrar dinlendirin. (yine üzerinde nemli bezle ılık ortamda.) daha sonra hafif unlanmış bir yerde yuvarlak olarak bir cm kalınlığında açın. ben bu şekilde üç bazlama yaptım.
lavaş için ise portakal büyüklüğünde olan bir hamuru dörde böldüm yumurta büyüklüğünde oldu. lavaş ince açılıyor tabi. tabak büyüklüğünde açtım.
hem lavaşı hem bazlamayı teflon tavada çevire çevire pişirin . bir tarafı hafif pişince diğer tarafını da çevirin ve pişirin.
isterseniz bazlamayı içini ayırıp tereyağ ve peynirle yiyebilirsiniz.
lavaşta köfte için dürüm olarak kullanabilirsiniz.
afiyet olsun.
malzemeler:
-1 su bardağı su
-1 küçük paket(42 grlık) yaş maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 su bardağı süt
-6 su bardağı un(ben ölçtüm ama yanlış olmasın yumuşak bir hamur olacak)
tuz
yapılışı:
ikisininde hamuru aynı
bir küçük paket 42 gr yaş mayayı bir su bardağı ılık su ekleyerek eritin bir tatlı kaşığı şeker ekleyin 10 dk dinlensin. 1 su bardağı ılık sütü de ekleyin. tuz koyun ve aldığı kadar un koyup yoğurun ben yanlış saymadıysam 6 su bardağı un koydum. üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin. kabardıktan sonra tekrar yoğurun. dinlendirin. portakal büyüklüğünde parçalara ayırın tekrar dinlendirin. (yine üzerinde nemli bezle ılık ortamda.) daha sonra hafif unlanmış bir yerde yuvarlak olarak bir cm kalınlığında açın. ben bu şekilde üç bazlama yaptım.
lavaş için ise portakal büyüklüğünde olan bir hamuru dörde böldüm yumurta büyüklüğünde oldu. lavaş ince açılıyor tabi. tabak büyüklüğünde açtım.
hem lavaşı hem bazlamayı teflon tavada çevire çevire pişirin . bir tarafı hafif pişince diğer tarafını da çevirin ve pişirin.
isterseniz bazlamayı içini ayırıp tereyağ ve peynirle yiyebilirsiniz.
lavaşta köfte için dürüm olarak kullanabilirsiniz.
afiyet olsun.