Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

^^bazen çeresiz kalıyorum!!!!! (1 Kullanıcı)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. kardeşlerim benim 3.5 yaşında bi kızım var allaha şükür saglıklı çok akıllı ama inatcı asıl sorun buda degil uyum sorunu yaşıyo eşimin tayini sebebiyle buraya taşınalı 8 ay oldu ama hala alışamadı evi seviyo kendi başınayken iyi ama arkadaş ortamına girince paylaşmak istemiyo hiçbişeyi ama gitdip gelmek istiyo biri gelice yada biyere gidicemiz gün çok seviniyo ama sonrası onada banada eziyet oluyo daha önce oturdugmuz yerde böyle degildi (verirmisin alabilirmiyim )gibi sözler kulanan çocuk şimdi diger arkadaşının elindeki şeyi pat diye alıyo böyle olunca diger çocukta aglıyo ve geri alamıyoruz.o istedigi oyuncakları alıp arkasını dönüyo kendi oynuyo oyununa karışan olunca basıyo çıglıgı. ben bunu şuna baglıyorum buraya geleli pek dışarı çıkmadık hep yanlız kaldı alışsındiye buaralar arkadaş ziyaretlerini sıklaştırdık ama degişmiyo nasıl tepki vericemi şaşırdım bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim :gulegule

kibaraggul

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam;

Maşallah resimdeki yaramaz galiba :K Çocuğum yok ama;çocukları çok seviyorum ilgilenirim. bence taşınmanız onun üzerinde olumsuz etki yaratmış diye düşünüyorum.Sonuçta o herşeyi mantıklı bir şekilde anlamayablir,taşınmanızdan dolayı sizi suçluyor olabilir.Üstelik eski evinizde arkadaşları filanda vardıysa bunun için size tavır alıyor diye düşünüyorum.Bence biraz sabırlı olun bu evinizide alışınca bu sorun kalkar inşallah.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
sa kardeşim.formunuzu gördüm ama çalıştığım için müsait değildim.
Allah bağışlasın avatardaki resim kızınız zannedersem.maşallah çok tatlı.
kızım dünyaya geldiği zaman tek torun olduğu için çok kaygılanmıştım.el bebek gül bebek diye yetişiyordu.onun şımarık bir çocuk olmasından çok korkuyordum.2.5 yaşında babannesine gitmişti.dönüşünde melek kızım gitmiş yerine hırçın,paylaşmayı bilmeyen bir çocuk gelmişti.bizde eşimin işi gereği başka şehire taşınmıştık.aynı durum bizdede oldu.öncelikle alacağınız kararda eşinizle ortak tavır takınmak çok önemli.paylaşmayı bilmeyen çocuk genellikle anne-baba tarafından bir dediği iki edilmeyen çocuklar malesef.önce çocuk karşısında herzaman kararlı bir anne-baba görmeli.ne yapacağını bilmeyen bir anne-baba görürse karşısında dediklerini yaptırmak için fırsat doğar.bu yaşlarda çocuk hırçın olabilir o yüzden çok dikkatli olun.sakın ssinizi yükseltmeyin.usulüne göre birşey istemiyorsa cevap vermeyin.alabilirmiyim,verirmisin demezsen cevap vermiyorum deyin.ben renkli kağıtlar almıştım.çiçek gibi resimler ve küçük resimler.kızımla bunları güzelce hediye paketi yapmıştık.gittiğimiz yerlerdeki kişilere hediye etmesini söylemiştim.çok hoşuna gitmişti.ilk hediyemizi babamıza yaptık.deneyin.yemek masasına çiçek koyun.babanızada aynısını yapın süpriz diye.bir yaşıtını evinize davet edin .çocuğun sizi yönetmesine asla izin vermeyin.sonuç. kızım 9 yaşında ve mükemmel bir kişiliğe sahip çok şükür.lafımızın üzerine laf söylemez.yardım sever,saygılı.sakin.işim çıktı yine yazarım

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
çiçeğin ne alakası var demeyin.çocuğu yumuşatır,sakinleştirir.

musap

Kayıtlı Kullanıcı
çocukların zaman sürecinde değişmeleri normal gelişme süreci dedğimiz bu konumda çouklara onlara sözle bişeyleri yaptırmaktan ziyade uygulmalı olarak götsermek en güzeli konuşmak derler ama sizin yaptığınız ve denediğiniz gibi bu pek çözüm üretmiyo.size bi hikaaye yazıyorum belki bilirsiniz inşallah ne dedğimi analrsınız.hz.hasan ve hüseyin hızlı abdest alan birini görünce ona nasıl bunu söliceklerini düşürnürler sölselerde adam bunu yanlış anlar die korkmuşlar(daha yaşları küçük bu arada)sonra adamın yanına gidip ona bakın amca hangimiz güzel abdes alıyo derler abdest almya başlarlar adam onlara bkar ikisi çok güzel abdest alır ikinizde güzel alıyosunuz yavrum kötü alan biri varsa oda benım der.çocğunuza davranışlarınızla örnek olun onun dikatını buna çekmeye çalışın kötü davranışlardan uzak tutun görmesinie izin vermeyin eğitivi programlar izletin inşallah yararlanırsınız dediklerımden

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
onunla oyun oynayın.mesela komşuculuk.siz ona gidin misafirliğe oda size gelsin.o yun sırasında vermek istediğiniz mesajı ona verebilirsiniz.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
onunla yapma etme diye konuşmayın sakın.bir yetişkin gibi konuşun.ama çocuk olduğunuda unutmayın.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
musap kardeşime katılıyorum.ilahide dinleyin kızınızla.rahatlatır.sakın heleki toplum içinde uyarmayın.çocuğu rencide eder.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
ya gülmüyorsunuz demi yazdıklarıma.arkadaşlarım çok kızardı çok ince düşünüyorsun diye.ama şimdide nasıl laf dinleyen bir çocuk diyorlar

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
kızım dünyaya geldiği zaman tek torun olduğu için çok kaygılanmıştım.el bebek gül bebek diye yetişiyordu.onun şımarık bir çocuk olmasından çok korkuyordum.2.5 yaşında babannesine gitmişti.dönüşünde melek kızım gitmiş yerine hırçın,paylaşmayı bilmeyen bir çocuk gelmişti.bizde eşimin işi gereği başka şehire taşınmıştık.aynı durum bizdede oldu.öncelikle alacağınız kararda eşinizle ortak tavır takınmak çok önemli.paylaşmayı bilmeyen çocuk genellikle anne-baba tarafından bir dediği iki edilmeyen çocuklar malesef.önce çocuk karşısında herzaman kararlı bir anne-baba görmeli.ne yapacağını bilmeyen bir anne-baba görürse karşısında dediklerini yaptırmak için fırsat doğar.bu yaşlarda çocuk hırçın olabilir o yüzden çok dikkatli olun.sakın ssinizi yükseltmeyin.usulüne göre birşey istemiyorsa cevap vermeyin.alabilirmiyim,verirmisin demezsen cevap vermiyorum deyin.ben renkli kağıtlar almıştım.çiçek gibi resimler ve küçük resimler.kızımla bunları güzelce hediye paketi yapmıştık.gittiğimiz yerlerdeki kişilere hediye etmesini söylemiştim.çok hoşuna gitmişti.ilk hediyemizi babamıza yaptık.deneyin.yemek masasına çiçek koyun.babanızada aynısını yapın süpriz diye.bir yaşıtını evinize davet edin .çocuğun sizi yönetmesine asla izin vermeyin.sonuç. kızım 9 yaşında ve mükemmel bir kişiliğe sahip çok şükür.lafımızın üzerine laf söylemez.yardım sever,saygılı.sakin.işim çıktı yine yazarım

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam;

Maşallah resimdeki yaramaz galiba :K Çocuğum yok ama;çocukları çok seviyorum ilgilenirim. bence taşınmanız onun üzerinde olumsuz etki yaratmış diye düşünüyorum.Sonuçta o herşeyi mantıklı bir şekilde anlamayablir,taşınmanızdan dolayı sizi suçluyor olabilir.Üstelik eski evinizde arkadaşları filanda vardıysa bunun için size tavır alıyor diye düşünüyorum.Bence biraz sabırlı olun bu evinizide alışınca bu sorun kalkar inşallah.

evet kardeşim eski evimizde arkadaşları vardı hepsi ondan birkaç yaş büyüktü ve hep onu idere ediyolardı şimdiki arkadaşları kendi yaş gurubu biraz buda galiba sorun oluyo ilgilendigin için teşekkür ederim kardeşim allaha emanet olun:)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
SA.ÖZÜR DİLERİM MESAJ YANLIŞLIKLA 2KERE GELDİ.:H

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı

evet resimdeki kız aslında şımarık bi çocuk degil sırf herşeye sahip olamıyacagını bilsin diye bazen yapa bilecegim isteklerini bile yapmıyorum normalde istedigi alınmayınca pek uzatmaz sorunu..hediye konusu aklıma yattı :evetbunu mutlaka deniycem kendisi hediye almaktan çok mutlu olur bu aralar resim yapmaya başladı resimlerini arkadaşlarına hediye etmeyi ona teklif edicem ayrıca çiçege bayılır ..allah razı olsun kardeşim

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
çocukların zaman sürecinde değişmeleri normal gelişme süreci dedğimiz bu konumda çouklara onlara sözle bişeyleri yaptırmaktan ziyade uygulmalı olarak götsermek en güzeli konuşmak derler ama sizin yaptığınız ve denediğiniz gibi bu pek çözüm üretmiyo.size bi hikaaye yazıyorum belki bilirsiniz inşallah ne dedğimi analrsınız.hz.hasan ve hüseyin hızlı abdest alan birini görünce ona nasıl bunu söliceklerini düşürnürler sölselerde adam bunu yanlış anlar die korkmuşlar(daha yaşları küçük bu arada)sonra adamın yanına gidip ona bakın amca hangimiz güzel abdes alıyo derler abdest almya başlarlar adam onlara bkar ikisi çok güzel abdest alır ikinizde güzel alıyosunuz yavrum kötü alan biri varsa oda benım der.çocğunuza davranışlarınızla örnek olun onun dikatını buna çekmeye çalışın kötü davranışlardan uzak tutun görmesinie izin vermeyin eğitivi programlar izletin inşallah yararlanırsınız dediklerımden

s.a. ilginiz için teşekkür ederim tavsiyelerinizi büyükbi dikkatle inceliyorum ve mutluka uygulıycam sagolun doslarım:evet

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
musap kardeşime katılıyorum.ilahide dinleyin kızınızla.rahatlatır.sakın heleki toplum içinde uyarmayın.çocuğu rencide eder.

minikduaları çok seviyo çogunu ezbere biliyo bu arada subhanekeyi ve ihlası ögrendi. yumurcak tvyi izliyo oradaki programlar genelde egitici.allah yardımcınız olsun çocuk yetiştirmek çok zor manevi sorumlulugu agırbi yük rabbim hepimizi muhafak eylesin inşallah:gulegule

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
minikduaları çok seviyo çogunu ezbere biliyo bu arada subhanekeyi ve ihlası ögrendi. yumurcak tvyi izliyo oradaki programlar genelde egitici.allah yardımcınız olsun çocuk yetiştirmek çok zor manevi sorumlulugu agırbi yük rabbim hepimizi muhafak eylesin inşallah:gulegule
MAŞALLAH.EVET ÇOCUK YETİTİRMEK RESMEN BİR SANAT.AMA GEÇİCİ BİR DÖNEM.LÜTFEN ÜZÜLMEYİN.RABBİM ACILARINI GÖSTERMİSİN.AMİN KARDEŞİM.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
kızıma yazdıgım ilk mektup sizinle paylaşmak istedim

Dört aydır birlikte yaşıyoruz.miğde bulantılarıyla merhaba dedin annene ilk zamanlar rahatsızlık,hastalıktı hissettiğim sonra kıpırdamaya başladın o harika duyguyu bana hissettirdiğin için sana teşekkür ederim bebeğim.sonra geçen hafta doktora gittik seni ilk defa gördüm sen benim bir parçamdın ve gerçekten varsın birlikte nefes alıyoruz,yediklerimi paylaşıyoruz anne olmanın,seni hissetmenin ne harika bir şey olduğunu anlatmam imkansız.
Henüz 19yaşındayım 2yıl önce tanıştık babanla ve 6aydır evliyiz aslında anne olmaya hazır mıyım bilmiyorum ama sana iyi bir anne olacağıma inanıyorum ve seni çok seviyorum.
O minicik ellerine,yanaklarına,minicik gözlerine,sana kavuşacağım günü iple çekiyorum seni kucağıma alıp koklamak kim bilir ne güzel bir duygudur

15.04.2004
küçüğüm 6aylık….
Hani imiş annesinin küçüğü,güzelim,tatlı kızım benim.zaman ne çabuk akıp gitti ne tatlı heyecanlarla alıştırdın bizi kendine başlarda yadırgarken şimdi sensiz bir hayat düşünemez olduk.artık seninde içinde bulunduğun bir hayat planlıyoruz,dualarımızda senin için her şeyin en güzelini diliyoruz,en tatlı hayalleri senin üstüne kuruyoruz.bilmem duyuyor musun bazen kızıyoruz sana(hay şımarık şimdiden yaptıklarına bak)diye söyleniyoruz ya bakma öyle dediğimize senden kaynaklanan sancılar bile bir başka güzel.hani o bize dünyanın en tatlı duygularını tattıran tepmelerin var ya bilemezsin onları ne büyük hevesle sayıyor,dinliyoruz.sana isim arıyorum en özel,en güzel olsun istiyorum aslında bunu sana sorma şansım olsun isterdim.
Zaman öyle kötü ki seni dünyaya getirmekten çok yetiştirmeye ilişkin kaygılarım var seni sağlam bir karakter,sağlam bir imanla yetiştirmek ve sana en güzel geleceği sunmak istiyorum.
Bembeyaz,dokunulmamış bir kumaş olarak düşünüyorum seni ve ben bu kumaşı işleyecek bir çırak acemi olduğuma bakma senin ne kıymetli olduğunu en fazla ben bilir ve ona göre itina gösteririm sana…..

rabbim buduyguyu herkese tatdırsın

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt