Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bayramlık Urba mı Müslümanlık? (1 Kullanıcı)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Kastamonu Nasrullah Efendi Camiinin İmamı Osman Efendi merhumun bundan altmış sene önceki -1950'lerde yaptığı- bir bayram konuşması...
Saçı sakalı ağarmış, kırmızı yüzlü, babacan tonton bir insan olan Osman Efendi, çok yaşlı ve bacaklarından da rahatsız olduğu için ağır ve minik adımlarla bir kaç saatte gelip gidebilirmiş evinden camiye, camiden evine. Bir bayram günü minbere çıktığı zaman, bakın neler söylemiş Osman Hoca:
Memnunuuuun! Memnunuuun!. Memnuuun!.. Neye memnunsun Hoca?
Neye memnun olacan, cömaata memnunum! Cömaatın çokluğuna memnunum! Başka zamanlarda, şu direğin dibinde Amed Ağa, bu direğin dibinde Memed Ağa, o direğin dibinde Hasan Ağa, gıvrılır oturur, üç beş gişiyi geçmez cömaat. Emme Bayram oldu mu, hepiniz dolarsınız garii Camiye a?
Hoş geldiniz! Hoş geldiniz! Hoş geldiniz! Her zaman buyurun, her zaman bekleriz!
Gayrı vakıt ne yaparsınız leen? Bayramlık urba mı Müslümanlık? Neye her zaman gelmezsiniz?
Gayrı vakıt ne yapan? Etlekmeği yin, üstüne gayfeyi içen, ondan sonra öyken gabarı, Gayaltına giden, tak tak tak gapıyı vurun:
Kimoooo?
Herifin!
Ben de herifin!
Trank trank dabancala atılır, zabahlara gadar yatılır, sabah olunca doooğru mahkemeye!
Neye?
Vukuuat vaa!
Keranada kerlik ettin değil mi, elbet giden goca gafalııııı!
Her türlü naneyi yin içen, kendinden geçen, ondan sonra da bayram gelince, hayıdı yırtık deve gi bi gopuduk gopuduk camiye gelin günaf dökmeye a?
Ondan sonra da, camiden çıkarken, yanfiri yanfıri Hocaefendi'ye yanaşın, ellerini oğuşturun durun gaari: Hocaefendi ... !
Sööle baalım ne vaaa?
Günehirniz çok emme, Cenaballah bizi cennetine go mı ki?
Gak oradan gara donuz, cennette ne işin vaa senin leeen?
Gayrı vakıtta zabahınan gakan, Madamayı goluna dakan giden.
Nereye gidiyooon?
Agubağaya gidiyon!
Goslak goslak Agubağaya giden: Agubaaaa!
Buyur beyim, ne iççen?
Bire!
- Bire ne ki? Kekremsu bişuy! Haşa huzurdan eşek sidüğü gibu bişuy!...
Bireler içulur.
Ondan sonra: Agubaaa! Ne vereez?
Beş mecidiye beyim!
Düğümlü keseyi açan, beş mecidiyeyi şrank şrank sayan, sonra da gapıda bi fakıra raslayınca, ona:Ih!.. Cıncıh yoh!..
Hadi ordan gidi poh!
Nah giren cennete sen! Cennette işin ne senin leeen!
Emme, yoooooo Hoca, öyle dime gine de sen! Geldiler ya işte gine de, geldiler.
Kime geldiler?

Rablanna geldiler, Rablanna! Govma gaari onları sen! La tagnetü min rahmetiIlaaah!..Allah'ın rahmetinden umut kesilmeeez! Elâ ine ahsenel kelam

Kaynak: Güzel İnsanlar, Mustafa Özdamar​

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bayramlık Urba mı Müslümanlık?

Esselamun aleyküm Paylaşım güzeldi:)saolun selam ve dua ile

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN GÜL KARDEŞİM..GÜZEL,KOMİK VE AYNI ZAMANDA İBRET ALMAMIZ GEREKEN BİR PAYLAŞIMDI..ELİNİZE SAĞLIK..GERÇİ HOCAM BİRAZ ARGOCUYMUŞ AMA SÖYLEDİKLERİ ÇOK DOĞRU ŞEYLER..FITRİ KONUŞMUŞ HAKİKATEN..ELBETTE MÜSLÜMANLIK SADECE BAYRAM NAMAZLARINDAN İBARET DEĞİL..HERGÜN YÜCE YARADANIN SONSUZ RAHMETİNE SIĞINMAK,GÜNAHLARA KARŞI KENDİMİZİ MUHAFAZA ETMEK İÇİN O'NDAN YARDIM DİLEMEK VE KULLUK VAZİFESİNİ HAKKIYLA İFA EDEBİLMEK İÇİN DUA ETMEKTİR.ALLAHA(c.c.)EMANET OL GÜL KARDEŞİM:)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.KARDEŞİM ÇOK İLGİNÇ VE ZOR ÇÖZDÜĞÜM BİR ŞİVE DE OLSA ANLADIM SONUNDA ŞÜKÜR.EMEĞİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL FIRÇALAMIŞ DE Mİ BAYRAMLIKLARI.;) A.E.O.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

s.a Allah razı olsun, güzel paylaşımdı,Rabbim gönlümüzü sevgisiyle ve ibadet aşkıyla, mescitlerini de mümin ve mümine kardeşlerimle doldursun inşallah.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.KARDEŞİM ÇOK İLGİNÇ VE ZOR ÇÖZDÜĞÜM BİR ŞİVE DE OLSA ANLADIM SONUNDA ŞÜKÜR.EMEĞİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL FIRÇALAMIŞ DE Mİ BAYRAMLIKLARI.;) A.E.O.
BAYRAMLIK:):)ABLA ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL VE HAKETTİKLERİ Bİ TABİR OLMUŞ:):).ŞİVE GÜZELDİ AMA:):)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

zynp_rukiye yazdı:
Esselamun aleyküm Paylaşım güzeldi:)saolun selam ve dua ile

Vealeykum selam...
Sağolasın kardeşim.. Selam ve dua ile Allah'a emanetsinizB)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

RECEB-I KAMER yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
BAYRAMLIK:):)ABLA ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL VE HAKETTİKLERİ Bİ TABİR OLMUŞ:):).ŞİVE GÜZELDİ AMA:):)

S.A.BAYRAMLIK LAFI BANA AİT DEĞİL,DUYMUŞTUM ÖYE DİYORLAR.MESELA CUMADAN CUMAYA CAMİYE GİDENLERE DE CUMALIK DENİYOR.ALLAH ISLAH ETSİN NERDE VARSA KALPLERİNİ ISINDIRSIN HERKESİN.A.E.O.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN GÜL KARDEŞİM..GÜZEL,KOMİK VE AYNI ZAMANDA İBRET ALMAMIZ GEREKEN BİR PAYLAŞIMDI..ELİNİZE SAĞLIK..GERÇİ HOCAM BİRAZ ARGOCUYMUŞ AMA SÖYLEDİKLERİ ÇOK DOĞRU ŞEYLER..FITRİ KONUŞMUŞ HAKİKATEN..ELBETTE MÜSLÜMANLIK SADECE BAYRAM NAMAZLARINDAN İBARET DEĞİL..HERGÜN YÜCE YARADANIN SONSUZ RAHMETİNE SIĞINMAK,GÜNAHLARA KARŞI KENDİMİZİ MUHAFAZA ETMEK İÇİN O'NDAN YARDIM DİLEMEK VE KULLUK VAZİFESİNİ HAKKIYLA İFA EDEBİLMEK İÇİN DUA ETMEKTİR.ALLAHA(c.c.)EMANET OL GÜL KARDEŞİM:)

aleykum selam Recep kardeşim Sağolasın.. Rabbim bizleri ibret alanmlardan eylesin..
Argo konuşmuş demişsin evet doğrudur, zaten genelde doğuda köylere gittiğinde halkın çoğunluğu argo ve küfürlü konuşurlar ama çok temiz ve saf kalpleri vardır, imanlıdırlar..
Sadece argo alışılmış bir yaşam tarzı haline gelmiştir.. Tatilde gümüşhanede gittiğim bir köyde yaşlı dedelerimizden birsürü hikaye macera dinledim yaylada, inanamazsın gülmekten kırıp geçirdiler bizi:) Normalde küfürden nefret ettiğim halde onların dilinde kadar şirinleşiyorki şaşırıyorum:) Çünkü kinleriyle değil saflıklarıyla söylüyorlar:)
Neyse çok konuştum.. Selametle kal kardeşimB)B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:

Aleykum selam abla haklısın, inşaAllah bu fırçadan sonra ap ak olmuşlardır BAYRAMLIKLAR:)

Beğenmene sevindim güzel ablam.. Allah c.c. razı olsun selametle kal inşaAllahB)B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
RECEB-I KAMER yazdı:

aleykum selam Recep kardeşim Sağolasın.. Rabbim bizleri ibret alanmlardan eylesin..
Argo konuşmuş demişsin evet doğrudur, zaten genelde doğuda köylere gittiğinde halkın çoğunluğu argo ve küfürlü konuşurlar ama çok temiz ve saf kalpleri vardır, imanlıdırlar..
Sadece argo alışılmış bir yaşam tarzı haline gelmiştir.. Tatilde gümüşhanede gittiğim bir köyde yaşlı dedelerimizden birsürü hikaye macera dinledim yaylada, inanamazsın gülmekten kırıp geçirdiler bizi:) Normalde küfürden nefret ettiğim halde onların dilinde kadar şirinleşiyorki şaşırıyorum:) Çünkü kinleriyle değil saflıklarıyla söylüyorlar:)
ESTAĞFİRULLAH GÜZEL DEDİN:)KAREDŞİM YAŞLI İNSANLAR DAHA MASUM OLUYORLAR..VARSA AKLINDA KALAN ONLARA AİT GÜZEL BİRŞEYLER DUYMAK İSTERİM..ALLAHA(c.c.)EMANET OL

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
desertrose yazdı:
RECEB-I KAMER yazdı:

ESTAĞFİRULLAH GÜZEL DEDİN:)KAREDŞİM YAŞLI İNSANLAR DAHA MASUM OLUYORLAR..VARSA AKLINDA KALAN ONLARA AİT GÜZEL BİRŞEYLER DUYMAK İSTERİM..ALLAHA(c.c.)EMANET OL

Ozaman en komiklerinden hiç unutamadığım bişey anlatayım inşaAllah, onun gibi anlatamam ama özetle yazayım işte..
Birgün dede almış traktörü, arka römorka da nineyi yaylaya gitmeye yola koyulmuşlar..
Neyse dede yaylaya çıkmış arkasına bi bakmış ne römork ve ne nine meydanda:)
Haydaaaaa nere gitti bu römork:)
Tabiki yaylanın taşlı yollarında römork kancadan sıyrılmış, taşın üzerinde kala kalmış..
Nene sesini duyuramamış tabi o traktörün sesinden mümkünmü???
Geri dönmüşler bi bakmışlar nene römorkta oturmuş dede gelsin diye bekliyo:)
Ama Recep kardeşim bir anlatışları var gülmekten kırılıyorsun resmen, ben güzel anlatamadım tabi idare et:)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
s.a Allah razı olsun, güzel paylaşımdı,Rabbim gönlümüzü sevgisiyle ve ibadet aşkıyla, mescitlerini de mümin ve mümine kardeşlerimle doldursun inşallah.

Aleykum selam kardeşim..
Aminnnnn diyorum duana Rabbim bize o günleri göstersin inşaAllah..

Selametle kal kardeşimB)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
Kastamonu Nasrullah Efendi Camiinin İmamı Osman Efendi merhumun bundan altmış sene önceki -1950'lerde yaptığı- bir bayram konuşması...
Saçı sakalı ağarmış, kırmızı yüzlü, babacan tonton bir insan olan Osman Efendi, çok yaşlı ve bacaklarından da rahatsız olduğu için ağır ve minik adımlarla bir kaç saatte gelip gidebilirmiş evinden camiye, camiden evine. Bir bayram günü minbere çıktığı zaman, bakın neler söylemiş Osman Hoca:
Memnunuuuun! Memnunuuun!. Memnuuun!.. Neye memnunsun Hoca?
Neye memnun olacan, cömaata memnunum! Cömaatın çokluğuna memnunum! Başka zamanlarda, şu direğin dibinde Amed Ağa, bu direğin dibinde Memed Ağa, o direğin dibinde Hasan Ağa, gıvrılır oturur, üç beş gişiyi geçmez cömaat. Emme Bayram oldu mu, hepiniz dolarsınız garii Camiye a?
Hoş geldiniz! Hoş geldiniz! Hoş geldiniz! Her zaman buyurun, her zaman bekleriz!
Gayrı vakıt ne yaparsınız leen? Bayramlık urba mı Müslümanlık? Neye her zaman gelmezsiniz?
Gayrı vakıt ne yapan? Etlekmeği yin, üstüne gayfeyi içen, ondan sonra öyken gabarı, Gayaltına giden, tak tak tak gapıyı vurun:
Kimoooo?
Herifin!
Ben de herifin!
Trank trank dabancala atılır, zabahlara gadar yatılır, sabah olunca doooğru mahkemeye!
Neye?
Vukuuat vaa!
Keranada kerlik ettin değil mi, elbet giden goca gafalııııı!
Her türlü naneyi yin içen, kendinden geçen, ondan sonra da bayram gelince, hayıdı yırtık deve gi bi gopuduk gopuduk camiye gelin günaf dökmeye a?
Ondan sonra da, camiden çıkarken, yanfiri yanfıri Hocaefendi'ye yanaşın, ellerini oğuşturun durun gaari: Hocaefendi ... !
Sööle baalım ne vaaa?
Günehirniz çok emme, Cenaballah bizi cennetine go mı ki?
Gak oradan gara donuz, cennette ne işin vaa senin leeen?
Gayrı vakıtta zabahınan gakan, Madamayı goluna dakan giden.
Nereye gidiyooon?
Agubağaya gidiyon!
Goslak goslak Agubağaya giden: Agubaaaa!
Buyur beyim, ne iççen?
Bire!
- Bire ne ki? Kekremsu bişuy! Haşa huzurdan eşek sidüğü gibu bişuy!...
Bireler içulur.
Ondan sonra: Agubaaa! Ne vereez?
Beş mecidiye beyim!
Düğümlü keseyi açan, beş mecidiyeyi şrank şrank sayan, sonra da gapıda bi fakıra raslayınca, ona:Ih!.. Cıncıh yoh!..
Hadi ordan gidi poh!
Nah giren cennete sen! Cennette işin ne senin leeen!
Emme, yoooooo Hoca, öyle dime gine de sen! Geldiler ya işte gine de, geldiler.
Kime geldiler?

Rablanna geldiler, Rablanna! Govma gaari onları sen! La tagnetü min rahmetiIlaaah!..Allah'ın rahmetinden umut kesilmeeez! Elâ ine ahsenel kelam

Kaynak: Güzel İnsanlar, Mustafa Özdamar​

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Ozaman en komiklerinden hiç unutamadığım bişey anlatayım inşaAllah, onun gibi anlatamam ama özetle yazayım işte..
Birgün dede almış traktörü, arka römorka da nineyi yaylaya gitmeye yola koyulmuşlar..
Neyse dede yaylaya çıkmış arkasına bi bakmış ne römork ve ne nine meydanda:)
Haydaaaaa nere gitti bu römork:)
Tabiki yaylanın taşlı yollarında römork kancadan sıyrılmış, taşın üzerinde kala kalmış..
Nene sesini duyuramamış tabi o traktörün sesinden mümkünmü???
Geri dönmüşler bi bakmışlar nene römorkta oturmuş dede gelsin diye bekliyo:)
Ama Recep kardeşim bir anlatışları var gülmekten kırılıyorsun resmen, ben güzel anlatamadım tabi idare et:)

:D:D:D:D:DS.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN GÜL KARDEŞİM..MERAK ETME SEN GEREKEN ÜSLUPLA OKUDUM BEN:):):)YA AMCAM NE AMCAYMIŞ..İNSAN HİÇ BAKMAZMI REFİKA-İ HAYATINI YOLDA BIRAKIYO AMA FARKINA BİLE VARMIYO:):):):)NENEM DE AYNI AMCA GİBİ KOMİKMİŞ GARİBİM NAPSIN BİÇARE AMCAYI BEKLEMİŞ:):):):)HAKKINI HELAL ET BU HİKAYEYİ DÜN OKUDUM AMA BAŞKASINA Bİ CEVAP YAZMAM GEREKTİĞİ İÇİN ANCA YAZABİLDİM SANA..ÇOK GÜZELDİ İNŞAALLAH ARA ARA ANLAT BÖYLE GÜZEL OLUR YURDUM İNSANINI TANIMAK:):)ALLAHA(c.c.)EMANET OL GÜL KARDEŞİM..S.ALEYKÜM

gulbanu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. HAYIRLI CUMALAR KARDEŞİM.HEM KOMİK HEM DE İBTER VERİCİ BİR PAYLAŞIMDI EMEĞİNE SAĞLIK SELAM VE DUA İLE

Sabrinnisa

Kayıtlı Kullanıcı

S.A NE GÜZEL KONUŞMUŞ -MUHTEMELEN- BENİM TONTON DEDECİĞİM:pCEMAATLE NAMAZ 7O DERECE DAHA EFDAL İKEN CAMİLERİN HERGÜN DOLU OLMASI GEREKİR DEĞİL Mİ?ALLAH RAZI OLSUN.AEOLUN

ULUTAS

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

derya86

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ ÇOK İSTERDİM BU HOCAMIZI GÖRÜP SOHPETİNİ DİNLEYEBİLMEK NASILDA GÜZEL FIRÇALAMIŞ BAYRAMLIKLARI İŞ YERİNDE SADECE CUMAYA GİDİP DİĞER NAMAZLARI İHMAL EDEN ABİLERİME OKUTACAĞIM İNŞALLAH BU YAZIYI SELAM VE DUA İLE ALLAH RAZI OLSUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt