Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

---bayramlari sevmem ben--- (1 Kullanıcı)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
[
B)-Murat’ın günlüğünden-B)

‘Haydi yavrum banyoya’ diye seslendi yine annem
Sizin arife dediğiniz benim için cehennem
Yarın bayram ya, yıkanılacakmış
Böyle günlerde temiz olunmalıymış
Temiz olmak iyi ama
Ya buna ihtiyacım yoksa!
Sanki yasa
Büyükleri anlamıyorum bazen
Onlar da beni zaten
İstediğin kadar yalvar
Varsa yoksa kurallar

Yarın bayram Murat
Hadi erken yat
Misafirlere yine surat asma emi çocuğum..!
Bak bugün bayram.
Ah ne gam!
Ya içimden gelmiyorsa anne!
Hem o sahte gülücükler de ne öyle
‘Ay! ne şeker çocuk bu böyle
Haydi söyle
Adın ne bakim senin’
Az sonra unutmayacağından ne kadar emin
Neden başka gün gelmemiş de bayramda gelmiş ki
Şimdi gidecek..
bir dahaki bayramda belki anca gelecek
Peki niçin!?
İçini rahatlatmak için

Tamam..!
Dedemin vefatından bu yana
Annemin yaptığını kimse yapmadı bana
Ama iyi bir şeymiş gibi bayram demesi yok mu !
Buna tahammül edemiyorum işte
Niye anlamıyor ki beni
Bayramı varsa, sonrası da var bunun
Okula gidince diğer çocuklardan dinlemesi var
Gözleri parlayarak bayramı aileleriyle birlikte geçirdiklerini,
Nasıl mutlu olup eğlendikleri öğrenmesi var
En kötüsü de; yüzlerini bana dönerek
Sen ne yaptın diye sormaları var!

Ne anlatabilirim ki onlara
Yüzüme atılan yalancı gülücüklerin ardına saklanmış acıma duygularını okuduğumu mu !
Annemle alışverişe çıktık,
Babamla Lünapark’a gittik diyemedikten sonra bayram bize uğramaz
Bayram benim için gözyaşı demek oysa
Çünkü en çok bayramlarda ağlarım ben
Bir de sınıf arkadaşlarımın anılarını dinledikten sonra
Bayram rüzgar olur o zaman
Olmayan tozları ortalığa savurur
Annem yine niye ağladığın diye sorar
Cevap alamayınca, bunu gözüme toz kaçtığına yorar

Hem en çok bayramlarda gözüme toz kaçar benim
Annemi en çok bayramlarda özlerim
O suskun, o sevimli çocuk gider de yerine başkası gelir
Şefkatini ödüllendirmek için anne dediğim
Aysun Abla’dan bile nefret ederim

Bu yüzden
en çok bayramlarda uyurum ben
Dedim ya, değişir huyum
Annemi görebilmek için rüyamda
Uyurum.. uyurum.. uyurum

Zordur burada bayramlar zor
Anne baba olmayınca
Vakit geçmek bilmiyor

31/12/2006, Arife
Yetiştirme Yurdu​

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm güzel kardeşim Paylaşımınız çok duyguluydu Allah razı olsun.:A:A
Kardeşlerimize Rabbim sabır versin bizlerede ilk önce görmeyi sonra merhamet versin inşaallah.Emeğinize sağlık kardeşim.
Selam ve dua ile..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm canım kardeşim, dava kardeşlerimizi hatırladığım bu gecede, bir de ''kimsesiz çocuklarımızı'' hatırlamak o kadar iç parçalayıcı ki:gulegule...Onların bayramları her çocuk gibi geçmiyordur muhakkak..Ne saçlarını okşayacak bir el, ne kızmalarına bile razı olacakları anne-babaları, ne de bir hatırlayanları var..%99'u müslüman olan bu ülkede, acaba bayramlarımıza dahi gereken önemi gösterebiliyor muyuz güzel kardeşim? Ki o minicik unutulmuş yürekleri kimler hatırlasın? Onlar bayramları nasıl sevebilsin? Efendimiz (s.a.v)'in çocuklarla, -bilhassa yetimlere olan- sevgi ve muhabbetini bilen, idrak eden biz müslümanlar, o minicik yüreklerden, dinimizin, Efendiler efendisinin tavsiye ettiği şefkati ve ilgiyi esirgememeliyiz..''Onların kimseleri olmasa da, KİMSESİZLERİN KİMSESİ kafidir, onlar için..''

Rabbimiz celle, yar ve yardımcıları olsun, İslam ümmeti olmakla şereflenmiş bizlere de, Efendimiz (s.a.v)'i her şekliyle örnek almayı nasip eylesin inşallah...

İçimize işleyen bu duygulu paylaşım için Rabbimiz c.c razı ve hoşnut olsun canım kardeşim..Dualarımda daimsiniz inşallah..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki muhabbetle..B)B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm güzel kardeşim Paylaşımınız çok duyguluydu Allah razı olsun.:A:A
Kardeşlerimize Rabbim sabır versin bizlerede ilk önce görmeyi sonra merhamet versin inşaallah.Emeğinize sağlık kardeşim.
Selam ve dua ile..B)

VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM CANIM KARDEŞİM.ALLAH C.C. SENDEN DE RAZI OLSUN İNŞAALLAH.AMİN İNŞAALLAH GÜZEL KARDEŞİM.TÜM YARDIMA SEVGİYE MUHTAÇ KARDEŞLERİMİZİ YANLIZ BIRAKMASIN RAB'BİM C.C.TEŞEKKÜR EDERİM.SELAMETLE.BAKİ MUHABBETLERE....B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm canım kardeşim, dava kardeşlerimizi hatırladığım bu gecede, bir de ''kimsesiz çocuklarımızı'' hatırlamak o kadar iç parçalayıcı ki:gulegule...Onların bayramları her çocuk gibi geçmiyordur muhakkak..Ne saçlarını okşayacak bir el, ne kızmalarına bile razı olacakları anne-babaları, ne de bir hatırlayanları var..%99'u müslüman olan bu ülkede, acaba bayramlarımıza dahi gereken önemi gösterebiliyor muyuz güzel kardeşim? Ki o minicik unutulmuş yürekleri kimler hatırlasın? Onlar bayramları nasıl sevebilsin? Efendimiz (s.a.v)'in çocuklarla, -bilhassa yetimlere olan- sevgi ve muhabbetini bilen, idrak eden biz müslümanlar, o minicik yüreklerden, dinimizin, Efendiler efendisinin tavsiye ettiği şefkati ve ilgiyi esirgememeliyiz..''Onların kimseleri olmasa da, KİMSESİZLERİN KİMSESİ kafidir, onlar için..''

Rabbimiz celle, yar ve yardımcıları olsun, İslam ümmeti olmakla şereflenmiş bizlere de, Efendimiz (s.a.v)'i her şekliyle örnek almayı nasip eylesin inşallah...

İçimize işleyen bu duygulu paylaşım için Rabbimiz c.c razı ve hoşnut olsun canım kardeşim..Dualarımda daimsiniz inşallah..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki muhabbetle..B)B)

VE ALEYKÜM SELAM CANIM KARDEŞİM.EVET KİMSESİZ YAVRUCAKLARIMIZIN SEVGİYE O KADAR İHTİYACI VARKİ.KİMSE ONLARIN FARKINDA DEĞİL YARADAN'DAN BAŞKA.AMİN İNŞAALLAH GÜZEL KARDEŞİM RAB HEP YANLARINDA OLSUN İNŞAALLAH.HOŞ VE ANLAMLI YORUMUN İÇİN RAB'BİM C.C. SENDENDE EBEDEN RAZI OLSUN,DUALARINI KABUL BUYURSUN HAKKINDA HER ŞEYİ GÜZEL GÖNLÜN GİBİ HAYIRLI ETSİN İNŞAALLAH.RAHMAN VE RAHİM OLAN YÜCE MEVLA'YA C.C. EMANETSİN CANIM KARDEŞİM.DUALARIMLA BİRLİKTESİN.SELAM VE DUA İLE.BAKİ MUHABBETLERE....B)

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM DEĞERLİ KARDEŞİM SİZN GELMENİZE SEVİNİRKEN
GÖNLÜMÜZDE HÜZÜN YELLERİ ESTİ :A
BİZLER ANA BABAMIZLA BAYRAMLAŞIRKEN SICACIK YUVALARIMIZDA
BİR AN AKLIMIZDAN ÇIKARMAMAMIZ GEREKEN KARDEŞLERİMİZİ
HATIRLAMAMIZ LAZIMDIKİ BU VAZİFEYİDE SİZ DEĞERLİ KARDEŞİMİZ
ÜZERİNE ALDI RABBİME HAMDOLSUN VAZİFENİZ BENİM AÇIMDAN BAŞARIYLA ULAŞMIŞTIR RABBİM ANNE BABA KIYMETİNİ ELLİMİZDEYKEN BİLENLERDEN EYLESİN BAYLAŞIMINIZIN ECRİNİ RABBİM CEMALİYLE VE CENNETİYLE VERSİN İNŞALLAH RABBİME EMANET OLUN SELAM VE ACİZ DUAM İLE B)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
:A çok duygulandım azçok kendimi kardeşimi gördüm bu yazıda evet 22 yaşındayım artık anneyim ama içimdeki yetimkız aglar her bayram sabagı.....

15 gün vardı kurban bayramına babamı 39 yaşında kaybettigmizde kardeşim 7 yaşındaydı bayram sabahı yorganın altından çıkmadı zorla kaldırdıgmızda agladıgnı gördükk

olsun ben gururluyum sevgili peygamberimle ortak bi özelligi paylaşıyorum ben ben yetimim...

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM DEĞERLİ KARDEŞİM SİZN GELMENİZE SEVİNİRKEN
GÖNLÜMÜZDE HÜZÜN YELLERİ ESTİ :A
BİZLER ANA BABAMIZLA BAYRAMLAŞIRKEN SICACIK YUVALARIMIZDA
BİR AN AKLIMIZDAN ÇIKARMAMAMIZ GEREKEN KARDEŞLERİMİZİ
HATIRLAMAMIZ LAZIMDIKİ BU VAZİFEYİDE SİZ DEĞERLİ KARDEŞİMİZ
ÜZERİNE ALDI RABBİME HAMDOLSUN VAZİFENİZ BENİM AÇIMDAN BAŞARIYLA ULAŞMIŞTIR RABBİM ANNE BABA KIYMETİNİ ELLİMİZDEYKEN BİLENLERDEN EYLESİN BAYLAŞIMINIZIN ECRİNİ RABBİM CEMALİYLE VE CENNETİYLE VERSİN İNŞALLAH RABBİME EMANET OLUN SELAM VE ACİZ DUAM İLE B)

VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM DEĞERLİ KARDEŞİM.BİZ BAYRAMDA SEVİNİRKEN ONLARI HÜZÜN KAPLAYACAK HER ZAMAN AYNI GEÇEN BAYRAMLAR GİBİ.ONLARIN YANINDA OLMASAK BİLE ONLARI DUALARIMIZLA KUCAKLAYALIM İSTEDİM EN AZINDAN.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.RAB'BİM C.C. SENDEN DE HOŞNUT OLSUN HER DAİM İNŞAALLAH.EVET HERŞEYİN KIYMETİNİ KAYBETMEDEN ANLAYABİLMEYİ NASİP ETSİN RAB'BİM C.C. CÜMLEMİZE.ALLAH C.C. RAZI OLSUN GÜZEL KARDEŞİM.DAİMİ DUALARIMDA BERABERSİN.SELAM VE DUA İLE.BAKİ MUHABBETLERE....B)

laves

Kayıtlı Kullanıcı
Ne Diyecegimin Sasirdim Inanin Annesizlik Ve Babasizlik Zor Olmasina Zor Bide Boyle Gunlerde Yakinlarin Ic Ice Oldugu Bi Gunde En Yakininin Olmamasi......... Rabbime Emanet Olun Paylasiminiz Icin Allah Razi Olsun

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
:A çok duygulandım azçok kendimi kardeşimi gördüm bu yazıda evet 22 yaşındayım artık anneyim ama içimdeki yetimkız aglar her bayram sabagı.....

15 gün vardı kurban bayramına babamı 39 yaşında kaybettigmizde kardeşim 7 yaşındaydı bayram sabahı yorganın altından çıkmadı zorla kaldırdıgmızda agladıgnı gördükk

olsun ben gururluyum sevgili peygamberimle ortak bi özelligi paylaşıyorum ben ben yetimim...

RAB'BİM C.C. YARDIMCINIZ OLSUN KARDEŞİM,ÇOK ÜZÜLDÜM DURUMUNUZA AMA NE OLURSA OLSUN YALNIZ DEĞİLSİNİZ İNŞAALLAH.KİMSESİZLER KİMSESİ RAB İLE BERABERSİNİZ.NE MUTLU SİZE Kİ PEYGAMBERİMİZLE (S.A.V.) İLE ORTAK ÖZELLİĞİ PAYLAŞIYORSUNUZ.BUNA ORTAK OLMAKTA MUTLULUK VERİCİ.ALLAH C.C. RAZI OLSUN SİZİ YAVRULARINIZLA BİRLİKTE EYLESİN,ONLARA BAĞIŞLASIN İNŞAALLAH.SELAM VE DUA İLE....B) [

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
634156ff89b04ac8kopyatn6.jpg

Selamün Aleyküm güzel gönüllü kardeşim, kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar, daha nice bayramlara birlikte erişmeyi dilerim...Rabbimize emanetsin güzel gönüllü kardeşim:H..Selam, daimi dualar ve baki muhabbetle inşallah..B)B)

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
KİMSESİZ ÇOCUKLARA YAKIN BİRİSİ OLARAK DİYORUM Kİ ONLARIN SEVENLERE İHTİYAÇLARI VAR:A

ONLAR İÇİN PARA PUL O KADARDA ÖNEMLİ DEĞİL ... YUVAYA ÇOCUKLARIN İLAÇLARINI BIRAKMAYA GİTTİĞİM ZAMANLAR ÇOK AĞLADIĞIM OLUYOR ....20 YAŞINDA OLMAMA RAĞMEN YAŞITI NE OLURSA OLSUN ÇOCUKLARIN ANNE DİYE ARKAMDAN SESLENMELERİ İÇİMİ SIZLATIYOR

O YUVANIN KAPISINDAN GİREN BİR BAYAN ANNEDİR VE ERKEKLER BABADIR ONLAR İÇİN YAŞINIZ NE OLURSA OLSUN FARKETMİYOR BU....

ARKAMDAN BENİDE EVİNE GÖTÜR YALVARIYORUM ANNE DİYENLER DAHA BİR YARALIYOR İNSANI:gulegule

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM ÇOK KÖTÜ OLDUM YAAAA.:A:A
HER BAYRAM SABAHI AİLECE BAYRAMLAŞMA MUHABBETİNDEN SONRA BABAM AĞLARDI HİÇ ANLAM VEREMEZDİM KÜÇÜKKEN. BABAANNEMİ BİZ DOĞDUĞUMUZ SENE KAYBETMİŞİZ. ŞİMDİ BABA OLUNCA DAHA İYİ ANLIYORUM ANNE VE BABAMIN HAYATTA OLDUKLARI HALDE Bİ AN İÇİN YOKLUKLARINI DÜŞÜNMEK BİLE İNSANI DERİNDEN YARALIYO. EN GÜZEL YILLARINI ÇOCUKLUĞUNU GENÇLİĞİNİ ONLARSIZ YAŞAMAK ÇOK ACI. RABBİM ANNELERİMİZİ BABALARIMIZI
BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. OLMAYAN KARDEŞLERİMİZE ALLAH(C.C) SABIR VERSİN. HEPİMİZİN TEK SAHİBİ YÜCE RABBİME EMANET OLUN. SELAMUN ALEYKÜM.​

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
634156ff89b04ac8kopyatn6.jpg

Selamün Aleyküm güzel gönüllü kardeşim, kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar, daha nice bayramlara birlikte erişmeyi dilerim...Rabbimize emanetsin güzel gönüllü kardeşim..Selam, daimi dualar ve baki muhabbetle inşallah..

VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM GÜL YÜREKLİ CANIM KARDEŞİM.KUSURUMA BAKMAZSIN İNŞAALLAH PC'DE TEKNİK Bİ SORUN VAR CEVABINI ANCA YAZABİLDİM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BENDE SENİN VE AİLENİN KURBAN BAYRAMINI EN DERİN SEVGİMLE KUTLAR BAYRAMINIZIN HAYIRLI BEREKETLİ GEÇMESİNİ DİLERİM CANIM KARDEŞİM.SELAM VE DUALARIN EN GÜZELİYLE BAKİ MUHABBETLERE.RAHMAN'A C.C.EMANET OLUN KARDEŞİM.

[

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu
Kardesim Allah (c.c.) o tertemiz kalpleri piril piril olan kardeslerimize yardim etsin.Hem aslinda sevinmeliler.Güllerin efendisi onlarin babasi :A bunlari o masum çocuklara bildirmek gerek.Kainatin efendisi sizin herzaman yaninizda.Bunu hiç unutmayin demek gerek.Ruhen yaninizda.Allah (c.c.) ecrini arttirsin kardesim.bize bu duygu yüklü yaziyi paylastigin için Allah katbekat razi olsun.:A :A :A

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
bayramlar hiç bir zaman bayram olmaz annesiz babasızlar için. eziyettir anca. çünkü diğer çocukların anneleri babaları vardır onlara yeni kıyafetler alınır. acaba bakarlarmı insanlar komşumuzun yetimleri yeni giyecek mi diye? komşumuzun yetimi kitap defter alabiliryor mu diye ? ayakkabısı yırtık mı diye? yoksa 3. 5. haclarına gitmekle mi meşguller? kendilerinden ve dinden soğuttuklarının farkında mı acaba böyle kişiler?

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
KİMSESİZ ÇOCUKLARA YAKIN BİRİSİ OLARAK DİYORUM Kİ ONLARIN SEVENLERE İHTİYAÇLARI VAR:A

ONLAR İÇİN PARA PUL O KADARDA ÖNEMLİ DEĞİL ... YUVAYA ÇOCUKLARIN İLAÇLARINI BIRAKMAYA GİTTİĞİM ZAMANLAR ÇOK AĞLADIĞIM OLUYOR ....20 YAŞINDA OLMAMA RAĞMEN YAŞITI NE OLURSA OLSUN ÇOCUKLARIN ANNE DİYE ARKAMDAN SESLENMELERİ İÇİMİ SIZLATIYOR

O YUVANIN KAPISINDAN GİREN BİR BAYAN ANNEDİR VE ERKEKLER BABADIR ONLAR İÇİN YAŞINIZ NE OLURSA OLSUN FARKETMİYOR BU....

ARKAMDAN BENİDE EVİNE GÖTÜR YALVARIYORUM ANNE DİYENLER DAHA BİR YARALIYOR İNSANI:gulegule

ALLAH C.C. RAZI OLSUN KARDEŞİM.O ANI YAŞAMIŞ GİBİ OLDUM,DUYGULANDIM BENDE.:ANE GÜZEL ONLARA YARDIMDA BULUNUP GERÇEK OLMASADA SEVİNDİRECEK KADAR ANNE BABA OLMAK,BİR GÜN BİLE OLSA YÜZLERİNİ GÜLDÜRMEK.ÇOK SAĞOLUN YORUM İÇİN.SELAMETLE....B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
es selamu aleyküm canım kardeşim.Mevla Teala senden her daim razı olsun kardeşim.. Paylaşım çok güzel ve duygu yüklüydü... Rabbimiz c.c. tesirli kılsın, kardeşlerimizin de yar ve yardımcısı olsun inşaAllah..

Bayramın mübarek ve hayırlara vesile olsun canım kardeşim. Rabbul alemin birlikte nice bayramlara, hayırlarla eriştirsin inşaAllah..Rabbimize c.c. emanetsin güzel kardeşim..Selam, dua ve baki muhabbetle inşaAllah :H B)B)

bayram011zi2qd4.jpg

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM ÇOK KÖTÜ OLDUM YAAAA.:A
HER BAYRAM SABAHI AİLECE BAYRAMLAŞMA MUHABBETİNDEN SONRA BABAM AĞLARDI HİÇ ANLAM VEREMEZDİM KÜÇÜKKEN. BABAANNEMİ BİZ DOĞDUĞUMUZ SENE KAYBETMİŞİZ. ŞİMDİ BABA OLUNCA DAHA İYİ ANLIYORUM ANNE VE BABAMIN HAYATTA OLDUKLARI HALDE Bİ AN İÇİN YOKLUKLARINI DÜŞÜNMEK BİLE İNSANI DERİNDEN YARALIYO. EN GÜZEL YILLARINI ÇOCUKLUĞUNU GENÇLİĞİNİ ONLARSIZ YAŞAMAK ÇOK ACI. RABBİM ANNELERİMİZİ BABALARIMIZI
BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. OLMAYAN KARDEŞLERİMİZE ALLAH(C.C) SABIR VERSİN. HEPİMİZİN TEK SAHİBİ YÜCE RABBİME EMANET OLUN. SELAMUN ALEYKÜM.​

VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM.DEĞERLİ YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM RAB'BİM C.C. RAZI OLSUN İNŞAALLAH.HER ŞEYİN KIYMETİ ZAMANINDA BİLİNMELİ,GEÇ KALMADAN....RAHMAN VE RAHİM OLAN YÜCE MEVLA'YA C.C. EMANET OLUNUZ.SELAM VE DUA İLE....HAYIRLI BAYRAMLAR...B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu
Kardesim Allah (c.c.) o tertemiz kalpleri piril piril olan kardeslerimize yardim etsin.Hem aslinda sevinmeliler.Güllerin efendisi onlarin babasi :A bunlari o masum çocuklara bildirmek gerek.Kainatin efendisi sizin herzaman yaninizda.Bunu hiç unutmayin demek gerek.Ruhen yaninizda.Allah (c.c.) ecrini arttirsin kardesim.bize bu duygu yüklü yaziyi paylastigin için Allah katbekat razi olsun.:A :A

VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM.AMİN İNŞAALLAH,RAB'BİM C.C. ONLARI YALNIZ BIRAKMASIN.SİZDEN DE RAB'BİM C.C. RAZI OLSUN ,SEVABINI SİZLERLE PAYLAŞMAYI NASİP ETSİN İNŞAALLAH.RAB'BİM E C.C. EMANET OLUN İNŞAALLAH.SELAMETLE.HAYIRLI BAYRAMLAR...B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt