Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BAYANLARA ÖĞÜTLER (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

--------------------------------------------------------------------------------

Sevgili evli bayanlar ! Eşinizi mutlu etmenin yollarını öğrenmek ister misiniz? Yanıtınız " evet " se, sabırla okuyun lütfen....... Yalnız unutmayın ki bu öğütler ukalâca değil, naçizane.

Eğer ev hanımı iseniz, eşinizi kapıda güler yüzlekarşılayınız. "Hoş geldin hayatııııııım!" falan deyiniz. Ekşimiş yoğurt gibi bir suratla kapıyı açıp, adamcağızın moralini sıfırlamayınız.

Eşinizi güzel giysilerle karşılayınız. En güzel giysilerinizi eşiniz için giyiniz. Evin içinde eski, buruşuk, - ne bileyim - öyle gelişi güzel giysilerle dolaşmayınız.

Eşinize ikide bir kayınvalidenizi şikâyet etmeyiniz. İleride kendinizin de kayınvalide olacağınızı hiç unutmayınız. Eşinize; " Kayınvalide pamuk ipliği olup raftan düşse, gelinin başını yarar," dedirtmeyiniz.

* Adamcağız kapıdan içeri girer girmez; yok " Musluk su damlatıyor," yok " Şu dolabın kapağını bir türlü tamir etmedin, " yok " Ayakkabımı tamirciden almayı gene mi unuttun yoksa? " demeyiniz. Bunları söylemek için, uygun bir zamanı bekleyiniz.

Falancanın kocası şöyle yapıyor, böyle yapıyor diyerek; başka erkekleri eşinize örnek vermeyiniz. O erkeklerle evli olan kadınların kimbilir ne dertlerinin olduğunu düşününüz. " Dertsiz baş, bir tek bostan korkuluğunda bulunur," atasözünü anımsayınız.

* Her doğum gününüzde, evlenme yıldönümünüzde, anneler gününde, sevgililer gününde, yılbaşında; eşinizden illâ ki bir hediye beklemeyiniz.......Bu devirde zırt- pırt ne hediyesi öyle! Eşiniz evi nasıl geçindireceğini düşünürken, sizin ondan ikide bir hediye beklemeniz biraz insafsızlık olur. " Keçi can derdinde, kasap para derdinde," derler sonra. Eşiniz, " hediye yardımı " almıyor ki devletten. Hem unutmayın ki, " Bir akçe ile, dokuz kubbeli hamam yapılmaz" mış.

Şu altın, gümüş merakınızdan vazgeçiniz. "Ayranı yok içmeye....." misali ; eşiniz para sıkıntısı çekerken, bir de siz onu masrafa sokmayınız. Bu tutkunuzu yenmeye çalışınız. Daha da olmazsa, kendinize imitasyon takılar alınız. Herkes sarraf değil ya, kimse anlamaz.

* Eşinizi iş yerinden sık sık telefonla aramayınız. " Çok naz, aşık usandırır" mış.

Arada bir eşiniz, dışarıda yemek yediğinde, arkadaşlarıyla buluştuğunda; eve gelir gelmez " Nerde kaldın? " diye üzerine atlamayınız. Böyle yapacağınıza; " Nasıldı yemek? İyi vakit geçirdin mi
hayatım? " diye sorunuz.

Yaramazlık, huysuzluk yapan oğlunuza kızıp, eşinize "Aynı sen!" demeyiniz.

Eşinize sık sık veya arada bir " Seni seviyorum," deyiniz.

* Bütçenizin kaldırmayacağı harcamalara girmeyiniz. İçinizden , "Azıcık aşım, kaygısız başım," deyip, kendinizi teselli ediniz... İkide bir " Şunu alalım ! " , yok " Bunu alalım ! " diye eşinizin başını ağrıtmayınız. Huzurunuz kaçtıktan sonra, alınan hiçbir şeyin sizi mutlu etmeyeceğini unutmayınız. " Kan kusana, altın leğenin faydası ne!" diye kendi kendinize sorunuz.
Eşinizin akrabaları geldiğinde, onları güler yüzle ağırlayınız. Kendilerini memnun etmenin, aslında eşinizi de memnun etmek olduğunu unutmayınız. " Hanımın hısımı gelince oklavalar şıkır şıkır; beyin hısımı gelince dişler şıkır şıkır," atasözünün uygulayıcısı ve doğrulayıcısı olmayınız.
Herhangi bir nedenden dolayı eşinizle küstüğünüzde,barışmak için ilk hareketi eşinizden beklemeyiniz. Barışma hareketini siz başlatınız. Ne kaybedersiniz ki!

Eşinize , hiçbir zaman başka kadınların aldıklarından, yaptıklarından söz etmeyiniz. Yok " Hülya Hanım çok güzel bir takı almış", yok "Aslı ya eşi, evlenme yıldönümlerinde bir yüzük hediye etmiş," gibi. Nenize lâzım elin on koyunu, beş keçisi! Kim ne yaparsa yapsın.....Unutmayın ki en büyük varlık, mutluluk ve sağlıktır.

Not: Yukarıdaki önerileri ciddiye almak, uygulamak zorunda değilsiniz.Bazı konularda herkesin doğruları farklı olabilir. Ne demiş atalarımız: "Herkesin aklı bir olsa, sürüyü güdecek çoban bulunmaz

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BAYANLARA ÖĞÜTLER

SELAMÜNALEYKÜM HAYIRLI SABAHLAR GÜNÜNÜZ AYDIN VE BEREKETLİ OLSUN :D:D:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

HADİYİN ARKADAŞLAR HİÇ YORUM YAPMAMIŞSINIZ :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm, güzel bir paylaşım Allah razı olsun ;) selametle,B)B) Allah'a emanet olun.

VE Aleykümselam rabbim cümlemizden razı olsun inş :p

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

hafize ablam nerdeee :D:D bir günü unutsak başımız etini yiyorlar :D:D:D:D

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN, HOŞ BİR PAYLAŞIM OLMUŞ;)...
ALLAH A EMANET OLUN...S.A.

nurrumeysa

Kayıtlı Kullanıcı

Eşinizi iş yerinden sık sık telefonla aramayınız. " Çok naz, aşık usandırır" mış.

ÇOK SAĞOL ABLAM EMEYİNE SAĞLIK B)B)B)B)

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Bu güzel vede uygulandğığ takdir de faydası olacak tavsiyeler için Allah razı olsun.B)

ebe78

Kayıtlı Kullanıcı

CANIM ABLAM ALLAH RAZI OLSUN.ELLRİNE YÜREĞİNE GÖNLÜNE SAĞLIK.ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM HAFİZE ANAMB);)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

hafiz 24 yazdı:
hafize ablam nerdeee :D:D bir günü unutsak başımız etini yiyorlar :D:D:D:D

Eşinize sık sık veya arada bir " Seni seviyorum," deyiniz. o zman her şeyi unutur :D:D:D:D:D

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

COK GUZEL NASIHATLAR B)B)B)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

Allah c.c razı olsun hafize anne çok güzeldi paylaşımın
selametle kal inş a.e.o B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM HAYIRLI SABAHLAR :D

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ABLA EMEĞİNE SAĞLIK :p BUNLARI SEVGİLİ
EŞİMLE MUTLAKA GÖTERECEĞİM :p:p:p A.E.O.

goksem

Kayıtlı Kullanıcı

emeğine sağlık...

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ABLAM EMEGINE SAGLIK;)B)B)B)

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ABLACIM GÜZEL BİR PAYLAŞIM İNŞALAH EVLENİNCE BUNLARA ÇOK DİKKAT EDİCEZ AMA ONLARDA BİZE SENİ SEVİYORUM DEMELİ DEMİ HEPTENDE HERŞEYİ BİZDEN BEKLEMESİNLER SELAMUN ALEYKÜM..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

goNuL_ yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN ABLACIM GÜZEL BİR PAYLAŞIM İNŞALAH EVLENİNCE BUNLARA ÇOK DİKKAT EDİCEZ AMA ONLARDA BİZE SENİ SEVİYORUM DEMELİ DEMİ HEPTENDE HERŞEYİ BİZDEN BEKLEMESİNLER SELAMUN ALEYKÜM..

elbette her şey karşılıklı insanın hayat arkadaşı ile anlaşması kadar güzel bir şey olamaz aleykümselam :D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A HAFİZE ANACIM ELİNE SAĞLIK YİNE ÇOK GÜZEL ŞEYLER HAZIRLAMIŞSIN BİZE ALLAH RAZI OLSUN.YAZDIRIP ALDIM.HAKKINI HELAL ET.EVLİLİKLE İLGİLİ BÖYLE GÜZEL YAZILARI YAZILARI DOSYA HALİNE GİTİRİYORUM.İLERDE ÇOK LAZIM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.ÇÜNKÜ EŞİMİ MUTLU ETTİKÇE BU SATEDE ANCAK BENDE MUTLU OLABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM.BEN ONU MUTLU ETMEDİKÇE ASLA MUTLULUĞU BULAMAM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.RABBİM GÜZEL MUTLU EVLİLİKLER NASİP ETSİN BÜTÜN BEKAR KARDEŞLERİME VEEE TABİKİİ DEE BANA DAAAA:D:D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt