Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

başörtüyü atmak (1 Kullanıcı)

mavim1

Kayıtlı Kullanıcı
evet ahir zamanda yasıyoruz ne kadarda anlatılsa insanlar bildiğini okuyor cünkü iman kalbe inmemiş.iman hizmeti noktasında insanları ALLAHLA bulusturmak için basını acanlara sözüm yok.Ancak insan vicdanı ile bas basa kaldıgında sorsun bakalım ben basımı niçin actım iman hizmeti için mi yoksa meslek sahibi olmak özgürlük içinmi cevabını bulacaktır.meslek sahibi olmak için basını acmak ve erkeklerle içli dıslı üniversite okumak haramdır ama imani hizmet varsa bu niyet kurtarır ve sevap kazandırır.ama bu niyettte olanlar azınlıktadır.
EVET BU AHİR ZAMANDA BASÖRTÜ ZULMÜNE MARUZ KALANLARA DERİMKİ YASANANLAR ALLAHIN TAKDİRİ İLE OLUYOR VE BİR HİKMETİ VARDIR.İNSAN ZULMEDİYOR FAKAT KADER ADALET EDİYOR.YANİ KIZLARIMIZIN ÜNİVERSİTE KAPILARINA ALINMMASI BİR BAKIMA HAYIRLI OLUYOR CÜNKÜ SU ZAMANDA YÜCE İNSANLARA ALİMLERE BİLİM ADAMLARINA EVLİYALARA İHTİYAC VARDIR MİLLETİMİZ İHYACI İÇİN SATTIR.ÜNİVERSİTE KAPILARINDA OKUYAN VE KİŞİLİĞİ DEGİSEN KADINLARIMIZDAN YÜCE İNSANLAR ORTAYA CIKMAZ.ZATEN RABBİM KADINLARI CALISMAK İÇİN DEGİL TOPLUMUN ÖĞRETMENLERİ OLARAK YARATMISTIR.KADINLARIN CALISMASI FITRATLARINI DEGİŞTİRİR.BEN ÜNİVERSİTE OKUMUS BİRİSİ OLARAK DERİMKİ KADINLARIN ÜNİVERSİTE OKUMAMALARI OKUMALARINDAN HAYIRLIDIR OKUYAN BAYANLARI GÖRÜYORUM FITRATLARI BOZULUYOR VE OKUDIUKTAN SONRA CALISMAK İSTİYOR. EV SONRASINDA AİLE DÜZENİ BOZULUYOR.EVDE YÖNETİMSEL KAVGALAR CIKIYOR.BU COCUKLARADA ETKİ YAPIYOR COCUKLAR KİŞİLİKSİZ YETİSİYOR.BANA GÖSTEREMESSSİNZ ASRI SAADETTE VE OSMANLIDA BİLİM KADINLARINI AMA BİR FATİHİ BİR MEVLANAYI YETİSTİREN YÜCE KADINIMIZ COKTUR.BASÖRTÜSÜ BİR BEZ PARCASI DEGİLDİR KADININ YÜCELİĞİNİN SİMGESİDİR BU YÜZDEN RABBİMİZ EMRETMİSTİR.

ya nasip

Yasaklı Kullanıcı
RE: başörtüyü atmak

EVET KARDEŞİM YAZIN İİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ELLERİNE SAĞLIK KADINLAR HER YÖNDEN ZAYIFTIR ÇALIŞMAK OKUMAK BİZLERE GÖRE DEĞİLDİR CAHİLMİ KALALIM DERLER BUSÖZLERE AMA GERÇEK İLİM İSLAMDIR ALLAHIN EMİRLERİ YASAKLARI AYETLER YANİ KISACASI İLİM ÖĞRENMEK BUDA ZATEN KADININ GEÇECEĞİ MÜSAİT YERLERDE ÖYRENME İMKANIMIZ EVDE BİLE

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim sizden razı olsun. Evet başörtüsü kadının yüceliğinin göstergesi, kadının onurudur. Rabbim hakkıyla örtünen kullarından eylesin İnşallah.
Selam ve dua ile.

zahira

Kayıtlı Kullanıcı

okadar zor bi anımda yazınızı okudum ki anlatamam
bende sizin anlattığınız şeylerin aynısını yaşıyorum
bu yüzden 1 sene işe ara verdim tekrar çalışmaya karar verdim
ama bu yazıyı okuduktan sonra açıkçası ikilem için deyim bana dua edin rabbim doğru yolu göstersin aslında doğru yol açık ama ben nefsime mi hükmedemiyom inan nın bende bilemiyorum ama herzaman dua ediyorum rabbim ne olur beni nefsimle terbiye etme diyde rabbim inşallah bu yolla beni utandırmaz sizden de allah razı olsun çok güzel yazmışsınız

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

PATRON MEMNUN OLSUN DİYE ALLAHIN MEMNUN OLDUĞU BİR ŞEYİ ÇIKARIP ATMAK BENCE ÇOK YANLIŞTIR

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH NASİP ETTİ KAPANDIM..,
TEK İSTEGİM EBEDİYETE KADAR BÖYLE DEVAM ETMESİ..
ÖNÜMDE ENGELİM YOKTU..İŞ YERİMDE PROBLEM YARATMADI KAPALI OLMAM
ALLAH HERKESTENN RAZI OLSUN..
EMEĞİNE SAĞLIK

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mavim1 yazdı:
evet ahir zamanda yasıyoruz ne kadarda anlatılsa insanlar bildiğini okuyor cünkü iman kalbe inmemiş.iman hizmeti noktasında insanları ALLAHLA bulusturmak için basını acanlara sözüm yok.Ancak insan vicdanı ile bas basa kaldıgında sorsun bakalım ben basımı niçin actım iman hizmeti için mi yoksa meslek sahibi olmak özgürlük içinmi cevabını bulacaktır.meslek sahibi olmak için basını acmak ve erkeklerle içli dıslı üniversite okumak haramdır ama imani hizmet varsa bu niyet kurtarır ve sevap kazandırır.ama bu niyettte olanlar azınlıktadır. EVET BU AHİR ZAMANDA BASÖRTÜ ZULMÜNE MARUZ KALANLARA DERİMKİ YASANANLAR ALLAHIN TAKDİRİ İLE OLUYOR VE BİR HİKMETİ VARDIR.İNSAN ZULMEDİYOR FAKAT KADER ADALET EDİYOR.YANİ KIZLARIMIZIN ÜNİVERSİTE KAPILARINA ALINMMASI BİR BAKIMA HAYIRLI OLUYOR CÜNKÜ SU ZAMANDA YÜCE İNSANLARA ALİMLERE BİLİM ADAMLARINA EVLİYALARA İHTİYAC VARDIR MİLLETİMİZ İHYACI İÇİN SATTIR.ÜNİVERSİTE KAPILARINDA OKUYAN VE KİŞİLİĞİ DEGİSEN KADINLARIMIZDAN YÜCE İNSANLAR ORTAYA CIKMAZ.ZATEN RABBİM KADINLARI CALISMAK İÇİN DEGİL TOPLUMUN ÖĞRETMENLERİ OLARAK YARATMISTIR.KADINLARIN CALISMASI FITRATLARINI DEGİŞTİRİR.BEN ÜNİVERSİTE OKUMUS BİRİSİ OLARAK DERİMKİ KADINLARIN ÜNİVERSİTE OKUMAMALARI OKUMALARINDAN HAYIRLIDIR OKUYAN BAYANLARI GÖRÜYORUM FITRATLARI BOZULUYOR VE OKUDIUKTAN SONRA CALISMAK İSTİYOR. EV SONRASINDA AİLE DÜZENİ BOZULUYOR.EVDE YÖNETİMSEL KAVGALAR CIKIYOR.BU COCUKLARADA ETKİ YAPIYOR COCUKLAR KİŞİLİKSİZ YETİSİYOR.BANA GÖSTEREMESSSİNZ ASRI SAADETTE VE OSMANLIDA BİLİM KADINLARINI AMA BİR FATİHİ BİR MEVLANAYI YETİSTİREN YÜCE KADINIMIZ COKTUR.BASÖRTÜSÜ BİR BEZ PARCASI DEGİLDİR KADININ YÜCELİĞİNİN SİMGESİDİR BU YÜZDEN RABBİMİZ EMRETMİSTİR.

S.A. KARDEŞİM,
YAZINIZI YENİ GÖRDÜM ONUN İÇİN ZAMANINDA YORUM YAZAMADIM. YAZDIKLARINA OLDUĞU GİBİ KATILIYORUM, EN ÇOKTA KADININ BİRİNCİ GÖREVİNİN ÖĞRETMENLİK, EĞİTMENLİK KISMINA, ÇÜNKÜ KADIN FITRATI GEREĞİ BU MEKANİZMALARLA DONATILMIŞTIR.
YALNIZ, SİZİNLE AYRI DÜŞTÜĞÜMÜZ BİR NOKTA VARKİ, ONUDA KIRMIZI İLE BELİRTTİM. ASLINDA BU KIRMIZI YAZI DİĞER YAZDIKLARINIZLADA ÇELİŞİYOR.
KARDEŞİM NİYET HİZMET OLURSA AÇILMASINDA MAHSUR YOKTUR HATTA SEVAP VARDIR GİBİ BİR CÜMLE KURMUŞSUNUZ ORADA.
KARDEŞİM HİÇ BİR HELAL İŞE , HARAM YOLLA GİDİLMEZ, BU FIKHİ BİR KURALDIR.
YANİ BEN MEYHANEDEKİLERE TEBLİĞ YAPACAĞIM DİYE ORADAKİLER GİBİ, İÇKİ İÇEREK BU İŞİ YAPAMAM, HIRSIZA HIRSIZLIĞIN HARAM OLDUĞUNU ANLATMAK İÇİN ONUNLA HIRSIZLIK YAPAMAM.
K.S.E.O.

efexornet

Kayıtlı Kullanıcı

ÜNİVERSİTE KAPILARINDA OKUYAN VE KİŞİLİĞİ DEGİSEN KADINLARIMIZDAN YÜCE İNSANLAR ORTAYA CIKMAZ.ZATEN RABBİM KADINLARI CALISMAK İÇİN DEGİL TOPLUMUN ÖĞRETMENLERİ OLARAK YARATMISTIR.KADINLARIN CALISMASI FITRATLARINI DEGİŞTİRİR.BEN ÜNİVERSİTE OKUMUS BİRİSİ OLARAK DERİMKİ KADINLARIN ÜNİVERSİTE OKUMAMALARI OKUMALARINDAN HAYIRLIDIR...

SANA HAK VERİYORUM VE ŞUNUDA EKLİYELİM NİYETİ HAYIR OLANA ŞER DOKUNMAZ...HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ BİZE OLAN BİZDENDİR,BİZLERİ BU HALE GETİREN NEFSİMİZ DEĞİLDE NEDİR.YÜCE YARADAN BİZLERİ SINAVA TABİ TUTTUĞU BU MİSAFİRANEDE BAŞIMIZI KALDIRIP ŞÖYLE BİR BAKTIĞIMIZDA,KÖR OLAN GÖZLERİMİZ YARADA'NIN YARATTIGI HERŞEYİN BİR NASİBİ BİR YOLU OLDUGUNU GÖRÜŞEZ SADECE YAPMAMIZ GEREKENİN KULLUK VAZİFEMİZİ YERİNE GETİRMEK OLDUGUNU UNUTUYORUZ.BENİM TEK DÜŞMANIM NEFSİM DOYMUYOR...GÜZEL ARABA,DUBLEKS EV,İYİ BİR İŞ YERİNE GELSE DAHİ YİNEDE İSTİYOR.HALK OLARAK BİR TABİRİMİZ VAR HANİ KOŞTURUP DURUYORUZ DİYE, NEFSİMİZ BİZİ GEÇMİŞ BİZ ONA YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ DEMEK DEGİLMİDİR...RABB'İM SONUMUZU HAYIR ELYESİN BİZLERİ İYİLİK VE İYİLERLE MUHATAP EYLESİN...ALLAHŞ2A EMANET OLUN...

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. KARDEŞLERİM,
BU YAZIYI BAŞKA FORUMLARDA DA YAZDIM AMA, BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ DEVAM ETTİKÇE DAHA BİR ÇOK FORUMDA YAZARIZ GİBİME GELİYOR.
AMA BEN EN ÇOK SİZ DEĞERLİ BACILARIMIZA HESAP GÜNÜNDE HESAP VEREMEMEKTEN KORKUYORUM.
O GÜN DİYECEKSİNİZ Kİ;
YARABBİ, BİZ SENİN DİNİNİ YÜCELTMEK İÇİN, SENİN KUTSAL KILDIĞIN TENİMİZ, NAMUSUMUZU KORUMAK İÇİN, SANA HAKKI İLE KUL OLABİLMEK İÇİN SENİN DÜŞMANLARINA KARŞI SAVAŞ AÇTIK, TABİ BİZİM GÜCÜMÜZDE KISITLI OLDUĞU HALDE, SENİN ERKEK KULLARIN BU SAVAŞIMIZI SADECE SEYRETTİ, BELKİ DE KARŞIMIZDA BİLE OLDULAR, BİZ ONLARDAN ŞİKAYETÇİYİZ, ONLARDAN BİZİM HAKLARIMIZI ALIP BİZE VER DEDİKLERİNDE, BİZ SADEDCE ERKEKLİĞİ EVİN İÇİNDE , KARISINA, ÇOCUĞUNA ŞİDDET UYGULAMAK OLARAK ALGILAYAN ERKEK BOZUNTULARI NE CEVAP VERECEĞİZ ACABA.

Deniz mavisi başörtüm
Nasıl ki rüzgâr esince yaprak sallanır, coşarsa benim de deniz mavisi başörtüm onu ne zaman başıma bağlar, saçlarımı güzelce örtersem işte o zaman dalgalanır coşar, içi içine sığmaz. Sanki o da bir işe yaramanın mutluluğunu yaşar başımda. Masanın üzerinde kederli duran deniz mavisi başörtümü alıp, aynaya bakarak itina ile bağladıktan sonra omuzlarıma sarkan kısmını avucumun içine alıp, dudağıma ****ürdüm. Öptüm ve ağladım. Seni çok ama çok seviyorum başörtüm dedim. Üzülme, Müslüman olup ta seni sevmeyen, senden nefret edenler var. En acısı nedir biliyor musun? Seni severek başında taşıyanı her şeyden mahru ediyorlar. Ah benim mahzun baş örtüm! Okumak isteyen genç kızlarımızın, meselâ benim tahsilime mâni oluyorlar. Sen bizim süsümüzsün, sembolümüzsün.

Hem Müslüman bir kadın nasıl olur da başörtüsüz düşünülebilir. Sen bizim o güzel saçlarımızı koruduğun müddetçe, sınıflara sokulmuyor, hakaretlere maruz kalıyoruz. Müslüman bir ülkede layık mı müslümana bu davranış? Yoksa senin sınıfın düzenini bozup, okulu yıkacağından mı korkuyorlar? Sen bunları yapacak kuvvete sahip değilsin ki.
Kalkıp okulun yolunu tuttum. Besmele çekerek kapıda bir süre bekledim. Kapıdan bu şekilde girsem, her zamanki gibi hakarete uğrayıp kapı dışsrı edilebilirdim, kovulabilirdim. Tam girmeye hazırlanıyordum kibir hıçkırık sesi duydum. Biri örtülü digeri örtüsüz iki genç kızın okul kapısından dışarı çıktıklarını gördüm. Merakla yaklaşıp sordum

- Kovuldunuz mu?
- Evet kovulduk, dedi örtülü olanı. Örtüsüz olana dönerek,
- Ya sen? Diye sordum.
- O benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Ben de müslümanım. Ben de onun bir parçasıyım. Bu günden itibaren ben de Rabbimin istediği şekilde örtüneceğim. Hem de büyük bir gururla. Onların önüne çıkacağım ve haykıracağım; Görün bakın hakaretinizin sonucu bu oldu. Sanmayın ki böyle yapmakla başarıya ulaşacak sınız. Aksine sayımızı çoğaltırsınız. En acımasız bir kişi bile bu durumda hissiz kalamazdı.

Gözümden düşen damlacıklara mâni olamamıştım. İçimdeki acı ile öyle kavrulmuştum ki, boşarırcasına yağan yağmurdan haberim bile yoktu. Bütün yollar ıslaktı ama sanki o yolları yağmurlar değil, başörtülü kızların gözyaşları ıslatymıştı. Anladım ki gökyüzü de bizimle ağlıyordu.

K.S.EO.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm.ben şuan bu satırlarda sadece kendi fikirlerimi yazıyorum.bana bazılarınız katılır bazılarınız katılmaz benim her ikisinede sonsuz saygım var.bende bayanların okumasından yanayım.lakin bunu yaparken nerden,nasıl geldiğini yaşama gayasini ve nereye gideceğini asla zihninden atmamalıdır.zaten bunu yaparsa niyeti allah rızası olur.ve başını her açışında kalbi ağırıyor ve rabbine sığınıyorsa rabbim merhametlidir.ama ben şuna karşıyım illede meslek sahibi olacağım çalışacağım ayaklarımın üzerinde duracağım(ki bu laf benim acayip sinirimi bozuyor).bence sırf o yüzden okumamlı bir insan.benim hayatta gireceğim en önemli yarış yarbimin yolundan ayrılmamak ve O güzel mücahitler yetiştirmek.bunu yapmak içinde önce benim bilmem şart değilmi.rabbim bunu bana ve isteyenlere nasip etsin. bide şu var tabi hayatta ne olacağı belli olmaz.belkide seni bakmakla yükümlü eşine sen bakmak zorunda olursun.bu yüdende yüksek bir diplomanın olmasında fayda var.bunu düşünerek yapılırsa bazı şeyler rabbim bu yüden doğan günahlarıda affeder inşallah.en son şunu diyorum (ama lütfen açık arkadaşlarımız allah rızası için YANLIŞ ANLAMASINLAR başörtüsü kadının namusu gibidir.ve rabbim bunu emretmiştir.rabbime inanan herkes bunu takmalıdır.selam ve dua ileB)B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

meftun61 yazdı:
selamun aleyküm.ben şuan bu satırlarda sadece kendi fikirlerimi yazıyorum.bana bazılarınız katılır bazılarınız katılmaz benim her ikisinede sonsuz saygım var.bende bayanların okumasından yanayım.lakin bunu yaparken nerden,nasıl geldiğini yaşama gayasini ve nereye gideceğini asla zihninden atmamalıdır.zaten bunu yaparsa niyeti allah rızası olur.ve başını her açışında kalbi ağırıyor ve rabbine sığınıyorsa rabbim merhametlidir.ama ben şuna karşıyım illede meslek sahibi olacağım çalışacağım ayaklarımın üzerinde duracağım(ki bu laf benim acayip sinirimi bozuyor).bence sırf o yüzden okumamlı bir insan.benim hayatta gireceğim en önemli yarış yarbimin yolundan ayrılmamak ve O güzel mücahitler yetiştirmek.bunu yapmak içinde önce benim bilmem şart değilmi.rabbim bunu bana ve isteyenlere nasip etsin. bide şu var tabi hayatta ne olacağı belli olmaz.belkide seni bakmakla yükümlü eşine sen bakmak zorunda olursun.bu yüdende yüksek bir diplomanın olmasında fayda var.bunu düşünerek yapılırsa bazı şeyler rabbim bu yüden doğan günahlarıda affeder inşallah.en son şunu diyorum (ama lütfen açık arkadaşlarımız allah rızası için YANLIŞ ANLAMASINLAR başörtüsü kadının namusu gibidir.ve rabbim bunu emretmiştir.rabbime inanan herkes bunu takmalıdır.selam ve dua ileB)B)

ALEYKUM SELAM KARDEŞİM,
SİZİNDE BUYURDUĞUNUZ GİBİ, DİNİMİZDE KADININ ESAS YERİ EVDİRİ VE ESAS İŞİDE GELECEĞİMİZİ YETİŞTİRMEKTİR. BUNU YAHUDİLER ÇOK İYİ ÇÖZDÜKLERİ İÇİN SALFIRFIKLARI YERLERDE GELECEĞİMİZİ TEMSİL EDEN ÇOCUKLARI VE ONLARI DOĞURAN, YETİŞTİREN ANNELERE VE ANNE ADAYLARINA SALDIRMAKTALAR Kİ , İLERKİ ZAMANLARDA BİZİM KARŞIMIZA YENİ YENİ MÜCAHİTLER ÇIKMASIN DİYE.
AMA BİZ NE YAPIYORUZ, KADIN KAYITSIZ, ŞARTSIZ OKUMALI (HAŞA BEN OKUMASIN DEMİYORUM HA. AMA OKUMAK İÇİN DİNİNDEN ÖDÜN VERMESİN DİYORUM) VE MESLEK SAHİBİ OLSUN DİYORUZ. MAALESEF BU FİKİRLER BİZİM ÜZERİMİZDEKİ OYNANAN EMPERYALİST OYUNLARIN BİR KISMIDIR.
İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ, ŞİMDİ DİYELİM Kİ, BACIMIZ OKUDU VE BİR MESLEK SAHİBİ OLDU, HALİYLE EVLENDİKTEN SONRADA ÇALIŞMAK İSTEYECEK, BEN BU KADAR EMEK VERDİM, EVDE ÇOCUK BAKMAK İÇİNMİ OKUDUM DİYECEK, VE ORADA BİZİM EN KUTSAL DEĞERLERİMİZDEN OLAN AİLE MEFHUMU GÜME GİDECEK. ÇÜNKÜ O KADIN KİM NE DERSE DESİN EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLADIĞI İÇİN EŞİNE KARŞI GÖREVLERİNİ AKSATACAK, YERİ GELDİĞİNDE HERKES KENDİ YOLUNA DİYECEKTİR.
ÇÜNKÜ FITRATI BUNA MÜSAİTTİR. YOKSA ALLAH C.C. NORMAL ŞARTLARDA BOŞANMA HAKKINI SADECE ERKEĞE VERİRMİYDİ.
HAA BURADA KESİNLİKLE KADIN ESİR MUAMELESİ GÖRECEK ANLAŞILMAMALIDIR. KONUMUZ BAŞÖRTÜSÜ İLE OKUMAK OLDUĞU İÇİN BÖYLE BİR KONUYA DEĞİNMEK ZORUNDA KALDIM.
SON SÖZ, BACILARIMIZ IN BİRİNCİ GÖREVİ İYİ BİR ANNE, İYİ BİR ÖĞRETMEN, İYİ BİR EĞİTMEN VE İYİ BİR EŞ OLMAKTIR. BU DİNİNİ BEKAASI İÇİN BU İŞLER ESAS SAHİPLERİ TARAFINDAN YAPILMALIDIR. OKUMAK İÇİNDE EĞER ÖNLERİNDE BİR SEÇENEK SUNULUYORSA, ALLAH C.C. NUN İPİNE SARILMALI, ONUN EMİRLERİNE MUHALEFET EDİLMEMELİDİR.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Melaike_binti_Haci yazdı:
Asri Saadette bir yolculuk yapalim Insaallah. Selam olsun Resulu Ekrem Sallallahu aleyhi vessellem efendimize,ehlibeytine ve ashabina. En güzel örnek o deyilmidir kardesler. En güzel örnek ehli beyti,ashabi degilmidir kardesler. Onlar gibi asla olamayiz ama olmaya calismaliyiz. Babalar resulu Ekrem(s.a.v.)efendimizi örnek alirlarsa, analarimiz Hatice(r.a.)anamizi örnek alirlarsa, bir cok Fatimalarimiz ve alilerimiz yetismezmi Insaallah.

KARDEŞİM BİZİM UZUN UZUN YAZARAK ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ KONUYU, BİR İKİ CÜMLEDE ANLATMIŞSIN. ALLAH RAZI OLSUN
K.S.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt