Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

başörtüsü ve evlilik (1 Kullanıcı)

marifet

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar konu başörtülü arkadaşların evlilik hususundaki sıkıntısı..
şimdi eskiden kızlarımızı sormadan evlendiriyorlarmış sorgu sual yok..
okumak yok hür düşünce yok.. şimdi var ama var da ne oluyor acaba..
bunu açabilir misiniz.. başörtülü arkadaşlara son derece saygı duyan
bu zamanın erkekleri neden koruma altına almıyorlar.. neden ileride
evliliği başörtülü kızlarla düşünmüyorlar.. bu masiva dan elini
ayaklarını neden çekemiyorlar.. soruyorumm daha sonra örtülüler
şöyle böyle güzel diye konuşanlarda mı.. dikkat çekmek için öyle
örtünenlerde mi.. zihinlerinden bile tesettürlü kızla evliliği düşünmeyenlerde mi
bunu tartışırsak çok güzel olur

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
ben derdimi anlatamadım tövbe derken sofi olunurya ondan bahsettim
Ve ben burda elimden geleni yapıyorum elim çarpmasın diye kendim şafiyim abdestim bozulmasın diye özellikle
Ayriyeten gidip başkasına çalışmıyorum kendi marketimde çalışıyorum ve zaruriyetim var bence bu kadar yadırgamayın

Kardeşim islamda birisine gidip tövbe almak ve tövbe vermek yoktur
Hristiyanlar kiliselere gidip günahlarından dolayı papazdan tövbe ister papazda elini tutar ona tövbe verir..
Birilerinin tövbe vermesi onun islamdan olduğuna dalalet etmez..Hristiyanların amellerini müslümanların işleyeceğini Efendimiz(s.a.v) haber vermiştir.Bir cemaatte bu amelleri işliyor(tövbe dağıtıyor)

Kimin yanında çalıştığınız veya kendi işinizi yapmanız önemli değil.Önemli olan tesettürü muhafaza etmektir.

“Herhangi bir kadın güzel koku sürünür de bir topluluğun yanından geçerse ve onun kokusunu duyarlarsa, o kadın zaniyedir.”(Sahih hadis. Ahmed, Musned, c. 4, s. 414; Ebû Dâvûd, no: 4173; Tirmizî, no: 2786; Nesâî, c. 8, s. 153. Gunaym b. Kays )

Bu hadisler kadının koku sürünmüş olarak dışarı çıkmasının haram olduğuna delâlet etmektedir. Çünkü kadınların, erkeklerin önünde güzel kokular saçmaları şehveti tahrik eden bir faktördür.

Geçen hadisin şerhinde Allâme Mubarekfûrî rahimehullah şöyle der:21

"(O kadın zaniyedir) söz şu manaya gelir: Çünkü kadın süründüğü güzel koku nedeniyle erkeklerin şehvetini tahrik etmekte, onların kendisine bakmalarına neden olmaktadır. Kadına bakan kimse gözüyle zina etmiş demektir. (Koku sürünmüş olan kadın ise) bu göz zinasının sebebidir ve bundan dolayı günahkârdır."

Aynı şekilde kadına bakmak da hakiki zinanın öncüllerindendir. Müslüman bir bayanın yerine getirmesi gereken farz, şer‘î bir ihtiyaç bulunmadan evinden dışarı çıkmamak, evinden çıktığında hicap ve tesettüre riâyet etmek, şehveti tahrik etmeyen geniş elbiseler giymek, koku sürünmemek gibi şer‘î edeplere riâyet etmektir. Evine döndüğünde yabancı erkeklere duyurmamak şartıyla dilediği gibi kokular sürünebilir.

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
arkadaşlar konu başörtülü arkadaşların evlilik hususundaki sıkıntısı..
şimdi eskiden kızlarımızı sormadan evlendiriyorlarmış sorgu sual yok..
okumak yok hür düşünce yok.. şimdi var ama var da ne oluyor acaba..
bunu açabilir misiniz.. başörtülü arkadaşlara son derece saygı duyan
bu zamanın erkekleri neden koruma altına almıyorlar.. neden ileride
evliliği başörtülü kızlarla düşünmüyorlar.. bu masiva dan elini
ayaklarını neden çekemiyorlar.. soruyorumm daha sonra örtülüler
şöyle böyle güzel diye konuşanlarda mı.. dikkat çekmek için öyle
örtünenlerde mi.. zihinlerinden bile tesettürlü kızla evliliği düşünmeyenlerde mi
bunu tartışırsak çok güzel olur

Başörtülüler ile evlenmeyi düşünen erkeklerde var evlenmeyi düşünmeyen erkeklerde var...
Sakallı erkeklerle evlenmeyen kadınlar ile Sakallı erkekler ile evlenen kadınlar gibi düşün.....

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim islamda birisine gidip tövbe vermek yoktur...
Hristiyanlar kiliselere giden günahlarından dolayı papazdan tövbe ister papazda elini tutar ona tövbe verir..
Birilerinin tövbe vermesi onun islamdan olduğuna dalalet etmez..Hristiyanların amellerini müslümanların işleyeceğini Efendimiz(s.a.v) haber vermiştir.Bir cemaatte bu amelleri işliyor(tövbe dağıtıyor)

bunu biliyorum ben böyle tövbe alıcam demedim yanlış anlaşıldım

Kimin yanında çalıştığınız veya kendi işinizi yapmanız önemli değil.Önemli olan tesettürü muhafaza etmektir.

“Herhangi bir kadın güzel koku sürünür de bir topluluğun yanından geçerse ve onun kokusunu duyarlarsa, o kadın zaniyedir.”(Sahih hadis. Ahmed, Musned, c. 4, s. 414; Ebû Dâvûd, no: 4173; Tirmizî, no: 2786; Nesâî, c. 8, s. 153. Gunaym b. Kays )

ben koku kullanmam elimden geldiğince ve ben erkeklerin yuzune bakmadan iş yaparım giyinişime çok dıkkat ederim
dogru konuşmak lazım eger ki ben öyle bi insan olsaydım babam beni buraya koymazdı.

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
Elhamdulillah ne güzel.İşte tesettürlü birisi böyle olmalıdır.Namahreme bakmaktan sakınmalıdır tesettürülü muhafaza etmelidir.Bu arada aksini yapıyorsunuz demedim öyle algıladıysanız kusura bakmayın.Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum eksiklerimizi gidermek konusunda.

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Elhamdulillah ne güzel.İşte tesettürlü birisi böyle olmalıdır.Namahreme bakmaktan sakınmalıdır tesettürülü muhafaza etmelidir.Bu arada aksini yapıyorsunuz demedim öyle algıladıysanız kusura bakmayın.Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum eksiklerimizi gidermek konusunda.

yok estafurullah abi ben yanlış anlaşıldım zaten hata bende siz sadece düzeltmeye çalıştınız

marifet

Kayıtlı Kullanıcı
tevhid abi -Başörtülüler ile evlenmeyi düşünen erkeklerde var evlenmeyi düşünmeyen erkeklerde var...
Sakallı erkeklerle evlenmeyen kadınlar ile Sakallı erkekler ile evlenen kadınlar gibi düşün.....

abi doğru söylüyorsunda bak bu konu basında da çok konuşuluyor bu sosyolojik bir tespit..
mesela işe alınmayan aşağılanan bir sürü tesettürlü var.. hadi oldu işte çalışmazsın ama
iş yuva kurmaya geldiğinde bence bu çok hassas bir konu oluyor.. dinimizde kadının
evlilik için tesettürlü olanı seçilmesi gerekli.. ama bugün geldiğimiz nokta ve nefsi buhranlar
bunlar yüzünden açılan kızlarımız.. yani bence dinimizi çok mı ılımlı yaşamaya başladıkta
bunlar çıkıyor.. bir kçşe yazarının kaleme aldıkları..
Türban/başörtülü kızların sorunu evlilik mi? köşe yazısı - 13 Temmuz 2009 Pazartesi - Hadi ÖZIŞIK
eskiden problem değildi bunlar ama medya sağolsun.. çevre sağolsun gerçekten böyle bir
şeyi oluşturdular..

marifet

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtülü Kızlar Bağlamında Aşk ve Evlilik | cemaat.com

Başörtülü kızlarla kim evlenecek sorusu, kaygısı birçok kimsenin umurunda… Bir şey umura dâhil olmuşsa ortada dikkate değer bir sorun da var demektir. Yaşadığımız çağ, dünyayı bir köy haline getiren, değerleri başkalaştıran, buharlaştıran bir özelliğe sahip. Her şeyin maddeye, eşyaya indirgendiği, tüketimin bir değer kabul edildiği bir vasattayız. Bu vasatta fıtratından en çok uzaklaştırılan/uzaklaşan kadındır denilebilir. Bu durum hem erkeklerin bir kişilik sınavıdır hem de kadınların fıtri olanda kalma sınavıdır. Türkiye’de başörtüsü problemi sanıldığı gibi kadınlarla ilgili bir sorun değildir. Erkeklerin kimlik ve kişilik sınavıdır. İnancı gereği örtünen bir kadına yapılabilecek en ağır teklif “başını aç” teklifidir. Bundan daha ötesi ne olabilir, düşünmek ve söylemek gerçekten onur kırıcı. Olanlar olmuş “gelen mala gelsin, namusa ve cana gelmesin” duasına;” yüzünde göz izi var sana kim baktı yârim” kıskançlığına sahip Müslüman Türk kadını ve erkeği bu meşum teklife duçar kalmıştır! .... devamı linkte

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
Tesettürlü kızlarla evlilik konusu kişiden kişiye değişir...Bu konuda genelleme yaparak baş örtülü kızlarla niye evlenmiyorlar denilemez...
Evlilik konusunda tesettürlü olmasına dikkat eden erkeklerde var.Açık olmasına dikkat eden erkeklerde var.Son zamanlarda hangi taraf ağır basıyor bilmiyorum lakin ben evlenince karşımdaki kişide arayacağım kriterlerden biride eli ve yüzü dahi kapalı olmasıdır.Yani ben bile bu saçını örtenlerle evlenmem ))

G

Goldenrose

selamun aleykum arkadaşlar bu konu üzerine buradaki düşünceleri merak ediyorum..
hani basında da yer alıyor zaman zaman..
benim üzüldüğüm bir tek nokta kızlarımız ne güzel nefislerini arka ederek bu zamanda
kapanıyorlar ama erkekler nedense kolaya mı kaçmak denir artık ne denir bilinmez..
başörtülü kızlarla evlilik yapmıyorlar.. zamanımızın flört evresi herkesçe çok yaygınlaştığından
artık dinimizce anormal olan arkadaşlıklar normal gözüyle bakılıp Allah'ın emrini
yerine getiren kızcağıza rahibe gibi bakılıyor olması beni üzüyor.. veyahut onunla bir gelecek
düşüncesiii hiç zihinlerde olmaması.. bu da sanıyorum kızlarımızı üzüyor ve hani zaman zaman
muhafazakar kalemlerden başörtülü çıplaklar diye anılıyorlar ya o daha da üzüyor insanı..
Allah herkesi hayırlı insanlarla tanıştırsın.. tesettürümüzü layığıyle taşımayı nasip etsin..
inşallah.. bu konu burada konuşuldu mu acaba.. merak ediyorum.. fikirleriniz nelerdir?

arkadaşlar bu konuda neler düşünüyoruz ?

Aleyküm selam kardeşim.
Size tanık olduğum bir olayı anlatmak istiyorum. Çok yakın bir akrabamız başı açık olan biri. Bir ara bir erkekle konuşmaya başladı. Yanlış anlaşılmasın evlilik adına konuştular. Fakat arkabamızın başı açık diye kesinlikle 'olmaz' dedi. Çevrenizde başı kapalı bayanlara ilgi duyulmuyor başı açık bayanlar daha çok evlilik yapıyor diye diğer çevredekilerde öyle olacak değil. Bunu belirtmek isterim. Tanık olduğum olayı sizlere sundum. Burada kapanmak için uğraşan birsürü genç kızımız var. Ben de bunlardan biriyim. Ve bu yazıyı okuyunca ister istemeden insan kapanmak adına bir geri adım atıyor. Şuanki durumum gibi. Böyle bir yazının nefsini yenmek için uğraşan kızlarımızın okuması onların tesettürlü olmak adına 1 ileri adım atmasını sağlacağını düşünmüyorum. Biri böyle düşünür biri şöyle. Yani kısacası benim çevremde pek öyle insanlar yok. Başı açık diye reddedilen akrabalarım var. Genel olarak 'başı açıklara evlilik daha çok' gibi birşeyi söz konusu etmemiz mümkün değildir. Allah a emanet olun.

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
Goldenroseye katılıyorum.Bu konu bazıları için fitne olabilir...Evlenme derdinde olan kızlar bu fitneye kapılabilir...Bizim burda açık kızlara buğz ediliyor suratlarına nefret ile bakılıyor fasık oldukları için.Yani her yerde farklı durumlar...

marifet

Kayıtlı Kullanıcı
evet Goldenroseye'e bende katılıyorum hakkınızı helal edin böyle birşeye sebebiyet vermek istemem konuyu ben açtığım için.. bunu nasıl düşünemedim özür dilerim arkadaşlar.. bu şekilde düşünüleceğini tahmin edemedim.. sadece fikir paylaşımı olur diye düşünmüştüm..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
bu soru herkesin yaşadığı çevreye göre cevap bulabilir.benim çevrem ve düşüncem şu ki ;eğer erkeğin ailesi kapalı ise ve ve o kişi islamı tam idrak edememiş ise gençken kapalı kızlara bakmıyor.afedersiniz açıklarla flört ediyor geziyor eğleniyor.evlenme vakti geçmek üzere iken de kapalı bi kız bulup evleniyo.maleseff.ama bakıyorum da çevre artık hep böyle.
evlilik konusunda namaz ilk şart.namaz kılan Allah'ın emirlerini uygulamaya yaşamaya çalıştığı için bu diğer davranışlarına da yansıyacaktır.bunu idrak edip kapanabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt