Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

başörtüsü ve evlilik (2 Kullanıcı)

marifet

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum arkadaşlar bu konu üzerine buradaki düşünceleri merak ediyorum..
hani basında da yer alıyor zaman zaman..
benim üzüldüğüm bir tek nokta kızlarımız ne güzel nefislerini arka ederek bu zamanda
kapanıyorlar ama erkekler nedense kolaya mı kaçmak denir artık ne denir bilinmez..
başörtülü kızlarla evlilik yapmıyorlar.. zamanımızın flört evresi herkesçe çok yaygınlaştığından
artık dinimizce anormal olan arkadaşlıklar normal gözüyle bakılıp Allah'ın emrini
yerine getiren kızcağıza rahibe gibi bakılıyor olması beni üzüyor.. veyahut onunla bir gelecek
düşüncesiii hiç zihinlerde olmaması.. bu da sanıyorum kızlarımızı üzüyor ve hani zaman zaman
muhafazakar kalemlerden başörtülü çıplaklar diye anılıyorlar ya o daha da üzüyor insanı..
Allah herkesi hayırlı insanlarla tanıştırsın.. tesettürümüzü layığıyle taşımayı nasip etsin..
inşallah.. bu konu burada konuşuldu mu acaba.. merak ediyorum.. fikirleriniz nelerdir?

esmersevda

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle allah razı olsun evet bu zamanda kapanmak isteyenler nefislerini bir kenara atıp Allahın bize farz kıldığı baş örtüsü kapanmak istiyoruz çok güzel bir şey çok şükür evet erkekler açık kızlara daha bir ilgileri var ama rabbim onlarada hidayet etsin ama rabbim her kapıyı açıyor bizlere inşallah çünkü bizler müslümanız çok şükür zaman zaman rabbimizi unutup dünya işlerine bakıyoruz ama rabbimiz bizi unutmuyor çok şükür allahıma binlerce kez şükür ediyorum zorda olduğumuz zaman hep yanımızda çünkü şah damarımızdan daha yakın bizlere tesettüre geleyim kardeşim bende kapancam inşallah kadir gecesi ailem karşı ama ben hiç kimseden izin istemicem çünkü bu rabbimin emri ki bu yıla kadar saçımın her teli gözüküyo günah ve ben o kadar büyük bir aşkla kapanmayı istiyorum ki kardeşim çok özel bir duygu yani pardesü baş örtülülerşi görünce duygulanıyorum gözüm doluyo zaman zaman ağlıyorum baş örtüsü için çünkü ben tam anlamıyla kapanmak istiyorum rabbbime iyi bir kul olmak istiyorum ölmeden önce allah inşallah beni kapanmadan öldürmez rabbim herkese nasip etsin kapanmayı o baş örtüyü ve tesettürü taşımayı allah yar ve yardımcımız olsun.selametle

marifet

Kayıtlı Kullanıcı
inş. kardeşim istiyorsan Rabbim nasip eder tabiki.. ne güzel içindeki güzellikler inş. çevrende de gurur kaynağı olur.. ne çok istiyorum ramazanın bir an önce gelmesini aslında insanlar yaz ayı olması dolayısıyla sıkıntı çekeceklerini düşünüyorlar ama bence çok güzel oluyor.. kimin hakiki anlamda istediğini anlıyorsun dayanabildiğini Rabbi için herşeyi göze alabileceğini değil mi? inş. sanada Rabbim yardım edecektir melekler vasıtasıyla :) ben konuyu saptırmayayım bu konudaki görüşleri merak ediyorum.. bizler nereye gidiyoruz.. eyy erkekler uyanın Allahın emri diye sağgı duyduğunuz kızları çok üzüyorsunuz.. kızlarımız ne yapacağını gerçekten şaşırıyor mu acaba.. herşeyin hayırlısını rabbim bilir.. yalnızlık Allaha mahsus tabiki ama kızlarımızı yalnız mı bırakıyoruz acaba sosyal ortam tutkularından dolayı.. evlenilecek kızda bile kriterler değişebiliyor hatta aç ne olacak ki gibi lafları çok duyuyoruz.. fikirler fikirler

marifet

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bu konuda neler düşünüyoruz ?

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
Saçını örtenle saçını açan arasında fark yoktur.İslamın emri olan örtünme sadece saçı örtmekten ibaret değildir...TÜm bedeni örtmektir gözleri namahreme bakmaktan örtmek,kulakları gıybetten müzik dinlemekten,dedikodudan vs haram şeylerden örtmektir...Bunları yerine getiren tesettürlüdür gerisi saçı görünen ve saçı görünmeyenlerdir.

Ha erkek kardeşlerim dikkat etsin saçını kapatan kızlardan uzak dursunlar.Bunlar şerr yayan fasıklardır.(bunların kim olduğu hadislerle belirtiliyor)
Tesettürlü olupta namaz kılıp oruç tutanlarla evlensinler.
Namaz kılmıyorsa çarşaflı bile olsa sakın evlenmeyi düşünmeyin...

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
ben önemli olan içten yapmak oldunu düşünüyorum
Belki ben kapalıyım ama açık bir bayan benden da iyi ibadet ediyordur
yada bi erkek gayet düzgün bi görümüne sahıp ibadet eder ama başka bir erkek tam tersi ama belki daha çok ibadet ediyordur
Bilemicem bu konuyu tam anlatamadım ben :)

esmersevda

Kayıtlı Kullanıcı
çevrem buna karşı ama banane ramazanın gelmesini istiyoeum derken kardeşim rabbim için herşeyi göze alırım çünkü bana gücü o veriyor aynen aç ne olacak ki annem bile kapalı benim yok kapanma o ne öyle açık daha güzel diyo ve beni çok üzüyo neden ama rabbimin emri bu ki doğru dürüst kapanmıyo bile annem hakkını vermiyo kapalılık her şeyden vazgeçmektir sadece allha yönelmektir sadece ibadetle meşgul olmaktır kimse ne düşünür diye düşünmemektir allah yar ve yardımcımız olsun

esmersevda

Kayıtlı Kullanıcı
aynen önemli olan içten kapanmak yanıp tutuşmak o baş örtü aşkıyla bazı insanlar belli etmezler bile ibadet ettilerini oysa ne çok ibadet ederlerdir rabbim bize doğru yolu göster biz seni çok seviyoruz bizleri affet iyi bir kulmuyuz senin için bilmiyoruz ama bize iman aşkı ver nasılsın rana

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
ben önemli olan içten yapmak oldunu düşünüyorum
Belki ben kapalıyım ama açık bir bayan benden da iyi ibadet ediyordur
yada bi erkek gayet düzgün bi görümüne sahıp ibadet eder ama başka bir erkek tam tersi ama belki daha çok ibadet ediyordur
Bilemicem bu konuyu tam anlatamadım ben :)

Anladım sizi..
Doğru diyorsun...Örtünmede bir ibadettir lakin ibadet sadece bundan ibaret değildir...
Rasulullah'ın(s.a.v) hadislerine baktığımızda işin başı namazdır.Kul'un ilk hesaba çekileceği ibadet namazdır..O tamamsa..Diğer ibadetleri değerlendirilir..Eğer namaz tamam değilse kılmamış veya eksik ise tesettürde oruçta zekatta sadakada ona fayda vermeyecektir...

Tesettürlü olmayıpta namazını kılan orucunu tutan sadaka veren bayanlar ile namaz kılmayan oruç tutmayan tesettürlü bayanlar bir değildir...Namaz yoksa tesettürlü ona bir fayda vermeyecektir.(Allahu alem)

esmersevda

Kayıtlı Kullanıcı
allaha ibadet edenle evlenmek en hayırlısı ama tesettür her şeyi geride bırakmaktır sadece saçı kapatmakla da olunmuyo çünkü rabbim bizden tam ona göre bir kul olmamızı istiyo rabbim yar ve yardımcımız olsun allah razı olsun

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Anladım sizi..
Doğru diyorsun...Örtünmede bir ibadettir lakin ibadet sadece bundan ibaret değildir...
Rasulullah'ın(s.a.v) hadislerine baktığımızda işin başı namazdır.Kul'un ilk hesaba çekileceği ibadet namazdır..O tamamsa..Diğer ibadetleri değerlendirilir..Eğer namaz tamam değilse kılmamış veya eksik ise tesettürde oruçta zekatta sadakada ona fayda vermeyecektir...

Tesettürlü olmayıpta namazını kılan orucunu tutan sadaka veren bayanlar ile namaz kılmayan oruç tutmayan tesettürlü bayanlar bir değildir...Namaz yoksa tesettürlü ona bir fayda vermeyecektir.(Allahu alem)

beni anladınıza çok sevindim

Allah razı olsun ben hep bu konu üzerinde kaldım tevbe almıyıp aynı ibadeti yapsam sevap olurmu herkez kafamı çok karıştırıyo

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
allaha ibadet edenle evlenmek en hayırlısı ama tesettür her şeyi geride bırakmaktır sadece saçı kapatmakla da olunmuyo çünkü rabbim bizden tam ona göre bir kul olmamızı istiyo rabbim yar ve yardımcımız olsun allah razı olsun

ben hep geri durdum tevbe konusunda yaptıgım hataları tekrar yaparsan çok buyuk günah olur deniliyor
bende tekrar yaparsam diye korkuyrum açıkcası :) yanlış anlaşılmasın buyuk bi günah işlemedim

esmersevda

Kayıtlı Kullanıcı
tam açarmısın tevbe almayıp ibadet yapsam sevap olur mu anlamadım

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
beni anladınıza çok sevindim

Allah razı olsun ben hep bu konu üzerinde kaldım tevbe almıyıp aynı ibadeti yapsam sevap olurmu herkez kafamı çok karıştırıyo

Tevbe almayıp derken neyi kast ediyorsun...önceden kılamadığın namaz varsa vs Allah'a yakararak tövbe istiğfar edeceksin..Yoksa hristiyan papazlar gibi kimse tövbe dağıtmaz islamda.

her zaman işlemiş olduğun günahlara istiğfar et.Rabbinden bağışlanma dile.GÜnah işlesende işlemesende her daim bunu yap.Nitekim Rasulullah(s.a.v.) günde 80 kere tövbe ederdi) bağışlanma dilerdi

esmersevda

Kayıtlı Kullanıcı
anladım seni öncelikle sen tövbe et rabbim yardımcın olur inşallah

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Tevbe almayıp derken neyi kast ediyorsun...önceden kılamadığın namaz varsa vs Allah'a yakararak tövbe istiğfar edeceksin..Yoksa hristiyan papazlar gibi kimse tövbe dağıtmaz islamda.

her zaman işlemiş olduğun günahlara istiğfar et.Rabbinden bağışlanma dile.GÜnah işlesende işlemesende her daim bunu yap.Nitekim Rasulullah(s.a.v.) günde 80 kere tövbe ederdi) bağışlanma dilerdi

bak abi ben şunu demek istiyorum tövbe aldıktan sonra mesela markette çalışıyorum elim ne yapsamda bi erkek eline çarpıyo bunu engellemem gereki yo yoksa 10 kat daha fazla günah oluyomuş

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
bak abi ben şunu demek istiyorum tövbe aldıktan sonra mesela markette çalışıyorum elim ne yapsamda bi erkek eline çarpıyo bunu engellemem gereki yo yoksa 10 kat daha fazla günah oluyomuş

O tövbeyi marketten mi alacaksın ? tövbe aldıktan sonra diyorsun ama nasıl alacan hele onu anlat hele..Hristiyan papazlar kiliselerde tövbe dağıtıyor.İslamda tövbeyi kim dağıtıyor hangi papaz o ?

Allah'a tövbe edeceksin hiçbir yerden tövbe almayacaksın..
Ha bu arada senin o işten çalışman caiz mi değil mi bunu sordun mu kendine ?

Erkek elinin çarpmasına gerek yok seni erkeklerin gördüğü her zaman sen haram işlemiş olursun.Hele koku sürünüyorsan zinaya bir adım atmış olursun(Allah korusun)

"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse, zinâya bir adım atmış olur." (Tirmizî, Edeb, 35.)

Resulullah (sav) buyurdular ki:
"Her göz zina eder. Şurası muhakkak ki, kadın koku sürünür, sonra da (erkek) cemaate uğrarsa o da zanidir(zina emiş olur)." [Tirmizi, Edeb 35, (2787); Ebu Davud, Tereccül 7, (4174, 4175); Nesai, Zinet 35, (8, 153)]

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
O tövbeyi marketten mi alacaksın ? tövbe aldıktan sonra diyorsun ama nasıl alacan hele onu anlat hele..Hristiyan papazlar kiliselerde tövbe dağıtıyor.İslamda tövbeyi kim dağıtıyor hangi papaz o ?

Allah'a tövbe edeceksin hiçbir yerden tövbe alamayacaksın..
Ha bu arada senin o işten çalışman caiz mi değil mi bunu sordun mu kendine ?

Erkek elinin çarpmasına gerek yok seni erkeklerin gördüğü her zaman sen haram işlemiş olursun.Hele koku sürünüyorsun senin kokunu duyan her bir kişi için sana bir zina etmiş suçu yazılır(Allah korusun)
ben derdimi anlatamadım tövbe derken sofi olunurya ondan bahsettim
Ve ben burda elimden geleni yapıyorum elim çarpmasın diye kendim şafiyim abdestim bozulmasın diye özellikle
Ayriyeten gidip başkasına çalışmıyorum kendi marketimde çalışıyorum ve zaruriyetim var bence bu kadar yadırgamayın

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt