Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Başörtüsü mağduru olanlar.... (1 Kullanıcı)

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
S.a arkadaşlar,
istedim ki, yıllardır kanayan yarımız olan başörtüsü zulmünü içimizde varsa birinci ağızdan dinleyelim,
mesela üniversidede buna maruz kalan kardeşlerimiz, nasıl davrandılar, hangi yolu seçtiler.
Birer ibretlik hikaye olsun dinleyelim inş
illaki okulla ilgili olmayabilir
başörtüsünden dolayı zulme uğrayan herkes yazsın

Emir Sadullayev

Kayıtlı Kullanıcı
Vealeykümselam,

Güzel bir konu düşümüşsünüz Allah-u Teâla razı olsun...Gerçekten ibretlik hadiseler anlatılacaktır...Rabbimiz celle celâluhu bu yolda olan bütün mümin bacılarımın yâr ve yardımcısı olsun...

Esselamualeyküm

fatma14

Kayıtlı Kullanıcı
Şu anda öss ye hazırlanıyorum ve bu konu beni çok düşündürüyor.bazen vazgeçiyorum çalışmaktan.Ama kendim için de okumak zorundayım.Gerçekten çok zor bi durum.Bu konuyu açtığınız için teşekkürler.

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
S.a arkadaşlar,
istedim ki, yıllardır kanayan yarımız olan başörtüsü zulmünü içimizde varsa birinci ağızdan dinleyelim,
mesela üniversidede buna maruz kalan kardeşlerimiz, nasıl davrandılar, hangi yolu seçtiler.
Birer ibretlik hikaye olsun dinleyelim inş
illaki okulla ilgili olmayabilir
başörtüsünden dolayı zulme uğrayan herkes yazsın

vealeykumselam
üniversite öğrencisiyim
bu konu gerçekten de KANAYAN YARA
Rabbim kardeşlerime yardım etsin AHİR ZAMANDA İFFETİMİZE SAHİP ÇIKMAK DAHA DA ZOR.
bu konu ile yaşadığım kötü anları
hafızama kazınan olayları tekrar hatırlamak beni tekrar çok büyük derecede yaralayacak, o yüzden paylaşmak bana zor geliyor
RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH
SELAMETLE KALINIZ

ağbet

Kayıtlı Kullanıcı
ben daha yeni kapandım.kapandığımdan beri yolda açıkken yediğim laflardan daha çok yedim.dışardaki insanlar bu gibi insanlardan korkacaksın diyor.bana bakarak.kötü bir şey yapmışım gibi duruyor.çevremdeki insanlar ne oldu sana tarikata mı katıldın, hoca mı oldun,daha bir sürü laf söylediler bana.arkadaşlarım benimle görüşmüyor kapandığım için.iş bulamazsın hayatını söndürdün diyenler bile var.bu insanlara ben bir şeyler anlatmaktan bıkıp susuyorum artık

fatma14

Kayıtlı Kullanıcı
ben daha yeni kapandım.kapandığımdan beri yolda açıkken yediğim laflardan daha çok yedim.dışardaki insanlar bu gibi insanlardan korkacaksın diyor.bana bakarak.kötü bir şey yapmışım gibi duruyor.çevremdeki insanlar ne oldu sana tarikata mı katıldın, hoca mı oldun,daha bir sürü laf söylediler bana.arkadaşlarım benimle görüşmüyor kapandığım için.iş bulamazsın hayatını söndürdün diyenler bile var.bu insanlara ben bir şeyler anlatmaktan bıkıp susuyorum artık

O insanlar sizi dışlamış olabilirler ama siz bu sayade belki de Allah-u Teala nın yanında değer kazandınz.Bir de böyle düşünün.Bence kapanmanız çok iyi olmuş.Allah çok isteyip de kapanamayanlara da nasip etsin

ağbet

Kayıtlı Kullanıcı
fatma14 kardeşim allah razı olsun.kapandığımdan beri resmen psikolojik bir savaş içindeydim beni böyle destekleyenleri görmek inan çok mutlu ediyor beni allah razı olsun

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
şu anda öss ye hazırlanıyorum ve bu konu beni çok düşündürüyor.bazen vazgeçiyorum çalışmaktan.ama kendim için de okumak zorundayım.gerçekten çok zor bi durum.bu konuyu açtığınız için teşekkürler.

selamun aleykum,
hakkınızda hayırlısı inş, ama bilinki hayırlı olan allah c.c. Emri üzere yaşamaktır. Başkaca hiç bir şeyi düşünmeyin bence.
Yusuf a.s. Kuyuya atıldığında
eyuup a.s. Hastalık pençesinde yıllarını, malını mülkünü kaybettiğinde,
ibrahim a.s. Ateşe atıldığında,
musa a.s. Suya bırakıldığında,
hz. Muhammed mustafa s.a.v. Efendimiz taifte taşlandığında
tek bir yerden yardım istediler, ve tek şeye inandılar.
Hasbunallah venimel vekil
yolunuz açık olsun inş

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı

vealeykumselam
üniversite öğrencisiyim
bu konu gerçekten de KANAYAN YARA
Rabbim kardeşlerime yardım etsin AHİR ZAMANDA İFFETİMİZE SAHİP ÇIKMAK DAHA DA ZOR.
bu konu ile yaşadığım kötü anları
hafızama kazınan olayları tekrar hatırlamak beni tekrar çok büyük derecede yaralayacak, o yüzden paylaşmak bana zor geliyor
RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH
SELAMETLE KALINIZ

selamunaleykum,
Konunun biz tatlı uykuda olanların, bi şekilde acılarını sıcak tutarak, gaflete kapılmamsı gerektiğini düşünmek adına iyi olacağını düşünmüşütüm. Ama sizinde dediğiniz gibi, acaba acıları tekrar yaşatmışmı oldum.
ama şunuda biliyorum ki, bu zulüm hala devam ettiği için acılar devam ediyor zaten.
Bakalım forumun devamında ne gibi sonuçlar çıkacak, belki sizin gibi düşünen çok olur, forumu bitiririz.
Her şeye rağmen sizler galiplersinzi inş. Dünya için ahiretini satmayanlardan.
selam onların üzerine olsun

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı

İnan kardeşim o sana karşı cıkan insanlar ahirette yanına yaklasmak isteyipte yaklasamayacaklar bile.. sen kalbini ferah tut.. dünyadayken yaptıgın güzelligin meyvesini rabbim sana vercektir. ya ahirette ya da dünyada..hiçbir zorluk boşuna değildir.. bunu düşün mutlu ol.. hatta sevin bile.. bu kadar gözü körlerin arasında nadir ciceklerden biriyim diye.

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
ben başörtülü değilim ama içimde allah korkusu var sonuçta dinimizin emri .....az kaldı kapanmayı düşünüyorum allah razı olsun güzel konu açmışsınız.....:)(bu konuda sıkıntı çeken ablalarımıza allah sabır versin)....

berat05

Yönetici
essalamün aleyküm verahmetullahi ve berakatuhu

essalamün aleyküm verahmetullahi ve berakatuhu

KARDEŞİM Allah c.c. razı olsun..diyorum.Siz ne kadar sabırlı davranızsanız o kadar güçlü olacaksınız....
İnsan kapanana kadar bunun tadını bilmiyor.Nasiplenmediğimizden sanırım.Rabbim c.c. bu sevdayı gönlümüze verdimi gerisi boş değerli kardeşim...

Banada aynı şeyleri söylediler..Eşin mi İstedi..Tarikata mı katıldın...kapalı olmasan daha güzel iş bulurdun dediler...Hatırlıyorumda beni kapalı olarak gören ilk üst komşumdu..Ufaktan bir çığlık atmıştı..ne yaptın diye...

Hani kötülük yapsanız bu kadar üstünüze gelmez bu kadar konuşmazlar...
O kadar alışmışlar ki...İSLAMI YAŞAMAMAYA....
UNUTMUŞLAR.....EMİR neydi????? Sünnet neydi???

İnan kardeşim Patronuma bile taviz vermedim bu konuda...çünkü bunda onların söz hakkı yoktu...annemin ailemin...hayat arkadaşım olan eşimin bile...EŞİM BENİ KAPANDIKTAN 2 GÜN SONRA GÖRDÜ işe giderken....Şok geçirdi (sevinçten - Allah c.c. ondan razı olsun ki o çok istemişti kapanmamı)

Şimdi ilk kapandığım gibi değilim.uzun siyah pardesum ve siyah başörtümü gururla taşıyorum...İsteyen kötü baksın...O gözler benim değil ya...Benim amacım nefsimi yenmek...şeytana fırsat vermemek...İSLAMI yaymak...ALLAH c.c. Şanını yüceltmek...zikretmek....inşallah..

uzun oldu kardeşlerim hakkınızı helal edin inşallah

KONUYU AÇAN kardeşimizden Allah c.c. razı olsun..
Kapanmak güzel bir yoldur...İnşallah yazdıklarımız birer öğüt olur..

Allah c.c. yar ve yardımcımız olsun inşallah.

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm..
acaba benimde hakkım varmı yazmaya bu forumda önce düşündüm...
ama okuyunca tutamıyor kendini insan..
ben kendimi bildim bileli her bir bacımın başörtüsüne uzanan el benim adeta ciğerime uzanmış o acıyı sizin kadar olmasada yaşamış ya Rabb Islah et olmazlarsa Kahhar adınla KAhret.
kardeşlerimiz ç.ok güzel yazmışlar..
evet ve yürekten evet inşallah ''Üstün olan Sizlersiniz..Gerçek kazanda sizler olacaksınız''
ama unutmayın şunuda
her bir sıkıntınız da arkanız da yaşlı bir ninenin yüreği acıyan bir annenin gözleri buğulanmış bir yetimin ve acı dolu bir mazlumun en yürekten duaları sizin le ve sizin arkanızdadır..
Allah sizlere sabır güç ve iman versin kardeşlerim.
selam ve dua ile

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.
Mübarek olsun,
Sen sana söyleyenlere kulaklarını tıkla, yolun açık olsun inş.
Bu tür olaylar olduğundada hep, efendimizin islamın ilk yıllarında uğradığı haksızlığı, zulmü aklına getir. inanki bu çektikleriniz onun çektikleirn yanında alfı bile edilecek şeyler değildir.
Tek başına taifte taşlanması bile yeter bunlara gögüs germeniz için.
Tabi bu konuda biz erkeklerinde sizlere yeterince yardımcı olmadığı gerçeğide ayrı bi konu başlığı olacak kadar vahim.
selam sizlerin üzerine olsun

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı

İnan kardeşim o sana karşı cıkan insanlar ahirette yanına yaklasmak isteyipte yaklasamayacaklar bile.. sen kalbini ferah tut.. dünyadayken yaptıgın güzelligin meyvesini rabbim sana vercektir. ya ahirette ya da dünyada..hiçbir zorluk boşuna değildir.. bunu düşün mutlu ol.. hatta sevin bile.. bu kadar gözü körlerin arasında nadir ciceklerden biriyim diye.

s.a.
katkılarınızdan dolayı ALLAH c.c. sizdende razı olsun

Emir Sadullayev

Kayıtlı Kullanıcı
ben başörtülü değilim ama içimde allah korkusu var sonuçta dinimizin emri .....az kaldı kapanmayı düşünüyorum allah razı olsun güzel konu açmışsınız.....:)(bu konuda sıkıntı çeken ablalarımıza allah sabır versin)....

Esselamualeyküm,

Allah-u Teâla kapanmanızı ölüm gelmeden nasip etsin İnşAllah...

Allah'ın Rasulu Sallallahi aleyhi ve Sellem buyuruyor:

‘‘Ölümü en fazla ananlar ve ölüm için en fazla hazırlık yapanlardır. İşte onlar akıllıların ta kendileridir. Onlar dünyanın şerefini ve ahiretin kerametini elde etmişlerdir'' (İbn Mace)

Bütün insanların ileriye yönelik planları vardır. Birçok Müslüman İslam'ı yaşamayı ilerideki zamanlarına erteler. ‘yarın namaza başlarım', ‘şu tarihte örtünürüm', ‘şu, şu durumumda İslam davası için çalışırım' diye diye Müslümanlarda acilen yapması gereken amelleri erteleme hastalığı oluşmuştur. el-Buhârî, Âişe r.a'dan onun şöyle dediğini rivayet etti: (Allah ilk muhâcir kadınlara merhamet etsin. Zira Allah Te'alâ: ‘Himarlarını (örtülerini) omuzları üzerine vursunlar...' Ayetini indirdiğinde onlar peştemallerini yırtarak onunla örtündüler.) Yani eve gidelimde örtünürüz dahi demeden duydukları yerde hemen icap ettiler. Bir dakika dahi ertelemedediler. Günümüze döndüğümüzde tablo içler acısı. Sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi, üzerimize farz olan amelleri dahi erteler olduk. Oysaki daha bizler bu hedeflerimize varmadan tayin edilen ölüm bizleri bulacaktır. Bu konuda Rasulullah; ‘Kişi ameline kavuşmadan ecel gelip onu bulur' diye buyurmaktadır. Bunu bide Enes radıyallahu anh rivayetinden görelim:

‘‘Rasulullah Aleyhissalatu vessellam yere bir çizgi çizdi ve: ‘Bu insani temsil eder' buyurdu. Sonra yanına ikinci bir çizgi daha çizerek; ‘Bu da ecelini temsil eder' buyurdu. Ondan daha uzağa bir çizği daha çizdikten sonra; ‘Bu da amelidir' dedi ve ilave etti: ‘İşte insan daha böyle iken (yani ameline kavuşmadan) ona daha yakın olan (eceli) ansızım geliverir.'' (Buhari)

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Allahü teala mübarek eylesin.Daim eylesin.Dışarısı sizi ilgilendirmez kardeşim.Rabbinize bakın siz.Elalem ne der değil.Rabbim(Celle ve Ala)ne der diyeceksiniz.Hayatta belli zamanlarda imtihanlara gireriz.Ehliyet olur,okul olur,iş imtihanı olur.Bunun gibi Cenab-ı Hak'ta insanı imtihan eder.Dert gönderir bela gönderir,sıkıntı gönderir,başörtüsünü takınca da böyle cahil sefihleri gönderir.Siz sınavınızı vermeye bakın tabii emrettiği şekilde örtünün.Yarın mahşer günü Ya Rabbi başörtümü taktım emrini de tuttum bunlar da benimle alay etti gerici dedi dersiniz.O zaman görürler bakalım kimmiş gerici korkulacak olan.Onlar arkadaş değilmiş zaten ne arkadaşı ya insan arkadaşının ateşe girmesini ister mi?..

KARDEŞİM Allah c.c. razı olsun..diyorum.Siz ne kadar sabırlı davranızsanız o kadar güçlü olacaksınız....
İnsan kapanana kadar bunun tadını bilmiyor.Nasiplenmediğimizden sanırım.Rabbim c.c. bu sevdayı gönlümüze verdimi gerisi boş değerli kardeşim...

Banada aynı şeyleri söylediler..Eşin mi İstedi..Tarikata mı katıldın...kapalı olmasan daha güzel iş bulurdun dediler...Hatırlıyorumda beni kapalı olarak gören ilk üst komşumdu..Ufaktan bir çığlık atmıştı..ne yaptın diye...

Hani kötülük yapsanız bu kadar üstünüze gelmez bu kadar konuşmazlar...
O kadar alışmışlar ki...İSLAMI YAŞAMAMAYA....
UNUTMUŞLAR.....EMİR neydi????? Sünnet neydi???

İnan kardeşim Patronuma bile taviz vermedim bu konuda...çünkü bunda onların söz hakkı yoktu...annemin ailemin...hayat arkadaşım olan eşimin bile...EŞİM BENİ KAPANDIKTAN 2 GÜN SONRA GÖRDÜ işe giderken....Şok geçirdi (sevinçten - Allah c.c. ondan razı olsun ki o çok istemişti kapanmamı)

Şimdi ilk kapandığım gibi değilim.uzun siyah pardesum ve siyah başörtümü gururla taşıyorum...İsteyen kötü baksın...O gözler benim değil ya...Benim amacım nefsimi yenmek...şeytana fırsat vermemek...İSLAMI yaymak...ALLAH c.c. Şanını yüceltmek...zikretmek....inşallah..

uzun oldu kardeşlerim hakkınızı helal edin inşallah

KONUYU AÇAN kardeşimizden Allah c.c. razı olsun..
Kapanmak güzel bir yoldur...İnşallah yazdıklarımız birer öğüt olur..

Allah c.c. yar ve yardımcımız olsun inşallah.

Allahü teala size de mübarek ve daimi eylesin..

berat05

Yönetici
Allahü teala mübarek eylesin.Daim eylesin.Dışarısı sizi ilgilendirmez kardeşim.Rabbinize bakın siz.Elalem ne der değil.Rabbim(Celle ve Ala)ne der diyeceksiniz.Hayatta belli zamanlarda imtihanlara gireriz.Ehliyet olur,okul olur,iş imtihanı olur.Bunun gibi Cenab-ı Hak'ta insanı imtihan eder.Dert gönderir bela gönderir,sıkıntı gönderir,başörtüsünü takınca da böyle cahil sefihleri gönderir.Siz sınavınızı vermeye bakın tabii emrettiği şekilde örtünün.Yarın mahşer günü Ya Rabbi başörtümü taktım emrini de tuttum bunlar da benimle alay etti gerici dedi dersiniz.O zaman görürler bakalım kimmiş gerici korkulacak olan.Onlar arkadaş değilmiş zaten ne arkadaşı ya insan arkadaşının ateşe girmesini ister mi?..

Allahü teala size de mübarek ve daimi eylesin..
ALLAH C.C. SİZDEN DE RAZI OLSUN DEĞERLİ KARDEŞİM

Her mesajınızda olduğu gibi burdada desteğinizi eksik etmediniz...

Allah'a c.c. emanet olunuz

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşlerim ben en çok iş yüzünden sıkıntıya girdim üniverse bitirmeme rağmen adımız kapalı olunca milletin gözü çıkıyor sanki ucubeyiz mecburdum çalışmaya açıldım kendimi inanın çıplak hissettim baş örtüsü bizim aslında beden örtümüzden önce iç örtümüzmüş ben bunu anladım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt