Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

başörtüsü gerçekten şartmı(objektif olalım lütfen) (1 Kullanıcı)

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
.(bir önceki Yazimin Devami)
Namaz Kilipta .. Rabbimin Ne Yaziklar Olsun Dedikleri Insanlar Var...

Tekrar Ediyorum...
Kendine Bir Mürşid Bul Başka şeyle Uğraşma...

Selametle...

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
ya kardeş seni kırdıysam özür dilerim söyledigim gibi niyetim asla münakaşa degil..
1 söylegin şey dogru münafıklar var ama biraz yanlış ifade ettignide sen kabulet.
2 altta kalmama gibi bir çaba içersinde bulunmadım :) açıgın vardı yakaladım.
3 ben kalbi temiz lafına biraz gıcıgım.çünkü hiç bir insan kalbi selim olamaz(alimler,evliyalar hariç)çünkü nefs taşıyoruz.

neyise seni sevdim iyi bi insan oldugun belli şu sözüne takıldım hatta kendimi buldum bu sözde Ben biraz herşeyi mükemmel olsun isterim, olunca tam olsun! Hem kalben, hem dinen, hem zihnen, hem bedenen, kapanmak tertemiz pırıl pırıl bir insan olmak Allahım olacaksa hepsi birden olsun ne olursun!

çünkü bi ara şeytan bendende bu söze dayanarak faydalandı namazlarımı çaldı önce bi kıl bi kılma sonra nasılsa hakkıyla kılamıyorum feyiz alamıyorum kılsanda bir kılmasamda kılacaksam hakkını vermeliyim bi gün hakkıyla kılmaya başlarım diyerek girdi aklıma şeytan kılmamaya başlamıştımki bir hocanın şu sözünü okuyana kadar"nasıl hasta insan yemekten tat almasada yemek yemeliyse :iyleşmek için mutlaka yemesi lazım, ibadetlerden tat almayanlarda asla ibadetleri terk etmemeli ibadetler devamlılık kazndıkca tatda mutlaka alınmaya başlanıcaktır..gel kardeş sende ört başını kır şeytanın bacagnı alla a emanet ol.

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm arkadaşlar.
söylediğim ve sorduğum herşey için çok üzgünüm çünkü büyük ölçüde yanlış anlaşıldım.ben kapalıyım bunun emir ve gerekli olduğunuda biliyorum.benim sizden istediğim şey bunu bana başkalarına anlatacabileceğim şekliyle anlatmanızdı.bunu belirttim de..ama yanlış anlatmış olmalıyımki siz benim birşeyleri saptırmak amacında olduğum gibi bir duyguya kapılmışsınız ayetin elbetteki doğruluğu hiç tartışılmaz ama bunu bilmeyen bir insana anlatmanız hiç te kolay değildir.çünkü insanlar sizin kadar bilgili ve iyi niyetli değiller.

selamün aleyküm bak kardeşim sen açmak istiyorsan başını bahane bulursun bu ayeti kerime gayet net ve açıktır (efzairem)
benim niyetim başımı açmak olsa inanın bu tür bahaneler uydurmam.uydurcak olsam bile böyle birşey için size soru sormam.çünkü kendi iradem kimseyi ilglendirmez benden başka.

İçinizi, gönlünüzü, dilinizi, kalbinizi temiz tutun. Harama, günaha, kul hakkına bulaşmadıktan, kötülük düşünmedikten sonra, hayır öğütlü isen, kin tutmazsan, kimsenin dedikodusunu yapıp, kimsenin ardından fitne fücür düşünmezsen, Allah katında ve kullar arasında senden iyi kul yoktur. Dava nedir allah aşkına??? Neyin davası yaa! Kapanmak Allahın emri ama bu şekillerde değil! Bu gün sokaklarda başını kapatıp, yaşlıya, gence sırtını dönerek otobüslerde yer vermemek mi? Bağnazlık mı? Geri kafalılık mı?
Büyük küçük tanımadan kara çarşafının altından bebeğini umumi bir yerde emzirmek mi? Köşe başlarında 3-4 kadın durup saatlerce dedikodu yapmak mı?
ramazanda camilerde teravih namazına gelen erkeklere göz kırpmak mı? Nedir kapanmak? Böyle bir kapanmaksa istemem, ben olmaz olsun. Edepli, merhametli, bayrağa, vatana, millete, insana, doğada her yaratılmışa sevgi ve şefkatle yaklaşamıyacaksan boşuna kapanırsınız! Dava güdersiniz! Allah böyle kapanın demiyor. Bugün esefle karşıladığım bir durum oldu. Bugün bakırköyün göbeğinde pasajlardan birindeydim. Sanırım bir mağaza açılış yapmış ve yere bir bayrak düşmüş kapalı bir kadın ayağını bastı hanımı ikaz ettim lütfen bayrak var ayağınızın altında lütfen diye! ne olmuş bayrak varsa dedi, adeta kükredi ve aldı parçalara ayırdı bu değil müslümanlık, bu değil kapalılık! Benimde annem başörtülüdür. Ama milletini, vatanını, bayrağını seven bir başaörtülü, dava gütmeyen bir başörtülü... Kapanmaya ramak kalmışken, biraz daha erteledim. Sırf diğer kapalılarla aynı sıfata konmamak için! Kafanızı kapatırken beyninizi dış dünyaya, bilgiye, nezakete, saygıya ve sevgiye, insan haklarına, medeniyete kısacası insanlığa kapatmayın olur mu?(yasming1)

bak kardeşim sana önce istersen davanın ne demek olduğunu açıklayayım üstünkörü.dava inandığın birşey için uğraşmak.benim ve benim gibi olanlarında davası özgürlüklerimizi elimize almak yeniden.kapamak elbetteki allahın emri ama bunun davası senin anladığın şey değil.ayrıca lütfen tüm kapalı insanları gördüğün yanlış örneklerle kıyaslama.hata yaparsın.sizin annenizin sahip olduğu duygular çok güzel ama bizde milletini devletini bayrağını seven insanlarız.ama annenizin bir dava gütmemesi onun bir üstün özelliği değildir lütfen o ayrımı iyi yapın.

bana öyle geliyor ki kiminiz ayetler için yapılmış açıklamalara birer kulp takarak, kendine göre birtakım doğrular bulmaya çalışmış.... (serkan390)
sevgili kardeşim eğer senin bu yorumuda banaysa ben allahın kelamına kulp takarak kendimce bir doğru bulmaya çalışmıyorum.sadece yapmak istediğim bu doğruları ayetlerin anlatmak istediği şeyleri daha iyi anlayarak başkalarına anlatabilmek.yanlış anlaşıldımm...

neyse bu kadar yeterli sanırım.tekrar söylüyorum yanlış anladınız lütfen hakkımda suizan da bulunmayınız.niyetim kötü değil.selametle.

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
belki çok saçma gelecek belki de yanlış anlaşılacak ama aklıma takılan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.çoğu insanın uğrunda bu kadar uğraş verdiği başörtüsü acaba gerçekten allahın bir emrimidir.kuranda bir ayette kadınların başlarını kapatmasıyla ilgili gerçekten insanlara açık bir emir varmıdır.yanlış anlaşılmasın lütfen bende başörtülüyüm ve davamında arkasıdayım.ancak kimseye bu davayı neden savunduğumu anlatamıyorum çünkü bunun gerçekten emir olduğunu kanıtlayamıyorum.bana cahiliye döneminde hürlerle cariyeleri ayırmak için böyle emir geldi denildi.ancak tatmin olmadım çünkü şu anda bu insanlar zaten ayrı.lütfen yardım edin..selametle..

çünkü bunun gerçekten emir olduğunu kanıtlayamıyorum.bana cahiliye döneminde hürlerle cariyeleri ayırmak için böyle emir geldi denildi.

bunu söyleyen çok büyük yanlış yapmış başörtüsüne muhalefet kişilerin sözleri lütfen bu cümleyi ciddiye almayın. emir olduğunu kanıtlıyamıyorum demişsiniz Allah (c.c.) Nur Suresi 31. ayetinde açık açık anlatmış nesini kanıtlıyamıyorsunuz.

başörtü takmak kesinlikle farzdır. farklı bir alternatifi olamaz.

Nûr(*) Sûresi
31 - Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. görünen kısımlar müstesna, zînetlerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.değerli kardeşim.öncelikle sana karşı yapılmış olan bu çirkin davranıştan ötürü ileri giden arkadaşlarıma teesüf ederim.gerçekten yakışmadı.şunu demeliyim.herkes kendine göre kapalı.bunun ilk şartı başı örtmek.çok çeşit insan var. bazısı başını kapatır ama davranışları doğru değildir,namaz kılmaz,kuran okumaz.ama kapalıyım diye geçinir.kimi vardır(çoğu orta yaşlı teyzelerimiz)başlarını örter önden hafif çıkar _nedense_kimi açıktır ama davranışları örnektir.islamın gereğini yerine getirir.vs..diye devam eder gider.doğrusu şahsen diyeceğim üzgünüm:kapalı olan,namaz kılan,kuran dan ayetler okuyup hayatına da yansıtan,islamı gereğince yerine getiren,edepli bir bayandır.sen böyle misin?tamam o zaman.gerisini boşver.niye kapalıyız bunu sorun etme.cevabını aramak istiyorsan o zaman maalesef şunu yap.başını aç.güzel bir kıyafet giyin.ve sokağa çık.insanların sana karşı davranışlarına ve bakışlarına dikkat et.rahatsız olacaksın.çünkü teşhircili devreye girecek.bunu yapma tabi ki ama bir hayal et.o zaman göreceksin ne kadar karlı çıkacaksın.düşünen insan için ibretlerle dolu bir dini yaşıyoruz.selamet ile kal kardeşim.Allah a emanet ol..

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.değerli kardeşim.öncelikle sana karşı yapılmış olan bu çirkin davranıştan ötürü ileri giden arkadaşlarıma teesüf ederim.gerçekten yakışmadı.şunu demeliyim.herkes kendine göre kapalı.bunun ilk şartı başı örtmek.çok çeşit insan var. bazısı başını kapatır ama davranışları doğru değildir,namaz kılmaz,kuran okumaz.ama kapalıyım diye geçinir.kimi vardır(çoğu orta yaşlı teyzelerimiz)başlarını örter önden hafif çıkar _nedense_kimi açıktır ama davranışları örnektir.islamın gereğini yerine getirir.vs..diye devam eder gider.doğrusu şahsen diyeceğim üzgünüm:kapalı olan,namaz kılan,kuran dan ayetler okuyup hayatına da yansıtan,islamı gereğince yerine getiren,edepli bir bayandır.sen böyle misin?tamam o zaman.gerisini boşver.niye kapalıyız bunu sorun etme.cevabını aramak istiyorsan o zaman maalesef şunu yap.başını aç.güzel bir kıyafet giyin.ve sokağa çık.insanların sana karşı davranışlarına ve bakışlarına dikkat et.rahatsız olacaksın.çünkü teşhircili devreye girecek.bunu yapma tabi ki ama bir hayal et.o zaman göreceksin ne kadar karlı çıkacaksın.düşünen insan için ibretlerle dolu bir dini yaşıyoruz.selamet ile kal kardeşim.Allah a emanet ol..

aleykümselam.
sevgili kardeşim allah razı olsun ilk olarak önyargıyla ve itici cümlelerle konuya yaklaşmadğın için.hayal ettim dediğini çok haklısın.sokaktaki insanların bana yanlış gözlerle bakmasını elbetteki istemem.buda ayeti açıklamamda bana yardımcı olacaktır eminimki.

tekrar Allah razı olsun selametle kal..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt