Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Başörtülü Kızlar Evde Mi Kalıyor? (6 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com

Günlerdir dillerde dolaşan üzücü bir söylenti var.Güya dindar erkekler, başörtülü yerine başı açık kızları tercih... Günlerdir dillerde dolaşan üzücü bir söylenti var.Güya dindar erkekler, başörtülü yerine başı açık kızları tercih ediyormuş.Bu sebepten de başörtülü kızlar evde kalıyormuş.. Öyleyse kızlar başlarını örterse evde kalırlarmış!

Bizim genç kızlığımızda annelerin en büyük korkusu buydu. Bir genç kız başını kaparsa evde kalır. Öyleyse evlensin de örtünsün düşüncesi hakimdi.

Fakat hiçbir başörtülü kız da evde kalmazdı.

Peki şimdi gerçekten dindar erkekler başı açık kızları tercih ettiği için başörtülü kızlar evde mi kalıyor ?

Nereden çıktı bu haber?

Kim yapmış bunun istatistiğini ?

Yıllardır evlilik konularıyla ilgileniyorum. Bunun yüzde yüz doğru olduğuna inanmıyorum.

Her iki kesimden evlenen de var evlenmeyen de.

Hiç kimse , başörtülü kızlar çirkin, kariyersiz ve vasıfsız olduğundan dindar erkekler başı açık kızları tercih ediyor diye düşünmesin.

İslami tesettüre tam manasıyla riayet eden nice genç kızlar kariyer sahibi gençlerle fevkalade güzel evlilikler yapıyorlar.

Başörtülü yerine başı açık kızı tercih eden erkeğe gelince?..

Burada önce bu tip erkekleri irdelemek gerek. Acaba neden böyle bir tercih yapıyorlar?

Demek ki, dindar erkekler, dünyevileştiler. Eskiden dava evliliği vardı. İslam davasına hizmet eden erkek,aynı davaya gönül veren kızla evlenirdi.

Şimdi ise sanırım dindar erkeklerde dava şuuru zayıfladığı için uhrevi hayat ikinci planda kalıyor. Yani gençler, kendileriyle, aynı davaya hizmet edecek ruh eşini aramak yerine fizik ve düyevi hayat eşini arıyorlar.

Evlilikler ebedi hayat arkadaşlığı esası üzerine kurulmuyor. Bunun için de uzun ömürlü olmuyor.

Aynı iş yerinde ya da üniversitede tanışan dindar gençle başı açık kız arasında bir gönül bağı oluşuyor. Delikanlı kızı istediği çizgiye getiririm sanıyor. Kız da bu işi hallederiz düşüncesine kapılıyor.

Ne var ki, tamamen farklı dünyalardan gelen iki insan birbirine uyum sağlamakta zorlanıyor. Çünkü biri karşısındakini dini hayata çekmeye çalışıyor. Diğeri ise kendi yaşadığı hayata. Biri bir taraftan diğeri ise öbür taraftan çekiyor. Çoğu kez de evlilik bağı kopuveriyor.

Kopmayanlarda ise işte öyle bir hayat devam ediyor.

Başörtülü genç kızlara gelince…

Onların da dini hayatlarında gevşeme, başörtüsünde bir zayıflama oldu.. Dini hayatı takva derecesinde yaşamak neredeyse yok olmak üzere. Yani başörtülüler artık eski başörtülüler değil. Ötekilerle aralarında fark kalmadı. Öteki gibi pantolon giyiyor. Üzerine gömlek geçiriyor. Makyajını yapıp, sigarasını yakıyor. Sadece başına bir metre bez bağlıyor.

Dindar gençler başörtülüyle başı açık arasında bir fark görmüyor. Nasıl olsa huyu, ahlakı her şeyi aynı. Sadece başında bir örtü var. Eee, ötekiyle evlenir başına da bir bez parçasını sararım diye düşünebiliyor.

Öyleyse başörtülülerin duruşunda bir yanlış var. Yanlış yerde duruyorlar. Yani durakta beklerseniz otobüs yanınızda durur. Fakat arada durursanız otobüs yanınızda durmaz. Şimdi başörtülü genç kızlar yanlış yerde duruyorlar. Ne örtülü ne açık. Onun için de evliklerde sıkıntı yaşanıyor.

Başörtülüler önce aynaya bakmalıdırlar. Neye benziyorlar? Başörtülü ,vakar islam hanımefendisi mi? Yoksa yüzü gözü boyalı ,kot pantolonlu ve eli sigaralı ehl-i dünya birileri mi?

Nasıl bir hayat istiyorlar? Nasıl bir hayatın özlemi içindeler?

Çünkü dikkat ediyorum islami hayatı tam manasıyla yaşayan genç kızların evliliklerinde fazla problem yok.

Müslüman gençlere diyeceğim o ki, lütfen yol arkadaşınızı dünyevi eksenli seçmeyin.Çünkü o yol arkadaşı sizi cennete de sürükler cehenneme de.

Bu sebeple Bediüzzaman ne güzel söylemiş: “Bahtiyardır o adam ki, refika-i ebediyesini (ebedi arkadaşını) kaybetmemek için saliha (dindar) zevcesini taklit eder, o da salih olur. Hem bahtiyardır o kadın ki, kocasını mütedeyyin görür, ebedi dostunu ve arkadaşını kaybetmemek için o da tam mütedeyyin olur, saadet-i dünyeviyesi (dünya saadeti) içinde saadet-i uhreviyesini (ebedi saadetini) kazanır.”
Gülay ATASOY

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtülüler önce aynaya bakmalıdırlar. Neye benziyorlar? Başörtülü ,vakar islam hanımefendisi mi? Yoksa yüzü gözü boyalı ,kot pantolonlu ve eli sigaralı ehl-i dünya birileri mi?

selamün aleyküm kardeşim.çok güzel bir yazı.Rabbim razı olsun.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum ... nerden çıkarıyorlar bunları anlamıyorumm..
şimdide başlarını kapatmak isteyenleri böylemi korkutuyorlar..
ne kadar basit ve ucuz oyunlar..
rabbim sonumuzu hayırlara çıkarsın inşaALLAH selam ve dua ile

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ... nerden çıkarıyorlar bunları anlamıyorumm..
şimdide başlarını kapatmak isteyenleri böylemi korkutuyorlar..
ne kadar basit ve ucuz oyunlar..
rabbim sonumuzu hayırlara çıkarsın inşaALLAH selam ve dua ile
aleyküme selam adı güzel kardeşim.
bunlar tesettürü layıkıyla taşımayan,hani kapalı çıplaklar diye adlandırılan kapalılar var ya onlar yüzünden çıkıyor.bir ablamızın oğluda açık bir kızla evlendi.ailesi çok muhafazakar,kapalı bir kızla evlenmesi için her ne kadar baskıda yapsalar başaramadılar.gerçi maşallah kızımız evlenince çok güzel kapandı.ama artık malesef ,konserlerden çıkmayan,elinden sigara düşürmeyen,göz kamaştıran başörtülerileriyle makyajlı dolaşan sözde tesettürü temsil eden bayanların yüzünden insanlar herkesi aynı kefeye koyuyorlar.Rabbim layıkıyla kapanmayı nasip etsin cümlemize.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
gerçekten sokakalda çok vahim taplolar var.. benim bileBİR BAYAN OLARAK bakmaktan ar ettigim **sadecer başlarında bez parçası sarılı olanlar var*** bu hallere nasıl geldik .. neden bu kadar basitleşti herşey..rabbim bizleri ıslah etsin inşaALLAH... DURUM VAHİM GERÇEKTEN...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
Günlerdir dillerde dolaşan üzücü bir söylenti var.Güya dindar erkekler, başörtülü yerine başı açık kızları tercih ediyormuş.Bu sebepten de başörtülü kızlar evde kalıyormuş.. Öyleyse kızlar başlarını örterse evde kalırlarmış!

kim demiş........genç kızların kafalarını karıştırmak için söylenmiş boş laflar.
mümine genç kızlar herşeyin TAKDİR İLAHİ olduğunun bilincindedirler zaten....
kısmet bu işler VESSELAM...

karacabilal

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşım için teşekkürler.bence durum gerçekten vahim ama suçlular yine bizleriz islamı hakkıyla yaşamadığımız için yada tek başımıza yaşadığımız için.

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Kardeşim, güzel bir konu dogrulugu tartişilir bir konu..
Benim bir arkadaşimin erkek arkadaşi cami hocasiydi, ama kiz açikti biliyormusunuz? Ilginç bir birliktelikti, onlarinki, vede kizin açik oldugunu bile bile birliktelikleri devam ediyordu taki erkegin ailesi kizi ögreninceye kadar, sonra ayrildilar....
Bilmiyorum ama ben erkege kiziyorum kizin açik oldugunu bile bile arkadaşlik teklif etti vede ailesinin kabul etmeyecegini bile bile neyse onu yargilamak bana düşmez...
Selam ve dua ile....

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Kardeşim, güzel bir konu dogrulugu tartişilir bir konu..
Benim bir arkadaşimin erkek arkadaşi cami hocasiydi, ama kiz açikti biliyormusunuz? Ilginç bir birliktelikti, onlarinki, vede kizin açik oldugunu bile bile birliktelikleri devam ediyordu taki erkegin ailesi kizi ögreninceye kadar, sonra ayrildilar....
Bilmiyorum ama ben erkege kiziyorum kizin açik oldugunu bile bile arkadaşlik teklif etti vede ailesinin kabul etmeyecegini bile bile neyse onu yargilamak bana düşmez...
Selam ve dua ile....

garip bir durum (..?)oldukça ilginç...:a43::?:a43:

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
garip bir durum (..?)oldukça ilginç...:a43::?:a43:

evet bencede garip demi?
Ama biliyormusunuz ayrildiktan sonra bile kizi birakmadi, ama arkadaşim çok yipranmişti ailesiyl erkek arkadaşinin arasinda istemedi ayrildilar...
önce erkek terk etmşti, bu seferde kiz terk etti...
Demekki hayirlisi degilmiş haklarinda işte bir imam böyle yaparsa diger erkeklere birşey dememek gerekir bence....

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
evet bencede garip demi?
Ama biliyormusunuz ayrildiktan sonra bile kizi birakmadi, ama arkadaşim çok yipranmişti ailesiyl erkek arkadaşinin arasinda istemedi ayrildilar...
önce erkek terk etmşti, bu seferde kiz terk etti...
Demekki hayirlisi degilmiş haklarinda işte bir imam böyle yaparsa diger erkeklere birşey dememek gerekir bence....

evet ailesi kabul etmez tabiki...imam olası ve başı açık bir hanım tercih etmesi beni oldukça hüzünlendirdi ve şaşırttı...onları tartışmak haddime değil ama gerçekten tuhaf bir durum...haklısınız bir imam bile böyle yaparsa ...Rabbim bizleri yolunda sabit kılsın , bir an bile şaşırtmasın ( Amin! )
Selametle kalınız...
Hayırlı ve bereketli akşamlar...​

canom

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH sonumuzu hayır etsin ALLAH insanlara akıl fikir versin inşallah.başkada bişey demiyorum...

**yanlız_02**

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim.çok güzel bir yazı.Rabbim razı olsun.

sallama böyle şeyler....islam karşıtı yapılan şeyler

nickyok

Kayıtlı Kullanıcı
bence din sadece basortu takmakla yasanmaz

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
bence din sadece basortu takmakla yasanmaz

bu söze çok katılıyorum siz insanları dış görünüşleriyle yargılıyamazsınız ben çok görüyorum etrafımda simsiyah bir pardüse omuzlarına kadar başörtü takıp sonra kardeşlerinin arasına fitne fesat soktup birbilrrine düşüren ya da yine insanları böyle yargılıyıp bencilce sadece kendi çıkarları için yüzüne gülüp arkandan kuyunu kazanları tabi kendi kuyularıunı kazıyorlar aslında... lütfen allah rızası için insanları dış görünüşleriyle yargılamayın bu arada ben herkesi katıp söylemiyorum böyle örtülü bayanların hepsi böyle demiyorum böyle insanlarda var diyorum kim demiş kapalı kızların evde kaldıgını bu nasip kısmet meselesi annemler derki hep nikahının günü ne zamansa o zaman evlenir rabbim kimseyi tek yaratmamıştır hiç bir kız hiç bir erkek evde kalmaz müslüman erkeklerse açık kızlarla evleniyormuş çok şaçma...biz kızı kaç kişi ister ama kısmeti kimse onunla evlenir rabbim bizleri hepimizi dogru insanlarla karşılaştırsın aynı zamanda kuran kursundayken nişanlı bir hocamız vardı hep derki ki bol bol dua edin gönlünüzdekileri isteyin rabbim verir rabbimizin hazinesi bol niye vermesin rabbim sevdiği kulunun duasını onunla daha çok konuşmasını istediği için geç verirmiş lütfen herşeyin hayırlısını isteyin şunu tekrar söylüyorum HİÇ BİR KIZ EVDE KALMAZ RABBİM HİÇ KİMSEYİ TEK YARATMAMIŞTIR müslüman erkeklerede iftira atmayalım onlar aklı başında müminlerdir...

ve hatırlamaya çalışdım ama bir türlü tam hatırlayamadım bir hadisi şerif di eger bilen varsa düzeltirsede çok iyi olur rabbim hepimizden razı olsun

"Nice kadınlar vardır ki gündüzlerini oruçla gecelerini namazla geçirirler ama cennete giremezler.çünki onlar kardeşlerinin arasına fitne fesat sokarlar "

rabbim yanlışlarımız düzeltsin inşallah dogru hatırlamışımdır

rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bence de bahsedilen konu gerçekten islamiyeti yaşayanlar için üzerinde durulmaması gereken bir durum.neden mi?Çünkü islamiyeti samimiyetle yaşayan insanlar ve özellikle genç kızlarımız evde kalacaklar diye başlarını açacak değiller.Açanlarda zaten islami tam anlamıyla yaşayamayan ve öğrenemeyen insanlardır.Bundan dolayı dinine gönülden bağlı insanlar böyle basit şeyleri duymazlıktan gelirler...

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Kardeşime hangi mümine kızları gösterip sende onları örnek al diyecem şimdi..Her neyse.. konu saçma dindar erkek dindar hanımla evlenir.

HiLaL-i_AhmeR

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.paylassana-tr.com
=) =) =) Arkadaşlar Ortada Başörtülü Kardeşlerimizi Ablalarımızı Çekemeyenlerin Çıkarttığı bir haber var şuna bak ya dindar erkekler açık kızları tercih ediyormuş örtülü kızlar evde kalıyormuş şuna bak hele ya =) cem yılmaz mı yapmış bu haberi=) çok gülünecek bir olay ya Dinini Bilen Dinini Yaşan İmanlı Bir Erkek Asla Dininin Emrine Uymayan Bir Kızla Evlenmek İstemez Şahsen Ben Öyle Düşünüyorum ve Mantıklı Düşünürsekte Benim gibi Düşünmesi Gerekir Tüm İmanlı Erkeklerin...Zaten Önemli Olan Saçının Güzelliğimi mi Kalbinin Güzelliği Temizliğimi İlk Önce Bunu Sorgulamak Lazım Evlilik düşünüyorsak...

efnan34

Kayıtlı Kullanıcı
Şimdi kızlarımız evde kalma korkusuyla başlarınımı açsınlar? Ne acı bir espri değilmi, oysa tek korkusu Allah korkusu olmalıydı ve edep haya.Ben buna tek sebep insanlardaki sizinde değindiğiniz gibi dünya sevgisi ve kompleksssss üstüne basarak söylüyorum gençlerde korkunç bir beğenilme kompleksi oluştu oysa belli bir olgunluğa ulaşmış gerçekten neyin ne olduğunu bilen özgüveni yüksek birinde kompleks olurmu? Artı herkeste şöyle bi düşünce var anlayamadığım türbanlı kızlar cahil,kariyersiz, konuşmasını bilmeyen gibi sıfatlara yakıştırılıyolar iyide tabiri caizse bunun 1 metrelik bez parçasıyla ne ilgisi var eğer bu kötü sıfatların hepsi bu bez parçasına yakıştırılıyoduda neden fuhşundan tut hırsızlığına kadar bütün pislikler açık bayanlarda ortaya çıkıyo bunun kültürün açıklıkla kapalılıkla ilgisi yok fakat kapalı olupta elinde sigarası dudağında boyası olan tipleri günümüzde çokça görüyoruz.

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Tövbe estağfirullah...
eğerki bir hemcinsim başını evde kalmıyayım korkusuyla,yada aman dünyada mevkim olmaz sebebiyle açabiliyorsa o açıkca bir gerizekalıdır.Kusura bakmayın yani..
başını örtüp aynı zamanda açıklarada benzemeye çalışan bir kız kendini kime beyendirmeye çalışıyor acaba?
erkekler beni beyensinler..ne kadar basit bir düşünce..
Baş inanç uğruna örtülür.tesettürün belli ölçüleri vardır...
nereye gidiyoruz biz...

Ya Rabbim sen bizi hayırlı,ölçülü,senin rızana uygun,mümin ve müminelerden eyle..(amin)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt