Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Başörtülü Kızın Rüyası (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtülü Kızın RüyasI

Genç kızın son senesiydi okulun bitmesine bir sene kala basörtüsü yasagının polis nezaretinde uygulanmaya baslamıstı .yasaga karsı direnis zincirleride yavas yavas aile we bazı cemaatlerden gelen basınızı açın emeğinizi zay etmeyin ,büyük hayirlar için küçük şerleri kabul edin,yasaga direnmeyin,islama hizmet için baska çare yok,zaten basörtüsü fer-i bir mesele oldugunu islamın tek otoriter efendi hazretleri beyan etmeleriyle,çözülmeye başlamıstı ,direnis zincirleri. Genc kız bu fetvalar we aile baskısı karşısında başını açıp taviz veren kervanına katılan kızların gitmesiyle artik iyice yalnız kalmıstı ,kendisi gibi direnen bir kaç kız kalmıstı yanıbaşında. onun vicdanı bu fetvayı kabul etmiyordu bir türlü .Başörtüsü farzdı nasil farzı terk edebilirdi.ikna odalarina girmeden cemaat ağabeylerinin başınızı acın iknalarına maruz kalmıştı,nefsi aç diyordu,ama vicdanı rahatsız ediyordu onu açma diyordu.Bazı cemaatler ise haramdir başını açmak diyordu bazıları zaruret haramları helal eder diyordu.Genç kız bu fikir we fetva karmaşsı karşısında bocalamaktan bıkmıştı artık sadece medet umacağı we güveneceği ALLAH kalmıştı.Ondan yardım istedi.Rabbim işin hakikatını göster yardım et rabbim diye yaşlı gözlerle yalvarmıştı .O gece rüyasında iki hakikat sineması görmüştü .O hakikat sinemasında mason vali Nevzat Tandoğan Bediüzzaman hazretlerine Hocam şu sarığı çıkarıp şapkayı başına geçireceksin.Kanunlarımıza rıayet edeceksin diyordu.Bediüzzaman hiddetlenmişti bana bak Nevzat bu sarık bu baş ile çıkar saçlarım adedince başım olsa hakikatı kuraniyeye hepsini feda ederim diyordu .ikinci hakikat sinemasında şöyle nida ediyordu Bediüzzaman :Ekmeksiz yaşarım ama hürrüyetsiz asla,we o başörtüsü teferuat gören fatva sahibini minberden aşağı atıyordu .şöyle diyordu:sizin hayır bildiklerinizde şer,şer bildiklerinizde hayır wardır diye haykırıyordu.Genç kız kan ter içinde rüyadan uynamıstı,Rabbine şükür etti kendisine hakikatı gösterdiği için .Kendisine kimin kötülük edip başlarını din namına İslam adına açtıranların gerçek yüzlerini anlamıştı artık. Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken .ben farz olan örtüm için hayatımı versem azdır diyordu... B)

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Başörtülü Kızın Rüyası

BÜTÜN BAŞI ÖRTÜLÜ GENÇ KIZLARIMIZIN BU KADAR DİRENÇLİ OLSA...

fa_tih

Kayıtlı Kullanıcı

Bu zamanda Bediüzzaman gibi düşünen var mıdır bilinmez ama Allah bütün bu durumdaki kızlara sabır versin. İşiniz zor ama bi yolu olmalı elbette.Neyse bunlar derin mevzu.ALLAH korusun. Selametle. Güzel paylaşım....

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:

Başörtülü Kızın RüyasI

Genç kızın son senesiydi okulun bitmesine bir sene kala basörtüsü yasagının polis nezaretinde uygulanmaya baslamıstı .yasaga karsı direnis zincirleride yavas yavas aile we bazı cemaatlerden gelen basınızı açın emeğinizi zay etmeyin ,büyük hayirlar için küçük şerleri kabul edin,yasaga direnmeyin,islama hizmet için baska çare yok,zaten basörtüsü fer-i bir mesele oldugunu islamın tek otoriter efendi hazretleri beyan etmeleriyle,çözülmeye başlamıstı ,direnis zincirleri. Genc kız bu fetvalar we aile baskısı karşısında başını açıp taviz veren kervanına katılan kızların gitmesiyle artik iyice yalnız kalmıstı ,kendisi gibi direnen bir kaç kız kalmıstı yanıbaşında. onun vicdanı bu fetvayı kabul etmiyordu bir türlü .Başörtüsü farzdı nasil farzı terk edebilirdi.ikna odalarina girmeden cemaat ağabeylerinin başınızı acın iknalarına maruz kalmıştı,nefsi aç diyordu,ama vicdanı rahatsız ediyordu onu açma diyordu.Bazı cemaatler ise haramdir başını açmak diyordu bazıları zaruret haramları helal eder diyordu.Genç kız bu fikir we fetva karmaşsı karşısında bocalamaktan bıkmıştı artık sadece medet umacağı we güveneceği ALLAH kalmıştı.Ondan yardım istedi.Rabbim işin hakikatını göster yardım et rabbim diye yaşlı gözlerle yalvarmıştı .O gece rüyasında iki hakikat sineması görmüştü .O hakikat sinemasında mason vali Nevzat Tandoğan Bediüzzaman hazretlerine:Hocam şu sarığı çıkarıp şapkayı başına geçireceksin.Kanunlarımıza rıayet edeceksin diyordu.Bediüzzaman hiddetlenmişti bana bak Nevzat bu sarık bu baş ile çıkar saçlarım adedince başım olsa hakikatı kuraniyeye hepsini feda ederim diyordu .ikinci hakikat sinemasında şöyle nida ediyordu:Bediüzzaman :Ekmeksiz yaşarım ama hürrüyetsiz asla,we o başörtüsü teferuat gören fatva sahibini minberden aşağı atıyordu .şöyle diyordu:sizin hayır bildiklerinizde şer,şer bildiklerinizde hayır wardır diye haykırıyordu.Genç kız kan ter içinde rüyadan uynamıstı,Rabbine şükür etti kendisine hakikatı gösterdiği için .Kendisine kimin kötülük edip başlarını din namına İslam adına açtıranların gerçek yüzlerini anlamıştı artık. Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken .ben farz olan örtüm için hayatımı versem azdır diyordu... B)

Selamünaleyküm,

Evet bir sevda uğrunaydı bunca başlar, bir hürriyet uğrunaydı bunca nizamlar. ne başlar eğildi emrine Allah C.c. ne Zulümler edildi. şuuru inançsızlıkla bir karış toprak kargaşası için, Kimilerinin gölü şen olsun hoş olsun, hürmeti içindi. Hiç Allahın emrinden kulun emri ağır basabilirmiydi ki???? Allah sonsuzluğu vaad ederken Kul neyi vaad ediyordu ki???? Ne sarıklardan vazgeçilirdi nede başörtüsünden vazgeçilirdi, Bir davalı daha vazgeçti bu gün davasından, kini kusar gibi çıkarıp atmıştı emsalinden başörtüsünü, Neden sevdalar yarım kalırdı, neden güvercinler kanadından vurulurdu???? Bilirim bilirim ki uçamasınlar gök yüzüne dalıp eğemenliğine kavuşamasınlar diye...Vaad edilen servet islam olunca ve sünnet sarığı nede farz başartüsünden vazgeçilebilirdi... Uçunda paha biçilemeyecek Hayat olsa dahi

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm hayırlı sabahlar B)B)B)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
eline emeğine sağlık annem allah razı olsun başörtümüz bir utanç kaynağı değil o bizim en kıymetli değerimiz onu başüstünde taşıyoruz aeo.

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

cok guzel wallaha emeginee saglikk ALLAHA emanet ol

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
hafize yazdı:

Başörtülü Kızın RüyasI

Genç kızın son senesiydi okulun bitmesine bir sene kala basörtüsü yasagının polis nezaretinde uygulanmaya baslamıstı .yasaga karsı direnis zincirleride yavas yavas aile we bazı cemaatlerden gelen basınızı açın emeğinizi zay etmeyin ,büyük hayirlar için küçük şerleri kabul edin,yasaga direnmeyin,islama hizmet için baska çare yok,zaten basörtüsü fer-i bir mesele oldugunu islamın tek otoriter efendi hazretleri beyan etmeleriyle,çözülmeye başlamıstı ,direnis zincirleri. Genc kız bu fetvalar we aile baskısı karşısında başını açıp taviz veren kervanına katılan kızların gitmesiyle artik iyice yalnız kalmıstı ,kendisi gibi direnen bir kaç kız kalmıstı yanıbaşında. onun vicdanı bu fetvayı kabul etmiyordu bir türlü .Başörtüsü farzdı nasil farzı terk edebilirdi.ikna odalarina girmeden cemaat ağabeylerinin başınızı acın iknalarına maruz kalmıştı,nefsi aç diyordu,ama vicdanı rahatsız ediyordu onu açma diyordu.Bazı cemaatler ise haramdir başını açmak diyordu bazıları zaruret haramları helal eder diyordu.Genç kız bu fikir we fetva karmaşsı karşısında bocalamaktan bıkmıştı artık sadece medet umacağı we güveneceği ALLAH kalmıştı.Ondan yardım istedi.Rabbim işin hakikatını göster yardım et rabbim diye yaşlı gözlerle yalvarmıştı .O gece rüyasında iki hakikat sineması görmüştü .O hakikat sinemasında mason vali Nevzat Tandoğan Bediüzzaman hazretlerine:Hocam şu sarığı çıkarıp şapkayı başına geçireceksin.Kanunlarımıza rıayet edeceksin diyordu.Bediüzzaman hiddetlenmişti bana bak Nevzat bu sarık bu baş ile çıkar saçlarım adedince başım olsa hakikatı kuraniyeye hepsini feda ederim diyordu .ikinci hakikat sinemasında şöyle nida ediyordu:Bediüzzaman :Ekmeksiz yaşarım ama hürrüyetsiz asla,we o başörtüsü teferuat gören fatva sahibini minberden aşağı atıyordu .şöyle diyordu:sizin hayır bildiklerinizde şer,şer bildiklerinizde hayır wardır diye haykırıyordu.Genç kız kan ter içinde rüyadan uynamıstı,Rabbine şükür etti kendisine hakikatı gösterdiği için .Kendisine kimin kötülük edip başlarını din namına İslam adına açtıranların gerçek yüzlerini anlamıştı artık. Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken .ben farz olan örtüm için hayatımı versem azdır diyordu... B)

Selamünaleyküm,

Evet bir sevda uğrunaydı bunca başlar, bir hürriyet uğrunaydı bunca nizamlar. ne başlar eğildi emrine Allah C.c. ne Zulümler edildi. şuuru inançsızlıkla bir karış toprak kargaşası için, Kimilerinin gölü şen olsun hoş olsun, hürmeti içindi. Hiç Allahın emrinden kulun emri ağır basabilirmiydi ki???? Allah sonsuzluğu vaad ederken Kul neyi vaad ediyordu ki???? Ne sarıklardan vazgeçilirdi nede başörtüsünden vazgeçilirdi, Bir davalı daha vazgeçti bu gün davasından, kini kusar gibi çıkarıp atmıştı emsalinden başörtüsünü, Neden sevdalar yarım kalırdı, neden güvercinler kanadından vurulurdu???? Bilirim bilirim ki uçamasınlar gök yüzüne dalıp eğemenliğine kavuşamasınlar diye...Vaad edilen servet islam olunca ve sünnet sarığı nede farz başartüsünden vazgeçilebilirdi... Uçunda paha biçilemeyecek Hayat olsa dahi

ALEYKÜMSELAM

ORG. ERUYGUR’A ALMANYA’DAN CEVAP

Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur’un, “İrticai faaliyetler hız kazandı. Aydınlık kafalar ortak hareket etmeli... Kıyafetlerine bakın, yapmak istediklerini anlarsınız” diyerek aşağıladığı öğrencilerden biri olan Meryem Şimşek, öğrenim gördüğü Almanya’nın Duisburg şehrindeki Max Planck-Gymnasium’da, tam 1000 öğrenciyi geride bırakarak “okul birincisi” oldu.

HEM BAŞARILI, HEM AYDINLIK KAFALI

Meryem o kadar “başarılı” ve o kadar “aydınlık kafalı” ki, okul yönetimi tarafından Duisburg Üniversitesi’ne gönderildi. 19 yaşındaki Meryem, 13. sınıfa geçerken, 2 yıldır da üniversiteye devam ediyor. Dahası, Fizik dalındaki sınavda 5., Matematik dalındaki sınavda da 3. oldu... Meryem, üniversiteye başladığında Fizik ve Matematik derslerinden muaf tutulacak. :p

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

Paylaşımız için Allah razı olsun ...!!!(Hakkaten canımızı versek az...:()B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Bu zamanın en büyük marazzı musibeti " ahireti bildikleri ve iman ettikleri halde bilerek ve isteyerek ahiretini dünyaya feda etmektir" der Bediuzzaman (hz) Rabbim "Hakkın hatırını alii bilip halka feda etmeyen kullarından etsin" Amin selam ve dua ile

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Bu zamanın en büyük marazzı musibeti " ahireti bildikleri ve iman ettikleri halde bilerek ve isteyerek ahiretini dünyaya feda etmektir" der Bediuzzaman (hz) Rabbim "Hakkın hatırını alii bilip halka feda etmeyen kullarından etsin" Amin selam ve dua ile
amin hafize annem.allah razı olsun.a.e.o

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
profösörlügü degil allahın kulu olmayı seçen degerli insan ÜMİT MERİÇ İN röpörtajınddan bi bölüm aktarmak istiyorum...

Peki ya peruk?
Peruk da, modernleştirme gibi maskaralıktan ibarettir. Bu konularda taviz olmaz. Ben oruç tutmaya niyet ediyorum ama susadığım zaman da su içeceğim. Olur mu? Eğer başınızı örtmeye ve Allah’ın bir emrini yerine getirmeye karar verdiyseniz bunu uygularsınız. Tek yargı merci Cenab-ı Hakk’tır. Siz de bir kul olarak bu kararı bütünüyle uygularsınız. Dinde taviz olmaz, kim ne der olmaz!

O zaman perukla üniversiteye gitmeye de karşısınız...
Ben üniversiteden, eğitim görürken ayrılmadım. Profesörlükten ayrıldım, baş örtüsü nedeniyle. Ben mesleğimi terk ettim. Evet emeklilik maaşımı aldım. Ekonomik bir sorunum olmadı. Ama kim benim üniversitede öğrencilerime yeni öğrendiğim şeyleri anlatırken duyduğum lezzeti elimden alma hakkına sahip olabilir? Ben çok sevdiğim mesleğimi terk ettim. Çünkü kapanma kararı aldım. Allah’a bir söz verdim. Ben önce bir kulum, sonra profesörüm. Önce kul olduğum için profesörlüğü terk ettim. Profesörlük benim dünyevi mevkimdir, kulluk ise ezeli! Profesörlüğüm bu dünyada bitecektir. Ama kulluğum son nefesimi verdiğim andan sonra da devam edecektir.

bilenecmi

Kayıtlı Kullanıcı
elbetteki çıkış yolu cenabı rabbım tarafından insalara gösterilmiş bazı insanlar tarafından baş örtüsü teferruat olarak verilen fetvalara güzel bir cevap kişi kur an ve sünnete uygun yaşamı ile teferruatları aşma yolunda rabbım elbetteki yol gösterecek gerçek mana da iman ve tefekkür ile işte en güzel örnek ise rabbinin daima yol gösterici olduğundan şek ve şüphe duymamak Allahın cc emirlerine sadık kalarak işte bu kardeşimizde tam bir teslimiyet içinde rabbine sığınarak gerçek yolu görmüş inşallah rabbim cümle mümun kularına böyle ihsan etsin.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
elbetteki çıkış yolu cenabı rabbım tarafından insalara gösterilmiş bazı insanlar tarafından baş örtüsü teferruat olarak verilen fetvalara güzel bir cevap kişi kur an ve sünnete uygun yaşamı ile teferruatları aşma yolunda rabbım elbetteki yol gösterecek gerçek mana da iman ve tefekkür ile işte en güzel örnek ise rabbinin daima yol gösterici olduğundan şek ve şüphe duymamak Allahın cc emirlerine sadık kalarak işte bu kardeşimizde tam bir teslimiyet içinde rabbine sığınarak gerçek yolu görmüş inşallah rabbim cümle mümun kularına böyle ihsan etsin.

amin kardeşim AMİNNN

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
profösörlügü degil allahın kulu olmayı seçen degerli insan ÜMİT MERİÇ İN röpörtajınddan bi bölüm aktarmak istiyorum...

Peki ya peruk?
Peruk da, modernleştirme gibi maskaralıktan ibarettir. Bu konularda taviz olmaz. Ben oruç tutmaya niyet ediyorum ama susadığım zaman da su içeceğim. Olur mu? Eğer başınızı örtmeye ve Allah’ın bir emrini yerine getirmeye karar verdiyseniz bunu uygularsınız. Tek yargı merci Cenab-ı Hakk’tır. Siz de bir kul olarak bu kararı bütünüyle uygularsınız. Dinde taviz olmaz, kim ne der olmaz!

O zaman perukla üniversiteye gitmeye de karşısınız...
Ben üniversiteden, eğitim görürken ayrılmadım. Profesörlükten ayrıldım, baş örtüsü nedeniyle. Ben mesleğimi terk ettim. Evet emeklilik maaşımı aldım. Ekonomik bir sorunum olmadı. Ama kim benim üniversitede öğrencilerime yeni öğrendiğim şeyleri anlatırken duyduğum lezzeti elimden alma hakkına sahip olabilir? Ben çok sevdiğim mesleğimi terk ettim. Çünkü kapanma kararı aldım. Allah’a bir söz verdim. Ben önce bir kulum, sonra profesörüm. Önce kul olduğum için profesörlüğü terk ettim. Profesörlük benim dünyevi mevkimdir, kulluk ise ezeli! Profesörlüğüm bu dünyada bitecektir. Ama kulluğum son nefesimi verdiğim andan sonra da devam edecektir.

SAĞOL ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR YAZIYI BİZİMLE PAYLAŞTIN SELAMETLE:gulegule

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşımınız çok güzeldi Hafize anne...[/quote

CENNET GÜLÜ AVATARINDAKİ YAZIYA TAKILDI GÖZÜM BİRKERE SEN YALNIZ DEĞİLSİN SENİN KALBİNİ KİMLER KIRDI HİÇ KIYAMADIM SANA
BİZLER SENİN DEĞERİNİ BİLİYORUZ ÜZÜLME CANIM BENİM :H

merdümgiriz

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel, aklıma Üztad hz.lerinin mahkemeye sarıkla girişi ve mahkemeyi namaz vakti girince ara verdirttirmesi geldi... Evet saçım kadar başım olsa hepsini hakikat_ı kur'aniyeye feda ederim diordu Üstad HZ. çünkü o bir dava adamıydı, onlar gibi olamasakta bizlerde bu davanın yolcularıyız.. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN..

laves

Kayıtlı Kullanıcı
Ahhh Ahhh Bazi Insanlar Bulurda Kiymet Bilmez Bazilarida Zorla Zorla Biseyler Ypmaya Calisir Rabbim Insallah Bigun Banada O Guzelligi Yasaayi Nasip Eder :A

baba431

Kayıtlı Kullanıcı
Hafize ana ALLAH razı olsun güzel bi paylaşım . ALLAH sabır ve kuvvet versin bayanlar için gerçekten zor bi durum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt