Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

başörtülü hanımefendi kardeşlerime açık mektup! (1 Kullanıcı)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı
RE: başörtülü hanımefendi kardeşlerime açık mektup!

A.S. kardeşim cevabın benim aklıma bir şey getirdi.Benim bu söyledigimi araştırma imkanım pek yok,sizden ricam yeni bir başlıkla bizlere giyim kuşamda alış veriş yapabilecegimiz mekanlar veya markalar (sitede yasak değilse)tavsiye edebilirmisiniz eminimki kardeşlerimizede çok faydası olur coğu firmaların adı türkçe fakat sahipleri yabancı ben paramın devletimde kalmasını istiyorum .Allah'a emanet olun.

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim bununla ilgili Yapmanız gereken araştırmak ben şu şu demek istemiyorum ama bir örnek verdim aldıgınız eşyalarda Sadeligin ve islam uygunluga dikkat edin Bu davanın kimler tarafından Ticari amaçlı kullanıldıgını görün ve her nefsinizin beyendigine saldırmayın almayın. dinnen uygunluga bakın site içerisinde Bir bayanın nasıl giyinmesi ve bu noktada nasıl giysiler giymesi açısından Muahmmet Kardeşimin (Akşa Mecnun) yazısını takip edin orda herşey anlatıyor ve Piyasada Bununla ilgili Bir çok kitap var araştırısanız inş. Hedefinize ulaşıcaksınız.

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

ayrıca yazı içerisinde sokakta yapılan yanlışlıklar bölümünü iyi okyun ve tatbik edin inş.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
Kardeşim bununla ilgili Yapmanız gereken araştırmak ben şu şu demek istemiyorum ama bir örnek verdim aldıgınız eşyalarda Sadeligin ve islam uygunluga dikkat edin Bu davanın kimler tarafından Ticari amaçlı kullanıldıgını görün ve her nefsinizin beyendigine saldırmayın almayın. dinnen uygunluga bakın site içerisinde Bir bayanın nasıl giyinmesi ve bu noktada nasıl giysiler giymesi açısından Muahmmet Kardeşimin (Akşa Mecnun) yazısını takip edin orda herşey anlatıyor ve Piyasada Bununla ilgili Bir çok kitap var araştırısanız inş. Hedefinize ulaşıcaksınız.
S.A. kardeşim sanırım bir yanlış anlama oldu ben nasıl giyineceğim konusunu sormadım onu zaten biliyorum.Hakkını helal et Allah'a c.c. emanet ol

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

Sel.al.Allah razı olsun güzel bir konu..Bu şekilde giyinen başı örtülü kardeşlerimize çok üzülüyorum.Bir de son zamanlarda sizin saydığınız giyimlerin dışında kısa etek giymeyede başladılar Allahım şeytan öylesine aralıksız çalışmalarına devam ediyor ki her an yeni yeni kılık kıyafetlerele vs.. karşılaşabiliyoruz.Böyle kısa etek giyenlere yanlış olduğunu söylediğimizde "ama ben etek altına çizme giyiyorum ya da kalın çorap giyiyorum" diyenler oluyor.Kendilerini bu şekilde kandırıyorlar.Sanki o kısa etek altlarına çizme ve çorap giyince sorun kalmıyormış gibi..Hatları belli oluyor ama umurlarında değil Rabbim cümlemize hidayet nasip etsin,en güzel şekilde rızasını kazanmayı hak edebileceğimiz tesettürü nasip etsin..Selametle..

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

derya_gulu yazdı:
A.S. kardeşim cevabın benim aklıma bir şey getirdi.Benim bu söyledigimi araştırma imkanım pek yok,sizden ricam yeni bir başlıkla bizlere giyim kuşamda alış veriş yapabilecegimiz mekanlar veya markalar (sitede yasak değilse)tavsiye edebilirmisiniz eminimki kardeşlerimizede çok faydası olur coğu firmaların adı türkçe fakat sahipleri yabancı ben paramın devletimde kalmasını istiyorum .Allah'a emanet olun.

sizi çok iyi anladım ama şu var Burda reklam yapmak olur ki buda olmaz yasak. Şöyle söyliyeyim Marka marakı Modaya meyillendirir. Bunun için markadan kaçınmanız en iyisi sanırım. Bende Cehaliye dönemimde bunun acısını en çok çekenlerden biriyim. ama Hamd olsun düzelttik az çok dahada güzelleştirmeye devam ediyorum inş.

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

hilye yazdı:
Sel.al.Allah razı olsun güzel bir konu..Bu şekilde giyinen başı örtülü kardeşlerimize çok üzülüyorum.Bir de son zamanlarda sizin saydığınız giyimlerin dışında kısa etek giymeyede başladılar Allahım şeytan öylesine aralıksız çalışmalarına devam ediyor ki her an yeni yeni kılık kıyafetlerele vs.. karşılaşabiliyoruz.Böyle kısa etek giyenlere yanlış olduğunu söylediğimizde "ama ben etek altına çizme giyiyorum ya da kalın çorap giyiyorum" diyenler oluyor.Kendilerini bu şekilde kandırıyorlar.Sanki o kısa etek altlarına çizme ve çorap giyince sorun kalmıyormış gibi..Hatları belli oluyor ama umurlarında değil Rabbim cümlemize hidayet nasip etsin,en güzel şekilde rızasını kazanmayı hak edebileceğimiz tesettürü nasip etsin..Selametle..

evet inş. dogrusu olur kardeşim anlamıyorlar ve şeytana kapılıyorlar nefsilerine uyuyorlar Allah hidsayet versin inş.

sehidearzu

Kayıtlı Kullanıcı

emri-il maruf,nehyi anil münker yapan, bizle bu bilgileri paylaşan abimizden ALLAH RAZI OLSUN.B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)emegine saglık siyahgülsevdalısı abimiz:D

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

sehidearzu yazdı:
emri-il maruf,nehyi anil münker yapan, bizle bu bilgileri paylaşan abimizden ALLAH RAZI OLSUN.B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)emegine saglık siyahgülsevdalısı abimiz:D

estafurullah ablacım MEvlam sana ve eşine İslam sancagını dogrultacak evlatlar ihsan eylesin inş. :) saol

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah razı olsun kardeşim.çok faydalı bilgiler .rabbim hakkıyla amel etmek nasip etsin.sizinde emeğinize sağlık

sehidearzu

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
sehidearzu yazdı:

estafurullah ablacım MEvlam sana ve eşine İslam sancagını dogrultacak evlatlar ihsan eylesin inş. :) saol
amin abii ALLAH RAZI OLSUN güzel temnni duaların için:D
ecmain inşALLAH abi cümlemize nasip etsin hayırlı evlat. öyle evlat yetiştirelimki OSMANLI TORUNU olduklarını göstersinler cümle aleme...

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

metfamu yazdı:
s.a. Allah razı olsun kardeşim.çok faydalı bilgiler .rabbim hakkıyla amel etmek nasip etsin.sizinde emeğinize sağlık

sehidearzu yazdı:
Siyahgulsevdalisi yazdı:
sehidearzu yazdı:

amin abii ALLAH RAZI OLSUN güzel temnni duaların için:D
ecmain inşALLAH abi cümlemize nasip etsin hayırlı evlat. öyle evlat yetiştirelimki OSMANLI TORUNU olduklarını göstersinler cümle aleme...

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLERİM...

"Şefaatim ümmetimden, Allah´a şirk koşmayan herkese ulaşacaktır."
(Bezzar)

---

"Şefaatim, kalbi dilini, dili de kalbini tasdik ederek samimi şekilde 'la ilahe ilallah Muhammedu'r-Rasûlüllah' diyen herkes içindir."
(İmam Ahmed- İbn-i Hibban)

---

Cabir´den: "Şefaatim, ümmetimden büyük günah işleyenler içindir."
(Tirmizi/2436)

rabia_can

Kayıtlı Kullanıcı

siyah gül sevdalısı kardeşim allah senden binlerce kez razı olsun keşke herkes de siz gibi düşünebilse ne güzel olurdu güzel kardeşim herşeyin çok güzel farkındasınız allah sizi korusun rabbim her daim yanınızda olsun

rabia_can

Kayıtlı Kullanıcı

siyahgül sevdalısı kardeşim
size bir sorum olacak sorumu kabul buyurursanız ben de tesettürlüyüm etrafımda açık arkadaşlarım var onlara bunu anlatmak istiyorum ama yapamıyorum hem farkında olup da farkında olmayanlara anlatmakya da anlatmamak B) NASILDIR SİZCE ANLATMALIMIYIM BİR ŞEKİLDE SİZCEB)

mmhn

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun.dikkat edilmeyen ve modern bakış açısıyla devam eden bi sorun.inş.bundan sonra daha dikkatli olunur.AEO

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

a.s. Allah razı olsun paylaşımınız çok güzel ve faydalı.emeğinize sağlık.A.E.O.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDEŞİM O MEKTUBU YAZAN KARDEŞİMDENDE SENDE ALLAH RAZI OLSIN.İNANIN OKURKEN ÇOK DUYGULANDIM NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUMU BİR KEZ DAHA HATIRLATTI KARDEŞİM BANA.BEN BU YAZIYI YAZDIRIP ALDIM HAKKINIZI HELAL EDİN.YAZDIRIP ALDIM VE FOTOKOPİSİNİ YAPIP BÜTÜN TANIDIĞIM BAŞÖRTÜLÜ BAŞÖRTÜSÜZ KARDEŞLERİME VERİCEM.BELKİ BİR VESİLE OLURUM.İNŞALLAH.SELAMETLE.

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

rabia_can yazdı:
size bir sorum olacak sorumu kabul buyurursanız ben de tesettürlüyüm etrafımda açık arkadaşlarım var onlara bunu anlatmak istiyorum ama yapamıyorum hem farkında olup da farkında olmayanlara anlatmakya da anlatmamak B) NASILDIR SİZCE ANLATMALIMIYIM BİR ŞEKİLDE SİZCEB)

s.a. Kardeşim ilk önce size tavsiyem şu Din ögretmek nasıl olur ? sorusunu sorun kendinize ben sordum ve çok açık bir şekilde gördüm.

Şöyle ki;

dini Ögreten Allh c.c. hazretleridir. Ve onun İslam dininde ilk ögrencisi efendimiz a.s. dır.

İlk ayeti hatırlayalım.

Oku, Yaratan Rabbinin adı ile Oku. (Alak suresi 1. ayet)

sonra ilk kendisi ögrendi Allah c.c. Cebaril a.s. vesilesi ile sonra Ailesine sonra Akrabalarına, Kavmine ve tüm insanlara.

burda dikkat etmeni gereken ilk kendinizi eğitmeniz gelen konuşuyorum yani tüm kardeşlerimize lafım. Kendimize eğittikten sonra anca ailemize sevdiklerimize ve tüm çevremize yararlı olabiliriz. Yani size şunu söylicem bunu söyleyin değil dini ögrenin kaynaklardan ve Salih insanlardan dini ögrenin sonra zaten gerekli şekilde insanlara yardımınız olacaktır. Mevlam niyetinizi Muaffak eylesin inş. s.a.

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
S.A KARDEŞİM O MEKTUBU YAZAN KARDEŞİMDENDE SENDE ALLAH RAZI OLSIN.İNANIN OKURKEN ÇOK DUYGULANDIM NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUMU BİR KEZ DAHA HATIRLATTI KARDEŞİM BANA.BEN BU YAZIYI YAZDIRIP ALDIM HAKKINIZI HELAL EDİN.YAZDIRIP ALDIM VE FOTOKOPİSİNİ YAPIP BÜTÜN TANIDIĞIM BAŞÖRTÜLÜ BAŞÖRTÜSÜZ KARDEŞLERİME VERİCEM.BELKİ BİR VESİLE OLURUM.İNŞALLAH.SELAMETLE.

Helal olsun inş. Sorun degil sanırım Yazıyı yazan Abimizde bunu isterdi. Niyet Allah c.c. rızası olunca güzel inş.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
rabia_can yazdı:

s.a. Kardeşim ilk önce size tavsiyem şu Din ögretmek nasıl olur ? sorusunu sorun kendinize ben sordum ve çok açık bir şekilde gördüm.

Şöyle ki;

dini Ögreten Allh c.c. hazretleridir. Ve onun İslam dininde ilk ögrencisi efendimiz a.s. dır.

İlk ayeti hatırlayalım.

Oku, Yaratan Rabbinin adı ile Oku. (Alak suresi 1. ayet)

sonra ilk kendisi ögrendi Allah c.c. Cebaril a.s. vesilesi ile sonra Ailesine sonra Akrabalarına, Kavmine ve tüm insanlara.

burda dikkat etmeni gereken ilk kendinizi eğitmeniz gelen konuşuyorum yani tüm kardeşlerimize lafım. Kendimize eğittikten sonra anca ailemize sevdiklerimize ve tüm çevremize yararlı olabiliriz. Yani size şunu söylicem bunu söyleyin değil dini ögrenin kaynaklardan ve Salih insanlardan dini ögrenin sonra zaten gerekli şekilde insanlara yardımınız olacaktır. Mevlam niyetinizi Muaffak eylesin inş. s.a.

S.A ABİM ALLAH SENDE SORUYU SORAN KARDEŞİMDENDE RAZI OLSUN.BENDE BU SORUNUN CEVABINI MERAK EDİYORDUM.VERDİĞİNİZ CEVAPTAN ŞUNU ANLADIM ABİM DEMEKKİ ÖNCELİKLE BİZ HAL DİLİMİZLE ANLATACAĞIZ.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt