Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Başkırt tarihine Rus müdahalesi: Beş gözaltı (1 Kullanıcı)

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Başkırt tarihine Rus müdahalesi: Beş gözaltı



Başkırt tarihini yeniden yazmaya çalışan bağımsız aydınlar gözaltına alındı



Başkortistan savcılığı, Başkırt tarihini yeniden yazmaya çalışan yerel tarihçileri gözaltına aldı. Rus Yanlısı Rahimov yönetimine muhalif olan Başkırt aydınlar "Ufa Gubernskaya" adlı internet sitesinde Rusya'ya yönelik ciddi eleştirilerde debulunuyordu.
Rusya'da günlük olarak çıkan Kommersant gazetesine göre Başkırt yönetimi tarafından gözaltına alınanlar arasında Başkortistan İşadamları Derneği başkanı Nikolay Şveçov, tarih uzmanları Sergey Orlov, İgor Kuçumov, etnografya uzmanı İldar Gabdrafikov ve toplum bilimci Konstantin Nesterov bulunuyor.
Yakalanan Başkırt muhalefetinin önemli isimleri "medyayı kullanarak bölücülüğü teşvik etmekle" suçlanıyor.

Başkortistan yönetimi tarafından hedef gösterilem "Ufa Gubernskaya" sitesi 2006'da kuruldu, sahibinin ise kimliği bilinmiyor. Sitede "Murtaza Rahimov rejimini mahkum etmek için toplumsal mahkeme"nin oluşturulması teklif edilmiş ve bu olay ülkede geniş yankı bulmuştu.

Site ayrıca Başkırt dilinin tüm okullarda eğitim dili olabilmesi için de mücadele veriyordu. Sitede 2008 yılında Ayrat Dilmuhammetov'un yazdığı "P.çlere karşı yürütülen savaşlar" isimli kitap yayınlandı. Kitabın müellifi Dilmuhammetov Nisan ayında hapse atıldı ve bölücülükle suçlandı. Sitenin diğer çalışanları da 'bölücülük' suçlamasıyla savcılık tarafından gözaltına alındı.

Başkortistan'da Ruslar tarafından yazılmış ve okullarda halen okutulan tarih kitaplarında Başkırtların 1554 yılında kendi istekleriyle Ruslara katıldığı iddia ediliyor!


 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Dedi ki: "Benim Rabbim, gökte ve yerde söylenen-sözü bilir; O, işitendir, bilendir." (Enbiya Suresi, 4)

Allah yolunda savaşın ve bilin ki, şüphesiz Allah işitendir, bilendir. (Bakara Suresi, 244)

Şüphesiz Allah, size emanetleri ehline (sahiplerine) teslim etmenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adaletle hükmetmenizi emrediyor. Bununla Allah, size ne güzel öğüt veriyor!.. Doğrusu Allah, işitendir, görendir. (Nisa Suresi, 58)

De ki: "Size yarara da, zarara da güç yetirmeyen Allah'tan başka şeylere mi tapıyorsunuz? Oysa Allah, işitendir, bilendir." (Maide Suresi, 76)

"...Göklerin ve yerin gaybı O'nundur. O, ne güzel görmekte ve ne güzel işitmektedir. O'nun dışında onların bir velisi yoktur. Kendi hükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz." (Kehf Suresi, 26)

İşte Rabbiniz olan Allah budur. O'ndan başka ilah yoktur. Her şeyin yaratıcısıdır, öyleyse O'na kulluk edin. O, her şeyin üstünde bir vekildir. Gözler O'nu idrak edemez; O ise bütün gözleri idrak eder. O, latif olandır, haberdar olandır. (En'am Suresi, 102-103)

Allah c.c. herşeyi gören/gözetendir, herşeyden haberdardır.
Ve ceza vermekte sabırlıdır ancak KAHHAR'dır.

Emeğinize sağlık, selametle..
 

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
ALLAH c.c. herşeyi gören/gözetendir, herşeyden haberdardır.
Ve ceza vermekte sabırlıdır ancak KAHHAR'dır.

BESMELE...SELAM..DUA..
NE HARF NE KELAM..
ESSELAM..ESSELAM..
Kardeşim...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt