Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BAŞI AÇIK ÇALIŞMAK VE PANTOLON GİYMEK (5 Kullanıcı)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
SORU Kadınlarımızdan fabrika ve işyerlerinde başı açık ve bacağı pantolonla ça­lışanlar var. Çünkü Avrupa böyle, hayat şartları da zor. Bu şekilde geçinmek ve para biriktirmek için yapılan çalışmanın hükmü nedir?

CEVAP Bir kadının, evlenmesi yasak olan yakınları dışındaki bütün erkeklere karşı örtülü ve kapalı olması farzdır. Yüz ve el­leri müstesnadır. Çünkü işini gücünü yaparken ellerinin ve yü­zünün açık olması bir zaruret haline gelir. Çalı­şıp kazanmak, ka­dın olsun erkek olsun herkesin yapması gerekli olan bir vazife­dir. Bir hadis-i şerifte “Kazanç yolu aramak müslüman olan her erkek ve kadın için farzdır.” buyrulmuştur. Çünkü herhangi bir müs­lümanın sorumluluklarını yerine getirebilmesi için bir kazanca sahip olması lazım gelir.

Bir kadının örtmesi farz olan organlarından herhangi birini açık bulundurmak suretiyle çalışması caiz değildir; haramdır. Ancak bu şekilde elde etmiş ol­duğu kazanç, çalışmasının karşılığı olacağından haram değildir. Yani başı açık olarak çalıştığı için gü­nahkar olur ama, bundan dolayı kazancına haram karış­mış ol­maz.

Pantolon giymelerine gelince; şalvar şeklinde organlarını belli etmeyecek öl­çüde bol bir pantolon giyilebilir. Ancak organla­rın şeklini belli eden elbiseler er­keklerin arzularını celbettiği için haramdır.

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BAŞI AÇIK ÇALIŞMAK VE PANTOLON GİYMEK

Kardeşim gelgelelim bizim toplumumuza bunu kabul ettiremiyoruz İnşallah birgün olurdiye ümit ediyoruz

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

BİZİM BAHANELERİMİZ ÖNDE GİDİYOR

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
HAYAT TAŞLI BİR YOL,YA YOLDAN GEÇERKEN BU TAŞLARI ALIP KENARA ATARSIN,YADA SONRADAN DÖNMEYE KARAR VERİRSEN BU TAŞLARA TAKILIRSIN(güler)
GÜZEL BİR KONU.ALLAH RAZI OLSUN. FİKİRLERE KATILIYORUM+BİR ÇOK ŞEYİN ANLATILARAK HALLOLACAĞINI İNANIYORUM..SELAM VE DUA İLE..

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ABLACIM PANTOLON ERKEK KIYAFETİDİR VE ALLAH PANTOLON GİYEN BAYANI LANETLEMİŞTİR..

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

kadının giyiminde aranan şartlardan biri de erkek elbisesine benzememesidir. Rasulüllah Efendimiz'in (s.a.s) "Allah kadına benzeyen (kadınlaşan) erkeğe ve erkeğe benzeyen (erkekleşen) kadına lânet etmiştir" hadîs-i şerîfleri, öncelikle giyim-kuşamdaki benzeyişi anlatır. Buna göre erkek gibi pantolon giyinen bir kadın, avretini örtme emrini yerine getirmiş olsa dahî, erkeğe benzememe emrini yerine getirmediğinden günahtan kurtulamaz. Giydiği pantolon dar olur da vücut hatlarını ortaya koyarsa, fitneye (helâl olmayan cinsel duygulara) sebep olacağı için ayrıca günah işlemiş olur.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
kadının giyiminde aranan şartlardan biri de erkek elbisesine benzememesidir. Rasulüllah Efendimiz'in (s.a.s) "Allah kadına benzeyen (kadınlaşan) erkeğe ve erkeğe benzeyen (erkekleşen) kadına lânet etmiştir" hadîs-i şerîfleri, öncelikle giyim-kuşamdaki benzeyişi anlatır. Buna göre erkek gibi pantolon giyinen bir kadın, avretini örtme emrini yerine getirmiş olsa dahî, erkeğe benzememe emrini yerine getirmediğinden günahtan kurtulamaz. Giydiği pantolon dar olur da vücut hatlarını ortaya koyarsa, fitneye (helâl olmayan cinsel duygulara) sebep olacağı için ayrıca günah işlemiş olur.

BUDUR YANİ. BAŞIMIZI KAPATIP PANTOLON GİYİYORUZ DİNEN UYGUN DEGİLDİR.PEYGAMBERİMİZ ÜMMETİNİ BU HALDE GÖRSE HZ FATIMA BİZİ BU HALDE GÖRSE NE DERDİ????

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

feryalll yazdı:
bende pantolon giyiyorum .pantolon giyimli tesettürlü kıyafetler var .ne var yani bunda
BEN BISEY DEMICEM SADECE BU SIIRI OKU BELKI ANLATMAKTAN DAHA IYI OLUR HEPIMIZ ICIN

Eşarbı vakkodan alınmış bone
İnanması çok zor ALLAH'IM bu ne
Altında pantolon modaymış gene
Giyinmek manası örtünmek inan
Bu fetvayı kimden aldın Müslüman?

............

Daracık pardösü yırtmaç yarısı
Tamamen ortada vücut yarısı
Başları döndürür parfüm kokusu
İnsanın ziyneti hayadır inan
Bu fetvayı kimden aldın Müslüman?

Moda diye bizi soydular
Örtümüzü alıp bir kenara koydular
Bizi öyle görüp sevinç duydular
Bizim dinimizde bu yoktur inan
Bu fetvayı nerden aldın Müslüman?

Modern Müslüman'ın işi pratik
Evinde eşyası hep otomatik
Dokun parmağını bütün işler bitik
Bu rahatlık bizi bizden aldı Müslüman
Sadece mutluluk bu değil inan

Sabah gezmesinde kahveler fallar
Çarsı pazarlarda aşındı yollar
Oğlum kızım diye yığıldı mallar
Hayatın gayesi bu değil inan

Üstünde pantolon kılarsın namaz
Ne olur sözümü dinlesen biraz
Rasulullah seni böyle tanımaz
Sünneti yaşamış olmazsın inan

Zamanı çaldı dizi filmler
Rafları süsledi cilt cilt ilimler
Bizi görse kahrolurdu alimler
İslami yaşayış bu değil inan

Süslenir püslenir gezer düğünde
Yeri baş köşedir paralı günde
Allah için nefes tüket bir günde
İslami yaşayış bu değil inan

Bir de deriz Müslüman'ız hepimiz
Kötülük düşünmem, kalbimiz temiz
Namaz borcmuzdur elbet bir gün öderiz
Gerçek Müslümanlık bu değil inan

Sen böyle değildin ne oldu sana
Kaygı duymuyorsun dininden yana
Sıyrıldın özünden döndün yabana
Gerçek hassasiyet bu değil inan

Sormayın dertliyim bunlardan yana
Şanlı tarihine dönüp bir baksana
Üzülmez mi görse Fatıma ana
Allah seni konu yaptı Kurân'a
Nisa suresinde geçiyor inan
Neden açıp okumuyorsun Müslüman?

dost_37

Kayıtlı Kullanıcı

önemli bir konu.Çok haklısın Fatoş kardeşim.Bayankardeşler hoşlarına giden giyim tarzını değil İslami kıstasları dikkate almalılar.Selam ve dua ile...

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

GURBET ABLAM TEŞEKKÜRLER

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

EST. KARDESIMIZE YARDIM EDEBILIRSEK NE MUTLU BIZE.
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN BÖYLE GÜZEL BI KONU ACTIGIN ICIN.
HAYIRLI CUMALAR OLSUN HEPIMIZE.BU ARADA DÜN ÖMERIN ÖGRETMENIYLE
KONUSTUM COK GÜZEL SEYLER SÖYLEDI OGLUM HAKKINDA GURUR DUYDUM COK MÜKEMMEL TÜRKCE KONU$TUGUNU (ÖGRETMEN TÜRK2DE ALMAN VAR)2 AYA KADAR DA ALMANCAYI TAMAMEN KONU$ACAGINI SÖYLEDI.COK IYI VE UYUMLUYMU$ TEK SORUN COK KONU$MASIYMIS AMA BUDA NORMALMI$ ANA BABA HER SORDUGUNA CEVAP VERIYOR BURDADA SORUYOR DEMI$ ÖGRETMENLER KENDI ARASINDA.ALLAH DAIM ETSIN IN$.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

MAŞALLAH KİMİN KARDEŞİ RABBİM DOGRU YOLDAN AYIRMASIN ÖMERİMİ ALLAH EMANET OLUN

DOST 37 ABİM ÇOK HAKLISINIZ. BİZ HOŞUMUZA GİDENİ GİYİYORUZ.KENDİMİZ GÜNAH İŞLİYORUZ+ERKEKLERİDE GÜNAHA SOKUYORUZ.RABBİM BİZ BAYANLARI ISLAH ETSİN

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

FATOS_TELSIM yazdı:
MAŞALLAH KİMİN KARDEŞİ RABBİM DOGRU YOLDAN AYIRMASIN ÖMERİMİ ALLAH EMANET OLUN

DOST 37 ABİM ÇOK HAKLISINIZ. BİZ HOŞUMUZA GİDENİ GİYİYORUZ.KENDİMİZ GÜNAH İŞLİYORUZ+ERKEKLERİDE GÜNAHA SOKUYORUZ.RABBİM BİZ BAYANLARI ISLAH ETSİN

ÖNEMLI OLAN HO$A GIDENMI ? YOKSA ALLAH´IN RIZASINI ALIP RASULÜNÜN
$EFAATINE LAYIK OLMAK MI ? SORUYORUM SIZE

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

BİZDE ŞU MANTIK VAR BAŞKALRI YARI ÇIPLAK GEZİYOR BİZ PANTOLONLA ÖRTYÜNÜYORUZ İŞTE ONADA ŞÜKÜR DİYİP İŞİN İÇİNDEN SIYRILIYORUZ.BAHANE ARAMIYALIM BAHEYSE BAKIN BEN TELSİMDE ÇALIŞIYORUM 22 YAŞINDAYIM.

BAHANELERİM,TELSİM PARDÜSE YİYMEME İZİN VERMİYOR KILIK KIYAFET ÇOK ÖNEMLİ SİYAH BEYAZ OLMASI MECBURİ.ÇEVREMDEKİ İNSANLAR DAHA GEÇSİN EŞERBINI PERDÜSENİN İÇİNE KAT,ÇÜNKÜ GENÇ KIZLAR ÖYLE YAPIYORLARMIŞ.PARDÜSE GİYME DAHA GENÇSİN EVLENİNCE GİYERSİN.BÖYLE BİR MANTIK VARMI YA.BELKİ BEN EVLENMEDEN ÖLÜCEM.

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Konu ile ilgili herşey yazılmış Fatoş kardeşime katılıyorum. Zerda ablanın dediği dogru HANGİMİZ EFENDİMİZ VE ALLAH C.C. LANETLEDİĞİ İNSAN OLMAK İSTERİZ BİR DÜŞÜNÜN KADIN ERKEĞE ERKEK KADINA BENZEMESİ LANETLENMEYE BİREBİR SEBBETİR. SEN BACIM PANTLON GİYİYORSAN SEN İKİKEZ DÜŞÜN VE BENDEN SANA TEK SÖZÜM RABBİM SENİ NEFSİNİN VE ŞEYTANIN ELİNDEN KURTARSIN...

YAPTIĞINLA BACIM ATMAKTASIN KENDİNİ ATEŞE
BENİM NE SUÇUM VAR ARDINDAN ÇEKİYORSUN BENİDE
LANETLİ ŞEYTAN ANCAK ORANIN TEK EV SAHİBİ
BIRAK KALSIN ORDA BİZİM YERİMİZ EFENDİMİZİN YERİ

ÜSTÜNDEKİ İÇİN Bİ BAK AYNAYA KALBİN RAHATMI
EFENDİM ASIRLAR ÖNCE SENİ SÖYLEDİ ANLATTI
SANA TAVSİYEM SEN OL FATIMA ANNEMİN SAFINDAN
BIRAK KALSIN NUHUN KARISI EBEDİ ŞEYTANLAN

SEN NİNE HATUNUN TORUNUSUN CEDDİN ÖVÜLMÜŞ
KALMADI TAKATİ MİLLETİN ŞAHLANMAK SANA DÜŞMÜŞ
GEREKMEZ SANA KILIÇ KALKAN YADA MIZRAK
EDEBİN ÖRTÜN VE HAYAN SANA TEK SİLAH ANCAK...

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN SB) SEVDALISI.BU KADAR İŞTE ŞİİRDE TAMAMLAMIŞ HANİ YÜREGİNE SAGLIK

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

FATOS_TELSIM yazdı:
BİZDE ŞU MANTIK VAR BAŞKALRI YARI ÇIPLAK GEZİYOR BİZ PANTOLONLA ÖRTYÜNÜYORUZ İŞTE ONADA ŞÜKÜR DİYİP İŞİN İÇİNDEN SIYRILIYORUZ.BAHANE ARAMIYALIM BAHEYSE BAKIN BEN TELSİMDE ÇALIŞIYORUM 22 YAŞINDAYIM.

BAHANELERİM,TELSİM PARDÜSE YİYMEME İZİN VERMİYOR KILIK KIYAFET ÇOK ÖNEMLİ SİYAH BEYAZ OLMASI MECBURİ.ÇEVREMDEKİ İNSANLAR DAHA GEÇSİN EŞERBINI PERDÜSENİN İÇİNE KAT,ÇÜNKÜ GENÇ KIZLAR ÖYLE YAPIYORLARMIŞ.PARDÜSE GİYME DAHA GENÇSİN EVLENİNCE GİYERSİN.BÖYLE BİR MANTIK VARMI YA..

BURAYA KADAR OLANLARINA KATILMIYORUM HERKESİN SALİH NİYETİ ÖNEMLİDİR SEN BU ÇAĞIN GETİRDİĞİ DERETTÜTLERİ BİR BAK ÇOK YANLIŞ BUNLAR ARTILARI VEDE POZİTİFLERİNİ DÜŞÜN NEDEMEK İSTEDİĞİMİ ANLIYCAKSIN

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ANLAMADIM BEN MUHAMMED BEY

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

BENDE ANLAMADIM NEYE KATILMIYORSUNUZ?
BIZIM FIKIRLERIMIZEMI SIYAHB)SEVDALISININ SIIRI HERSEYI ACIKLAMI$ ZATEN ZERDA ABLAM VE FATO$ KARDESTE NOKTALADILAR SELAMETLE

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

eger pantlonun artı ve eksisini düşünüyorsanız yukarıda Zerda ablanın yazdıgı en açıklayıcı arkadaşlar...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt