Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

baş örtüsü ne kadar önemli (1 Kullanıcı)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: baş örtüsü ne kadar önemli

gecem yazdı:
muhammed kutsal yazdı:
nur 1982 yazdı:
bunu sormamım sebebi,imamatiplerin sorunu olan baş örtüsü, sınavlara girerken çıkarma zorunlulugu var sizce bunun için degermi yıllarca okuyup boşamı gitsin yoksa günahamı girmek dahamı iyi.bi anlam veremiyorum bir metrelik kumaşın bu kadar sorun olması neden

Şimdi ben size soruyorum başörtüsü ne kadar önemsiz vede neden?
ARKADAŞIMIZA ĞÜZE4L BİR SORU SORMUŞ SUN AMA BU SORUYU BÜYÜKLERİMİZ CEVAP VEREMEZKEN ARKADATTA CEVAPLAYAMAZ.

BEN CE BAŞÖRTÜZSÜ KULLANMAK BİR ONURDUR.

VE ONU ONURA HERKES NAİL OLMAZ.

BAŞÖRTÜNÜN HAKINI HERKES VERMEZ. ONU TAIMAKTA KOLAY DEGİLDİR.

MEYDANI KİMSEYE BIRAKTIGIMIZ YOK.AMA BİZLERİN İLERLEDİĞİNİ GÖRENLER ÖNÜMÜZE TAŞ KOYARAK YILDIRMAK CABASINDALAR AMA MUHAFFAK OLMAYACAKLAR.

peki o zaman sana bir soru sorayım başörtüsü nedir ve neden başörtüsü bir onurda çarşaf onur değil, ?

gecem

Kayıtlı Kullanıcı

muhammed kutsal yazdı:
gecem yazdı:
muhammed kutsal yazdı:
nur 1982 yazdı:
bunu sormamım sebebi,imamatiplerin sorunu olan baş örtüsü, sınavlara girerken çıkarma zorunlulugu var sizce bunun için degermi yıllarca okuyup boşamı gitsin yoksa günahamı girmek dahamı iyi.bi anlam veremiyorum bir metrelik kumaşın bu kadar sorun olması neden

ARKADAŞIMIZA ĞÜZE4L BİR SORU SORMUŞ SUN AMA BU SORUYU BÜYÜKLERİMİZ CEVAP VEREMEZKEN ARKADATTA CEVAPLAYAMAZ.

MEYDANI KİMSEYE BIRAKTIGIMIZ YOK.AMA BİZLERİN İLERLEDİĞİNİ GÖRENLER ÖNÜMÜZE TAŞ KOYARAK YILDIRMAK CABASINDALAR AMA MUHAFFAK OLMAYACAKLAR.

peki o zaman sana bir soru sorayım başörtüsü nedir ve neden başörtüsü bir onurda çarşaf onur değil, ?
ÇARŞAF ŞEREFTİR BENCE.SORUNU NET CEVAPLAMAMI İSTERMİYDİN BİLMEM AMA ÇARŞAFTA BENİM GARİP BAKTIGIM BIR ŞEY DEGİL AİLEMDE VAR VE SAYGI DUYUYORUM.BAŞÖRTÜYÜ HERKES KULLANA BİLİR AMA ÇARŞAFI TAŞIMAK SANAT BENCE HAKINI VERMEK DOGRU BİRŞEKİLDE GİYMEK BUNU SADECE İŞİN USTASI DERLER YA İŞTE BU YÜZDEN ÇARŞAF Bİ SANAT SAYGI DUYULMASI GEREK DİYORUM..
BEN DE SANA SORMAK İSTİYORUM AMA SADECE BU FİKİRİME KATILANI BULAMADIGIM İÇİN SENIN FİKRİNI SORACAGIM.

CÜBBE NEDİR??VE KİŞİDE NASIL DURUR NEYİ İFADE EDER..??????????

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

gecem yazdı:
muhammed kutsal yazdı:
gecem yazdı:
muhammed kutsal yazdı:
nur 1982 yazdı:

ÇARŞAF ŞEREFTİR BENCE.SORUNU NET CEVAPLAMAMI İSTERMİYDİN BİLMEM AMA ÇARŞAFTA BENİM GARİP BAKTIGIM BIR ŞEY DEGİL AİLEMDE VAR VE SAYGI DUYUYORUM.BAŞÖRTÜYÜ HERKES KULLANA BİLİR AMA ÇARŞAFI TAŞIMAK SANAT BENCE HAKINI VERMEK DOGRU BİRŞEKİLDE GİYMEK BUNU SADECE İŞİN USTASI DERLER YA İŞTE BU YÜZDEN ÇARŞAF Bİ SANAT SAYGI DUYULMASI GEREK DİYORUM..
BEN DE SANA SORMAK İSTİYORUM AMA SADECE BU FİKİRİME KATILANI BULAMADIGIM İÇİN SENIN FİKRİNI SORACAGIM.

Siz bir kere benim soruma cevabı vermemişsiniz. Ayrıca ne sanatı siz ne sanatından bahsediyorsunuz? belki kendi kişisel görüşünüzdür ama bu görüşünüzü doğruluyan bir bildiri sunarmısın bana?

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

BAŞ ÖRTÜSÜ ŞEREFTİR KADININ KİMLİGİDİR NAMUSUDUR ALLAHIN EMRİDİR,CENNETTE İNŞ BİZLERE GÖLGE OLUCAKTIR,DIŞARIDAKİ İNSANLARIN BİZLERE SAYGI DUYMASINI SAGLAMAKTADIR.İNANIN AÇIK BAYANA KARŞI BAKIŞLA TESETTÜRLÜ BAYNA KARŞI BAKILAN BAKIŞLAR VE KULLANILAN KELİMER ARASINDA DAGLAR KADAR FARK VARDIR. NE KADAR ÖNEMLİ OLALABİLİR TEK KELİME,ALLAHIN KESİN EMRİDİR....

gecem

Kayıtlı Kullanıcı

muhammed kutsal yazdı:
gecem yazdı:
muhammed kutsal yazdı:
gecem yazdı:
muhammed kutsal yazdı:
nur 1982 yazdı:

Siz bir kere benim soruma cevabı vermemişsiniz. Ayrıca ne sanatı siz ne sanatından bahsediyorsunuz? belki kendi kişisel görüşünüzdür ama bu görüşünüzü doğruluyan bir bildiri sunarmısın bana?
ZATEN BEN CEVAP VEREMİYECEGİMİ YAZMİŞTIM.
KİŞİSEL GÖRÜŞÜM OLDUGUDA ACIKCA BELİ OLUYR.

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. arkadaşlar siz burada kendi görüşlerinizle yorumlar yapıyorsunuz ama bizim rehberimiz olan kuran-ı kerim de herşeyin açıklaması vardır tamam dinde akıl yürütme vardır ama hem kesinhüküm olmayan konularda yapılır bu hemde din alimleri yapabilir bunu yani bence biz ictihat yapmaya yeterli kapasitede değiliz rabbim yanlışımızla doğrumuzla bizi affetsin ve kendi yoluna iletsin inşallah

bir ayet hepiniz biliyorsunuzdur :
"müslüman kadınlara söyle dışarı çıkarken cilbablarını giysinler"

cilbab sözlük anlamı: baş örtüsü, başörtü, dış kıyafet, vücudu tamamen örten örtü,çarşaf (bu anlamlardan hangisini alıcaz hangisi işimize gelirse onumu? tabiki hayır bizi allaha dahada yaklaştıracak olanı)

rabbim bana ve bütün din kardeşim olan müslüman bayanlara layıkıyla örtünmeyi nasip etsin inaşallah

bir yanlışım olduysa affola hakkınızı helal edin a.e.o.

green

Kayıtlı Kullanıcı

Bu siteye ve bazı okuduğum fikirlerinize katılmak istiyorum fakat yeni olduğumdan dolayı sanırım yanlış birşeyler yapıyorumki yazdıklarımı göremiyorum.İnşallah bu yazdığım gelir. Arkadaşlar benim başım açıkken kapalı bayanlara karşı örtülerinden dolayı daima saygı duymuşumdur. Ben başımı örteli çok kısa bir zaman oldu.Allahın hidayeti olmadan birşey olmaz.Lütfen tartışacağınıza Allahtan hidayet dileyin. Herkes için..yok çarşaf yok örtü yok tesettür. ayırtetmeden. Rabbim hidayetini üzerimizden eksiltmesin.

karamsar

Kayıtlı Kullanıcı

gercekten cok önemli bi konuyu ele almışsınız!allah sonumuzu hayır eylesin başörtümüzle ugrasanları allah ıslah eylesin.onları doğru yola ulaştırsın AMİNNNN!!!!

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

başörtüsü derken bi metrelik bir kumaş die bahsetmen pek hoşuma gitmedi doğrusu bu sorunu tartışmak bile istemiyorum artık yoruldum çünkü konuş konuş aynı şey bi çözümü bulamıyoruz işte okullara kapalı alınmıyo bunu değiştiremiyoruz ALLAH onları ıslah etsin başk edenilecek hiç bişey yok SELAM VE DUA İLE

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

green yazdı:
Bu siteye ve bazı okuduğum fikirlerinize katılmak istiyorum fakat yeni olduğumdan dolayı sanırım yanlış birşeyler yapıyorumki yazdıklarımı göremiyorum.İnşallah bu yazdığım gelir. Arkadaşlar benim başım açıkken kapalı bayanlara karşı örtülerinden dolayı daima saygı duymuşumdur. Ben başımı örteli çok kısa bir zaman oldu.Allahın hidayeti olmadan birşey olmaz.Lütfen tartışacağınıza Allahtan hidayet dileyin. Herkes için..yok çarşaf yok örtü yok tesettür. ayırtetmeden. Rabbim hidayetini üzerimizden eksiltmesin.

Selamunaleykum kardeşim,
Aramıza hoş geldin, safalr getidin.
Hidayetin hayırlı uğulu olsun, allah c.c. hidayete muhtaç diğer insanlara hidayet, bizlerede sırati mustakim yolunda sabit eylesin.
Kardeşim bizim burada konuştuğumuz örtünmenin şekli şemali değil aslında, esas konumuz örtünmenin gerekliliği hakkında bilmeyenlerin bilenlerin bilgilerinden faydalanmasıdır. Yoksa örtünme ile ilgili Fidan hanımında dediği gibi ayet ve hadisler açıktır. Yani İçtihada, açıklamaya gefrek yoktur. Kısaca kadın kendi ziynetlerini yabancılara karşı gizlemesidir. Yani başörtüsünü omuzlarının üzerine salmaları (Eşarplada olsa çarşaflada olsa aynı), vücudunun hatlarını belli etmeyecek şekilde geniş dış elbisesi (Manto, çarşaf v.s.), elleri ve yüzleri hariç tüm vücudunu kapatmasıdır. Tabi yabancılara (Kendisine nikahı düşen herkesten).
Tekrar aramıza hoış geldin.
K.S.E.O. (Kalbinin Sahibine Emanet Ol)

hasann

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
hasann yazdı:
B)VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM KARDEŞLERİMB)
BUNDAN 2 AY ÖNCE ALLAH DOSTU OLAN EFENDİ HAZRETLERİNİN SOHBETİNE KATILMIŞTIM VE SOHBET İÇERSİNDE SÖLEMİŞ OLDUGU KELİME TÜYLERİMİ DİKEN DİKEN ETTİ..
BUYURUR.."BEN SAKALIMIN BİR TELİNİ BİLE KAİNATA DEĞİŞMEM"
SİZLERDE BİR SINAVA GİRERKEN BAŞINI AÇ ÖLE GİR DİYECEKLER BEN DEĞİL SINAVI DÜNYAYI BIRAKIRIMDA BASIMI AÇMAM ALLAHIN EMRİNE UYARIM ONLARIN EMRİNE DEĞİL ALLAH BİRDİR ONDAN BAŞKA İLAH YOKTUR PEYGAMBER EFENDİMİZ ONUN KULU VE ELÇİSİDİR
PEKİ SORUYORUM SİZE ALLAHIM RAZIMI SİZİN OKULLARDA OKUMANIZA?
RISKIMIZI VERENDE ALLAH'TIR
SELAMETLE KALIN

Selamunaleykum kardeşim,
Söylediklerine harfiyen katılıyorum.
mahsuru yoksa efendi hazretleri dediğiniz o büyük zatın kim olduğunu söylermisin
k.s.e.o.

VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM BU BUYUK ZATI ÖRENMEK İSTEMİŞSİN TABİKİ BU BİR ALLAH DOSTUDUR B)EFENDİ HAZRETLERİ MAHMUT USTA OSMAN OĞLUB)
ZİYARET ETMENİ İSTERİM İST/FATİH/İSMAİL AĞA CAMİSİB)S.A

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

hasann yazdı:
BUNDAN 2 AY ÖNCE ALLAH DOSTU OLAN EFENDİ HAZRETLERİNİN SOHBETİNE KATILMIŞTIM VE SOHBET İÇERSİNDE SÖLEMİŞ OLDUGU KELİME TÜYLERİMİ DİKEN DİKEN ETTİ..
SİZLERDE BİR SINAVA GİRERKEN BAŞINI AÇ ÖLE GİR DİYECEKLER BEN DEĞİL SINAVI DÜNYAYI BIRAKIRIMDA BASIMI AÇMAM ALLAHIN EMRİNE UYARIM ONLARIN EMRİNE DEĞİL ALLAH BİRDİR ONDAN BAŞKA İLAH YOKTUR PEYGAMBER EFENDİMİZ ONUN KULU VE ELÇİSİDİR
SELAMETLE KALIN

BU KADAR ALLAH RAZI OLSUN.BİR TARAFTA ALLAHIN KESİN EMRİ ÖRTÜNÜN,DİGER TARAFTA GELECEGİNİZ OKULUNUZ SEÇİM SİZİN.

hasann

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
hasann yazdı:
SELAMETLE KALIN

BU KADAR ALLAH RAZI OLSUN.BİR TARAFTA ALLAHIN KESİN EMRİ ÖRTÜNÜN,DİGER TARAFTA GELECEGİNİZ OKULUNUZ SEÇİM SİZİN.

S.A NE OLURSA OLSUM SEÇİME BİLE GEREK OLMAZ ZATEN MÜSLÜMANIM DİYORSAN YAPACAKSIN HA SADECE BASIMI ACACAĞIM DİYORSAN ALLAH'İLE ARANI ACMIŞ OLURSUN BİZİM GELECEĞİMİZ NE OLACAK Kİ HEPİMİ,Z ALLAHIN HUZURUNA ÇIKACAĞIZ.
SORUYORUM SİZLERE:
ALLAHIM BİZLERE SORDUGUMUZDA
EY KULUM NEDEN BAŞINI BİR OKUL BİR SINAV İÇİN ACTIN DERSE
BEN DOKTOR OLMAK İSTİYORUM BEN MUHENDİS BEN ÖRETMEN OLMAK İSTİYORDUM ONUN İÇİN SAÇIMI AÇTIM :(BU ŞELİKDEMİ DİCEZZ Bİ DÜŞÜNÜN
ALLAHIM BİZLERİ DÜNYAYA BANA İBADET EDİN,BANA ZİKREDİN,BANA KULLUK EDİN DİYE GÖNDERDİB)İÇİMİZDEKİ NEFSİ YENMELİYİZ KARDEŞLERİM YOKSA İŞİMİZ KÖTÜ BUNUN BİLİNCİNDEYİZB)SELAMETLE

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK GÜZEL YAZMIŞSINIZ ALLAH RAZI OLSUN

hasann

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH HEPİMİZDEN RAZI OLSUNB)İNŞB)SELAMETLE

iman

Kayıtlı Kullanıcı

gecem yazdı:
muhammed kutsal yazdı:
gecem yazdı:
muhammed kutsal yazdı:
gecem yazdı:
muhammed kutsal yazdı:
nur 1982 yazdı:

ZATEN BEN CEVAP VEREMİYECEGİMİ YAZMİŞTIM.
KİŞİSEL GÖRÜŞÜM OLDUGUDA ACIKCA BELİ OLUYR.
gecem canım ya süpersin sana sonuna kadar katılıyorum birileri seni anlamasada ben çok iyi anlıyorum.arkadaş bir bildiri sunar mısın demiş ben buna cevap olarak takvanın boyutudur diyorum. ben hep şu örneği veririm peygamber efendimiz zamanında iman edenlere işkenceler yapıyolardı hz.bilal de bu işkencelere maruz kaldı ama ehad demekten asla vazgeçmedi.Ammar b.Yasir ise ellerinden kurtulmak için inanmıyorum dedi peygamber efendimizin yanına gelerek Ya Rasulallah ben böyle dedim dinden çıkmış olurmuyum dedi sultanlar sultanı hayır dedi ellerine tekrar düşersen aynısını yap ya yasir dedi
nitekim bunun üzerine ayet indi bilirsiniz.ben hatırlayamadım sizler yazarsanız sevinirm.yani hz.bilalin ve hz.ammarın her ikisininde yaptığı dogru ama hz.Bilalin yaptığı gerçekten zor.Rabbim her daim bize dinimizi, imanımızı,başörtümüzü koruma hususunda hz.Bilalinki gibi güç versin

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Basörtüsünün hükmü nedir? Basi açik gezmek insani nasil bir tehlikeye ****ürür?

RE: Basörtüsünün hükmü nedir? Basi açik gezmek insani nasil bir tehlikeye ****ürür?

Bu hususta Kur’an-i Kerimde iki ayet mevcuttur. Bu ayetlerde Cenab-i Hak gayet açik bir sekilde mealen söyle buyurmaktadir:

“Ey Peygamber! Hanimlarina, kizlarina ve mü’minlerin hanimlarina söyle, evlerinden çiktiklarinda dis örtülerini üzerlerine alsinlar.”(1)

“Mü’min kadinlara da söyle, gözlerini haramdan sakinsinlar, namuslarini da korusunlar, zinetlerini açmasinlar, bunlardan görünen kismi müstesnadir. Basörtülerini de yakalarinin üzerini kapatacak sekilde iyice örtsünler.”(2)

Ayetlerde mü’min kadinlarýn nasil örtünecekleri, hangi yerlerini açabilecekleri açikça belirtilmiyor. Fakat su mealdeki hadis-i serif ayetleri tefsir ediyor.

Peygamberimiz (a.s.m.) baldizi Hz. Esma’ya hitaben:

“Ey Esma! Bir kadin adet görmeye baslayinca el ve yüzünden baska yerini yabancilara göstermesi caiz degildir.”(3)

Demek ki, büluð çagina gelmis olan Müslüman bir hanimin basini kapatmasi hem Allah’in hem de Peygamber (s.a.v)´in emridir.
Yani yüz kismi açik kalacak sekilde basin kalan kismini, boyun ve gögüsleri örtmek farz-i ayndir. Açmak ise bir farzýn terki sayildigindan haramdir. Allah ve Resulünün emrini dinlemedigi için günahkar olmakta büyük bir mes’uliyet altina girer. Günahkar olan kimse, bu günahindan kurtulmak için tevbe istigfar eder, Allah’tan affini diler.

kaoos

Kayıtlı Kullanıcı
RE: aç kitab ı kur ana bak

RE: aç kitab ı kur ana bak

selamun aleykum zatı muhteremler bu konuyu neden tartışırısınız anlamadım bizim dinimiz elhamdulıllah islamsa vede kitabımız nuru kuran ı kerimse gereken orda yazmaktadır bu matematik değil ki iki eklesek ne olur diye takacaksın diyorsa takacaksın imamhatiplilere yada takmamak için bi bahanesi olanlara ayrı bi ayet gelmedigi müddetce bu böle biline

yeliz

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.resulugulu.com

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHIM

Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünen kısmı müstesna, açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar. Süslerini kocaları veya babaları ve kayınpederleri veya oğulları veya kocalarının oğulları veya kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya Müslüman kadınları veya cariyeleri veya erkekliği kalmamış hizmetçiler, ya da kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar! Saadete ermeniz için hepiniz tevbe ederek Allah'ın hükmüne dönün. (24/31)

Bir dine mensup olan insanlar kendilerini nasıl beyan ediyorlarsa, onları kendi beyan ve konumlarıyla temel almak gerekir. Bu bir inanç konusudur. Başlarını örtenler dini inançlarının gereği olarak örtünürler. Bu dini vecibenin kaynağı Allah;ın kelamı Kuran-ı Kerim;dir. Bazıları başörtüsünün bir vecibe olmadığını, aksine bir teferruat olduğunu veya birinci meselemiz olmadığını iddia etseler dahi o yine kendi zatında, kendi hakikatinde, kendi özünde dini bir vecibedir. Vecibe olma özelliğini kıyamete kadar devam ettirecektir. Bundan dolayıdır ki bu zulüm ve yasak devam ettiği sürece mücadelemizde devam edecektir.

Başörtüsüne kamusal alan, şu ya da bu alan diyerek yer gösterip tarif yapanlar, aldatma ya da alay etme oyunu içerisindedirler.

Allah en güzel şekliyle nerde nasıl örtüneceğimizi Kuran-ı Kerimde bize öğretmiştir. Bunun aksini düşünmek ya da inananlara uygulatmaya çalışmak ve dayatmak büyük bir zulümdür. Bu inanç ve düşünceye hakaretin ta kendisidir.

Özgürlük, insan hak ve hürriyetleri edebiyatını yapanlar, başörtüsü yasağı kapsamının genişletilip yaygınlaştırılmasını görmezden gelerek; bizim de buna razı olup sessiz kalacağımızı zan ediyorlarsa aldanıyorlardır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bu günkü süreçte, başörtüsü yasağı kaldırılmadan hak, hürriyet ve özgürlükten söz etmek abesle iştigal etmektir.

Başörtüsü yasağı ile baskıcı tutumların altında yatan sebeplerden biriside, toplumu İslamdan uzaklaştırmak ve seküler bir zihniyet oluşturmaktır. Taraflı tek yanlı bir adalet ve özgürlük anlayışı adalet ve özgürlük değil haksızlığın ve zulmün kendisidir.

Başörtüsüne özgürlük platformu olarak bu yasağı nefretle kınıyor biran önce hakkın ve adaletin yerini bulmasını talep ediyoruz.
selam ve duayla

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

Baş örtüsünün önemini inanan bayanlarımız anladıda bir bizi yönetenler anlamadı baş örtüsü takanlar arabistanda okusun diyen zihniyetler bu ülkeyi yönettiler millet uzaya giderken biz hala başörtüsünü sorun eden dini inançlarımızı sömürmeye çalışan bu zatlarla uğraşıyoruz amaaaa er geç başörtüsünün değerini anladıklarında kendileride takmak isteyeceklerdir allah dünyada zulüm gören bütün müslümanları korusun peygamber efendimiz [s.a.v.]buyurdularki HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR bizde susmayacağız islam her zaman muzaffer olmuştur saygılarımla B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt