Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

baş örtüsü ne kadar önemli (1 Kullanıcı)

nur 1982

Kayıtlı Kullanıcı
bunu sormamım sebebi,imamatiplerin sorunu olan baş örtüsü, sınavlara girerken çıkarma zorunlulugu var sizce bunun için degermi yıllarca okuyup boşamı gitsin yoksa günahamı girmek dahamı iyi.bi anlam veremiyorum bir metrelik kumaşın bu kadar sorun olması neden

god one

Kayıtlı Kullanıcı
RE: baş örtüsü ne kadar önemli

kardeşim öncelikle bi metrelik kumaştan kasteddiğin şey biz bayanların iffeti olan baş örtüsü ise şöle sölim sana bisler başımızı örterek Rabbimin bislere mahrem kıldığı yerlerimizi gizlemeye çalışıyoruz yani Allah'ın razı olacağı şekilde.senin bahsettiğin kişiliğinden kimliğinden habersiz insanlarda akılları sıra medeniyeti soyunmaktan ibaret sanan insanlar.oysa bilmiyorki en güsel medeniyet önce din dil ve ırk'a saygı duyulandan ibarettir.selametle

eren emin

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM HER BAYAN SIRF TESETTÜR İÇİN GERİ ÇEKİLİRSE MEYDAN ONLARA KALMAZMI.TAMAM TESETTÜRDE ÖNEMLİ AMA BU ÇİLEYİ ÇEKEN BİRİLERİ BAŞA GELMELİ Kİ SORUN ÇÖZÜLSÜN ÖYLE DEĞİLMİ. SABRETMELİ.MEYDANI BOŞ BIRAKMAMLI

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

nur 1982 yazdı:
bunu sormamım sebebi,imamatiplerin sorunu olan baş örtüsü, sınavlara girerken çıkarma zorunlulugu var sizce bunun için degermi yıllarca okuyup boşamı gitsin yoksa günahamı girmek dahamı iyi.bi anlam veremiyorum bir metrelik kumaşın bu kadar sorun olması neden

BENCE DEGMEZ CEHENNEMDE YANMAKTANSA ŞEREFİMLE BAŞ TACIMI TAŞIRIM DAHA İYİ.AMA KİŞİNİN YORUMUNA GÖRE DEGİŞİR TABİ.BİLİNÇSİZ TOPLUM OLUNCA BAŞ ÖRTÜSÜDE YASAKLANIR HAKLARIMIZDA ELİMİZDEN ALINIR.SADECE ŞUNU SÖYLÜYORUM BİR TARAFTA ALLAHIN KESİN EMRİ ÖRTÜNÜN,BİR TARAFTA OKULUNUZALLAH RAZI OLSUN GÜZEL KARDEŞİM.

god one

Kayıtlı Kullanıcı

eren emin yazdı:
KARDEŞİM HER BAYAN SIRF TESETTÜR İÇİN GERİ ÇEKİLİRSE MEYDAN ONLARA KALMAZMI.TAMAM TESETTÜRDE ÖNEMLİ AMA BU ÇİLEYİ ÇEKEN BİRİLERİ BAŞA GELMELİ Kİ SORUN ÇÖZÜLSÜN ÖYLE DEĞİLMİ. SABRETMELİ.MEYDANI BOŞ BIRAKMAMLI
kardeşim bizlerde elimizden geldiğince çekilmemeye etrafı bırakmamaya çalışıyoruz zaten elimizden geldiğince güç kazanalımki bunlarla baş edebilelim.ne olursa olsun fatma kardeşiminde dediği gibi hiç bir şey için baştacımdan vazgeçmem geleceğimide kimse engelleyemez.şüphesizki Rabbim bunları görüyor ve yardımcımız olucaktır.

takan

Kayıtlı Kullanıcı

DEĞERLİ KARDEŞLERİM BAŞÖRTÜSÜ BİR BAYANIN NAMUSUDUR O BAŞÖRTÜSÜNE HİÇBİRŞEY DEĞİŞİLMEZ. ALLAH YAR VE YADIMCINIZ OLSUN

kafisabah

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum arkadaslar.. Allahin emri basortusu.. bunda hic bi suphe yok katiyyen.. ama ilahiyat fakultelerini ele alalim.. cok gusel bir din egitimi veriyolar.. biz sirf basa gecmis bi kac cahilin koydugu bu utanc verici 'yasak' yuzunden bundan mahrum kalip, etrafimizdakilere dinimizi en iyi sekilde ogretme olanagini hic dusunmeden geri mi cevirelim?

herkesin kefesi farklidir.. kaybettigin ne olacak kazandigin ve kazandirdigin ne olacak buna bakmak lazim bence.. sonucta basini acmak zorunda kalan kardeslerim severek yapmiyolar bunu.. bi amac icin.. ilim ogrenmek icin.. ben Rabbimin affinin cok genis oldugunu bilelim, buna guvenelim derim..

yanlis bisey soylemekten Allah'a siginirim,, insallah solemek istediklerimi en iyi sekilde ifade edebilmisimdir..

nur 1982

Kayıtlı Kullanıcı

ben bir metrelik kumaş derken sevgili kardeşim eşarbımı küçük gördügüm için degil baştakilere söylüyorum elbette baş örtüsü bizim en güzel tesettürümüz hiç bişey için değmez hayırlısı neyse o olsun a.e.o.

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Günümüzün en güncel sorunlarından birini dile getirmişsiniz. Fatma kardeşimin söylediklerine katılıyorum başörtüsünü şerefiyle taşıyan ve Rabbinin emrini yerine getiren bence daha doğrusunu yapmaktadır.
Büyüklerimiz ve sorun edenlere de Rabbim güzel düşünmeyi nasip etsin.
Selam ve dua ile.

safa42

Kayıtlı Kullanıcı

selamaleyküm baş örtüsü eşimizin,kızımızın,bacımızın nurudur.Dış görünüşle birlikte nefis ve şeytani düşüncelerinde üzerinede örtmektir asıl olan

ahmetkilic

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Sözde medeni ve uygar olduğunu düşünen ve bunun da soyunmaktan geçtiğini zanneden bikaç aydın veya demokrat başkalarının düşünce ve giyinme özgürlüğüne karışarak ne kadar aydın ve medeni olduklarını düşünmekteler???başkalarının haklarına tecavüz edilerek medeni olunmaz..inşallah bigün milletçe bu cahiliye döneminden çıkar tekrar bi asr-ı saadeti yaşarız.B)B)

abdurrahimak

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Örtü

RE: Örtü

Selamün Aleyküm.
Başörtüsüz biz bayan bence yapraklarınız dökmüş çoplak kalmış bie ağaç gibidir.Ağacın süsü yaprakları ise bacımın süsü,koruyucu,kalkanı da bence odur.Allah'ım bizi kötülerin şerrinden korusun.AMİN!!!

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

nur 1982 yazdı:

Şimdi ben size soruyorum başörtüsü ne kadar önemsiz vede neden?

gecem

Kayıtlı Kullanıcı

muhammed kutsal yazdı:
nur 1982 yazdı:

Şimdi ben size soruyorum başörtüsü ne kadar önemsiz vede neden?
ARKADAŞIMIZA ĞÜZE4L BİR SORU SORMUŞ SUN AMA BU SORUYU BÜYÜKLERİMİZ CEVAP VEREMEZKEN ARKADATTA CEVAPLAYAMAZ.

BEN CE BAŞÖRTÜZSÜ KULLANMAK BİR ONURDUR.

VE ONU ONURA HERKES NAİL OLMAZ.

BAŞÖRTÜNÜN HAKINI HERKES VERMEZ. ONU TAIMAKTA KOLAY DEGİLDİR.

MEYDANI KİMSEYE BIRAKTIGIMIZ YOK.AMA BİZLERİN İLERLEDİĞİNİ GÖRENLER ÖNÜMÜZE TAŞ KOYARAK YILDIRMAK CABASINDALAR AMA MUHAFFAK OLMAYACAKLAR.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

nur 1982 yazdı:
Selamunaleykum kardeşim,
Maalesef bu mesele yüzünden benim müslüman bacım ikilem içinde, yalnız ikilem de kalmanın manası yok. bir tarafta yüce yaratıcı allah c.c. kesin emri, d,ğer tarafta bir kaç kendini bilmez beşerin emri.
Birisi bunu taktığın zaman ebedi cennete giden bir yolu sana açıyor,
Diğeri günaha belki sahte geçici cennetlere ama hakikatte ebedi cehenneme yol açıyor.
Akıllı insan sence hangisini seçer.
Birde bu konunun bugünkü şekliyle okula örtüsüz girilmeli şeklinde dayatmalara gelmesinde benim gözlemime göre maalesef ülkemizin büyük bir cemaatinin liderinin (1996 yılıydı galiba) bir röportajında başörtüsü teferruattır kızlarımız okula girerken başlarını açabilirler şeklinde verdiği fetvasıdır. ( Okul dışında erkek olanlar, içeri girince kadın oluyorlar ya!!!!)
k.s.e.o.

muaz00

Kayıtlı Kullanıcı
RE: TESETTÜR

RE: TESETTÜR

SELAM ALEYKÜM ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM.BAŞÖRTÜSÜN TESETTÜRÜN BİR PARÇASI OLDUĞUNU VE BU KONUNUN BİR BÜTÜN HALİNDE ELE ALINMASI GEREKTİGİNİ DÜŞÜNÜYORUM.SADECE BAŞ ÖRTME İLE TESETTÜRE RİAYET EDİLMİŞ OLUNAMAYACAĞINA İNANIYORUM.BAŞÖRTME VE ZORUNLULUKLARDAN DOLAYI AÇMA MEVZUSU GENİŞ MANADA DÜŞÜNÜLÜP VİCDANI KARARLA KİŞİNİN KENDİSİ BİR SONUÇ ÇIKARMALIDIR.BU NOKTADA KİŞİ BENCE EGER BAŞIMI AÇMASAM OKULA DEVAM EDEMİYECEGİM VE BENİM YERİME DİN DEN İSLAMDAN Bİ HABER İNSANLAR YERİMEGEÇİP OKUYUP BELLİ KADEMELERE ONLAR YERLEŞEREK BU İNSANLARIN VERDİGİ KARARLARLA TOPLUMUN BÜYÜK SIKINTILARA ZÜLÜMLERE MARUZ KALACAGINI DÜŞÜNMESİ GEREKMEKTEDİR. VE ONDAN SONRA KARARINI VERMELİDİR.TESETTÜRÜN FARZ OLMASI HÜKMÜ KESİNLİK ARZ EDEN Bİ KONU OLDUGUNU DA BELİRTMEK İSTERİM.YANİ KARDEŞLERİMİZ BU KONUDA BİRAZ İDEALİST DÜŞÜNMELERİ GEREKMEKTEDİR. DİYE DÜŞÜNÜYORUM.YAZDIKLARIM HAKKINDA OLUMLU VE OLUMSUZ FİKİR BEYAN ETMEK İSTEYENLERİ DİNLEMEYE AÇIĞIM .SELAMLAR

hasann

Kayıtlı Kullanıcı

B)VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM KARDEŞLERİMB)
BUNDAN 2 AY ÖNCE ALLAH DOSTU OLAN EFENDİ HAZRETLERİNİN SOHBETİNE KATILMIŞTIM VE SOHBET İÇERSİNDE SÖLEMİŞ OLDUGU KELİME TÜYLERİMİ DİKEN DİKEN ETTİ..
BUYURUR.."BEN SAKALIMIN BİR TELİNİ BİLE KAİNATA DEĞİŞMEM"
SİZLERDE BİR SINAVA GİRERKEN BAŞINI AÇ ÖLE GİR DİYECEKLER BEN DEĞİL SINAVI DÜNYAYI BIRAKIRIMDA BASIMI AÇMAM ALLAHIN EMRİNE UYARIM ONLARIN EMRİNE DEĞİL ALLAH BİRDİR ONDAN BAŞKA İLAH YOKTUR PEYGAMBER EFENDİMİZ ONUN KULU VE ELÇİSİDİR
PEKİ SORUYORUM SİZE ALLAHIM RAZIMI SİZİN OKULLARDA OKUMANIZA?
RISKIMIZI VERENDE ALLAH'TIR
SELAMETLE KALIN

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

kafisabah yazdı:
Selamun aleykum arkadaslar.. Allahin emri basortusu.. bunda hic bi suphe yok katiyyen.. ama ilahiyat fakultelerini ele alalim.. cok gusel bir din egitimi veriyolar.. biz sirf basa gecmis bi kac cahilin koydugu bu utanc verici 'yasak' yuzunden bundan mahrum kalip, etrafimizdakilere dinimizi en iyi sekilde ogretme olanagini hic dusunmeden geri mi cevirelim?

herkesin kefesi farklidir.. kaybettigin ne olacak kazandigin ve kazandirdigin ne olacak buna bakmak lazim bence.. sonucta basini acmak zorunda kalan kardeslerim severek yapmiyolar bunu.. bi amac icin.. ilim ogrenmek icin.. ben Rabbimin affinin cok genis oldugunu bilelim, buna guvenelim derim..

yanlis bisey soylemekten Allah'a siginirim,, insallah solemek istediklerimi en iyi sekilde ifade edebilmisimdir..
Allah günahlarımızı bağışlasın ve bizi O'nun rızası doğrultusunda amaçlarımıza ulaştırsın.karar vermek zor, ama ben bir dişçiye gitmiştim, sen niye başını örtüyosun falan demişlerdi ben müslümanın her yönden kendini geliştirmesinden yanayım.Allahın rahmeti ne geniştir. inşallah yanlış bişey söylememişimdir.selam ile kardeşlerimm

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

hasann yazdı:
B)VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM KARDEŞLERİMB)
BUNDAN 2 AY ÖNCE ALLAH DOSTU OLAN EFENDİ HAZRETLERİNİN SOHBETİNE KATILMIŞTIM VE SOHBET İÇERSİNDE SÖLEMİŞ OLDUGU KELİME TÜYLERİMİ DİKEN DİKEN ETTİ..
BUYURUR.."BEN SAKALIMIN BİR TELİNİ BİLE KAİNATA DEĞİŞMEM"
SİZLERDE BİR SINAVA GİRERKEN BAŞINI AÇ ÖLE GİR DİYECEKLER BEN DEĞİL SINAVI DÜNYAYI BIRAKIRIMDA BASIMI AÇMAM ALLAHIN EMRİNE UYARIM ONLARIN EMRİNE DEĞİL ALLAH BİRDİR ONDAN BAŞKA İLAH YOKTUR PEYGAMBER EFENDİMİZ ONUN KULU VE ELÇİSİDİR
PEKİ SORUYORUM SİZE ALLAHIM RAZIMI SİZİN OKULLARDA OKUMANIZA?
RISKIMIZI VERENDE ALLAH'TIR
SELAMETLE KALIN

Selamunaleykum kardeşim,
Söylediklerine harfiyen katılıyorum.
mahsuru yoksa efendi hazretleri dediğiniz o büyük zatın kim olduğunu söylermisin
k.s.e.o.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt