Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bana yardımcı olun... (2 Kullanıcı)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum güzel kardeşim,
Rabbim yar ve yardımcınız olsun. sonuçta insanız, söylenenler etkiliyordur sizi de.
zihninizde kelamını tuttuğunuz Allah gönlünüzü ferahlatsın ve yolunda huzur ile yürümeyi nasip etsin kardeşim. şimşek çakmış, rüzgar esmiş, cahilin biri söz söylemiş siz kafanıza takmayın inşaallah.
gittiğiniz mübarek beldede bize de dua edin, tüm ümmetin tevhidi ve felahı için.
selam ve dua ile...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.ne güzel Allah kabul etsin kardeşim.Rabbim yolundan ayırmasın inşallah.siz hafızken bunları yaşıyor ve derinden sarsılıyorsunuz.ama aynı şeyleri bizde yaşıyoruz.sen kapalısın bu sana yakışmaz,şunu niye böyle yaptın.....vs.yahu ben 7 ay öncesine kadar açıktım şimdi noldu da düşman olup herşeye bir kup takar oldunuz .o zaman çok iyiydim şimdi mi hareketlerim sizi rahatsız etmeye başladı.ama ben kolayını buldum kardeşim beni negatif etkileyenlerle artık muhattap olmuyorum.en güzeli bu.Rabbim ıslah etsin.

allah razı olsun kardeşim...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum güzel kardeşim,
Rabbim yar ve yardımcınız olsun. sonuçta insanız, söylenenler etkiliyordur sizi de.
zihninizde kelamını tuttuğunuz Allah gönlünüzü ferahlatsın ve yolunda huzur ile yürümeyi nasip etsin kardeşim. şimşek çakmış, rüzgar esmiş, cahilin biri söz söylemiş siz kafanıza takmayın inşaallah.
gittiğiniz mübarek beldede bize de dua edin, tüm ümmetin tevhidi ve felahı için.
selam ve dua ile...

allah razı olsun.sizlerde bizler için dua edin

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşım.. öncelikle sen her müslüman insanın olmak istediği şeyi yapmışsın.. hafız olmussun.. tabıkı sen diger kadınlardan farklısın.. nedeni onlara göre bilginin fazla olması.. insanlar ne görürse söyler.. hani derlerya elalemin ağzı torba değilki büzesin.. sen onlara kafanı takma.. meyve veren ağacı taşlarlar.. sen allah yolunda bildiğin doğrulardan şaşma. insallah huzura erenlerden olursun ve oluruz.. bence kendini bu yüzden üzmene değmez..

benim tek üzüldügüm nokta bu degildi.kendiminde bozuldugumu gördüm.bu beni diger sebeblerden çok daha fazla üzüyordu.allah razı olsun..

özgür berçinli

Kayıtlı Kullanıcı
benim tek üzüldügüm nokta bu degildi.kendiminde bozuldugumu gördüm.bu beni diger sebeblerden çok daha fazla üzüyordu.allah razı olsun..

tamam ama senin bozulmana sebep olan sey zaten ınsanlar degıl mı? onların yaptıgı davranıslar yuzunden sen kendınden kacmaya baslamıssın.. bence ana sebebi bu.. duan ıcın tesekkurler..

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamün alyküm herşeyden önce.şimdi sizlere kendimde olan ve beni rahatsiz eden bir konu hakkında bilgi vermek ve acaba normel mi diye sormak isterim.sonuç olarak beni şahsen tanımıyorsunuz.o yüzden daha rahat yazarım diye düşünüyorum.ben kuran kursunda okudum.6 yıl.daha sonra hafızlık yapmayada karar vermiştim.ve başadım allaha şükürler olsun ki bitirdim.ama sonunda baktım ki bende bitmişim.manevi bazı konularda yıprandım.üzülüyorum bu duruma.herkes üstüme geliyor.hafız şunu yapmaz,hafız bunu yapmaz.bunalttılar beni.ben zaten sırtımda dag taşıyorum.bunun agırlıgı yetmiyor gibi herşeyime kusur buluyorlar.bazı konularda dikkatliyim.az bir hatamı bulsunlar hemen agır konusuyorlar.ayakkabıma kadar laf ediyorlar.ama tesettürümü abarttıgımıda söylemekten geri kalmıyorlar.hatta bazıları benim türkiiyede yerim olmadıgını bile söyledier:)arabistana git sana biletini alırız dediler(zaten öyle bir fırsatım olsa hiç gelmem.medineye yerleşirdim):)bunlar komik.fakat ben manevi birçok konuda yıpranmışım.bunu gördüm.şu an kursuma dahi gitmek istemiyorum:(acaba bu normel mi?geçiçi bir süreç mi?ben böyle degildim.ne oldu bilmiyorum.allah rızası için bana bişey söyleyin.rahatlatın beni:(inş.o kutsal topraklarda kendime gelirim.ihlasım artar.inş.

Allahü teala yardımcınız olsun.

Ama dost acı söyler. Şunu belirtmek istedim. İnsan Umreye veya hacca gittiği zaman alim olmuyor. Yani orada dinini öğrenmiyor. Hatta bir çoğu vehhabilerin bozuk itikad ve amelinden etkilenip dahada bozuluyor.

Evet hafızlık çok kıymetli. Ama fıkh ilmi olmassa olmaz. Doğru bir ilim.
İmam-ı Rabbani hazretlerinin üç cild mektubat kitabının özetini islam alimleri İlim,Amel ve İhlas olarak belirtiyorlar. Yani önce doğru bir fıkh ilmi sonra amel, sonrada ihlas geliyor zaten.

Size aşağıda kitabı okuyabileceğiniz bir link ve mail grubu tavsiye etmek geldi hatırıma. Birde beş vakit namazdan sonra Ya rabbi razı olduğun yol hangisi ise beni ona kavuşturup ondan ayırma,din cahillerine aldanmaktan beni koru diye dua etmenizi tavsiye ederim.

Rabbim sıkıntılarınızı hayırlısıyla gidersin.

Dua eder dua beklerim.

01-TAM LMHL SE'DET- EBEDYYE

HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar...

Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Kaan Erdem

Yönetici
sayın kardeşim zan'da bulunmak istemem kalplerdekini yalnız ALLAH celle celalühu bilir.Fakat bir kardeşiniz olarak şunları söylemek isterim bu tarz konuları çevrenizdeki müslüman halis niyetteki hanım kardeşlerimiz ile istişare yapınız.siz farkında olmadan belki yazdıklarınız ile farklı hislere kapılıp riya'ya düşebilir yada okuyanlar tarafından farklı algılanabilirsiniz.

özeliniz sizde saklı kalsın.daha hayırlı ve kıymetli olmaz mı?sabır ve şükür inşaALLAH.selametle kalınız.hakkınızı helal ediniz.

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
sayın kardeşim zan'da bulunmak istemem kalplerdekini yalnız ALLAH celle celalühu bilir.Fakat bir kardeşiniz olarak şunları söylemek isterim bu tarz konuları çevrenizdeki müslüman halis niyetteki hanım kardeşlerimiz ile istişare yapınız.siz farkında olmadan belki yazdıklarınız ile farklı hislere kapılıp riya'ya düşebilir yada okuyanlar tarafından farklı algılanabilirsiniz.

özeliniz sizde saklı kalsın.daha hayırlı ve kıymetli olmaz mı?sabır ve şükür inşaALLAH.selametle kalınız.hakkınızı helal ediniz.

evet haklısınız.allah razı olsun.işte ben bu kadar ince düşünemiyorumm...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
Allahü teala yardımcınız olsun.

Ama dost acı söyler. Şunu belirtmek istedim. İnsan Umreye veya hacca gittiği zaman alim olmuyor. Yani orada dinini öğrenmiyor. Hatta bir çoğu vehhabilerin bozuk itikad ve amelinden etkilenip dahada bozuluyor.

Evet hafızlık çok kıymetli. Ama fıkh ilmi olmassa olmaz. Doğru bir ilim.
İmam-ı Rabbani hazretlerinin üç cild mektubat kitabının özetini islam alimleri İlim,Amel ve İhlas olarak belirtiyorlar. Yani önce doğru bir fıkh ilmi sonra amel, sonrada ihlas geliyor zaten.

Size aşağıda kitabı okuyabileceğiniz bir link ve mail grubu tavsiye etmek geldi hatırıma. Birde beş vakit namazdan sonra Ya rabbi razı olduğun yol hangisi ise beni ona kavuşturup ondan ayırma,din cahillerine aldanmaktan beni koru diye dua etmenizi tavsiye ederim.

Rabbim sıkıntılarınızı hayırlısıyla gidersin.

Dua eder dua beklerim.

01-TAM LMHL SE'DET- EBEDYYE

HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar...

Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.

hac yada umre sadaca ihlaslı yapılırsa kişiye faydalıdır.evet farkındayım alim ulama olunmuyor.yazdıklarınız için allah razı olsun....

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim yar ve yardımcın olsun...

akinkaradag

Kayıtlı Kullanıcı
selamün alyküm herşeyden önce.şimdi sizlere kendimde olan ve beni rahatsiz eden bir konu hakkında bilgi vermek ve acaba normel mi diye sormak isterim.sonuç olarak beni şahsen tanımıyorsunuz.o yüzden daha rahat yazarım diye düşünüyorum.ben kuran kursunda okudum.6 yıl.daha sonra hafızlık yapmayada karar vermiştim.ve başadım allaha şükürler olsun ki bitirdim.ama sonunda baktım ki bende bitmişim.manevi bazı konularda yıprandım.üzülüyorum bu duruma.herkes üstüme geliyor.hafız şunu yapmaz,hafız bunu yapmaz.bunalttılar beni.ben zaten sırtımda dag taşıyorum.bunun agırlıgı yetmiyor gibi herşeyime kusur buluyorlar.bazı konularda dikkatliyim.az bir hatamı bulsunlar hemen agır konusuyorlar.ayakkabıma kadar laf ediyorlar.ama tesettürümü abarttıgımıda söylemekten geri kalmıyorlar.hatta bazıları benim türkiiyede yerim olmadıgını bile söyledier:)arabistana git sana biletini alırız dediler(zaten öyle bir fırsatım olsa hiç gelmem.medineye yerleşirdim):)bunlar komik.fakat ben manevi birçok konuda yıpranmışım.bunu gördüm.şu an kursuma dahi gitmek istemiyorum:(acaba bu normel mi?geçiçi bir süreç mi?ben böyle degildim.ne oldu bilmiyorum.allah rızası için bana bişey söyleyin.rahatlatın beni:(inş.o kutsal topraklarda kendime gelirim.ihlasım artar.inş.

ve aleyküm selam hafize hanım.hafızlık herkese nasip olmaz olmuşsa o da rabbimin bir ikramıdır,mükafatı boldur.sıkıntılara sabredilmeden ecrine varamayız.ben de hafızlık yaptım çok şükür çevremden çok destek gödüm.zorluklar oldu ama Allah rızası için ve mükafatını da düşününce ne güzel diyorum rabbim beni sevmeseydi bu işe layık kılmazdı.Allah hakkıyla amel etmeyi de nasip etsin cümlemize.
unutma ki meyve veren ağaç taşlanır,ne olursa olsun dininden ve kendinden taviz verme

akinkaradag

Kayıtlı Kullanıcı
Ne büyük şereftir Yarabb...
Kabirde çürütmem,narımda yakmam dediğin...
Girin cennetime diye nida ettiğin HAFIZLAR..
Ne mutlu HAFIZA...
Mahşer günü bir nida...gelsin HAFIZLAR,
takılsın başlarına altından taçlar..
Kalplerde bir heyecan,gözlerde yaşlar...
Rasulün(a.s) arkasından yürür HAFIZLAR....
Rasulullah(a.s) ile aynı,bir safta olmak dileğiyle

belmurat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.beslermobilya.com
..

..

s.a değerli kardeşim öncelikle sabırlı olmalısın. herkes istediği yorumu yapabilir, saygı duymalısın ama isyan etmeye kalkma sakın. öz eleştiri her yerde var ah bide ben sana kendimi anlatsam, neyse sabırlı olmanı diliyorum.. allah yardımcın olsun, dua ile...

s.y.h

Kayıtlı Kullanıcı
Çok mutlu oldum bir hafız arkadaşımız oldu üzüldümde yaşadığın sıkıntılar adına ama süreçtir bu inşallah hafız olmak hiçte kolay değil sen nefsini aşmış bu güzel mertebeye gelmişsin olucak okadar sıkıntı dert etme :) diğer insanların söylediklerine kulağını tıka bide şuan bulunduğun durumu kafana takma kolay atlatırsın sürekli sürekli düşünmen seni dahada yorar dahada sıkar dua et ayrıca tavsiyem yaşadığın şehirden bir haftalığına bile uzaklaş eşin dostun sevdiğin bir insanın yanına git gez rahatlayacaksın şahsen bana iyi geliyor değişik ortamlar farklı hayatlar imkanın varsa bunu yapmanı tavsiye ederim ablacım :)

Leyla_Ebedi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamualeyküm

değerli kardeşim bu yol çile yolu çilesiz bişey de bekleme .. bu yola başlarken her türlü zorluklarla mücadele etmeyi göze aldık bizler senin güçsüz görünmen dahi şeytanı sevindirir .. bu yüzden güçlü azimli ve dik ol ..kimseyede aldırma kim ki Allah'ın emirlerinden daha önemlidir ?? hiç kimse ve hiçbirşey ..

Rabim yar ve yardımcın olsun bizleride dualarında unutma emi :(

Selam ile

esebilir

Kayıtlı Kullanıcı
Abla sen doğru yoldasın,bu yolda meşekkatler olacak tabiki dirayetli ol,sen yanlış bişey yapmıyosunki üzülesin etkilenesin yıpranasın herkese nasip olmaz ALLAH yolunda sıkıntı çekmek,kafana takma ALLAHA EMANET OL hafız ablam.

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
selamun aleyküm
ne kdar güzel hafız olmayı rabbim size nasip etmiş
e zaten bukadar bilinçli bi insan neyi yapıp yapmaması gerktiğini bilir
acaba diyorum içlerine hasetmi giriyor insanoğlu bazen böyle gönül kırabiliyor
ALLAH yardımcınız olsun siz verilen nimetin kıymetini bilin ve kimseye takılmayın
kolay gelsin
saadet ve selametle.......

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
siyah peçe ablacığım.öncelikle hafızlık gibi yüksek bir mertebede olduğun için seni içten duygularımla tebrik ediyorum.çevrenin tutumuna pek kulak verme ablacığım.sen kendine var.herşey sende biter.vicdanınla kalbinle yaşa.o seni en doğru yere götürecektir.götürdüğü yerlerde elbette zorluklar yanlışlar yada kusurlar bulacaklardır bunları saygı ve erdemle karşılaman senin karına olacaktır.ne kadar faydalı oldum bilemem.hakkınızı helal edin.selam ve dua ile B)
bu arada yazın katıldığım kız Kuran Kursu'nda panoya asılan kelimeyide paylaşayım belki biraz morel olur
" ırmak akar sudur önüne durulmaz hafızlık şereftir herkese nasip olmaz"
birde bizin kurs hocamızda hafızdı.onun söylediği bir laf daha;
" Allah ilmi isteyene hafızlığı ise istediğine verir"....

Tekrardan selam ve dua ile...

lanazir

Kayıtlı Kullanıcı
din kardeşim sen bu yola başlarken ALLAH sevgisiyle başlamışsındır kesin maden sen Allah için bu yolla girdin bırakta kim ne söylüyorsa söylesin inan onlar okumuş ve hafız olamanın huzuru yaşamış olsalardı böyle konuşmazlardı bence sana karşı kasıtları da yoktur onların anlıyamazlar bunu nasıl bir mertebe olduğunu kainat sultanı PEYGAMBERİMİZİN hafızları başka sevdiğini bilemezler NE MUTLU SANA sen sadece kim için bu yola girdiysen onu düşün düşün ki girdiğin bu yolda merteben daha da yükselsin EFENDİMİZİ düşün onu yolundan döndürnek için neler söylendi neler yapıldı ona ama bu onu yoluna dahada bağladı sen de Allah için başladığın yolda bir kaç kulun dediğine bakıp üzme kendini ONLAR GİBİ OLMA!.. mevlam sana KAİNAT SULATNINA komşu olmayı nasip eylesin Allaha emanet ol kardeşim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt