Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bana yardımcı olun... (1 Kullanıcı)

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
selamün alyküm herşeyden önce.şimdi sizlere kendimde olan ve beni rahatsiz eden bir konu hakkında bilgi vermek ve acaba normel mi diye sormak isterim.sonuç olarak beni şahsen tanımıyorsunuz.o yüzden daha rahat yazarım diye düşünüyorum.ben kuran kursunda okudum.6 yıl.daha sonra hafızlık yapmayada karar vermiştim.ve başadım allaha şükürler olsun ki bitirdim.ama sonunda baktım ki bende bitmişim.manevi bazı konularda yıprandım.üzülüyorum bu duruma.herkes üstüme geliyor.hafız şunu yapmaz,hafız bunu yapmaz.bunalttılar beni.ben zaten sırtımda dag taşıyorum.bunun agırlıgı yetmiyor gibi herşeyime kusur buluyorlar.bazı konularda dikkatliyim.az bir hatamı bulsunlar hemen agır konusuyorlar.ayakkabıma kadar laf ediyorlar.ama tesettürümü abarttıgımıda söylemekten geri kalmıyorlar.hatta bazıları benim türkiiyede yerim olmadıgını bile söyledier:)arabistana git sana biletini alırız dediler(zaten öyle bir fırsatım olsa hiç gelmem.medineye yerleşirdim):)bunlar komik.fakat ben manevi birçok konuda yıpranmışım.bunu gördüm.şu an kursuma dahi gitmek istemiyorum:(acaba bu normel mi?geçiçi bir süreç mi?ben böyle degildim.ne oldu bilmiyorum.allah rızası için bana bişey söyleyin.rahatlatın beni:(inş.o kutsal topraklarda kendime gelirim.ihlasım artar.inş.

R

reispelin

Üyelerimizin pekte bi ilgisini çekmemiş gb görünüyor. Belkide senin yaşadığın sıkıntılara biraz uzak kalıyorlar yada yorum yapmak istemiş olabilirler. Neyse asıl konuya dönersek "manevi konularda yıpranmışım" derken kasıtın ne? okurken bunu merak ettim. Benim tek bildiğim ve uyguladığım şu zamanıma kadar tesettür konusunda olsun davranış konusunda olsun bana hangisi ne doğru geliyorsa onu yapmak oldu. Tabiki uygun şartlar ve çerçeveler içinde. İlk başörtümü taktığımda çevremden, yakın arkadaşlarımdan, okuduğum okuldan ve hatta ailemden çok fazla olumsuz tepki gelmişti. Şükürler olsunki Rabbime hiçbiri kendi yolumdan caydırıcı bir sebep olamadı. Sende yok yere yıpratma kendini derim sana. Sana ne uygun geliyorsa, hangisi doğru geliyorsa ona göre davranmaya, hareket etmeye devam et derim. Nacizane görüşüm budur benim. Eminimki sen benim bildiklerimden daha fazla islami bilgiye sahipsindir. Kendini nasıl iyi hissedeceksin onları yap. Kimsenin görüşü düşüncesi seni rahatsız etmesin.
Dualarında bizleride eksik etme olurmu?
Sanırım ramazanı umrede geçireceksin. O kutsal mekanlarda bizler içinde dualarını eksik etme. Bizlere de nasip olur inş.
Selametle..

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam hacım sen hiç yolundan dönme varsın söylesinler hafızlık her insana nasip olmaz eyer sana nasip olmuşsa bu güzel yükü severek taşıman lazım ALLAH CC yardımcın olsun

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
Üyelerimizin pekte bi ilgisini çekmemiş gb görünüyor. Belkide senin yaşadığın sıkıntılara biraz uzak kalıyorlar yada yorum yapmak istemiş olabilirler. Neyse asıl konuya dönersek "manevi konularda yıpranmışım" derken kasıtın ne? okurken bunu merak ettim. Benim tek bildiğim ve uyguladığım şu zamanıma kadar tesettür konusunda olsun davranış konusunda olsun bana hangisi ne doğru geliyorsa onu yapmak oldu. Tabiki uygun şartlar ve çerçeveler içinde. İlk başörtümü taktığımda çevremden, yakın arkadaşlarımdan, okuduğum okuldan ve hatta ailemden çok fazla olumsuz tepki gelmişti. Şükürler olsunki Rabbime hiçbiri kendi yolumdan caydırıcı bir sebep olamadı. Sende yok yere yıpratma kendini derim sana. Sana ne uygun geliyorsa, hangisi doğru geliyorsa ona göre davranmaya, hareket etmeye devam et derim. Nacizane görüşüm budur benim. Eminimki sen benim bildiklerimden daha fazla islami bilgiye sahipsindir. Kendini nasıl iyi hissedeceksin onları yap. Kimsenin görüşü düşüncesi seni rahatsız etmesin.
Dualarında bizleride eksik etme olurmu?
Sanırım ramazanı umrede geçireceksin. O kutsal mekanlarda bizler içinde dualarını eksik etme. Bizlere de nasip olur inş.
Selametle..
allah razı olsun.bende bursada oturuyorum.yaşımızda aynı.yıpranmışlık derken bunu aşmaya başladım.o kelimede kastım şu.dinime karşı ibadetlerime karşı,islami düşüncelerime karşı bir sogukluk yıpranmışlık var.halada var.fakat aşacagım inş.belkide insanlarda gelip geçiçi bir durumdur.bilemiycem ama ben çok üzülüyorum bu duruma.ayrıca sagol ilgin için allah razı olsun....

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam hacım sen hiç yolundan dönme varsın söylesinler hafızlık her insana nasip olmaz eyer sana nasip olmuşsa bu güzel yükü severek taşıman lazım ALLAH CC yardımcın olsun

allah razı olsun.ben böyle degildim ama böyle degildim.sanki düz yolda çelme taktılar bana.allah şükür düzelmeye başladım.inş dahda iyi olacagım.

zunnun_u_misri

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim insanlar imtihan dünyasindadir hafizligini bazi şeyleri bir kenara at kendini garip bir insan olarak düşün zaten çiktigin yolda zorluk engel olmasa ulaşmak istedigin yerin bi önemi olmaz islamiyet kolay kurulmadi çok şeyler söylendi eger izdivaya çekilirsen şeytanin yapmak istedigine yag sürmüş olursun ve yavaş yavaş herşeyini kaybedersin sabred sikintin varsa çile çekiyorsan yönel allaha benim yüce rabbim var de

R

reispelin

Canım benim o kutsal topraklara gittiğinden yeniden o eski maneviyatın yerine gelir inş. Dediğin gb gelip geçici bir durumda olabilir. Kimi zaman karamsarlığa düşüpte hiç aklımıza gelmeyecek düşüncelere bile varabiliyoruz. Ama yinede sen sen ol kendi doğrularından vazgeçme. Kimseye de kulak asma. Bursadan olmana da sevindim bu arada. Daha bi yakın geldin şimdi bana:)
Selametle kardeşim..

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
Canım benim o kutsal topraklara gittiğinden yeniden o eski maneviyatın yerine gelir inş. Dediğin gb gelip geçici bir durumda olabilir. Kimi zaman karamsarlığa düşüpte hiç aklımıza gelmeyecek düşüncelere bile varabiliyoruz. Ama yinede sen sen ol kendi doğrularından vazgeçme. Kimseye de kulak asma. Bursadan olmana da sevindim bu arada. Daha bi yakın geldin şimdi bana:)
Selametle kardeşim..

sagolasın allah razı olsun...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim insanlar imtihan dünyasindadir hafizligini bazi şeyleri bir kenara at kendini garip bir insan olarak düşün zaten çiktigin yolda zorluk engel olmasa ulaşmak istedigin yerin bi önemi olmaz islamiyet kolay kurulmadi çok şeyler söylendi eger izdivaya çekilirsen şeytanin yapmak istedigine yag sürmüş olursun ve yavaş yavaş herşeyini kaybedersin sabred sikintin varsa çile çekiyorsan yönel allaha benim yüce rabbim var de
evet haklısınız allah razı olsun.biliyorum dinim çok güzel.ibadetlerimizde binlerce sır saklı.ihlaslı yapabilsek ne ala.işte ben bunları düşünemz olmuştum.ama dediginiz gibi rabbime sıgındım.

ay_yildizz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleykum...

Biz dün Akşam Berat kandilinde şeytana uyduk ve alkol aldık.. Ve Çok pişmanız.

Bunun Kazası varmıdır? Ne yapmalıyız? YARDIMCI OLUN LÜTFEN ...

Allah rızası için

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleykum...

Biz dün Akşam Berat kandilinde şeytana uyduk ve alkol aldık.. Ve Çok pişmanız.

Bunun Kazası varmıdır? Ne yapmalıyız? YARDIMCI OLUN LÜTFEN ...

Allah rızası için

tövbe et ve tövbende samimi ol kardeşim.yalnız bazı insanlar bu geceleri iple çekerler,güzel ihya ederler.siz neden böyle yapmayı düşünmediniz?ki bu gece gerçektende çok önemli bir geceydi.rabbim af eylesin ve hak yoldan ayırmasın sizi...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
kara pece hiç üzülme bende kuran kursuna gıttım 6 yıl devam ettim ve Rabbime sukur hafızlıgımı tamamladım.ablamda dahıl bir cok arkadaşım senın yasadıklarını yaşadı.bu geçici bir süreç inan kardeşim.ama sen üstüne git bıkkınlık var dıye kendını bırakma yoksa dahada uzaklaşırsın.senın bu sıkıntının sebeblerınden bır tanesıde cevrenın etkisi.sen dogru bıldıgınden sasma tabı ALLAH ve rasulunun emrettiklerine uygunsa.cevrenın dedıklerıne kulaklarını tıka ve kursunu zorda olsa devam et bu zor süreci atlatırsın inşallah.selametle kal...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
ayyy cok özur dılerım mesajı yanlış yere atmısım kusura bakmayın.ay yıldız sızde üzülmeyin ALLAH cok merhametlıdır bol bol tevbe istiğfar edın.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah kabul etsin hafızlığınızı inşallah. çok güzel bi nimet herkese nasip olmaz. tabi hafız hoca hacı olunca mükemmeli istiyor insanlar. hatasız kul olmaz ama daha çok dikkat etmek gerekiyor tabi. bazı dönemlerde böyle sıkıntılar yaşıyor. insanların ağzı torba değil ki büzesiniz. onları boşvermeniz lazım. yoksa bu hayat hiç çekilmez. hayırlı günler.

hakaNet

Kayıtlı Kullanıcı
ay_yıldız Allah'ın rahmeti merhameti sonsuzdur...Allah'a samimi olarak içten tevbe edin..artık beraat gecesi geçti yani zamanı geri alamayız ama beraat gecesinde yapacaklarını niye bugün bu gece yapmayasın ki...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
kara pece hiç üzülme bende kuran kursuna gıttım 6 yıl devam ettim ve Rabbime sukur hafızlıgımı tamamladım.ablamda dahıl bir cok arkadaşım senın yasadıklarını yaşadı.bu geçici bir süreç inan kardeşim.ama sen üstüne git bıkkınlık var dıye kendını bırakma yoksa dahada uzaklaşırsın.senın bu sıkıntının sebeblerınden bır tanesıde cevrenın etkisi.sen dogru bıldıgınden sasma tabı ALLAH ve rasulunun emrettiklerine uygunsa.cevrenın dedıklerıne kulaklarını tıka ve kursunu zorda olsa devam et bu zor süreci atlatırsın inşallah.selametle kal...

allah razı olsun.demekki hakkatende bir anlık sıkıntıyla olan şeyler.cok sagolasın kardeşim..

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
Allah kabul etsin hafızlığınızı inşallah. çok güzel bi nimet herkese nasip olmaz. tabi hafız hoca hacı olunca mükemmeli istiyor insanlar. hatasız kul olmaz ama daha çok dikkat etmek gerekiyor tabi. bazı dönemlerde böyle sıkıntılar yaşıyor. insanların ağzı torba değil ki büzesiniz. onları boşvermeniz lazım. yoksa bu hayat hiç çekilmez. hayırlı günler.

allah razı olsun...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.ne güzel Allah kabul etsin kardeşim.Rabbim yolundan ayırmasın inşallah.siz hafızken bunları yaşıyor ve derinden sarsılıyorsunuz.ama aynı şeyleri bizde yaşıyoruz.sen kapalısın bu sana yakışmaz,şunu niye böyle yaptın.....vs.yahu ben 7 ay öncesine kadar açıktım şimdi noldu da düşman olup herşeye bir kup takar oldunuz .o zaman çok iyiydim şimdi mi hareketlerim sizi rahatsız etmeye başladı.ama ben kolayını buldum kardeşim beni negatif etkileyenlerle artık muhattap olmuyorum.en güzeli bu.Rabbim ıslah etsin.

özgür berçinli

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşım.. öncelikle sen her müslüman insanın olmak istediği şeyi yapmışsın.. hafız olmussun.. tabıkı sen diger kadınlardan farklısın.. nedeni onlara göre bilginin fazla olması.. insanlar ne görürse söyler.. hani derlerya elalemin ağzı torba değilki büzesin.. sen onlara kafanı takma.. meyve veren ağacı taşlarlar.. sen allah yolunda bildiğin doğrulardan şaşma. insallah huzura erenlerden olursun ve oluruz.. bence kendini bu yüzden üzmene değmez..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt