Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bana ve benimgibilere yazıklar olsun (1 Kullanıcı)

çaycı

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. Allah cc rahmeti peygamberimizin şefaati üzerimize olsun.
bana ve benimgibilere yazıklar olsun.yazıklar olsun çünki resulü ekrem efendimizi yeterince sevmiyoruz.seviyoruz deyipte yalan söyleyip günaha girmeyelim.
sünnetlerinin kaç tanesini yerine getiriyoruz.günde kaç tane salat-ı selam okuyup mübarek ruhu şeriflerine hediye ediyoruz.
peygamberimiz geçmişteki ve gelecekteki ümmeti için neler yapmadıki.alnı şeriflerimi yarılmadı.mübarek dişimi kırılmadı.işkembelermi atılmadı daha neler neler...
islamiyeti yaymak için allah cc rızası için neler yapmadıki.uhut savaşında mübarek dişi kırılınca kanı yere akmasın diye neler yaptı.kimler koşuşturmadı.h.z. ebubekir kalpten anam babam canım feda olsun sana ey allah ın resulü derken biz kahvehanelerden çıkmıyoruz.nerede dinimizin yasakladığı şey varsa onlarla uğraşıyoruz.yalanmı.kuru kuru sevgi olmuyor kardeşler.
bir damla kanı yere aksaydı helak olmuştuk.rabbimin olmasaydın alemleri yaratmazdım dediği peygamberimize o mübarak insana nekadar bağlıyız.
elin danimarkalı gavuru hakaret karikatürü çiziyor kimse kılını kıpırdatmıyor.ozaman hangimizin gözünden bir damla yaş aktı,hangimiz iki rekat namaz kılıp o ateş ehlini yaradanımıza şikayet ettik.hepimizde yataklarımızda rahat rahat uyuduk.yalanmı.
mahşer günü hangi yüzle karşısına çıkıp şefaat isteyeceğiz.dar kot pantalonlamı,kulaklardaki küpelerlemi,vücuttaki dövmelerlemi,yoksa burnuna taktığın küpeylemi,yoksa kadınlara özenip tüylerini kestiğin bacaklarınlamı,yada alemci arkadaşlarınla berabermi,kahve ekibinlemi yoksa,...
geçin bakalım dalganızı o büyük gün elbette gelecek.sevgimizi bu dünyada belli edelimki mahşer günü resülü ekrem efendimiz gel ümmetim gel desin.ya ben seni tanımıyorum derse neyaparız nereye gideriz.vay halimize.
tanınmak için sünnetlere mutlaka uyacaksın.elinden geleni yapmaya çalış,en iyi şekilde.yan gelip yatmayla vurdumduymazlıkla olmaz.alah rızası için çabalayalım arkadaşlar.elbette elimizden tutan olacaktır her iki dünyadada.vaktimizi boşa geçirmeyelim.
bir dünyalık yolculuğa bile çıkarken nekadar hazırlık yapıyoruz.ya öbür taraf için,gerçek olan için ne yapıyoruz.hep allah cc affeder deyip duruyoruz.ama sen yatıp durursan gaflet uykusundan uyanmazsan,üzerine olan farzları yerine getirmezsen,sünnete ve yüce kuranın emirlerine uymayıp hala kalbim temiz dersen... rabbim hayırlı etsin.o katların,yatların,arabaların,bankadaki paraların,...kurtarır ozaman seni.tabi götürebilirsen yanında.götüren olmuşta...
rabbimin olmasaydın alemleri yaratmazdım dediği o mübareğin s.a.v.şefaatini kazanıp cennette sonsuza kadar yaşamak varken,o iblis ve askerleriyle cehennem ve ateş için diretmek niye.nerden geldiğimizi neden unutuyoruz.dönüşün ancak ve ancak ona olduğunu neden aklımızdan çıkarıyoruz.neden kardeşler.uyanalım artık gaflet uykusundan allah rızası için.elimizde bir garantimi varda bu kadar rahatız.
Sünnet, Kur’ân’ın hayata geçirilmiş biçimidir, Kur’ân’ın yaşanmış halidir. Ve en büyük emirlerinden en küçüğüne kadar vahiyden ibarettir. Sünnet vahiyden başka bir şey değildir. Çünkü Necm Sûresinde Cenab-ı Allah Peygamber Efendimiz (asm) için, “O kendi keyfine göre konuşmaz. O ancak kendisine vahyolunanı söyler”2 buyurmuştur. Diğer yandan Haşir Sûresinde Cenab-ı Allah: “Peygamber size ne emretmişse onu alın, neyi yasaklamışsa ondan kaçının. Allah’tan korkun”3 diyor. Öte yandan Âl-i İmran Sûresinde yine Cenâb-ı Allah, “Allah’a ve Resulüne itaat edin”4 diye emrediyor. Keza Nisa Sûresinde Cenâb-ı Allah: “Her kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse, işte onlar, Allah’ın kendilerine pek büyük nimetler bağışladığı peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salih kimselerle beraberdirler. Onlar ise ne güzel arkadaştırlar”5 buyuruyor.

Kur’ân bütün sûreleriyle bizi Hazret-i Peygambere (asm) uymaya davet ediyor. Hazret-i Peygamber (asm) Kur’ân’dan başka bir şeyi yaşamadı.

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı sabahlar.emeğinize sağlık.gafletten kurtarır inşallah bir çoğumuzu bu yazı.Allah a emanet olunuz

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL YAZMIŞSINIZ.. ŞU GEÇİCİ DÜNYADA RAHAT YAŞAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ BELKİDE AMA AHİRETİMİZDE RAHAT OLMAK İÇİN SULTANLAR SULTANI EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA(S.A.V) İLE BERABER OLMAK İÇİN ÇABALAMIYORUZ ..YAZIKLAR OLSUN ONUNLA KOMŞU OLMAK İÇİN UĞRAŞMAYAN BİZLERE .. ÇABUK PES EDENLERE ... SELAM VE DUA İLE....PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V) KOMŞU OLMAYI NASİP EYLESİN MEVLAM

G

gülderen özdemir

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL YAZMIŞSINIZ.. ŞU GEÇİCİ DÜNYADA RAHAT YAŞAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ BELKİDE AMA AHİRETİMİZDE RAHAT OLMAK İÇİN SULTANLAR SULTANI EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA(S.A.V) İLE BERABER OLMAK İÇİN ÇABALAMIYORUZ ..YAZIKLAR OLSUN ONUNLA KOMŞU OLMAK İÇİN UĞRAŞMAYAN BİZLERE .. ÇABUK PES EDENLERE ... SELAM VE DUA İLE....PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V) KOMŞU OLMAYI NASİP EYLESİN MEVLAM

s.a. gerçekten çok haklısınız
size katılıyorum
a.e.o.:B:H

çaycı

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.rabbimin olmasaydın alemleri yaratmazdım dediği o mübareğin s.a.v.şefaatini kazanıp cennette sonsuza kadar yaşamak varken,o iblis ve askerleriyle cehennem ve ateş için diretmek niye.nerden geldiğimizi neden unutuyoruz.dönüşün ancak ve ancak ona olduğunu neden aklımızdan çıkarıyoruz.neden kardeşler.uyanalım artık gaflet uykusundan allah rızası için.elimizde bir garantimi varda bu kadar rahatız.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt