Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bana dua edin (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan boranc
  • Başlangıç tarihi
B

boranc

Selamin aleykum arkadaslar. Dilimden cikanlar kezzap gibi hissediyorum ama sizin dualarinizi bekliyorum. Sayin arkadaslar benim bir derdim var. Ve hergun yikilip duruyorum. Derdim daglardan buyuk.

Yillarca universite sinavlariyla bogustum ve herzaman basima bir is geldi. Ben bunlara sabretmeye calistim ama kuru bir sabir mis simdi anladim. Ne zaman basima kotu birsey gelse Allaha siginacagim yerde seytana siginmisim. Ve gunah ile teselli olmusum. ve basimdan dertler problemler hic gitmedi. Simdi evlenme caginda olan ben evlilikten korkar oldum ve psikolojik travmalar geciriyorum suan. Cok basarili ve yakisikli birisiydim bu beni cok ukala yapmis simdi bunu anliyorum. ama yasim 29 yakinda 30 olacak. ve kalbimin karardigini hissediyorum. arkadaslar umitsiz bir insan gibiyim. simdi zamaninda guvendigim herseyden nefret ediyorum. Bildigim halde gunaha saplandim durdum. ama simdi gunlerim kapkara geciyor. Yanlis anlamayin kimseyle ve affedersiniz kimseyle iliskiye girmedim. ama sahsi hatalarim daglar gibi hissediyorum. Simdi oyle bir uyandim ki yillarca camurun icinde kalmis birisinin aydinligi gorup urkmesi gibi. ben de korkuyorum simdi. inandigim yolda yurumedim ve hep seytanin pesinden kostum. simdi seytan bana sen bitmissin artik tovbenin ne anlami var zamaninda neden tovbe etmedin simdi dusunce tovbe ediyorsun diyor. bunun seytanin dediginden hic suphem yok. ama benim dirilmeye ihtiyacim var. Insanlar bana evradini birakma derlerdi ben de hep sallardim simdi anliyorum neden evrad okumak gerekirmis.

Sayin arkadaslar yillardir gunah batagina batmis bana nolur bisrseyler soyleyiverin. Su an dunyadaki en onemli seyin iman oldugunu anladim. baska hicbirsey onemli degil. iman varsa gerisine gerek yok. ama sanki imanimdan yoksunum su an. Olu gibiyim simdi. Kalbimi kapkati hissediyorum. Sanki olmayacak gibi yeniden. Ve beni insanlar sen inancli birisin diye pofpoflardi. insanin inanci ameliyle ortusur. benim amelimde hicbirsey yoktu. simdi dustum cukura. Ne olur Allah askina bana yardim edin. bana dua edin. Rabbim bir gun icime o engin umit duygularini verdigi an tekrar dirilmis olacagim. Yoksa bu dunyada yasamanin bir manasi yoktur.

Simdi guzel nasihatereihtiyacim var. Ben kendimi masum birisi olarak hissetmiyorum. Insanlarin kalplerini kirmamaya calisirdim ama sahsi gunahlarim beni yerle bir etmis sanki. Allah rizasi icin beni dusmus oldugum su cukurdan kurtarin. Nolur bana dua edin. Kendimi olmus bitmis gibi hissediyorum. La havle cekiyorum ama seytan bana kustah diyor. Birseyler yapmaya calisiyorum seytan sen bittin ne yapsan faydasi yok diyor. ve ben tekara dusuyorum.

Simdi eskiden yaptigim o hatalari kesinlikle bir daha tekrarlamayacagima soz verdim. Ama seytan bana o zamanlar da yapmamaliydin diyor. Ve neden o zaman tovbe etmedin diyor, o zaman da biliyordun herseyi ama neden yapmadin diyor. Arkadaslar simdi kurtulmam lazim. imanim soz konusu. tembellesmisim ve korkuyorum. Sadece kendimden degil annem babam ben uzuluyorum diye cok uzuluyorlar. onlara da zara ceecem diye cok korkuyorum. Ne zama guzel birsey yapsam seytan bir gunahimi aklima getiriyor ve daha nice gunahin var diyor. Yillarca nasil boyle yasamisim hala anlamiyorum. ama guzel guzeli kotu kotuyu ceker, ben de hep kotunun arkasindan gitmisim. Simdi elimden kim tutacak. ve kalbimin biraz rahatlamasi icin ne yapmaliyim. Hergun Kurani kerimle uyumaya calisiyorum ve seytanin uzaklastigini hissediyorum. ama Kurani elime almakdan cekiniyorum. ama alacam zor da olsa. ama bana Guzel dimaglarin yardim etme zamani. bana yardim edin. Allah rizasi icin.

B

boranc

Bana dua edin

Selamin aleykum arkadaslar. Dilimden cikanlar kezzap gibi hissediyorum ama sizin dualarinizi bekliyorum. Sayin arkadaslar benim bir derdim var. Ve hergun yikilip duruyorum. Derdim daglardan buyuk.

Yillarca universite sinavlariyla bogustum ve herzaman basima bir is geldi. Ben bunlara sabretmeye calistim ama kuru bir sabir mis simdi anladim. Ne zaman basima kotu birsey gelse Allaha siginacagim yerde seytana siginmisim. Ve gunah ile teselli olmusum. ve basimdan dertler problemler hic gitmedi. Simdi evlenme caginda olan ben evlilikten korkar oldum ve psikolojik travmalar geciriyorum suan. Cok basarili ve yakisikli birisiydim bu beni cok ukala yapmis simdi bunu anliyorum. ama yasim 29 yakinda 30 olacak. ve kalbimin karardigini hissediyorum. arkadaslar umitsiz bir insan gibiyim. simdi zamaninda guvendigim herseyden nefret ediyorum. Bildigim halde gunaha saplandim durdum. ama simdi gunlerim kapkara geciyor. Yanlis anlamayin kimseyle ve affedersiniz kimseyle iliskiye girmedim. ama sahsi hatalarim daglar gibi hissediyorum. Simdi oyle bir uyandim ki yillarca camurun icinde kalmis birisinin aydinligi gorup urkmesi gibi. ben de korkuyorum simdi. inandigim yolda yurumedim ve hep seytanin pesinden kostum. simdi seytan bana sen bitmissin artik tovbenin ne anlami var zamaninda neden tovbe etmedin simdi dusunce tovbe ediyorsun diyor. bunun seytanin dediginden hic suphem yok. ama benim dirilmeye ihtiyacim var. Insanlar bana evradini birakma derlerdi ben de hep sallardim simdi anliyorum neden evrad okumak gerekirmis.

Sayin arkadaslar yillardir gunah batagina batmis bana nolur bisrseyler soyleyiverin. Su an dunyadaki en onemli seyin iman oldugunu anladim. baska hicbirsey onemli degil. iman varsa gerisine gerek yok. ama sanki imanimdan yoksunum su an. Olu gibiyim simdi. Kalbimi kapkati hissediyorum. Sanki olmayacak gibi yeniden. Ve beni insanlar sen inancli birisin diye pofpoflardi. insanin inanci ameliyle ortusur. benim amelimde hicbirsey yoktu. simdi dustum cukura. Ne olur Allah askina bana yardim edin. bana dua edin. Rabbim bir gun icime o engin umit duygularini verdigi an tekrar dirilmis olacagim. Yoksa bu dunyada yasamanin bir manasi yoktur.

Simdi guzel nasihatereihtiyacim var. Ben kendimi masum birisi olarak hissetmiyorum. Insanlarin kalplerini kirmamaya calisirdim ama sahsi gunahlarim beni yerle bir etmis sanki. Allah rizasi icin beni dusmus oldugum su cukurdan kurtarin. Nolur bana dua edin. Kendimi olmus bitmis gibi hissediyorum. La havle cekiyorum ama seytan bana kustah diyor. Birseyler yapmaya calisiyorum seytan sen bittin ne yapsan faydasi yok diyor. ve ben tekara dusuyorum.

Simdi eskiden yaptigim o hatalari kesinlikle bir daha tekrarlamayacagima soz verdim. Ama seytan bana o zamanlar da yapmamaliydin diyor. Ve neden o zaman tovbe etmedin diyor, o zaman da biliyordun herseyi ama neden yapmadin diyor. Arkadaslar simdi kurtulmam lazim. imanim soz konusu. tembellesmisim ve korkuyorum. Sadece kendimden degil annem babam ben uzuluyorum diye cok uzuluyorlar. onlara da zara ceecem diye cok korkuyorum. Ne zama guzel birsey yapsam seytan bir gunahimi aklima getiriyor ve daha nice gunahin var diyor. Yillarca nasil boyle yasamisim hala anlamiyorum. ama guzel guzeli kotu kotuyu ceker, ben de hep kotunun arkasindan gitmisim. Simdi elimden kim tutacak. ve kalbimin biraz rahatlamasi icin ne yapmaliyim. Hergun Kurani kerimle uyumaya calisiyorum ve seytanin uzaklastigini hissediyorum. ama Kurani elime almakdan cekiniyorum. ama alacam zor da olsa. ama bana Guzel dimaglarin yardim etme zamani. bana yardim edin. Allah rizasi icin.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim.sen zaten kendi kendine yardım etmişsin.anlamış farkına varmışsın herşeyin.pişman olmuş şeytanın sana vesvese verdiğinin bilincindesin hamdolsun.tek bişey kalmış Bismillah deyip ibadetlerine sarılman namazına başlayıp kuran a sarılman sımsıkı...hiç vakit kaybetmeden şeytane artık 1 an bile fırsat vermeden nasuh tevbe ni edip başla kardeşim.ne mutlu ki sana zararından dönmeye çalışıyosun.allah yolundan ayırmasın ve ebeden razı olsun senden ...ebedende yar ve yardımcın olsun.rabbim seni hidayete kavuştursun.hiç bişey için geç değil inşallah...kalbin kararmamışki senin hiç üzülme...bu sitemizi takip et inşallah çok güzel konularımız dualarımız var kıymetlki kardeşlerimizin paylaştığı.sana ışık olsun inşallah.selametle rabbimize emanetsin kardeşim

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim.bügününe şükretmelisin evet geçmişte kötü olabilirsin veya geçmişin kötü geçmiş olabilir şimdi bunun farkındasın ve Allah a yönelmişsin kendini suçlu hissediyorsun.Allah tövbeleri kabul edendir.şimdi yapman gerekn geçmişte yaşadığın herşeyi bi kenara bırakıp kendine yeni bi sayfa açman ve Allah yolunda ilerlemen.Allah a şükret tövbe et dua et Allah duaları kabul edendir.şunu düşün kardeşim ya aklın başına gelmeden çok geç olsaydı.şimdi geç değil değilmi.Allah yar ve yardımcın olsun.inşallah şeytanın vesvesesınden kurtulursun selametle kal

tubae

Kayıtlı Kullanıcı
Ben sana bol bol dua edecegim kardeşim yazdıklarından çok etkilendım çok pısmansın hemde cok senı o kadar ıyı anlıyorumkı ama seytanın vesveselerıne uyma uymuyorsunda zaten onunla mucadele ıcınde gırmısın gec kaldın tovbe etsen ne olur sımdıde boyle ugrasıyor senınle ben namaza basladıgımdada aynı seyler oldu cok sukur atlattım hıcbısey ııcn gec degıl dusunsene hıc neler yaptıgını gormeyen ınsanlar var adam 60 gelmıs ama hala yasadıgı yaptıgı hatanın farkında degıl allah senın yanındakı kendısıne yaklasmana ızın verıyor bu boyle olmayadabılırdı omrun boyle gecebılırdı dusun yanı lutuf ....... Sen artık yenıden dogmus bı bebek gıbı dusun kendını sadece allaha sarıl tevekkul et affettır kendını zaten adım atmaya baslamısssın sonra yuruceksın sonrada konusaksın huzur hep senın elınde allah yardımcın olsun kardesım amın

BİŞR

Kayıtlı Kullanıcı
aleykumselam arkadaşım.bizim dinimiz ne güzel bir din.hiçbir zaman ümitsizliğe yer yok.şimdi kalk bir abdest al dört rekat namaz kıl,ALLAH SIĞIN isteğin kadar,istediğin gibi dua et.göreceksin ümitsizlik kapısı değil orası.her zaman tövbe edebilirsin.zaman yok sınır yok ALLAHLA başbaşa.kalk haydi HUZURA DOĞRU.

B

boranc

Allah razi olsun

Allah razi olsun

Bana cevap yazan herkesden Allah razi olsun. Mesajlarinizi okurken aglamaya basladim. en azindan gozyaslari insani rahatlatir.Kendimi kimsesiz caresiz hissetmeyi bilirmisiniz. Anneniz vardir babaniz vardir hemden baldan sekerden tatli. ama kendinizi kimsesiz gibi hissedersiniz. iste bu duygu insani bitiriyor. Ben cok inandigim bir davada yurumeye calisirken hep dusmus hem kendine hem davasina zarar vermis birisiyim. Kimseye bilerek haksizlik etmemeye calistim ama elden ne gelir bazen yapmadiginiz seylerden sorumlusunuzdur.

Ben tovbeyi sizin anlattiginiz kadar biliyorum ve cok dinlemisimdir. ama arkadaslar bilmek onemli degil uygulmaka yasamak onemliymis. Bin kere bilecegime bir kere Allah deseymisim. keske omur boyu problem yasasaydim ama imanimdn zerre gitmseyeydi. Annem Muhsin yazicioglunu anlatti bana. Zindan da ne cileler cekmis ama Allaha siginmis. Ben hic siginmadim ki. Kendimi kandirdim. Yuzume bakan beni mubarek zannederdi hala da oyle. ama ben boyle hem kendimi hem milleti kandirmisim. Simdi yaptiklarim beni mahvetti. Dunyami da ahiretimi de karartiyor. Inanin dayanacak gucum kalmadi. ayakta zor duruyorum. ailemin karsinda dik durmaya calisiyorum. Aglamak istiyorum aglayamiyorum. gunahlarim aklima geliyor tek tek. Kalbim karardi o zaman diyorum. Beni su an ayakta tutan birkac soz var bir de Kur an dinlemek.

Ne olursan ol yine gel
Yes oyle bir bataktir ki dusersen bogulursun azmine simsiki saril bak ne olursun
Gnahinin farkinda olmak insani obur tarafta kutarabilir

Beni tek uzen bulundugum konumun hakkini vermemek ve aksine zarar vermek. Herkese zarar vermek. Benim simdi psikolojim bozuk. Kimseye faydam olmuyor. Ama nasil basladi anlatayim. Yillardir cikamadigim bir gunahim vardi. Tovbe ettim bir daha yaptim yine yine. Ama bir ara tovbeyi de unuttum. ve sanki gunahima aglamamaya basladim. bu yasima kadaer devam etti bu. Ve bir kisiyle evlenmek icin gorustum ama kabul etmedim. ama o kizi uzmus oldum. Allah basima cok buyuk bir ceza verecek dedim durdum. artik basima taslar yagacak dedim. O kadar gunahimdan sonra bir de bu gunahi yaptim. ve insanlardan kinama aldim. ve bu kinamadan o kadar korktum ki artik dusunmeye basladim bazi seyleri. yaklasik 20 gundur dusunuyorum. once saglik sorunlarimdan dolayi bu kadar uzgunum dedim. daha sonra olmak isteyip de olamadigim mesleklerden dolayi uzgunum dedim. ve artik birkac gundur problemi cozdum ve benim problemim gunahlarimdir. Ama kendimi cok caresiz hissediyorum su an. nasil olurda aydinlik insanlarin yaninda kapkaaranlik yasadim. aydinligi neden sevmedim. ve su an bana nasihat etmeyen ve beni devamli pofpoflayan (sen cok inancli birisin) insanlara cok kiziyorum. keske kafama vursaydiniz tum gunahlarimi. keske sevmedigim nasihatlari o zaman soyleseydiniz. keske okumazsan bitersin deseydiniz. ben namazimi kilan birisyim ama suursuca kilmisim hep. Orucumu suursuca tutmusum. Iki arada bir derede kalmisim. Allah kimseyi benim bulundugum duruma dusurmesin. Simdi mubarek insanlarin yanina gidiyorum, ve onlardan feyiz almaya calisiyorum. Belki bana da birseyler bulasir.

Cocuklarin yanina gidiyorum. Rabbim su mubareklerin kalbinden bana da ver diyorum. ve suan imansiz insanlarin durumunu daha iyi anliyorum. Ben nasil olurda milletin imani soz konusuyken kendi imanimi kaybetme posizynuna duserim bilmiyorum. Ve isledigim gunahimin bir tanesinin basina donmek istiyorum. ve ayagim kirilsaydi diyorum. Keske gitmeseydim diyorum. Gunahlari ifsa etmek dogru degil arkadaslar bunun da farkindayim. ama Beni yanliz birakmayin bana yardim edin ve bana ozel dua edin. Benim rumuzum Boran ama ismim baska. Lakin utaniyorum ismimi soylemekten. Siz dua edin o gelecektir insallah. Allah bana yaptigim tum gunahlarimi temizleyecek guzel ameller yapmami nasip etsin. Tembellikten gururdan kibirden uzaklastirsin. Rabbime tamamen inaniyorum. Meleklere inaniyorum. ahiret gunune inaniyorum. Peygamberime inaniyorum. ama kendimi munafik olarak goruyorum. Munafigin vay haline degil mi. Ne ypayim arkadaslarim ne yapayim.. Ne zormus bu. Derece grubu ogrencisiydim ben, keske insaat iscisi olaydim da imanim elimde olaydi. Allahtan tek dilegim huzur simdi. Allah bana basari da nasip etmedi. ve en buyuk tokatlari yedim. Simdi bu tokatlari anliyorum. sevmedigim bir meslekte calisiyorum. nefret edecek derecede. ama sunu da biliyorum ki Allaha imanim nispetinde meslegimi de sevecegim esimi de asimi da. Dua edin. Dua edin musluman kardeslerim. ve siz amannn imaniniza dikkat edin. aman diyorum. aman arkadalsr en buyuk sermaye odur. o olmazsa hicbirsey olmaz. Onume yemekler geliyor yemoiyorum. en guzle seylerden nefret ediyorum. herzeyden korkuyorum. Bu mu dunya simdi. Bakin size acikca soyleyim arabayi cok severim bana su an dunyani en degerli arabasini verseler istemiyorum. istemiyorum. Bana Rabbim gerek bana dost gerek bana iman gerek. ama nasil olacak bilmiyorum. Insallah sizin dualranizla birilerinin duasiyla. Rabbim beni tekrar dergahina kabul edecek. Keske rabbime bir elci gondersem simdi. beni anlatsalar deseler ki cok pisman cok pisman af diliyor. o da deseki kulumu affettim. ici rahat olsun. O severse herkes sever. O sevmezse kim sever ki. Mecalim kalmadi arkadaslar. dayanamiyorum artik. seytanin tuzagindayim dua edin.

Dua edin...

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerimin hepsine katılıyorum kardeşim hangimizin basından gecmediki bu tur seyler gerek bilerek bilmeyerek bir çok hata yaptık bu zamana kadar bilakis ben,ben senin yaptıgın işlerden belki daha daha kotulerını yapıordum hayatım bitmişti herseyi dusundum ama allah yardım etti ve gec olmadan farkına vardım ve halada seytan eski gunlerimin acısını cektiriyor bana ama ben diyorum ki ben yanlız degilim rabbim var diyorum allahıma sukurler olsun bunun bilincindeyim sende bilincine varmıssın gec olmadan rabbim sen ve senin durumunda olan kardeslerimize yardım etsin içlerinde banada yardım etsin.cennetee bulusmak ümidyle allaha emanet ol..

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim allah'ım yardım eylesin sana huzur kapısından dua kapısından eksik etmesin seni tövbeler muhakkakki kabul olunur her anın tövbelerle geçsin ya fettah ismini çekmeni tavsiye ederim selametle

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim yazdıkların okununca ne kadar pişman olduğun görülüyo önemli olanda zaten hatalarını farkedip tövbe etmektir hiç birşey için geç değil çünkü hala hayattasın ve yaşıyosun buda demek oluyoki RABBİM sana cok büyük bir fırsat vermiş tövbe edip doğru yolu bulman için,sen duanı ibadetini eksik etme RABBİM o kadar büyükki o kadar merhametliki,RABBİM şeytanın vesvesinden korusun inşALLAH....

ayşee-nur

Kayıtlı Kullanıcı
aynen katılıyorum arkadslara duacın olcaz kendini biliyo olman en büyük servet daha fazla hata yapmamn dilegiyle allha emanet ol

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili boranc kardeşim, yıllarca devam eden terapiler, kullanılan ilaçlar ve yan destek için okunan bir yığın saçma sapan psikoloji kitapları kar etmedi bana. Rabbim'e sığındım. Şimdi hiç bir şeyim yok yalnızca Rabbim var. Benden mutlusu/iyisi/huzurlusu bana sorsan yok. Allah'a sığın. Bunu Allah korkusuyla yap, hemen ardından o çok büyük aşk da gelecek. Selametle...

B

boranc

sevgili arkadaslarim

sevgili arkadaslarim

Sevgili arkadaslarim. Ben yine boran simdi sizden en guzel nasihatleri dinlemek istiyorum. Kur anda kalbimuhurlenenleri okudum ve dondum kaldim. Arkadaslar ben simdi kalbimmuhurlendmis gibi hissediyorum. Cok yanlislar yaptimisyan ettim ama simdi dondum kaldim.sanki yapacak hicbirseyimyok gibi. Ne olur Allah askina bana destek olun elimden tutun birseyler soyleyin. kalbim muhurlendiyse ne yapacam ben. gunahlarim cok.ama simdi napacam ben. napacam ben napacam ben. ne olur dua edin. cok yanlislarimoldu. dua edin.

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili arkadaslarim. Ben yine boran simdi sizden en guzel nasihatleri dinlemek istiyorum. Kur anda kalbimuhurlenenleri okudum ve dondum kaldim. Arkadaslar ben simdi kalbimmuhurlendmis gibi hissediyorum. Cok yanlislar yaptimisyan ettim ama simdi dondum kaldim.sanki yapacak hicbirseyimyok gibi. Ne olur Allah askina bana destek olun elimden tutun birseyler soyleyin. kalbim muhurlendiyse ne yapacam ben. gunahlarim cok.ama simdi napacam ben. napacam ben napacam ben. ne olur dua edin. cok yanlislarimoldu. dua edin.

Bu kadar telaş etme, Allah c.c. bağışlayandır, merhameti bol olandır. Allah'a sığın, af dile, tövbe et, namaz kıl ve bunlara hep devam et. Allah affedendir. Unutma.

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim gafurur rahimdir (affı ve merhameti çoktur) yeter pişmanlıgını anladıktan sonra günaha bi daha dönme kardeşim....

kutahyali

Kayıtlı Kullanıcı

Bir insanın acaba ben imansız mıyım diye düşünmesi o insanın imanı olduğunun delilidir.'KAFİR KENDİ KÜFRÜNDEN RAHATSIZ OLMAZ' Bir insanın kalbinin mühürlenmiş olması ihtimaline karşı üzülmesi kalbinin mühürlenmediğinin delilidir.'KALBİ MÜHÜRLENENLER KALBLERİNİN MÜHÜRLENDİĞNDEN HABERDAR OLMAZ VE KALBİNİN MÜHÜRLENMİŞ OLMA GİBİ BİR DERDİ OLMADIĞI İÇİN DE ÜZÜLMEZ'

dua sekeri

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim sakın öyle düşünme. şeytan senin tövbe edip güzel yola dönmeni istemediği için ümitsizliğe düşürüyor. Rabbim günahları affetmek istemeseydi, tevvab ismi olurmuydu? Rahim ismi olur muydu? Mantıklı düşün.dönmesen ve aynı yolda devam etsen daha mı iyi olacak. Bişri hafi hz.leri sarhoş ken tövbe edip evliya olmuş. öyle bir şansın olmasaydı bu tür örnekler olmazdı.yapabildiğin kadar yap. Gerisini allaha bırak. Rabbimin affedeciğine inanıyorum. Bunları söylüyorum. çünkü ben de sonradan dönüş yaptım. Ateisttim.ama çok şükür allaha bana imanı lutfetti. Ve şu an ailemde yapayalnızım. Ama inan ki hiçbir şey o huzurun yerini tutamaz. Rabbimle konuştuğum zamanki.ona dua ettiğim zamanki. Aman kardeşim. Sakın inanmaktan ve ümit etmekten vazgeçme. Rabbim sana düşünmeyi lutfetmiş. Bunu unutma. çünkü hiç umursamayan kişiler var. Bu lütfu iyi kullan. Iyi arkdaşlar edinmeye çalış. Camiden ve dindar kişilerden. Sana güç verirler. Bol bol kitap oku bir de. Halit ertuğrul un düzceli mehmet kitabını tavsiye ederim. Sana ümit verir. Allah yardımcın olsun. Allaha emanet ol. Senin için dua edicem.

B

boranc

sayin arkadaslar

sayin arkadaslar

arkdaslarim bana etrafimdakiler hep oku derdi ben de oku derdimama hic okumazdim. Hepseytana aldandim bencillik yaptim isyan ettim.ne zaman kotu bir haber aldimsa isyan etmisim. namazda kiliyorum ama yanlis kilmisim bu zamana kadar. yani hic anlamadan hic gunahtan korunmadan. inanin su an icimden birseyler hersey bitti diyor ve aklima degisik ayetler geliyor. Kardesler bilip de yapmamak ve gunahta israr etmek isyan etmek cok kotu seymis. ben isyan ettigim bile farkkinda degilmisim. sanki boyle bir hakkim varmis gibi davrandim. tembellik ettim okumadim yapmadim ve kul hakkina girmisim. ama insan yaparken anlamiyor. ve yasim bu zamana geldi 30 olacam yakinda ve yillarin agirligi var uzerimde. bir turlu kendime gelemiyorum. umitsizligin en ust boyutundayim. arkadaslarim Rabbimden son bir sans istiyorum siz de benim icin istermisiniz.cunku dayanacak halim kalmadi. cok korkuyorum. Namaza oturuyorum kustah neden namazi bu zamana biraktin diyor.elime kuran aliyorum simdiye kadar almadin diyor. ve bunun seytan olmadigini zannediyorum ve cok korkuyorum. arkadaslar benim icin bir hatim dagitsaniz. masum degilim biliyorum. cok hatalarim oldu ve cok tekrarladim.ama son bir kurtulus caresi icin benim icin bir hatim dagitin lutfen. ya da tefriciye. ama benim pis agzim elim degmesin o hatme. adim boran degil. adimi soylemeye gerek yoktur sanirim. varsa da soylerim onemli degil. lakin biriniz benim icin bir hatim dagitirsa bilinki beni ailemi ve sevdiklerimi kazanacagim tekrar. Ne olur Allah askina. dua edin. Rabbimden dua isterken utaniyorum edemiyorum. Ve sen bunu haediyorsun diyorum. Arkadaslarim kardeslerim cukurda yuvarlanmisim ama haberim olmamis. dusmusum hep dusmusum. isyan bayragini cekmisim. ne yazik bana ki hep nasihatdinlerken olmus bunlar. Hatamin farkinda oldum cok zaman bir zaman da unuttum. kalbimkarardi zannediyorum ve kalbimi temizlemek ve bir beyaz noktanin acilmasi icin elimden ne geliyorsa veririm.

Abilerim ablalarim kardeslerim. ben belki bu durumda size bir faydam olur. aman dikkat edin harama girmeyin. girirseniz hemen tovbe edin. hemen bir daha edin. ama edin. aman o cukuradusmeyin. amaannnn. Allah ile irtibati olmayanin hicbirseyle irtibati olmazmis simdi anladim. ben niye yasiyorumsimdi dusunuyorum. bie sevda ugruna vermisim guzel gunlerimi.hep aydinlik icinde kararlik yasamisim.halbuki aydinlik ne guzelmis. sagima soluma bakiyorum herkes bana guzel geliyor. ama ben kotu. Simdi saglik olarak da cok yipraniyorum. tek umidim rabbimin sizin gibi guzel kullarinin duasiyla benim tumgunahlarimi affetmesi. bunlari yazarken kalbimin titremesini isterdim. ama ona da cok uzuluyorum. kalbim tiremiyor. Rabbimden bir sans daha istiyorum. insallah gec degildir. hayata tekrar baglanmakve guzel isler salih ameeler yapmak istiyorum.

Ne olur benim icn hatim dagitin. birseyler dagitin. Kalpler onun elinde. biliyorum ama hep unuttum amasimdi gercekle karsi karsiay gelmek o kadar zorki. siz bunu ysamayin . kimse bunu yasamasin insallah. ama Rabbimin beni affedecegi gunu bekliyorum. simdisagligimda problemler var ve seytan bana diyorki sagligini kaybettin ve dondun Rabbine neden saglikliyken donmedin. ne kadar zor itap bu bilirmisiniz. Artik ne yemek yiyebiliyorum ne de isimi yapabiliyorum. Apaydinlik bir dunyada kapkaranlik yasamisim ve bakin arkadaslar herkes beni mubarek zannederdi. sakin bu hataya dusmeyin. SAKIN DUSMEYIN bu hataya. birinin hatasini goruncekorkmayin uyarmaktan. kafasina kafasina vurun yarin kafasini.

Arkadaslar simdi dua vakti. Bana dua edin. Seytanin agina dusdum beni cok yipratti ve simdi gol atmak istiyor. Yillar yillar yillar nasil gect habersiz. ama napayim gecti gitti.

Arkadaslarim bana dua edin.cok ihtiyacim var. yurtdisindayim ve yapayalnizim. Zina etmedim ama... arkadaslar haykirisimdan da anlamisinizdir.Dua edin ve bir kardesinizi dustugu cukurdan kurtarin. ve simdi ben onca haksizlik yaptigim insanlari bulmak ve haklarini helal etmek borclarimi vermek istiyorum. dualarinizla bunu yapacam.cunku ne adim atsam seytan bittin bosa yapma diyor. mesela evlenme diyor.aman evlenme. kiyma karsidaki masuma diyor. ve ben suan evlenme kotasina girdim. ve cok korkuyorum. eger herseyimduzelirse hepinize cooooooooooook dua edecgim.ki simdiden ediyorum. Hatimlerinizi bekliyorum. Soylemek zor ama istemek zor ama beni kurtarin. Rabbimin karsisina cikip birseyler istemekten cekiniyorum. yillarcaelimi bosa acmisim. yillardir ben sirtimi dondum simdi o bana nail bakiyordur. kahrimdan kafam agriyor. isterdim kalbim catlasin. ama kalbime soramiyorum birsey. gunahlarimi sormayin. diyelim daglar kadar. yok mu caresi. bitti mi hersey. yalandan haramdan yemekten isyandan ahlaksizligin hercesidinden simdi igreniyorum. neden diyorum neden. Ama gecmise geri donmek istemekde bir isyan heralde. sesimi kesiyorum ve dualarinizi bekliyorum.

B

boranc

sayin arkadaslar

sayin arkadaslar

arkadaslarim bir de soylemek istedigim birsey var. bunu dikkate alin lutfen. ben cok gururlu birymisim amatembel gururlu.cok kafam calisiyor ama tembel. insan hem tembel olur hem de cok guzel yerler istermi. ben bunu yaptim iste. ve istediklarim olmayinca kustahca isyan etmisim gunaha girmisim. girdim. ve bunu sanki bir hak olarak gordum.

ve arkadaslarim meslegimle yuzyuze gelince ve bir de bir evlilik de zorlaninca anladimki gururum bana bir tokat gibi geldi. iyi kalpli bir kizla tanistik bir vesileyle. ama ben hayir dedim. cunku yillarin verdigi o gurur benimsanki dunyanin en guzel kiziyla evlenmem gerekiyorumus havasi verdi. ve o kadar pisman oldumki. ve simdi dusunuyorum Allah beni ona layik gormedi.

simdi bu problemlerle karsilasinca hafakablar gecirdim ve hafakanlarin sonunda gunahlarim aklima geldi. hafakanlar oyle aciydi ki anlatamam. sayin arkadaslarim seytanin bana bu hafakanlari gecirdin ve Rabbine dondun ama cok gecccc demesi bir vesvesemidir yoksa cidden oylemi. bu beni oldurecek. nolur beni kurtarin. elimden tutacak insan ariyorum kuyuya atan cok zaten. Biliyorum gubahlarimizi kullar affetmez. ama isterseniz Rabbim affeder. Ben onun affedici oldgunu biliyorum ve zaten ben burda yanlis yaptim. Rabbim affeder dedim ama bakmisim cukurdayim. ama derin bir cukur. karanlik yalnizim. simdi bir el bekliyorum. siz benim elimden tutarsaniz Rabbim beni cikarirsa tekrar. Seytana bu sefer ben gulecegim. ama suan onun kahkahalarini hissediyorum. ve beni olduruyor. nolur kurtarin beni. Yuzumden dusen bin parca ve hickonusmuyorum. beni karsima alsaydiniz ve anlat deseydiniz iki kelime soyleyemezdim ama lakin yazabiliyorum. bana dua edin. Allah razi olsun. Kilmadigim namazlar ve uzulmedigim namazlar. bir insan gunah islerde uzulmez mi.ama ben uzulmemisim. uzulsem caresine bakardim. sabah namazlarinda kusurum cok oldu. tembelik iliklerime islemis di. simdi sabah namazini kiliyorum ama seytan diyor ki dustun kil bakalim. dustun simdi kilsan ne fayda. seytan mi diyor bunlari yoksa oylemiyim. dua edin. eliniz de bir bez olsa tertemiz gelseniz ve kalbimi temizleseniz. ben bana yardim edemiyorum siz bana yardim edin. Hakkinizi helal edin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt