Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bana bir akıl werin. (1 Kullanıcı)

dream&esra

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim. çok karmaşık günler geçiriyorum. derdimi anlatayım size bna bir çözüm yolu gösterin nolur..

şimdi bn lise 4.sınıf öğrencisiyim.pc programcılığı ağ işletmenliği bölümündeyim.okuduğum bölüm gereği staj görüorum.staj yerindede teknik serwis bölümünde görewliyim.ancak bazı işlerin tesliminde şirkete gitmm gerekebiliyor.şirketle serwis birbirine çk yakın. 10 adım. yanyana yani.we ben allaha şükür kapalı bir insan olduğumdan bu durumdan çk rahatsız oluorum.serwiste yasak zatn baş örtüsü çıkarıorum.ama şirkete geçerken arada çk az bi mesafe olduğu için 10 adım yani başımı kapatmıorum. hemen hızlı hızlı işimi halletmeye çalışıorum.sizce aradaki bu geçişlerimde günaha giriyormuyumdur.bu yüzden vicdanım çok rahatsız.bu da yetmiyormuş gibi çalışmış bulunduğum teknik serwis kısmında bnden başka bayan eleman yok.işin kötü tarafı war olan erkek elemanlarında hiç birinin yaşı büyük değil.en büyüğü26 yaşında.we ben onlarla iç içe bir durumda staj görüorum.bu yüzden vicdanen çk rahatsızım.nolur bni teselli edici birşeyler söyleyin.rabbim razı olsun şimdiden.:a45::a45::a45:

asirastr

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim. çok karmaşık günler geçiriyorum. derdimi anlatayım size bna bir çözüm yolu gösterin nolur..

şimdi bn lise 4.sınıf öğrencisiyim.pc programcılığı ağ işletmenliği bölümündeyim.okuduğum bölüm gereği staj görüorum.staj yerindede teknik serwis bölümünde görewliyim.ancak bazı işlerin tesliminde şirkete gitmm gerekebiliyor.şirketle serwis birbirine çk yakın. 10 adım. yanyana yani.we ben allaha şükür kapalı bir insan olduğumdan bu durumdan çk rahatsız oluorum.serwiste yasak zatn baş örtüsü çıkarıorum.ama şirkete geçerken arada çk az bi mesafe olduğu için 10 adım yani başımı kapatmıorum. hemen hızlı hızlı işimi halletmeye çalışıorum.sizce aradaki bu geçişlerimde günaha giriyormuyumdur.bu yüzden vicdanım çok rahatsız.bu da yetmiyormuş gibi çalışmış bulunduğum teknik serwis kısmında bnden başka bayan eleman yok.işin kötü tarafı war olan erkek elemanlarında hiç birinin yaşı büyük değil.en büyüğü26 yaşında.we ben onlarla iç içe bir durumda staj görüorum.bu yüzden vicdanen çk rahatsızım.nolur bni teselli edici birşeyler söyleyin.rabbim razı olsun şimdiden.:a45::a45::a45:

Aleyküm selam kardeşim
İnşallah yardımcı olabilirim. Ameller niyetlere göredir. Bu sözden şunu çıkarabilirsin. Önemli olan niyettir. Sen elinden geleni yapıyorsun bence. Allah yüreğini biliyordur. Hiç vakit kaybetmeden fırsatını bulduğunda başını örtüyorsundur. Bir büyüğümüz okuyan başı kapalı bayanlar için şunu demişti: Başınızı açtırabilirler fakat cihat önceliklidir ve sizin yaptığınız cihattır. Allah yar ve yardımcın olsun. Allah hepimizden razı olsun inşallah.

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam kardeşim
İnşallah yardımcı olabilirim. Ameller niyetlere göredir. Bu sözden şunu çıkarabilirsin. Önemli olan niyettir. Sen elinden geleni yapıyorsun bence. Allah yüreğini biliyordur. Hiç vakit kaybetmeden fırsatını bulduğunda başını örtüyorsundur. Bir büyüğümüz okuyan başı kapalı bayanlar için şunu demişti: Başınızı açtırabilirler fakat cihat önceliklidir ve sizin yaptığınız cihattır. Allah yar ve yardımcın olsun. Allah hepimizden razı olsun inşallah.

what?
siz baş açmaya cihat mı diyosunuz
hangi büyüğümüz demiş bunu öğrenebilir miyiz?
zekeriya beyaz olmasın sakın

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı

aleyna ve aleyküm selam
öncelikle o avatar resminizi kaldırır mısınız?
bu yardım istediğiniz konuya gelince;sizce ne yapmanız gerekiyo kardeşim nefsinizi hesaba çekin bakalım?

_Ubeydullah_

Kayıtlı Kullanıcı
what?
siz baş açmaya chat mı diyosunuz

chat değil cihat yazıyor.. Ama baş açma ve iş te çalışma ile cihat'ı ne şekilde bağlamış arkadaş merak ettimm..

dream&esra

Kayıtlı Kullanıcı
aleyna ve aleyküm selam
öncelikle o avatar resminizi kaldırır mısınız?
bu yardım istediğiniz konuya gelince;sizce ne yapmanız gerekiyo kardeşim nefsinizi hesaba çekin bakalım?

awatar resmimi kaldırmayı düşünmüyorum. ne yapmam gerektiği konusuna gelince.yıllarca emek werdiğim okuduğum okula ki yıllardır kapı önlerinde açıyorum bn başımı staja başladığım sne bu yüzden okulumu bırakacaksam eğer bu bnm için büyük bir delilik olur. ancak işin kötü tarafı bu durumdan kurtulmam içinde okulu bırakmaktan başka çarem yok. sizlere sormaktaki amacım okulu bırakmak dışındaki yapmam gereken başka bir çözüm yolu warmı.nefsimi hesaba çektiğimde neler hissettiğimi sende tahmin ediyorsundur hafizkiz kardeşim.ztn bu yüzden çk rahatsız olduğumu anlatmaya çalışıyorum.ama sen bana sağolasın yardım etmek yerine nefsimle bni tekrar baş başa bırakıp çaresiz kalmama neden oluyorsun. sorum yanlış anlaşılmasın.okulu bırakmak dışında yapmam gereken bişey warmı. eğer yoksa günaha giriyormuyum acaba.

asirastr

Kayıtlı Kullanıcı
what?
siz baş açmaya cihat mı diyosunuz
Konuyu çarpıtmaya gerek yok. Kapanmak ve kapalı olmak farzdır. Bunu çok iyi biliyoruz. Bunu bilen ve kapalı olan ve başı kapalı olarak çalışan biriyim. Üniversite de okuduğum zamanlarda başımı açmak zorunda kaldım. Çok pişmanlık duydum hala duyuyorumda keşke kapalı bir şekilde okuyabilseydim.Niyetim okumaktı ve çok üzüldüğüm zamanda sahabe anlayışıyla yaşayan bir imamın bu sözleriyle avundum.Bu devirde okunmalı, özellikle de kadınlar okumalı. Sen okumazsan ben okumazsam en güzel yerlere olmadık kişilerin geçmesi affedilecek bir şey değil.Staj için başını açmanın pişmanlığını yaşayan bu kardeşimizi teselli etmek lazımdır. Yoksa yangına körükle gitmenin ne anlamı var. Ameller niyetlere göredir. Ve bir kez daha anladım ki anlatabildiğim karşıdakilerin anlayabildiği kadarmış. Kardeşlerim umutlu olmak ve birbirimize destek çıkmak zorundayız. Eğer yanlış anlamaya sebep olduysam, hatalıysam Allah rızası için seve seve özür dilerim.Allah hakkımızda herşeyin hayırlısını, helalini ve razı olduğunu nasip etsin. Selam ve dua ile Allah yar ve yardımcımız olsun.

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
tahmınime göre ticeret lisesi okudunuz galıba o lıseye kızlar pek gıtmıyo bundan dolayı 1 sınıfta ya 3 yada 5 kız öğrencı oluyo bundan dolayı bastan bu okula gıtmeyecektınız

asirastr

Kayıtlı Kullanıcı
Alıntı:
dream&esra´isimli üyeden Alıntı

şimdi bn lise 4.sınıf öğrencisiyim.pc programcılığı ağ işletmenliği bölümündeyim.okuduğum bölüm gereği staj görüorum.staj yerindede teknik serwis bölümünde görewliyim.ancak bazı işlerin tesliminde şirkete gitmm gerekebiliyor.şirketle serwis birbirine çk yakın. 10 adım. yanyana yani.we ben allaha şükür kapalı bir insan olduğumdan bu durumdan çk rahatsız oluorum.serwiste yasak zatn baş örtüsü çıkarıorum. başörtünüzü çıkartmanıza İSLAMDA ruhsat yoktur...iş için değil her ne şekilde olursa olsun baş açılmaz...ama şirkete geçerken arada çk az bi mesafe olduğu için 10 adım yani başımı kapatmıorum. hemen hızlı hızlı işimi halletmeye çalışıorum..günaha giriyorsunuz...çok büyük yanlış......sizce aradaki bu geçişlerimde günaha giriyormuyumdur..tabiki giriyorsunuz......bu yüzden vicdanım çok rahatsız..vicdanınız size doğru söylüyor..bu da yetmiyormuş gibi çalışmış bulunduğum teknik serwis kısmında bnden başka bayan eleman yok.işin kötü tarafı war olan erkek elemanlarında hiç birinin yaşı büyük değil.en büyüğü26 yaşında..hiçte hoş bir durum değil......we ben onlarla iç içe bir durumda staj görüorum.bu yüzden vicdanen çk rahatsızım.vicdanınız yine doğru söylemiş...nolur bni teselli edici birşeyler söyleyin..maalesef teselli edebileceğim tek şey orayı etrk edin ve başörtünüzü bir daha ne şekilde olursa olsun çıkartmayın inşaallah......rabbim razı olsun şimdiden.

selam ve dua ile...

Allah razı olsun. Müslüman müslümanın destekçisidir değil mi?

dream&esra

Kayıtlı Kullanıcı
tahmınime göre ticeret lisesi okudunuz galıba o lıseye kızlar pek gıtmıyo bundan dolayı 1 sınıfta ya 3 yada 5 kız öğrencı oluyo bundan dolayı bastan bu okula gıtmeyecektınız

hayır tahmininiz yanlış olmuş. tam aksine erkekler az diye düşünerek kız teknik lisesine gidiyorumm....

dream&esra

Kayıtlı Kullanıcı
Konuyu çarpıtmaya gerek yok. Kapanmak ve kapalı olmak farzdır. Bunu çok iyi biliyoruz. Bunu bilen ve kapalı olan ve başı kapalı olarak çalışan biriyim. Üniversite de okuduğum zamanlarda başımı açmak zorunda kaldım. Çok pişmanlık duydum hala duyuyorumda keşke kapalı bir şekilde okuyabilseydim.Niyetim okumaktı ve çok üzüldüğüm zamanda sahabe anlayışıyla yaşayan bir imamın bu sözleriyle avundum.Bu devirde okunmalı, özellikle de kadınlar okumalı. Sen okumazsan ben okumazsam en güzel yerlere olmadık kişilerin geçmesi affedilecek bir şey değil.Staj için başını açmanın pişmanlığını yaşayan bu kardeşimizi teselli etmek lazımdır. Yoksa yangına körükle gitmenin ne anlamı var. Ameller niyetlere göredir. Ve bir kez daha anladım ki anlatabildiğim karşıdakilerin anlayabildiği kadarmış. Kardeşlerim umutlu olmak ve birbirimize destek çıkmak zorundayız. Eğer yanlış anlamaya sebep olduysam, hatalıysam Allah rızası için seve seve özür dilerim.Allah hakkımızda herşeyin hayırlısını, helalini ve razı olduğunu nasip etsin. Selam ve dua ile Allah yar ve yardımcımız olsun.

iyi niyetli desteğin için teşekkür ederim kardeşim.yalnız diğer kardeşlerimiz senin şu cihad işini farklı açıdan yorumladılar sanırım.olabilir herkesin bakış açısı farklıdır.kim neyi nasıl anlamak istiyorsa öyle yorum yapar. yeterki kalplerimiz kırılmasın.kötü sözler çıkmasın dilimizden..

asirastr

Kayıtlı Kullanıcı
hayır tahmininiz yanlış olmuş. tam aksine erkekler az diye düşünerek kız teknik lisesine gidiyorumm....
Bazen başını aç diyecekler seni çok üzerek bazen olmadık tahminler yapacaklar,olmadık yorumlar yapacaklar iftira gibi sen yine de yılmayacaksın kardeşim Sen niyetini halis tut. Allah rızası için Allah rızasına uygun yaşa.Yaşamaya çalış. İnşallah her iki dünyada mutlu olursun. Bu bana ait bir söz ne zaman kendimi kötü hissetsem hatırladığım bir söz: Umutluysan, yaşıyorsun demektir.:)

asirastr

Kayıtlı Kullanıcı
iyi niyetli desteğin için teşekkür ederim kardeşim.yalnız diğer kardeşlerimiz senin şu cihad işini farklı açıdan yorumladılar sanırım.olabilir herkesin bakış açısı farklıdır.kim neyi nasıl anlamak istiyorsa öyle yorum yapar. yeterki kalplerimiz kırılmasın.kötü sözler çıkmasın dilimizden..

Rica ederim kardeşim.
Allah'ın izniyle elinden geldiğince İslam anlayışıyla Allah rızasına uygun yaşayarak tüm zorluklara gögüs gererek okumak,kendini geliştirmek ve en güzel mevkilere gelmek = ailenin temelini oluşturan kadının cihatıdır.
Allah herkesten razı olsun inşallah.

dream&esra

Kayıtlı Kullanıcı
Bazen başını aç diyecekler seni çok üzerek bazen olmadık tahminler yapacaklar,olmadık yorumlar yapacaklar iftira gibi sen yine de yılmayacaksın kardeşim Sen niyetini halis tut. Allah rızası için Allah rızasına uygun yaşa.Yaşamaya çalış. İnşallah her iki dünyada mutlu olursun. Bu bana ait bir söz ne zaman kendimi kötü hissetsem hatırladığım bir söz: Umutluysan, yaşıyorsun demektir.:)

umutluysan yaşıyorsun demektir.. ewt bu çk güseldi.rabbi rahime emanet olasın.selamün aleyküm.

gewezef

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle S.a Arkadaşlar;

Ben size benim görüşümü yansıtmak istiyorum.
Öncelikle Soruyorum islamiyette ilk kan neden döküldü?
Bir müslümanın baş örtüsü başından çekildiği için başı açıldığı için değil mi?
Peki allah katına çıkıcaz orada sana neden açtın başını dediğinde allahım kulların onu istedi mi diceksiniz peki allah C.c demicek mi kullarım benden önce mi gelir oldu?
Bir sınavdayız sınavın bir evreside bu sizin için bence size iki yol sunuldu siz bana göre yanlış olanı seçtiniz.
Dikkat konusu olan cihad meseleside insanların bir benzetmesi kimse kimse ile cihad halinde değildir herkez inançları ile yargılanır.
Şimdi dersiniz ki ben başımı açmazsam okuyamam geleceğim olmaz...

Peki geleceğimizi veren kim? Bizi yaradan ne emretti ? Başınız kapatın belirli durumlarda açın mı? O bugünlerin geleceğinide biliyordu ama yinede başörtüsünü bayana emretmedi mi? İslamiyet ilk doğduğunda 40 kişiydi neler yaşadılar ne zorluklar ama hiç biri kafirlerin dediğine uymadı hak dedi yaradan dedi ve yolunda bir şekilde ilerledi dünyevi değerlerini belki kaybetti ama ahiretini kazandı...

Uzun oldu sanırım ama düşüncelerim bunlar.

Saygılarımla

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyna aleyküm selam kardeşim,

Önemle birşeyi belirtmek istiyorum. Bu ve buna benzer konularda "bence, bana göre" ifadelerini kullanmamamız gerekmektedir. Asıl olan dinimizin bu konudaki hükümleri nelerdir?

İş budur, bundan gayrısı hiçtir.

kadınların çalışması

herkesin bir görevi var

Seni bu linklere yönlendiriyorum kardeşim, inşaallahü teala yardımı olur.

dream&esra

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle S.a Arkadaşlar;

Ben size benim görüşümü yansıtmak istiyorum.
Öncelikle Soruyorum islamiyette ilk kan neden döküldü?
Bir müslümanın baş örtüsü başından çekildiği için başı açıldığı için değil mi?
Peki allah katına çıkıcaz orada sana neden açtın başını dediğinde allahım kulların onu istedi mi diceksiniz peki allah C.c demicek mi kullarım benden önce mi gelir oldu?
Bir sınavdayız sınavın bir evreside bu sizin için bence size iki yol sunuldu siz bana göre yanlış olanı seçtiniz.
Dikkat konusu olan cihad meseleside insanların bir benzetmesi kimse kimse ile cihad halinde değildir herkez inançları ile yargılanır.
Şimdi dersiniz ki ben başımı açmazsam okuyamam geleceğim olmaz...

Peki geleceğimizi veren kim? Bizi yaradan ne emretti ? Başınız kapatın belirli durumlarda açın mı? O bugünlerin geleceğinide biliyordu ama yinede başörtüsünü bayana emretmedi mi? İslamiyet ilk doğduğunda 40 kişiydi neler yaşadılar ne zorluklar ama hiç biri kafirlerin dediğine uymadı hak dedi yaradan dedi ve yolunda bir şekilde ilerledi dünyevi değerlerini belki kaybetti ama ahiretini kazandı...

Uzun oldu sanırım ama düşüncelerim bunlar.

Saygılarımla

teşekkürler yorumun için.bilmiyorum.kafam çk karışık.galiba bu işin sonu stajı bırakmaya gidecek.. napalım.mewla hayırlısını wersin. şu an ne yapacağımı bilemez durumdayım.bnm için delilik olur diyordum ama allahın rızası bunun önüne geçecek galiba. inşallah.....

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu Aleyküm kardeşim, naçizane netlik kazanması adına "Ameller niyetlere göredir" cümlesini biraz açmak istiyorum. Aksi taktirde yanlış anlaşılabilir.

"Allahü teâlânın yasak ettikleri yani haramlar, günahlar, niyetsiz veya iyi niyet ederek yapılırsa, günah olmaktan çıkmaz. Peygamber efendimiz; (Ameller, niyete göre iyi veya kötü olur) buyurmuşlardır. Buradaki amellerden maksat, taatlar ve mubahlardır. Bir kimse, birinin gönlünü almak için başkasını incitse veya başkasının malı ile sadaka verse, yahut haram para ile mektep, cami yaptırsa, bunlara sevap verilmez. Zulüm, günah, iyi niyet ile işlenirse, yine günah olur. Böyle işleri yapmamak sevaptır. "

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt