Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bana akıl verirmisiniz lütfen (2 Kullanıcı)

kursun kalem

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Cum'a mız hayırlarla dolu olsun inşaAllah.

Sizlerden çok önemli bir konuda akıl istiyorum.İnşaAllah gıybete girmez. Çaliştığım işyerinde çalışan evli ve bir çocuğu olan genç bir bayanın daha önce başka bir çalışan ile adı çıkmış. Erkek işten ayrılmış bayan hala çalışıyor. Fakat erkek ara ara firmaya geliyor ve geldiklerinde aralarındaki samimiyete biraz da olsa şahit oluyorum. Bu arada yeni işe giren iranlı bir gence kendisini bekar olarak tanıtmış ve aralarında ilişki başlamış. Bunu bende hal ve hareketlerinde görebiliyorum ve bu olaylar beni ziyadesiyle rahatsız ediyor. Kızımızın adı iranlı ile de çıktı. Dedikodu had seviyede. Her ne kadar uzak durmaya çalışsam bile söylentiler haliyle bana da geliyor. Benim yaşım kızımızdan bir haylice fazla. Şimdi ben burumda ne yapmalıyım ? Bir diyorum kızı çekip konuşayım , akıl vereyim. Sonra diyorum yanlış anlar. ( kendisi ile pek samimiyetim de yok ). Bir diyorum iranlı genç ile konuşayım... yine vazgeçiyorum... Bilmiyorum ne yapayım.... Erkeğin amiri bunları msn de yakalamış ve ikisi ile de konuşmuş ( onların amiri ile benim işyerindeki konumum aynı ) ama amir dışarıda iken davranışları aynı.. Sanırım patron da biliyor ama susuyor..

Sizce ne yapmalıyım.. Ya susup göz yumacağım ki ben oldukça rahatsızım bunlarla aynı işyerinde bu şekilde çalışmaktan , ya da bilmiyorum..

Bana yardım edermisiniz lütfen ?

Allah yar ve yardımcımız olsun

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı cumalar diliyorum.
çok zor ve karmaşık bir durum.
bu bir sınav tabiki,
Rabbim bizleri hastalıkta ,sağlıkta,darlıkta bollukta ,
her konuda denermiş.
kulum nasıl
diye...
sizde sabırlı olun ve bol bol dua ve ibadetlerinizi yapın ve uzak durun.
ALLAHA EMANET OLUN.
HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Cum'a mız hayırlarla dolu olsun inşaAllah.

Sizlerden çok önemli bir konuda akıl istiyorum.İnşaAllah gıybete girmez. Çaliştığım işyerinde çalışan evli ve bir çocuğu olan genç bir bayanın daha önce başka bir çalışan ile adı çıkmış. Erkek işten ayrılmış bayan hala çalışıyor. Fakat erkek ara ara firmaya geliyor ve geldiklerinde aralarındaki samimiyete biraz da olsa şahit oluyorum. Bu arada yeni işe giren iranlı bir gence kendisini bekar olarak tanıtmış ve aralarında ilişki başlamış. Bunu bende hal ve hareketlerinde görebiliyorum ve bu olaylar beni ziyadesiyle rahatsız ediyor. Kızımızın adı iranlı ile de çıktı. Dedikodu had seviyede. Her ne kadar uzak durmaya çalışsam bile söylentiler haliyle bana da geliyor. Benim yaşım kızımızdan bir haylice fazla. Şimdi ben burumda ne yapmalıyım ? Bir diyorum kızı çekip konuşayım , akıl vereyim. Sonra diyorum yanlış anlar. ( kendisi ile pek samimiyetim de yok ). Bir diyorum iranlı genç ile konuşayım... yine vazgeçiyorum... Bilmiyorum ne yapayım.... Erkeğin amiri bunları msn de yakalamış ve ikisi ile de konuşmuş ( onların amiri ile benim işyerindeki konumum aynı ) ama amir dışarıda iken davranışları aynı.. Sanırım patron da biliyor ama susuyor..

Sizce ne yapmalıyım.. Ya susup göz yumacağım ki ben oldukça rahatsızım bunlarla aynı işyerinde bu şekilde çalışmaktan , ya da bilmiyorum..

Bana yardım edermisiniz lütfen ?

Allah yar ve yardımcımız olsun

Aleykum selam abi, Emri Bil maruf vardır. Gücü yeten yanlışları anlatmak zorunda. Eğer ki konuşmaya gücün yoksa o zaman susar kalbinden buğz edersin. Ama anladığım senin burda konuşmaya gücün var (tabi patronununda buna engel olmaya) Sen erkek olduğun için kadınla tek başına konuşamazsın ama bir bayan tanıdığın varsa o kadınla da samimi onu söyle o konuşsun. Sen iranlı kardeşle konuş durumu anlat yaptığınızın islama göre yanlış olduğunu söyle abi. Büyük ihtimalle seni ilgilendirmez sanane derlerde abi sen görevini yap kalbin rahat olsun mahşerde ben söyledim yapmadılar dersin.

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Kendi günahını gizlediğin gibi kardeşlerinin de günahını gizle zaten ADLARI ÇIKMIŞ hay o çıkaran yere batsın! Kendi günahları bitmiş başkalarına fırsat mı bulmuş.kaç çeşit kebahir günah işledi o adlarını çıkaran,siz de bunun bir parçası olmayın kardeş.recm cezasında bile 4 şahid isteniyor ve o işi yaparken açık şekilde görme koşulu var aynı yatakta olup yatak sallansa 4kişi üzerlerinde yorgan var görse söyleyemezler kadıya.iftira cezasından 80sopa yerler! nitekim Allahu alem Hz Ömer r.a döneminde bu olay yaşanıyor 3ü açık şekilde gördük diyip birisi üzerlerinde yorgan vardı diyor diğer 3üne iftiradan 80sopa atılıyordu.

merve_talat

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcınız olsun zor bir durum inşaallah o dedikodular doğru değildir eğer doğru ise allahım tez vakitte o arkadaşa doğru yolu göstersin allahım kimseyi şaşırtmasın allahım ya hadi ismi hürmetine hidayetini nasip etsin selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt