

Malzemeler
1 kg.bamya
1/2 domates
KAYNATMADAN BAMYA KONSERVESİ YAPIMI
[*=center]Öncelikle bamyalarınızı güzelce yıkayın,baş kısmını koni şeklinde kesin.
[*=center]Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın
[*=center]Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın
[*=center]Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın
[*=center]Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin.
[*=center]Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın.
[*=center]Bamyaların tamamen yeşil rengi dönüp,sararıncaya kadar pişirmeye devam edin.Sararınca pişirmeyi bırakın.Ayrıca limon sıkmanız gerek yok.Domatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor.
[*=center]Bamyaları koyacağınız kavanozları ve kapaklarını,kaynar suyla çalkalayın.
[*=center]Hâlâ pişmekte olan bamyaları büyük bir kaşıkla bu kavanozlara yerleştirin.
[*=center]Üzerinde suyu eksik görünüyorsa,kaynar u ilave ederek,fazla boşluk kalmamasını sağlayın.
[*=center]Kapaklarını sıkıca kapatıp,kuru bir bez üzerine ters çevirin.Kavanozlar soğuyuncaya kadar düz çevirmeyin.
[*=center]Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Bamya nasıl dondurulur?

Aynı şekilde hazırladığınız bamyaları,soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuya atabilirsiniz.

Bu da bahçemizden şirin bir bamya çiçeği.Onları çok seviyorum çoook…