Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Balın Sahteliği Nasıl Anlaşılır? (1 Kullanıcı)

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
111
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
61
Sahte bal ile gerçek balın tüketiciler tarafından anlaşılması mümkün
değildir. Bu işlem bu konuda uzmanlaşmış özel laboratuvarlarda çeşitli
analizlerle yapılır. Bazı yörelerde balın içerisine kalem saplayarak,
tadına bakarak, kağıt mendile damlatarak vb. yöntemlerle balın gerçek
olup olmadığını iddia edenler vardır. Ancak bunun hiçbir bilimsel
değeri olmadığı gibi, tüketiciyi aldatmaktan başka bir anlamı yoktur.
En doğru yöntem bilimsel bilgilere güvenerek bir analiz laboratuvarında
balımızı incelettirmemizdir.

Balın kristalize olması “donması”
anlamına gelmez. bu ikisi birbirindenm farklı süreçlerdir. Ballar
içerisindeki şeker türüne göre kristalize olurlar. Örnek verirsek Çam
balı hemen hemen kristalize olmaz.

Okuyucumuza ilginç gelecek
olan bir bilgi de, maalesef toz şekerden yapılan sahte ballar da çam
balı gibi uzun süre kristalize olmaz. Oysa doğadan elde edilen hakiki
balların çoğunluğu kristalize olur. Açiçeği balı ve pamuk balı da çok
kısa zamanda kristalize olur. Yayla ballarının çoğunluğu da kristalize
olur, ancak bu işlem genellikle ayçiçeği balı kadar hızlı değildir.

Ayçiçeği
balı ve pamuk balı çok çabuk kristalize olduğu için, bu ballar hasat
edilir edilmez peteklerinden özel işlemlerle süzülerek çıkarılır. Bu
ballar ısıtmaya uygun ve sağlıklı metal kaplarda belli sıcaklıklarda
saklanır. Bu ballar kristalize olduğunda bir sıcak su banyosunda
ısıtılarak yeniden akışkan hale getirilir. Bu şekilde besin değerinden
hiçbirşey kaybetmez.

Bal buzdolabinda saklanmaz. İçerisinde su
bulunduğuna göre donma noktasının değişiklik göstereceğini de göz önüne
alarak her balın donabileceğini söylemek yanlış olmaz. Ancak,
buzdolabımızın sadece +4 dereceye kadar soğuttuğunu ve bunun bazı
balların (içerisindeki su oranına göre) donmasına yetebileceğini

Alıntı



http://www.youtube.com/watch?v=kWY9osXJWTI
 

Sayili

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
130
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Evet Ya Artık Balda Yiyemiyoruz Korkudan Naftalinmi Ne Katılıyormus İçine Birde Çam Balına Katkı Maddesi Katıldımı Hemen Belli Oluomus Çam Balını Tavsiye Ederim Özellikle Çocuklar Her Sabah Sütün içine 1 Kaşık Çam Balı Atıp İçsinler Çok Faydalı Peygamber Efendimiz(s.a.v)'de o şekilde süt içermiş Selam Ve Dua ile..
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt