Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BALIK Köftesi........ (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Mar 2008
Mesajlar
9,552
Tepki puanı
902
Puanları
113
Yaş
66
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
BALIK Köftesi........

Malzemeler:
1 kilo hamsi
2 büyük boy kuru soğan
1,5 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Taze nane
Kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı:
2 büyük boy kuru soğan kabukları soyulduktan sonra ikiye bölünür. Acısının çıkması için derin bir kabın içine konan sirkeli suda 10 dakika bekletilir. Uzunlamasına dört parçaya bölünen soğanlar piyazlık şekilde (yarım ay şeklinde) ince ince doğranır. Yarım demet maydanoz ve bir tutam taze nane de ince ince doğrandıktan sonra soğanlarla karıştırılır. Üzerine damak zevkine göre tuz eklenir. (Nane maydanozun yarısı kadar olmalıdır.) 1 kilo hamsinin ortasındaki kılçıklar çıkartılarak fileto şeklinde temizlenir. İyice yıkandıktan sonra 1,5 su bardağı mısır unuyla derin bir kabın içinde harmanlanır. Çok az miktarda ayçiçek yağı geniş bir yapışmaz tavada ısıtıldıktan sonra ocaktan indirilir. Mısır unuyla harmanlanan hamsi balıklarından üç tanesi derisi altta kalacak şekilde yan yana avuç içine yerleştirilir. Üzerine soğanlı, maydanozlu ve taze naneli harç konulur. Pişerken soğanların dışarı taşmaması için balıklar paralel şekilde yerleştirmeye dikkat edilir. Soğanlı harcın üzeri bu sefer derisi üstte kalacak şekilde 3-4 tane hamsiyle kapatılır. Harcın dışarı taşmaması için üstten değil yanlardan bastırılarak, sürekli döndürülüp sıkıştırılır. Elips şeklindeki köfteler yağlı tavaya yan yana dizilir. Orta ateşte her tarafının eşit şekilde kızarması için tava sürekli çevrilerek kızartılır. 4 yumurta derin bir kabın içinde bir tutam tuzla iyice çırpılır. Çırpılan yumurtalar her iki tarafı da kızartılmış olan balık köftelerinin üzerine eklenip omlet gibi pişirilir. Omlet kıvamındaki yumurta da kapak yardımıyla balıklarla birlikte ters yüz edilerek diğer tarafının da iyice pişmesi sağlanır. Balıklar yumurtanın arasına sıkışmış olduğundan dağılmayacaktır. Omlet de iyice piştikten sonra yemeğimiz servise hazırdır.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt