Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BaK YorumLa (1 Kullanıcı)

H

hado77

selamun aleykum

kendisine güç verir
bir saatin
damarlarında
dolaşıp
atan kalp
ve ondandır zamanın
kan akışları

akışı biter
can saatinin
az önce
zamandan
mekandan
tenzih edildi

şimdi buradaydı
kadem bassın
kimsenin bilmediği
sırrı

artık
namutanahi
oldu
zamanın kalp
tik takı

ALLAH teala bizlerden razı olsun.

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
"Biz de sizin yavrularınızı bu şekilde katletseydik,o zamanda mı _varsa bir vicdan_yüreğiniz sızlamazdı..Evet hayvanız ama,aynı zamanda bir

anneyiz veya bir baba!.."

Evet bu mesajı veriyor bu masum hayvancık bütün insanlığa...ama muhatapları belhüm adal (hayvandan aşağı) ise yapacak pekte birşey yok sanırım!..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
benimde bu resimde okudugum ; doğa başına gelecekleri biliyor ve yılınanın başının küçükken eziyor ... vedud aşkıyla muhammedi manada

deveran eden bu ihtişamı insan hoyratça bozuyor ve bu sorumsuz davranışlarımızızn bir gün karşılıgı alacagız

kürkü için vahşice avlanan foklar intikamını alıyor ...

ben bunu görüyorum :)

Birisi veya birileri bebeği öldürmüş...
Ve sopayı masum fokun ağzına vererek o öldürdü süsü vermiş...

Çok yazık çok...

Aslında öldüren farklı hatta yine insanlar...
Fakat foku potansiyel suçlu gösterip suçu foka atmak için planlanmış bir oyun bu...:(

H

hado77

selamun aleykum

2.resmin müsebbibine

restrepo

Ellerinde silahlar vardı ve riyasız ateş ediyorlardı
Boşluğa
Kendisi kadar anlamsız veya anlamı
kendinden menkul mangalar.
sözlerine küfürlerle başladılar
ve hep son sözleri
ağlamak hakkına dair oldu.

Meczup gezer bir karyede yaşayan ölü
Göstermez yaptığını
dirilir bensizliğine Katılmış
hiçliği
bir annenin doğursam mı dediği
bu ne anlayışı katleden duruşlar
şimdi bir boşlukta fasılları değil
asılları da vurdular…
ellerinde silahlar vardı
mütemadiyen hayallerime ateş ederken
gitar eşliğinde hüzünler aktı.

Şimdi bir gözetleme kulesindeki
Karakol
Bakan göze anlayış isterken dualar
Bir annenin doğursam mı dediği
Çocuk da ağlar.

Siper kazın
Arkasına saklanın da sizi görmesin
Sizi bilmesin
misafir eden kucaklar
Bir toprak bazen eş olur da
Kendisine vurduğun kazmayı da sorgular.
Şimdi bir annenin doğursam mı dediği
Dile gel ve gelsin sana da bir duacı
Evinin yitiği elinin eşliği
Belki dirilir uzağa giden yolcular.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Fakat foku potansiyel suçlu gösterip suçu foka atmak için planlanmış bir oyun bu...:(

analiz içinde anlaliz yapmışsınız ... buda matematigi çok sevmenizden kaynaklanıyor sanırım .. teşekkür ederim farkı görmemizi sagladınız ..

evet çok haklısız abi, insan okadar şuursuz ki ,sorumlu olduklarını hataları kendisine mal etmiyor şucu hep başkalarına atıyor .

belkide bu resimle böyle yapmak istemelerin sebebi , zaten katledecek ya buna bir sebeb bulmak ,kılıf aramak ... bize zarar verdi bizde ona zarar veriyoruz /zarar verecegiz ... biz masumuz ;)

mavci

Yönetici
analiz içinde anlaliz yapmışsınız ... buda matematigi çok sevmenizden kaynaklanıyor sanırım .. teşekkür ederim farkı görmemizi sagladınız ..

evet çok haklısız abi, insan okadar şuursuz ki ,sorumlu olduklarını hataları kendisine mal etmiyor şucu hep başkalarına atıyor .

belkide bu resimle böyle yapmak istemelerin sebebi , zaten katledecek ya buna bir sebeb bulmak ,kılıf aramak ... bize zarar verdi bizde ona zarar veriyoruz /zarar verecegiz ... biz masumuz ;)

Aynen kardeşim...
Olay bu...
Tabi ki bu benim acizane düşüncem...;)

Matematiği de çok severim haklısınız...:)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
o halde HİÇ'E tekrar teşekkür ediyorum konuyu açtığı için
çünkü ; her insan koskoca bir alem, hepimizin pencereleri farklı ....

biz sadece bir tek pencereden kendi penceremizden bakıyoruz fakat farklı pencerelerede ihtiyacımız var hemde çok .
bu konu farklılık katacaktır ... sitedeki tüm kardeşlerimizn katılımlarını ben kendi adıma bekliyorum açıkcası hepinizden ögrenecegim çok şey var ..

abi teşekkürler :)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Hımm..müthiş yorumlar..
Benim bu fotoğraftan anladığım şu;
Artık insanı katleten insanlarda var ki en acı olan,hayvanın katledilmesini geçtim,müslüman müslüman kardeşini katlediyor acımasızca..kardeşliği bir kenara atıp ta..
RABBİM dirayet ve hidayet nasib eylesin..

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı

Çok güzel bir tespit abicim..
Hayvanlar üzerinden oynanan oyunları bebeklere mal ederek suçlarını mı hafifletmeye çalışıyorlar diyede aklımdan geçmedi değil..
Şükran;)

mavci

Yönetici
o halde HİÇ'E tekrar teşekkür ediyorum konuyu açtığı için
çünkü ; her insan koskoca bir alem, hepimizin pencereleri farklı ....

biz sadece bir tek pencereden kendi penceremizden bakıyoruz fakat farklı pencerelerede ihtiyacımız var hemde çok .
bu konu farklılık katacaktır ... sitedeki tüm kardeşlerimizn katılımlarını ben kendi adıma bekliyorum açıkcası hepinizden ögrenecegim çok şey var ..

abi teşekkürler :)

Ben teşekkür ederim kardeşim hem size hem HİÇ kardeşime...

İnsanız bizler...
Ve insanın dünyaya gönderilmesinin sebebi DUA ve TEKEMMÜL' dür...
Tekemmül; insanın kendini geliştirmesidir...

Bizler de ecelimiz gelene kadar kendimizi geliştirmekle mükellefiz inşallah...
Hep beraber çok şeyler öğreneceğiz...
Selam ve DUA ile...

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Yorumlarınızı bekliyoruz..

kalp.jpg

ikiye böldün beni..

bir tarafta geçmeyen saat

bir tarafta hasretini çeken kalp..

emeğine sağlık KARDEŞ..

Sabahtan beri cevap yazmak için düşünüyorum aklıma bu geldi.....

Kaan Erdem

Yönetici
Nefsin bütün istekleri beden içindir, onun ihtiyaçları içindir. Aklın da böyle. Ancak, dünyadaki her şey insan için yaratıldığından bu isteklerin, ihtiyaçların ardı arkası gelmez, yani sonu yoktur. Akıl ve nefs, bu isteklerini kalbe bildirirler. Kalb de bunlardan gelene göre hareket eder.

Bu akıl, İslamiyet’e kavuşunca, kıymetlenir. Yine istekleri beden içindir ama bu sefer ahireti görür, ebedi hayatı görür, bu bedenin orada da saadete kavuşması için çırpınır. Nefsin her isteğine boyun eğmez.

Sınırlama getirir. Şunları şunları ancak şu kadar yapabilirsin der yani bu talimatı kalbe gönderir. Nefs ise yine isteklerine devam eder. Kâfirdir çünkü. Kalb yine akıl ve nefsten gelenlere göre hareket eder.

Ancak kalbin doğru, sıhhatli karar verebilmesi için sağlam olması, hasta olmaması lazım. Kalbin hasta olmaması için, mezhep imamlarımızın, ehl-i sünnet âlimlerinin yolunda olmak lazım, salihlerle beraber olmak lazım.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Amin değerli abicim amin..
Diğer fotoğraf içinde yorumlarını beklemekteyim..

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
ikiye böldün beni..

bir tarafta geçmeyen saat

bir tarafta hasretini çeken kalp..

emeğine sağlık KARDEŞ..

Sabahtan beri cevap yazmak için düşünüyorum aklıma bu geldi.....

Farkındamısınız,siziz iki bölmedim..ikisi bir arada gidiyor zaten..geçen yada geçmeyen saat-hasretini çeken yada çekmeyen kalp;)
Ayrılmazlar..

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Ecmain inşaALLAH..
yüreğinize sağlık olsun..

_YUSUF_

Yönetici
Güzel bir konu olmuş gerçekten.Hiç kardeşimize teşekkürler.
1.Resimde kan ile çalışan bir saat olduğunu düşünüyorum.Kalpte onun çalışması için kan pompalıyor herhade.Ne güzel artık pil derdi kurma derdi ortadan kalkıyor gibi gözüküyor.Tabii bunu şu durumda insana nasıl monte edecekler onuda araştırmak lazım.
Projeyi düşenen şahış iyi düşünmüş kutluyorum ama düşünmediği pil üreten şirketler bu işe çok kızacak olması.

2.Resimde ''İnsanın başına ne gelirse kendi elinden gelir'' deyiminin yansıması.Kendi yaptığı aletle kendi sonunu hazırlamış gibi.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Güzel bir konu olmuş gerçekten.Hiç kardeşimize teşekkürler.
1.Resimde kan ile çalışan bir saat olduğunu düşünüyorum.Kalpte onun çalışması için kan pompalıyor herhade.Ne güzel artık pil derdi kurma derdi ortadan kalkıyor gibi gözüküyor.Tabii bunu şu durumda insana nasıl monte edecekler onuda araştırmak lazım.
Projeyi düşenen şahış iyi düşünmüş kutluyorum ama düşünmediği pil üreten şirketler bu işe çok kızacak olması.

2.Resimde ''İnsanın başına ne gelirse kendi elinden gelir'' deyiminin yansıması.Kendi yaptığı aletle kendi sonunu hazırlamış gibi.

.......
:)

H

hado77

selamun aleykum

psikolojik testlerde insanlara bazı fotolar gösterilir.
kelebeğe benzer kuşa benzer vesaire.
esası ise beynin tomografik görüntüleridir.

kişiye beynin kesiletleri gösterilir ve kendini tanımadan dünyayı nasıl yorumlayacaksın diye sorulur.

kişi bu benim beynim demez de kelebek der kuş der.
beynin ilgili fonksiyonlarına gözle değil akılla bir bakıştır ve testi yapan kişi hastayı şizofreni dahil tanımlar.

anlaşılan ilim gözü değil beynin görüşünü kabul etmiş gözükmekte. psikolojik bozukluk adı altında beyni red eden kimselerle görüşmeler kendini tanıtma yönünde olmuş.

bu bir bilinmezdir. bu yüzden resme yorum daha ziyade resmin içeriği ile ilgili değil hafsalanın durumu ile ilgili.

mavci abimz hiç bir anlam yüklemesi yapmadan direk gördüğünü söylemiş ki bu esasen tek doğrudur. ALLAH tealaya kurbettir.
ben duygusal bir çıkarımda bulundum. orjinalite adınaresmi daha da derin yapmak adına gerçeği muhayyelle karıştırdım.

bu nedenle bir test de en mantıklısı tahayyülü değil gerçeği sormak ve söylemektir.
kişiye faraza bir test uygularken bu testteki uygulanan metod da anlatılmalı. zira insan tarafsız değildir. ALLAH tealanın tarafı olup olmadığı öncelikle bilinmeli ki doğru eşhis konulsun.

bu fotoları çeken zihniyetin isevi ahkama sahip olduğu ve hakkı batıla karıştırdığı duyguyu ön plana çıkarıp gerçeği ikincilleyerek değerini azalttığı ve insanı çözümsüz bıraktığı anlaşılmakta. bir resim ikinci bir yorum resmiyle karşılanmakta ve hayali olarak manen yorumlayan alkışlanırken sorun devam etmekte.

benim kannatim ALLAH tealanın yoruma hacet bırakmadığı net bir alemin varlığıdır. bu alemde bir foto başka bir beynin fotosuyla yorumlanmaz. direk görülen söylenir ve çözüm üretilir. zira orjinalie adına kişiler bağımlı kılınmakta ve kendisnin çözümsüzlüğü psiko dinamik değer olara ALLAH tealaya afedilmekte.

foklar öldrülüyor ve ALLAH tealanın yarattığı beyin dolayısıyla onun teala zaı aciz kalıyor ve duygusal davranıyor ama bu duygusallık gerçek olan şey karşısında eziliyor ve masumun katlinde hikaye edişle tatmin yolları aranıyor. bu müslümanlığın acz tarafı olarak psikolojik tahlile konu olacaktır.

bizim beynimizin foosu da bu yönde çekilecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt