Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

babam arkadaşımı kesicek (1 Kullanıcı)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam incinur'um.. Hoşgeldin epeydir görememiştim seni burda.. Tavsiyene uyup Bayram Sabahı peygamberimizle bayramlaşıcam inşallah, hatırlatman çok iyi Allah senden razı olsun.. Bayramın mübarek olsun.. Allaha emanet ol inşallah..

hoşbulduk engin abi.derslerim çok ağırdı hep ders çalıştım ondan giremedim bende sizi çok özledim..evet çok heyecanlıyım babam camiden gelince hemen kutlıcam peygammerimin bayramını bu gecede bol bol dua edicem,salavat çekicem.seninde bayramın mübarek olsun abicim.allah seni korusun kızınada selam söyle onu öp benim için:a16::a16::a16:

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
aleyküme selam canım ablam prenses ablambende seni çok özledim.tatil ya artık konuşuruz inşallah ablacım.tamam damla ablamada selam söyle.aliye ablam bir görsen çok tatlı koyun.kıyamazsın.üşür diye battaniye örtüm üstüne.hani namz kılamayınca kaza kılıyoruz ya şimdi kurban kesmesek kazsı olurmu abla.allaha emanet ol ablacım.öptüm

Selamün Aleyküm Can Nurum..

Maşallah ne şanslı bir kuzucukmuş bu:).. Senin gibi kıymetli ve şefkatli, aynı zamanda düşünceli bir arkadaşı olmuş.. Güzel yüreklim, bambaşkasın sen.. Küçükken senin gibi düşünür, senin gibi davranırdım ben de.. Ama büyüdükçe hikmetlerini kavradım.. Onlar, acı çekmiyorlar, buna emin ol güzel minik.. Şimdi gelelim soruna:).. Can, Kurban kesme günlerinde, Kurban'ı kesmeye engel teşkil edecek çok önemli durumlar ortaya çıkarsa (ki senin bahsettiğin sebepten dolayı geciktirilmesi olmaz güzel kardeşim), bir an önce o kurbanın kaza edilmesi gerekir. Bunun kazası da, ''bedelini fakirlere sadaka olarak vermek, ya da kesilecek kurbanı canlı olarak bir fakire vermek, üçüncü bir seçenek olarak da kurbanlığı kesip etin tamamını ihtiyaç sahiplerine dağıtmakla'' olur.. Burada tamamı diyorum, çünkü gününde kesilen bir kurbandan ev hanesi de payını alır, ama kaza olarak kesilenden, ev hanesi pay alamaz, o tümüyle ihtiyaç sahiplerinin hakkı olur..
Yani can nurum, o sevimli arkadaşının akıbeti mutlaka kesilmek olacak.. Sen geciktirmek istesen bile..
Can miniğim, Rabbimize emanetimsin inşallah:) Kalbin gibi nurlu geceler..
Muhabbetle..B)

malik80

Kayıtlı Kullanıcı
Aglayan DEVE...

Aglayan DEVE...

selamün aleyküm ablalar abiler.tatil bitti.artık siteye girerim.sizi çok özledim.işallah sizde beni özlemişinizdir.bayramını kutluyorum ellerinizden öpüyorum.babam geldi bana koyun almış.süpriz yapmış .ama kesicekmiş.yazık değilmi.çok ağladım.eyer keserse bende onun ipini açıcam kaçsın diye.fakirlere vercekmiş.ama et ,kıyma alsın versin fakirlere.benim arkadaşımı niye kesiyorki.

Selamün Aleyküm,
Sitemizin cicikizi incinurumuz, Ben siteye daha yeni üye oldum. sizinle o yüzden tanisamadik. ama konun bizi cok üzdü ve düsündürdü.
Diger kardeslerimiz sana böyle bir dini vecibeyi izah ettiler.
Ben baska bir tarafini anlatayim; yillar önce gördügümüz basimizdan gecen bir olay.Biliyorsun bu kurbanliklarin satildigi yerler var. yine böyle bir yere bir sürü
deve getirdiler. hepsi satildi. Bir tanesi kaldi.O mübarek sanki agliyorcasina
bagiriyordu. Sonra sahibi kulagina egildi ´´Üzülme sen de gelecek bayramda
kurban olursun´´ dedi. ve ses kesildi.
A.E.O B)B)B)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
ağladım babacım nolur kesme dedim dinlemedi beni.başka al onu kes buna bakayım dedim.ama kestiler.çok ağladım çoook.bide pişirip yediler arkadaşımı ben yemedim yemicemde.hemde yerken güldüler .neyse ben çıkıuyorum moralim bozuk

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
ağladım babacım nolur kesme dedim dinlemedi beni.başka al onu kes buna bakayım dedim.ama kestiler.çok ağladım çoook.bide pişirip yediler arkadaşımı ben yemedim yemicemde.hemde yerken güldüler .neyse ben çıkıuyorum moralim bozuk

canım benim ağlayan deveyi okudun mu?belki koyuncuğu baban almasaydı kurbanlık olarak,oda üzülür ağlardı.

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
bende konu başlığını görünce korktum :)

incinur aman ha koyunun ipini falan açim deme baban çok kızar sonra

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ablalar abiler.tatil bitti.artık siteye girerim.sizi çok özledim.işallah sizde beni özlemişinizdir.bayramını kutluyorum ellerinizden öpüyorum.babam geldi bana koyun almış.süpriz yapmış .ama kesicekmiş.yazık değilmi.çok ağladım.eyer keserse bende onun ipini açıcam kaçsın diye.fakirlere vercekmiş.ama et ,kıyma alsın versin fakirlere.benim arkadaşımı niye kesiyorki.

:) :)

Maşâallahü teala.

Cenabı Hak muhafaza eylesin. Güzel kardeşim o hayvancağızların hiç biri acı hissetmiyor. Hatta Allahü tealaya kurban oldukları için farklı bir lezzet alıyorlar. Bu sebebden gönlün müsterih olsun. Bak aşağıdaki yazıyı sakın yanlış anlama. Ataistlere kurbana karşı çıkanlar için yazılmış. Senin karşı olmadığını biliyorum elbette. Sadece merhamete geliyorsun. Bu yazının sonunda senide ilgilendiren bir bölüm var. Diğer yerlerinide silmedimki , ileride bir din düşmanı seni aldatmak ve kandırmak isterse bilgin olmuş olur. Bu vesileyle bayramını kutlar, kıymetli dualarınızı istirham ederim :)

Kurban kesmek meşrudur
Sual: (Kurban kesmek hayvan katliamıdır, onlara ölüm acısı çektirilmektedir. Tanrı, kurbana ve kana bu kadar aç olamaz. Ben kurban kesenlerin dininden değilim) deniyor. Kurban kesmek âyet ve hadisle meşru kılınmış bir ibadet değil midir?
CEVAP
Elbette âyet ve hadisle sabittir. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Başladığınız hac ve umreyi Allah için tamamlayın. [Bir mazeretle] alıkonursanız, kolayınıza gelen bir kurban gönderin. Kurban, yerine ulaşıncaya kadar, başlarınızı tıraş etmeyin. İçinizde hasta olan veya başından rahatsız bulunan varsa fidye olarak ya oruç tutması, ya sadaka vermesi ya da kurban kesmesi gerekir. Güven içinde olursanız, hacca kadar umreden faydalanabilen kimseye kolayına gelen bir kurban kesmek, bulamayana, hac esnasında üç gün ve döndüğünüzde yedi gün ki, o tam on gündür, oruç tutmak gerekir.) [Bekara 196]

(Allah’ın kendilerine rızk olarak verdiği dört ayaklı [kurbanlık] hayvanlar üzerine belirli günlerde [kurban bayramında] Allah’ın adını ansınlar. Bu kurbanlıklardan kendiniz de yiyin, yoksullara da verin.) [Hac 28] (Hepsini dağıtmak veya hepsini evde bırakmak da caizdir.)

(Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızk olarak verdiği kurbanlık hayvanların üzerlerine Onun adını anarak kurban kesmeyi meşru kıldık.) [Hac 34]

(Kurbanlık deve ve sığırları Allah’ın size olan nişanelerinden kıldık. Onlarda sizin için hayır vardır. Şükredesiniz diye onları böylece sizin buyruğunuza verdik.) [Hac 36]

(Ey iman edenler, Allah'ın hac âdetlerine, haram aya, kurbanlık hediyelere, [onlardaki] gerdanlıklara, Rablerinden gerek fazlını ve gerek rızasını arayarak Beyt-i Haram'ı kastedip gelenlere sakın hürmetsizlik etmeyin!) [Maide 2]

(Allah, hürmetli ev olan Kâbe’yi, hürmetli ayı, kurbanı, boynu tasmalı kurbanlıkları insanların faydası için ortaya koydu.) [Maide 97]

([Kesmek istediği oğlu için] ona büyük bir kurbanlık [koç] fidye verdik.) [Saffat 107]

(O kâfirler, Mescid-i haramı ziyarete ve kurbanların yerlerine ulaşmasına mani oldular.) [Fetih 25]

(Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!) [Kevser 2]

Kurban kesmek hâşâ katliam olsaydı, Allahü teâlâ kurbanın meşru olduğunu bildirir miydi? Peygamber efendimiz vefat edene kadar kurban kesmiştir. Bu konudaki üç hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kurban kesmek, atalarınızdan İbrahim’in sünnetidir.) [Hâkim]

(Bayramda kurban kesmekten daha faziletli bir amel yoktur. Ancak sıla-i rahm bundan müstesnadır.) [Taberani]

Her gün dünyanın her yerinde kasaplarda kesilen yüz binlerce hayvan görülmeyip, özellikle Kurban’a dil uzatılması, Allah’ın emrinin hayvan katliamı olarak gösterilmesi, art niyetin ürünüdür.

Hayvanlara eziyet etmek
Sual: Okuduğum bir haber şöyle idi:
“Yazdığı bir kitapta Müslümanların kurban kesmesini eleştirdiği için 2000'de ırkçı şiddeti körüklediği gerekçesiyle Fransız mahkemesince suçlu bulunan Fransız film yıldızı ve hayvan hakları savunucusu Brigitte Bardot, Paris'teki bir camiyi ziyaret ederek, kurbanların acı çektirilmeden kesilmesini istedi.
Bardot'nun gittiği caminin imamı Delil Ebubekir, kurbanların anestezi işleminden sonra kesildiğini bildirmesi üzerine, memnuniyetini ifade eden Bardot, (Harika... Bana hayatımın en büyük hediyesini verdiniz) dedi.”
Müslümanlıkta hayvana acımak yok mu? Bıçakla kesmek acımasızlık değil mi?
CEVAP
Müslümanlık Allah’ın dinidir. Allah’ın dininde hâşâ merhamet olmazsa başka kimde, ne de merhamet olur ki? Bugün Avrupa’da büyük baş hayvanların başına tokmak vurularak, küçük baş hayvanlar da elektrik şokundan geçirilerek bayıltılıp kesiliyor. Hayvanların başına tokmak vurmak ve elektrikle şoklamak eziyet olur. Ateistler ve Avrupalılar hayvan kesimine değil kurban kesimine karşıdırlar. Kendileri et yemiyor mu? Hayvanları öldürüp kürklerini giymiyorlar mı? Müslümanlığa olan düşmanlıklarını hayvana acıma perdesi altında yürütüyorlar.

Hayvanların bıçakla kesilmesini emreden Allah’tır. Allahü teâlâ hayvanlara eziyet edilmesini hiç ister mi? Hayvanlara acınmasını bildiren Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Bir kadın, bir kediyi hapsedip, yiyecek içecek vermedi. Bir şey bulup yemesi için de serbest bırakmadı. Kedi öldü, kadın da bu yüzden Cehenneme müstahak oldu.) [Buhari]

(Susuz bir mümin, kuyuya inip su içti. Bir köpek de kuyunun ağzında susuzluktan bitkin vaziyette bekliyordu. O kimse, bu hayvana acıyıp, ayakkabısı ile köpeğe su verdi. Bu hareketten Allahü teâlâ razı oldu. O kimseyi Cennete koydu.) [Müslim]

(Yerdeki mahluklara acımayana, gökteki melekler acımaz.) [Taberani]

Eğer kesmek, hayvana eziyet olsa idi, dinimiz hayvanların kesilmesini emretmezdi. Dinimiz savaşta şehidin ölüm acısı çekmediğini bildiriyor. Bir kolu kesildiği halde farkında olmadan savaşan insanların bulunduğunu kitaplarda okuyoruz. Bunlar acı duymadığı gibi kurbana da Allahü teâlâ acı hissettirmez. Allah’ın kudretinden kim şüphe edebilir? Hazret-i Yunus’un kırk gün balığın karnında ölmeden kalması, Eshab-ı kehfin üç yüz sene uyumaları Allahü teâlânın kudretiyle olmuştur. Şehide de Allahü teâlâ ölüm acısını hissettirmiyor. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Şehid, ölüm acısı duymaz.) [Beyheki]

(Şehid, öldürülmesinin acısını, ancak bir pirenin ısırması kadar duyar.) [Nesai]

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
huyela abla ben yazıyı okudum ama anlamadım tam şimdi yazıcıdan çıkartcam ama çıkartamıyorum ablacım kağıdım bitmiş.misafirler var onlar gitsin annem okur bu yazıyı bana anlatır tamammı abla.bende senden dua isthdam ediyorum abla.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
huyela abla ben yazıyı okudum ama anlamadım tam şimdi yazıcıdan çıkartcam ama çıkartamıyorum ablacım kağıdım bitmiş.misafirler var onlar gitsin annem okur bu yazıyı bana anlatır tamammı abla.bende senden dua isthdam ediyorum abla.

:) Tamam kardeşim ama ben abla değilim. Nickimden dolayı karıştırdın zannedersem :) Canın sağ sağolsun. Belki aşağıdaki yazı daha iyi anlatır.

Allahü teala iki cihan seadeti nasib eylesin. Sevdiği salihi kullarından eylesin. Ahir zaman fitnelerinden muhafaza buyursun.

Bir cihaz imal edilince, bunun nasıl kullanılacağı, buna nasıl bakım yapılacağı, bunu yapan tarafından açıklanır. Allahü teâlâ da, bütün mahlukatı yaratmış, nasıl hareket etmeleri gerektiğini de bildirmiştir. Canlı cansız her şeyi insanların istifadesi için yaratmıştır. Hayvanların kesilmesini ve nasıl kesileceğini Allahü teâlâ bildirmiştir. Eğer hayvanı dinimizin bildirdiği şekilde kesmek zulüm olsaydı, elbette Allah bunu emretmezdi. Çünkü Allahü teâlâ hiçbir mahluka zulmetmez. (Nahl 33)

Bir kimse, birine iyilik etmek için çok yorulsa, yorulmasından şikayet etmez, aksine hizmet ettim, iyilik ettim diye zevk alır. Parasını kaybeden kimse, üzülür. Fakat bunu isteyerek bir hayır kuruluşuna, bir fakire veren kimse ise buna sevinir.

İşte bunlar gibi, kurban da, bir Müslümana faydam oldu diye sevinir. O acı ona zevk verir. Ölüm acısı, dünya acılarının hepsinden daha acıdır. Bir kimse uyku hapı içerek veya narkozla her tarafı uyuşturulduktan sonra da ölse, çok şiddetli olan ölüm acısını duyar. Fakat bazı müminler, kurşun yağmuruna tutulsa, bu acıyı duymaz. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Şehid ölüm acısını duymaz.) [Beyheki]

Bunlara acı duyurmayan Allahü teâlâ, günahsız olan hayvanların acı çekmesini emreder mi? Hayvanları kesin buyurur mu? Allah’ın yarattığına, Allah’tan daha merhametli kimse olamaz.

Hayvanı şoklamak .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
anladım abicim .özür dilerim abla dediğim için.insanlık hali birdaha olmaz .allah ne diyorsa o olur tabi.evet acı çekmiyorlarmış onlar cennete gidiyormuş zaten.akşam ağlamıştım annem babam anlatmıştı bana.inşallah cennette görüşürüz.tabi cennete gidersem.allaha emanet ol abi.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
anladım abicim .özür dilerim abla dediğim için.insanlık hali birdaha olmaz .allah ne diyorsa o olur tabi.evet acı çekmiyorlarmış onlar cennete gidiyormuş zaten.akşam ağlamıştım annem babam anlatmıştı bana.inşallah cennette görüşürüz.tabi cennete gidersem.allaha emanet ol abi.

Estağfirullah özür dilemenize gerek yok kardeşim. Gayet normal. Ne mutlu size öyle anne baba. Çok dualarını almaya bakınız. Allahü tealaya emanet olunuz.

Birde aşağıdaki siteyi tavsiye ederim size. Belki oradaki arkadaşlarınızada faideniz olur.

Çocuk Pınarı - Ana Sayfa

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Estağfirullah özür dilemenize gerek yok kardeşim. Gayet normal. Ne mutlu size öyle anne baba. Çok dualarını almaya bakınız. Allahü tealaya emanet olunuz.

Birde aşağıdaki siteyi tavsiye ederim size. Belki oradaki arkadaşlarınızada faideniz olur.

Çocuk Pınarı - Ana Sayfa

teşekkür ederim siteyi incelicem şimdi abi.eklicem sık kullananlara.allah razı olsun.ecmain olsun.:a12:

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Allahcc yar ve yardımcınız olsun kardeşimiz...
KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR...
BU DÜNYADA VE AHİRETTE...
Peygamberimiz böyle buyuruyor...
ALLAHCCe emanet olasın..
BESMELE...SELAM...DUA...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt