Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Az Bulunan Dua (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Az Bulunan Dua

AHSEN-I FIGAN yazdı:
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.

DERLER YA PARAYLA İMANIN KİMDE OLDUĞU BELLİ OLMAZ DİYE.......!

Ateşin üstünde durdurulduklarında onları bir görsen; derler ki: "Keşke (dünyaya bir daha) geri çevrilseydik de Rabbimiz'in ayetlerini yalanlamasaydık ve müminlerden olsaydık." (Enam Suresi, 27)

Gerçekten Biz sizi yakın bir azab ile uyardık. Kişinin kendi ellerinin önceden takdim ettiklerine bakacağı gün, kafir olan da: "Ah, keşke ben bir toprak oluverseydim" diyecek. (Nebe Suresi, 40)
bunlar bize hep şeytanın vesveseleri kanmıyalım B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

derya_gulu yazdı:
VE ALEYKUMSELAM GÜZEL KARDEŞİM KAÇ GÜNDÜR GİREMİYORDUM İLK AÇTIĞIMDA YAZINLA KARŞILAŞTIM ÇOK GÜZELDİ ELLERİNE SAĞLIK ALLAHAC.C. EMANET OL

BİRŞEYLERDEN DERS ALABİLİYORSAK NE MUTLU BİZE SELAMETLE B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm hayırlı sabahlar B)

mahmudsami

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
mahmudsami yazdı:
Rabbim cümlemize son nefeste iman nasip eylesin. İmansız gittikten sonra Sultan olsan neye yarar. Paylaşımın için sağol.

AMİN SİZ YENİ ÜYESİNİZ HERHALDE RABBİM DAİM ETSİN İNŞ :D

Yeni üyeyim mübarek. Allah ve Rasulü sizlerden razı olsun.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM APLACIĞIM ALLAH KİMSEYİ İMANDAN KURANDAN AYIRMASIN ALLAHA EMANET OLUNB)B)B)B)

ararat

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
ararat yazdı:
selamun alayküm ablam ..Allah razı olsun çok güzel ..ALLAH HEPİMİZE İMANLI ÖLMEYİ NASİP EDER İNŞALLH.ne olduğuna değil ne olucağına bakmalı insan ..Allah hepimize yardım etsin inşlh...hakkını hellal et ablam ..ALLAHA emanet olun ..ve selamun aleykum

Dünya hayatı boyunca bir an bile vazgeçmeden insanı takip eden, dostu ve yardımcısı olduğunu söyleyerek ona vaatlerde bulunan şeytan ise, ahirette asıl sorumluluğun insanın kendisinde olduğunu söyleyerek onu yüzüstü ve yapayalnız bırakacaktır. İnsanlara, yaptıkları kötülüklerden dolayı onu değil kendilerini kınamalarını söyleyecektir. Çünkü şeytan bu kimseleri kötülüğe yalnızca çağırmış, onlar ise, şeytanın bu çağrısına kendi iradeleriyle, bilerek ve isteyerek uymuşlardır. Kuran'da bu gerçek insanlara şöyle açıklanmaktadır:

İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan va'di va'detti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim. Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın. Ben sizi kurtaracak değilim, siz de beni kurtaracak değilsiniz. Doğrusu daha önce beni ortak koşmanızı da tanımamıştım. Gerçek şu ki, zalimlere acı bir azap
vardır." (İbrahim Suresi, 22)

B)

VE ALYK SELAM HAFİZE ANNEM ALLAH RAZI OLSUN .MAŞALLAH DERYA GİBİSİNİZ ..ALLAHA BİNLERCE ŞÜKÜR OLSUN Kİ SİZLERLE KARŞILAŞMAYI VE TANIŞMAYI NASİP ETTİSİZLERİN YAZILARINI OKUYUPTA DÜNYAYAKAPALI GÖZLERLE BAKMAK MÜMKÜN DEĞİL..İNSAN KENDİNİ HEMEN BİR VİCDAN M UHASEBESİNE HAPSEDİYOR ..RABBİM HER DAİM RAZI OLSUN ..HAKKINIZI HELAL EDİN ..ALLAHA EMANT OLUN ..VE SELAMUN ALYKÜM
B)B)B)B)B)..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ararat yazdı:
hafize yazdı:
ararat yazdı:
selamun alayküm ablam ..Allah razı olsun çok güzel ..ALLAH HEPİMİZE İMANLI ÖLMEYİ NASİP EDER İNŞALLH.ne olduğuna değil ne olucağına bakmalı insan ..Allah hepimize yardım etsin inşlh...hakkını hellal et ablam ..ALLAHA emanet olun ..ve selamun aleykum

Dünya hayatı boyunca bir an bile vazgeçmeden insanı takip eden, dostu ve yardımcısı olduğunu söyleyerek ona vaatlerde bulunan şeytan ise, ahirette asıl sorumluluğun insanın kendisinde olduğunu söyleyerek onu yüzüstü ve yapayalnız bırakacaktır. İnsanlara, yaptıkları kötülüklerden dolayı onu değil kendilerini kınamalarını söyleyecektir. Çünkü şeytan bu kimseleri kötülüğe yalnızca çağırmış, onlar ise, şeytanın bu çağrısına kendi iradeleriyle, bilerek ve isteyerek uymuşlardır. Kuran'da bu gerçek insanlara şöyle açıklanmaktadır:

İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan va'di va'detti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim. Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın. Ben sizi kurtaracak değilim, siz de beni kurtaracak değilsiniz. Doğrusu daha önce beni ortak koşmanızı da tanımamıştım. Gerçek şu ki, zalimlere acı bir azap
vardır." (İbrahim Suresi, 22)

B)

VE ALYK SELAM HAFİZE ANNEM ALLAH RAZI OLSUN .MAŞALLAH DERYA GİBİSİNİZ ..ALLAHA BİNLERCE ŞÜKÜR OLSUN Kİ SİZLERLE KARŞILAŞMAYI VE TANIŞMAYI NASİP ETTİSİZLERİN YAZILARINI OKUYUPTA DÜNYAYAKAPALI GÖZLERLE BAKMAK MÜMKÜN DEĞİL..İNSAN KENDİNİ HEMEN BİR VİCDAN M UHASEBESİNE HAPSEDİYOR ..RABBİM HER DAİM RAZI OLSUN ..HAKKINIZI HELAL EDİN ..ALLAHA EMANT OLUN ..VE SELAMUN ALYKÜM
B)B)B)B)B)..

Ararat okuyupta anlayanlardan hayata geçirenlerden olalım inş bu tür muhabbetler çok yararlı oluyor ben adıma konuşayım kendimi buluyorum yanlışlarımı düzeltmeye çalışıyorum bu site bence bir dini sohbet yapmak için iyi selametle :D

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:

--------------------------------------------------------------------------------
_ALLAH SANA İMANLI ÖLMEYİ NASİB ETSİN SULTANIM! der
sultanın yüzü biraz asılınca hocası ona bakarak:
-ne o sultanım dua mı az mı buldunuz?
sultan:

_biraz daha çok dua etmenizi isterdim .der
ÇOK YAZIK BUNDAN DAHA İİ DUA OLUR MU?NE MUTLU Kİ BÖLE DUA ETMİŞ AMA ANLAYANA:(

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

handos yazdı:
hafize yazdı:

--------------------------------------------------------------------------------
_ALLAH SANA İMANLI ÖLMEYİ NASİB ETSİN SULTANIM! der
sultanın yüzü biraz asılınca hocası ona bakarak:
-ne o sultanım dua mı az mı buldunuz?
sultan:

_biraz daha çok dua etmenizi isterdim .der
ÇOK YAZIK BUNDAN DAHA İİ DUA OLUR MU?NE MUTLU Kİ BÖLE DUA ETMİŞ AMA ANLAYANA:(

evliyaya sormuşlar burda ölürsen imanlı öleceksin iki adim sonra ölürsen şehit olacaksın o anölmeyi istemiş demiş iki adım oteye imanlı ölmeye senedim yok demis
son nefes çok önemli kardeş bir sefer ölmekten başka ölme şansımız yok bu şanşı çok iyi kullanmalıyız rahmey ile kalın :D

semos

Kayıtlı Kullanıcı

paylaşımınız için allah c.c. razı olsun hafize annecim. selametle inşallah

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm hafize annem, güzel bir kıssa. Allah razı olsun bizlerle paylaştığın için.;) selametle kalB)

ALEYKÜMSELAM ALLAH C.C CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN ALİYE :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

B) SELAMÜNALEYKÜM B)

Sevdir bize hep sevdiklerini!.. Yerdir bize hep yerdiklerini. Yâr et bize erdirdiklerini.
Sevdin habîbini, kâinâta sevdirdin. Sevdin de hil'at-i risâleti giydirdin. Makâm-ı İbrahim'den Makâm-ı Mahmûd'a erdirdin, server-i asfiyâ kıldın, Hâtem-i enbiyâ kıldın. Muhammed Mustafa kıldın.
Salât ü selâm, tahiyyât ü ikram, her türlü ihtirâm O'na, O'nun âline, ahbâbına, ailesine, ashâbına ve etbâına Yâ Rabb!

B) Cumamız mübarek olsun B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt