Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ayrı ev istiyorum, (1 Kullanıcı)

Margos

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm.. Bu konuda tartışmaya başlamadan önce Nurettin Yıldız'ın geline yapılan zulüm konulu videosunu izlemenizi tavsiye ederim.. Gelin gelen kişinin ayrı mutfağı ve ayrı banyosu olan ev-kat istemesi çok doğaldır ve hakkıdır. Aksi halde yapılan herşey geline yapılmış zulümdür..

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm.. Bu konuda tartışmaya başlamadan önce Nurettin Yıldız'ın geline yapılan zulüm konulu videosunu izlemenizi tavsiye ederim.. Gelin gelen kişinin ayrı mutfağı ve ayrı banyosu olan ev-kat istemesi çok doğaldır ve hakkıdır. Aksi halde yapılan herşey geline yapılmış zulümdür..

allah razı olsun kardeşim
gelinin en büyük hakıdır
bunun önüne geçiyorlar kul hakı gibi bişey bence
allahım bana ve benim gibi olanlara yardım etsin

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı

gelinin en büyük hakıdır

Margos

Kayıtlı Kullanıcı
gelinin en büyük hakıdır

Selamun Aleyküm.. Bu konuda, ayrı ev olacak durum olmayabilir. Tabiki her insanın maddi durumu, olanakları farklıdır. Ancak Gelin gelen kardeşimizin bu durumları da bilerek hareket etmesi gerekmektedir. Ayrı ev olmasa bile ayrı bir kat olabilir, özellikle evliliğin ilk yıllarında yapılan bu aynı evde oturma olayı, sonraki yıllarda evliliğe çok zarar vermektedir. Bir akrabamız der ki ben 30 senelik evliyim kocamla hiç yalnız kalamadım, hiç dizine yatamadım, oturup başbaşa konuşamadık ve bu da evliliğimize zarar verdi. O yıllardaki yapılan bu zorunlu olaylar şimdi isteyerek yapılan durumlar oldu bu yüzden de şu anda aramız pamuk ipliğine bağlı demişti. Bu yüzden kişiler evliliklerine değer veriyorsa, ayrılmamak üzere bir evlilik yaptıysa, mutlaka karşılıklı istekler konusunda anlayış göstermek zorundadır. Bu konu çok ince ve çok önemlidir. Kişilerin bu konuyu önemsememesi bu konunun önemini bilmediklerinden kaynaklanıyor. Selametle..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Sanırım o da bundan rahatsız... Yeni evlisin banyoya gitmen gerekli evde başka bir kadın ve erkek var ve onlardan utanıyorsun
banyo yapmak bile ayıp kaçıyor hele de böyle çekingen sıkılgan insan isen zor..
Kimse kimseyi anlayamaz aynı duyguları yaşamadıktan sonra..
Kardeşimize fazla yüklenmedik mi öyle??
Demek ki kaldıramıyor ama kaldıramıyacagını bilmiyordu... utanmayı bırakması lazım?? olur mu??
Kendi evladımı bile sevmemi ayıp görürlerdi, babası bir gün sevince ayıplamış kaynata biz öyle evladımızı sevemezdik babamızın karşısında diye
ne garip düşünce...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Sanırım o da bundan rahatsız... Yeni evlisin banyoya gitmen gerekli evde başka bir kadın ve erkek var ve onlardan utanıyorsun
banyo yapmak bile ayıp kaçıyor hele de böyle çekingen sıkılgan insan isen zor..
Kimse kimseyi anlayamaz aynı duyguları yaşamadıktan sonra..
Kardeşimize fazla yüklenmedik mi öyle??
Demek ki kaldıramıyor ama kaldıramıyacagını bilmiyordu... utanmayı bırakması lazım?? olur mu??
Kendi evladımı bile sevmemi ayıp görürlerdi, babası bir gün sevince ayıplamış kaynata biz öyle evladımızı sevemezdik babamızın karşısında diye
ne garip düşünce...

banyo yemek uyumak oturmak afedersiiz wc bile sorunlu şuanda okadar açımki saat gece yarısı olduğu için kalkıp yemek yemeye utanıyorum bşrş bişey düşünüür diye aç aç da uyuyamam bilmiyorum yaa böyle napıcam okadar zordayım ki kimse yaşamadan anlayamaz ..sizden akıl almak için bu derdimi paylaştım ama bazı kardeşlerim çok üstüme geldi son zamanda girmez oldum zaten siteye ...istemedğim bir hayatı yaşıyorum yeni evliyim çok zorlanıyorum kaynata olmasa belki bukadar zorlanmam ..kaldıramıyorum kaldıramayacağımıda bilmiyordum kördüm görmüyordum ama şimd yaşadıkça gözüm açıldı..ben napıcam bilmiyorum işten güçten dua okumaya bile vaktim yok azcık otursam ya kaynanam sölenirse die huzursuz oluyorum allahım yardım et tez vakitte ayrı yuva kapısı ver..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
neyse kimse anlamayacak beni kalsın o öğütler..
anlattığım kadar güzel olsa keşke herşey bi güleryüz beklemekle iş bitmiyor
kaynanamın meşhur laf sokmaları adı üstünde kaynana...neyse öğüdü başka yerde arıyayım çünkü yaşamayan bilemez allaha emanet

kızım sen kaynana gözü ile bakarsan oda sana elin kızı gözüyle bakar önce anne demesini öğren sen iyiki benim gelinim değilsin büyüklerden hiç bir zaman kötülük gelmez senin canın sıkılıyor galiba sen mutlu olmak istiyorsan eşinle büyüklerinle mutlu olmaya bak borcunuz bittimi herşeyin olur merak etme :a18:

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
kızım sen kaynana gözü ile bakarsan oda sana elin kızı gözüyle bakar önce anne demesini öğren sen iyiki benim gelinim değilsin büyüklerden hiç bir zaman kötülük gelmez senin canın sıkılıyor galiba sen mutlu olmak istiyorsan eşinle büyüklerinle mutlu olmaya bak borcunuz bittimi herşeyin olur merak etme :a18:

S.a annecim sen bu gelin kaynana olayina karisma bosver rabbim haklarinda hayirlisini versin ,ev isteyene ev huzur isteyene huzur iman isteyene iman saglik isteyenede saglik hersey herkesin gonlunce olsun benimki biraz yeni yil karti gibi oldu galiba :) selametle.

Margos

Kayıtlı Kullanıcı
S.a annecim sen bu gelin kaynana olayina karisma bosver rabbim haklarinda hayirlisini versin ,ev isteyene ev huzur isteyene huzur iman isteyene iman saglik isteyenede saglik hersey herkesin gonlunce olsun benimki biraz yeni yil karti gibi oldu galiba :) selametle.
Selamun Aleyküm.. Evet yeni yıl kartı gibi olmuş ama ne kadar temiz duygularla söylendiği kelimelerden bile belli =) Allah razı olsun..

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı

aramızda hbi soğuklu var ne o beni sevebildi ben onu...ısınmak için dua ediyorum çareyi bunda arıyorum napim
evet abla iyikide senin gelinin değilim:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt