Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AYDA BİR TESBİH NAMAZINA VARMISINIZ? (1 Kullanıcı)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AYDA BİR TESBİH NAMAZINA VARMISINIZ?

Birnur yazdı:
BENDE VARIM İNŞALLAH. AMA BENİM KAZA NAMAZI BORCUM ÇOK FAZLA.. BÖYLE NAMAZLARI KAZA NAMAZI BORCU OLANLARIN KILMAMASI GEREKTİĞİNİ KAZA BORÇLARINI ÖDEMELERİ GEREKTİĞİNİ DUYMUŞTUM. YANLIŞIM VARSA AFFOLA. BEN PERŞEMBE GECELERİ KALKTIĞIMDA KAZA NAMAZI KILIYORDUM ZATEN. ŞİMDİ NASIL YAPIYIM AVUKAT ABLA?? BENİ BİLGİLENDİRİSENİZ SEVİNİRİM.A.E.OB)

s.a canım kardeşim biz kaza namazlarımızada devam etdiğimiz için kılabiliyoruz yani kaza namzlrına devamlı olarak kılan kılabiliyo dio biliyorum

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

Konu: Tesbih Namazı
Kaynak: Ebu Davud, Salat 303, (1297, 1299); Tirmizi, Salat 350, (482); İbnu Mace, İkamet 190, (1386, 1387)
Ravi (r.a.): İbnu Abbas ve Ebu Rafi
Hadis: Resulullah (sav) Abbas İbnu Abdilmuttalib (ra)'e dediler ki: "Ey Abbas, ey amcacığım! Sana bir iyilik yapmayayım mı? Sana bağışta bulunmayayım mı? Sana ikram etmeyeyim mi? Sana on haslet(in hatırlatmasını) yapmayayım mı. Eğer sen bunu yaparsan, Allah senin bütün günahlarını önceki-sonraki, eskisi-yenisi, hataen yapılanı-kasden yapılanı, küçüğünü-büyüğünü, gizlisini-alenisini yani hepsini affeder. Bu on haslet şunlardır: Dört rek'at namaz kılarsın, her bir rek'atte Fatiha süresi ve bir süre okursun. Birinci rek'atte kıraati tamamladın mı, ayakta olduğun halde onbeş kere "Subhanallahi velhamdülillahi ve lailahe illallahu vallahu ekber" diyeceksin. Sonra rüku yapıp, rükuda iken aynı kelimeleri on kere söyleyeceksin. Sonra secde edip, secdede iken onları onar kere söyleyeceksin. Sonra başını secdeden kaldıracaksın, onları onar kere söyleyeceksin. Sonra tekrar secde edip aynı şeyleri onar kere söyleyeceksin. Sonra başını kaldırır, bunları on kere daha söylersin. Böylece her bir rek'atte bunları yetmişbeş defa söylemiş olursun. Aynı şeyleri dört rek'atte yaparsın. Dilersen bu namazı her gün bir kere kıl. Her gün yapamazsan haftada birkere yap, haftada yapamazsan her ay da bir kere yap. Ayda olmazsa yılda bir kere yap. Yılda da yapamazsan hiç olsun ömründe bir kere yap."

_______________________________________________________________________________________

EsSelamun Aleykum
Rava_nur abla yine çok güzel bir düşünce..
Allah izin verirse bende katılmak istiyorum. Rabbim cümlemizin ibadetlerini kabul eylesin inşAllah.. İsmimi eklerseniz sevinirim, Dua ederim.. Selamve Dua ile..
[marq]B) DUALARDA BULUŞALIM B)[/marq]
_______________________________________________________________________________________

Onların yanları (gece namazına kalkmak için) yataklarından uzaklaşır. Rablerine korku ve umutla dua ederler ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler. (SECDE SURESİ / 16)

ALLAH EZZE VECELLE BİZ ACİZANE KULLARINI, MÜMİN KULLARINDAN EYLESİN İNŞALLAH
Allahaısmarladık... B)

semos

Kayıtlı Kullanıcı

rabbimin izniyle bende varım inşallah. hakkıyla kılarız doğru bir şekilde inş. selametle

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

sevvalmina yazdı:
Birnur yazdı:
BENDE VARIM İNŞALLAH. AMA BENİM KAZA NAMAZI BORCUM ÇOK FAZLA.. BÖYLE NAMAZLARI KAZA NAMAZI BORCU OLANLARIN KILMAMASI GEREKTİĞİNİ KAZA BORÇLARINI ÖDEMELERİ GEREKTİĞİNİ DUYMUŞTUM. YANLIŞIM VARSA AFFOLA. BEN PERŞEMBE GECELERİ KALKTIĞIMDA KAZA NAMAZI KILIYORDUM ZATEN. ŞİMDİ NASIL YAPIYIM AVUKAT ABLA?? BENİ BİLGİLENDİRİSENİZ SEVİNİRİM.A.E.OB)

s.a canım kardeşim biz kaza namazlarımızada devam etdiğimiz için kılabiliyoruz yani kaza namzlrına devamlı olarak kılan kılabiliyo dio biliyorum

S.A.ALLAH razı olsun.Sevvalmina kardeşim.Çok doğru.Ben çok araştırdım bu konuyu.Her kesim böyle diyor.ALLAH kabul etsin ve affetsin.A.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

sadece_eda yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
sadece_eda yazdı:
HİÇ KILMADIM ..
İNŞALLAH KILABİLABİLİRİM...
BENİDE YAZIN ABLAM LİSTEYE...
ALLAHIN İZNİYLE...;)B)

S.A.CANIM BENİM BEN YAZDIĞIMDA EN SON SEVVALMİNA VARDI YAZARIM MERAK ETME.MEFTUN UN BAŞINA GELENLER BANA DA OLCAK GALİBA.:D

ABLAM BENİM KUSURA BAKMA ...İSMİMİ GÖRMEYİNCE ÜZÜLDÜM Bİ AN..
ALLAHA EMANET OL ABLAM..
( BU ARADA SENİNLE TANIŞMAYI YAZIŞMAYI ÇOK İSTERİM.. );)B)

S.A.YA NE KUSURU.BEN ZATEN ACEMİYİM HER HATAYI BANA YAZIN.BU ARADA BENİM ADRESLER ÇİĞDEMDE BİRNUR DA VAR,ONLARLA YAZIŞIYORSAN VERİRLER SANA.BEN DE ÇOK SEVİNİRİM.A.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM diyerek başlayalım listemize:

1-Mtekik
2-Ravza_Nur
3-ADALETIMAHZA
4-mavi22
5-sevvalmina
6-sadece_eda
7-yakalzey
8-Birnur
9-ogul
10-Akide-i Tevhid
11-semos

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
sadece_eda yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
sadece_eda yazdı:
HİÇ KILMADIM ..
İNŞALLAH KILABİLABİLİRİM...
BENİDE YAZIN ABLAM LİSTEYE...
ALLAHIN İZNİYLE...;)B)

S.A.CANIM BENİM BEN YAZDIĞIMDA EN SON SEVVALMİNA VARDI YAZARIM MERAK ETME.MEFTUN UN BAŞINA GELENLER BANA DA OLCAK GALİBA.:D

ABLAM BENİM KUSURA BAKMA ...İSMİMİ GÖRMEYİNCE ÜZÜLDÜM Bİ AN..
ALLAHA EMANET OL ABLAM..
( BU ARADA SENİNLE TANIŞMAYI YAZIŞMAYI ÇOK İSTERİM.. );)B)

S.A.YA NE KUSURU.BEN ZATEN ACEMİYİM HER HATAYI BANA YAZIN.BU ARADA BENİM ADRESLER ÇİĞDEMDE BİRNUR DA VAR,ONLARLA YAZIŞIYORSAN VERİRLER SANA.BEN DE ÇOK SEVİNİRİM.A.E.O.

BİRNURLA GÖRÜŞÜYORUZ ONDAN ALIRIM ABLAM..
ALLAHA EMANET OL..B)

fatma_tuba

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM BENDE VARIM İNŞALLAH BİRKAÇ DEFA KILMIŞTIM AMA VESİLE OLMANIZLA DAHA SIK KILARIZ İNŞALLAH A.E.O.B)B)

koskun

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
sevvalmina yazdı:
Birnur yazdı:

S.A.ALLAH razı olsun.Sevvalmina kardeşim.Çok doğru.Ben çok araştırdım bu konuyu.Her kesim böyle diyor.ALLAH kabul etsin ve affetsin.A.E.O.
s.a.
o zaman bende varım ... listeye yazarsanız sevinirim ...

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM BENİDE YAZARMISINIZ...ALLAH RAZI OLSUN ..ALLAH KABUL ETSİN İNŞ..

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM diyerek başlayalım listemize:

1-Mtekik
2-Ravza_Nur
3-ADALETIMAHZA
4-mavi22
5-sevvalmina
6-sadece_eda
7-yakalzey
8-Birnur
9-ogul
10-Akide-i Tevhid
11-semos
12-tuba8
13-koskun
14-m_muaz

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli kardeşlerim hepinizden Rabbim razı olsun kılacağımız bu namaz zaten çok kıymetli vede sevabı çokça olan bir namaz birde gece kılacağımız için manevi hazzı dahada güzel olacaktır.Bu uygulama mız ayda bir defa olacak inş,diğer haftalarda ise dua gecemiz aynen devam edecektir.Konu ile ilgiolarak soru sormak isteyen kardeşlerim lütfen çekinmeden yazsınlar.SELAM VE DUA İLE

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ablacım,

bende varım Rabbimizin izni ile. Rabbimiz kabul eder inşaALLAH.

selamünaleyküm

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
selamünaleyküm ablacım,

bende varım Rabbimizin izni ile. Rabbimiz kabul eder inşaALLAH.

selamünaleyküm
A.S.Kardeşim biz niyetimizi halis tutalın Yüce Mevlamız o kadar merhametliki kabul etmezmi hiç?
SELAM VE DUA İLE

M_D_Tekik

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.
İnşallah bu namaz listesine benide yazın.
dua ile...

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

M_D_Tekik yazdı:
s.a.
İnşallah bu namaz listesine benide yazın.
dua ile...
A.S.Kardeşim elbetteki sizide aramızda hissetmekten memnun olacağız.
SELAM VE DUA İLE

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ablacım ben dua listemi kaybetdim formuda bulamıyorum hep dua etdiklerim aklımda ama diğer kardeşlerimizi hatırlayamıyorum yardımcı olurmusun

ruveyda28

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm bende katılmak istiyorum inşallah.

ruveyda28

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm bende katılmak istiyorum inşallah.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Ravza_Nur yazdı:
Değerli kardeşlerim,malumunuz üzere her perşembe gecesi dua gecesi yapmaktayız.Sizlerde kabul ederseniz ayda bir defa TESBİH NAMAZI GECESİ düzenleyelim.Bu haftaki dua gecemizde kalktığımız zaman tesbih namazı kılalım.Kılan kardeşlerim tekrarlamış olurlar,kılmayan kardeşlerim için de bir tekrar olur.Tesbih namazı hakkında bilgisi olmayan kardeşlerim FIKIH AKAİD bölümünde bulunan tesbih namazı kıldınızmı bölümünden bilgi alabilirsiniz.Katkılarınızı bekliyoruz.
SELAM VE DUA İLE

S.A

ABLAM ÇOK GÜZEL MAAŞALLAH

EFENDİMİZ S.A.V İN BEYANI ÜZERE HER MÜMİN GÜNDE BİR TESBİH NAMAZI KILMALI,ODA OLMUYORSA HAFTADA BİR ,ODA OLMUYORSA AYDA ,ODA YOKSA YILDA BİR KEZ KILMALI...EĞER BUNUDA YAPAMIYORSA ÖMRÜ HAYATINDA BİR KEZ KILMALI BU NAMAZI...

BENDE VARIM İNŞAALLAH...AMA Bİ TAVSİYEM OLACAK NAÇİZANE ...PERŞEMBE GECESİ DUA GECEMİZ,CUMA GECESİ FETİH GECEMİZ VAR...HAFTANIN BEŞ GÜNÜNÜ FEYZLENDİRMEMİZ GEREKLİ....BU SEBEPLE BUNUDA AYRI BİR GÜNE ALSAK...BU SAYEDE DUA GECEMİZLE ÇAKIŞMAZ VE PERŞEMBE GECESİNİ DAHA VERİMLİ KULLANIRIZ...KALAN DİĞER BİR GÜNÜDE TESBİH NAMAZI İLE TAÇLANDIRIRIZ...
BU SAYEDE HESABINI VERECEĞİMİZ GÜN SAYISI AZALIR:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt