neslihantuncel
Kayıtlı Kullanıcı
RE: AY'A İLK AYAK BASAN ASTRONOTUN MÜSLÜMAN OLUŞU
neslihantuncel yazdı:
meftun61 yazdı:
S.A KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU YA.PAYLAŞIM İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.
e_m_i_n yazdı:
Bu güzel yazıyı bizlerle de paylaştığınız için teşekkürler ..
Selamlar !
e_m_i_n yazdı:
Selamlar !
menekse_87 yazdı:
Allah razı olsun kardeşim B)
dinci yazdı:
SA BU ÇOK NORMAL AYDA ALLAH IN HERŞEY ONA AİT ELHAMDÜLİLLAH EMEYİNE SAĞLIK
desertrose yazdı:
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
S.A. KARDEŞİM NEİL ARMSTRONG'UN AYDA EZAN SESİ İŞİTİP MÜSLÜMAN OLDUĞUNU DUYMUŞTUM AMA BU KADAR AYRINTISIYLA BİLMİYORDUM.. ALLAH RAZI OLSUN.. NE KADAR GÜZEL BİŞEY..B)B)B) AYRICA İZNİNİZLE BENDE BİR EKLEME YAPMAK İSTİYORUM KONUYLA İLGİLİ..
AY'A GİDİLECEK
"Dolunay haline geldiği zaman Ay'a and olsun ki, sizler, muhakkak tabakadan tabakaya binip geçeceksiniz. O halde onlara ne oluyor ki, hala iman etmezler" (İnşikak:18-19-20), "Tabakadan tabakaya binip geçeceksiniz" ifadesinden binilecek bir araca işaret ediliyor. Ve değişik durumlardan geçileceği belirtiliyor. Nitekim, Ay'a gidiş için binilen uzay araçları, atmosfer tabakalarını bir bir geçtikten sonra, uzay boşluğuna ve oradan da Ay'ın çekim sahasına girmişlerdir.Böylece, birbirinden ayrı birçok tabaka ardı ardına geçilerek Ay'a gidilebilmiştir. Hele birinci ayette Ay'a yemin edilmesi de bu seyahatin Ay'a olacağına kuvvetli bir işarettir.
Ay ile ilgili şunu söyleyelim ki; gazete ve dergilerden öğrendiğimize göre, Apollo 11'in Astronotlarından aya ilk ayak basan insan, Neil Armstrong, ayette geçen; "O halde onlara ne oluyorki, hala iman etmezler" emrine, " Evet, bende iman ettim" diyerek Müslüman oluyor. Kahire'de düzenlediği bir konferansta, ezanı dinlerken Müslüman olduğunu ilan eden bu feza çağının fatihi, İslam'a giriş sebebini şöyle izah ediyor:
"14 sene önce aya ayak bastığımda bu sesi işittim ve öğrendim. Bu İslam'ın evrensel çağrısıdır."
GENÇLİĞİN İMANINI SORULARLA ÇALDILAR - EMİNE ŞENLİKOĞLU
HAMD ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH'A (C.C.) OLSUN..
SELAMETLEB)B)
serkan25 yazdı:
B)B)B)SELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)
KURBAN OLDUGUM RABBİM O KADAR BÜYÜKKİ HADDE HESABA GELMEZ...ÇOK BÜYÜK DERİNLİK VAR PEYGAMBER EFENDİMİZ(SAV) YER YÜZÜNDE PARMAGIYLA KAMERİ İKİYE BÖLÜYOR...EMRİ RABBANİYLE VE BİR KULUNADA ORADA AYDA HİDAYET VERDİRİYOR...ZERREDEN SEMA KANDİLLERİNE KADAR BÜTÜN HERŞEY ALLAH(CC) ZİKREDER..
S.A
m_muaz yazdı:
e_m_i_n yazdı:
Selamlar !
ALLAH C.C. RAZI OLSUN KARDEŞİM...
e_m_i_n yazdı:
m_muaz yazdı:
e_m_i_n yazdı:
Selamlar !
ALLAH C.C. RAZI OLSUN KARDEŞİM...
Allah sizden de ve tüm inananan kardeşlerimizden de razı olsun !
Allaha emanet olun ;
Selamlar !
eren emin yazdı:
allah c.c. razı olsun kardeşim..