Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AY'A İLK AYAK BASAN ASTRONOTUN MÜSLÜMAN OLUŞU (2 Kullanıcı)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
Ay yüzeyine İlk Ayak Basan Astronotun Müslüman Oluşu

AY'daki ŞİİR

Ay'a ilk ayak basan adam anlatıyor:

20 Temmuz 1969'da Ay'a ilk insan indi. Adı Neil Armstrong. Astronot Armstrong şu tarihi sözleri naklen yayın içinde de dünyaya duyurdu:
'Kartal inmiştir.' Apollo-11 personeli Aldrin ve Collins ile birlikte üç astronottan oluşuyordu. Ay'da yürüyen Armstrong inançları güçlü bir hristiyan idi. Ancak yolculuk boyunca birtakım şeyler 'Sansür' ediliyordu. Üç astronot birden 'Başka bir cisim' görmüşlerdi. Bütün konuşmalar bantlara geçiyordu.
ASTRNOT ALDRİN: Açık kitap gibi bir şey var burada, tam durgunluklar denizinin üstünde.'
ASTRONOT ARMSTRONG: 'İki halka gibi, daha doğrusu bir kitap gibi.'
ASTRONOT COLLİNS: 'Sekstantın odağını değiştirdiğimde bir kitap biçiminde olduğu daha iyi belli oluyor.
YER KONTROL: 'Ne diyorsunuz siz, ayda kitap mı var?
Tuhaflıklar bantlarda yer almaya devam ediyordu. Ertesi gün kitap yok olmuştu ama şimdi de bir parazit radyoyu sürekli meşgul etmeye başladı. İtfaiye arabasının sirenine benzeyen bir ses.
COLLİNS: 'Duyuyor musunuz? Şu sesi kesin yoksa kulaklarım patlayacak.'
YER KONTROL: Bu ses bizden değil, yabancı kaynaklı. Orada sizinle birlikte başkalarınında bulunmak istemediğine emin misiniz?
ARMSTRONG: 'Şimdi de bir müzik başladı. Yer kontrol, şu parazitlerinizi keser misiniz?'
YER KONTROL: 'Hiçbir arıza yok. Müzik oradan sizden geliyor.'
ALDRİN: Hiçbir zaman anlaşamayacağız galiba. Bu müzik sesi bizden gelmiyor.

Ertesi gün Armstrong, Ay'a ayak bastı 'Kartal indi' diyordu. İlk insan ay'da geziyordu. Birden yine o siren sesi gibi parazit geldi. Ama bu kez keskin seslerin içinde şu sözler bantlara geçti: 'RABBİ-EL ARZ- DİNİ INDAHU- İZA- KUN-ALİM'
YER KONTROL: 'Hey kim konuşuyor?'
Bu sırada Armstrong ayda yürüyordu. O müzik gibi ses bir daha başladı. 'Eşhedu enlailahe illallah'
YER KONTROL: 'Yine uçan daireler mi? Neydi o şarkının sözleri?'
COLLİNS: 'EŞEN MAHATMA RESSAMBALLA' filan dedi. Bu Hintçe.
ARMSTRONG: 'Tamamını dinledim. Kalbe bir huzur veriyor. Galiba Afrika radyolarından biriydi.'
ALDRİN: 'Frekans değiştirdim yine aynı ses. Bu ses Ay'dan geliyor. Radyo mesajı değil. İnanılmaz bir şey.'
YER KONTROL: 'Çıldırdınız mı siz? Havasız yerde ses yayılır mı?'
COLLİNS: 'Ne yani, yine uçan daireler mi?'
ARMSTRONG: 'Kitap biçiminde uçan daire olur mu?'
YER KONTROL: 'Bilinmeyen bir hastalık, uzay vurgunu mudur nedir? Bu sesler, kitap, melodi, hep hayal olmalı.'
ARMSTRONG: 'Hayali kamera çeker mi, hayalet bir ses teyp bandına kayıt olur mu?'
YER KONTROL: 'Peki havasız ortamda ses yayılır mı?'

Sonra Armstrong ve Apollo-II Astronotları salimen dünyaya döndüler. Bantlar yeniden dinletildi. Bu sırada NASA'da görevli olan Mısır asıllı Faruk El Baz'a danışıldı. Ay'da okunan bir mesajın sözlerinin 'Arapça kutsal bir cümle olduğuna' ilişkin bilirkişi raporu verildi. Daha sonra aynı cümleyi Apollo-16 astronotu 'Worden'de işitti. Aslında hiç kimse tatmin olmamıştı. Belki UFO, belki başka birileri ama Ay'da bir mesaj vardı. Armstrong bu bilgilerden hiç mi hiç tatmin olmuyordu.
Bu sırada astronotlar dünyayı geziyorlardı. Gittikleri her yerde büyük bir ilgi ile karşılanan astronotlardan Armstrong'un yolu Mısır'ın başkenti Kahire'ye düşmüştü. Armstong kendisine gösterilen rağbetten memnundu. Bu sırada olan oldu.
Armstrong irkildi 'Hey, bu müzik sesi ne?
'Mısırlılar gülmemek için kendilerini biraz tuttular. Sonra da cevap verdiler 'O müzik değil,
Ezan.. Kilise çanları neyse, Cami'nin de ezanı odur.'
Armstrong, 'Ben bunu daha önce de işittim.'
Elbette işiteceksiniz, dünyada bir milyara yakın Müslüman var. Hangi ülkeye gitseniz mutlaka ezan okunur.
'Ben, dünyayı kastetmiyorum, bu sesi Ay'da duydum.'
Armstrong'un yüzü kireç gibiydi: 'Aman Allah'ım, Seni şurada yanıbaşımda değil, ta Ay'da buldum.

Uzun bir süre Armstrong'dan ses seda çıkmadı. Sonunda bir açıklamada bulundu: 'Ay'a Besmelesiz ayak basmışım. Besmeleyi şimdi çekiyorum Artık ben de müslümanlardanım..'

Neil ARMSTRONG

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AY'A İLK AYAK BASAN ASTRONOTUN MÜSLÜMAN OLUŞU

selamün aleyküm
~muaz kardeşim eline emeğine sağlık B)

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim çok güzel
Eline sağlık

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

uzeyr yazdı:
selamün aleyküm
~muaz kardeşim eline emeğine sağlık B)

ve a.selam ..sağolasınız kardeşim...allah c.c. razı olsun...

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Allah razı olsun kardeşim çok güzel
Eline sağlık

ecmain..kardeşim...sağolasın..selametle..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)

bahar56

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN...EMEĞİNE SAĞLIK..B)B)B).

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

bahar56 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN...EMEĞİNE SAĞLIK..B)B)B).

cümlemizden inş..sağolasınız..selametle..

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.
:eek::eek::eek::eek::(:(:(

osmanulker

Kayıtlı Kullanıcı

ellerine sağlık kardesim

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
Ay yüzeyine İlk Ayak Basan Astronotun Müslüman Oluşu

AY'daki ŞİİR

Ay'a ilk ayak basan adam anlatıyor:

20 Temmuz 1969'da Ay'a ilk insan indi. Adı Neil Armstrong. Astronot Armstrong şu tarihi sözleri naklen yayın içinde de dünyaya duyurdu:
'Kartal inmiştir.' Apollo-11 personeli Aldrin ve Collins ile birlikte üç astronottan oluşuyordu. Ay'da yürüyen Armstrong inançları güçlü bir hristiyan idi. Ancak yolculuk boyunca birtakım şeyler 'Sansür' ediliyordu. Üç astronot birden 'Başka bir cisim' görmüşlerdi. Bütün konuşmalar bantlara geçiyordu.
ASTRNOT ALDRİN: Açık kitap gibi bir şey var burada, tam durgunluklar denizinin üstünde.'
ASTRONOT ARMSTRONG: 'İki halka gibi, daha doğrusu bir kitap gibi.'
ASTRONOT COLLİNS: 'Sekstantın odağını değiştirdiğimde bir kitap biçiminde olduğu daha iyi belli oluyor.
YER KONTROL: 'Ne diyorsunuz siz, ayda kitap mı var?
Tuhaflıklar bantlarda yer almaya devam ediyordu. Ertesi gün kitap yok olmuştu ama şimdi de bir parazit radyoyu sürekli meşgul etmeye başladı. İtfaiye arabasının sirenine benzeyen bir ses.
COLLİNS: 'Duyuyor musunuz? Şu sesi kesin yoksa kulaklarım patlayacak.'
YER KONTROL: Bu ses bizden değil, yabancı kaynaklı. Orada sizinle birlikte başkalarınında bulunmak istemediğine emin misiniz?
ARMSTRONG: 'Şimdi de bir müzik başladı. Yer kontrol, şu parazitlerinizi keser misiniz?'
YER KONTROL: 'Hiçbir arıza yok. Müzik oradan sizden geliyor.'
ALDRİN: Hiçbir zaman anlaşamayacağız galiba. Bu müzik sesi bizden gelmiyor.

Ertesi gün Armstrong, Ay'a ayak bastı 'Kartal indi' diyordu. İlk insan ay'da geziyordu. Birden yine o siren sesi gibi parazit geldi. Ama bu kez keskin seslerin içinde şu sözler bantlara geçti: 'RABBİ-EL ARZ- DİNİ INDAHU- İZA- KUN-ALİM'
YER KONTROL: 'Hey kim konuşuyor?'
Bu sırada Armstrong ayda yürüyordu. O müzik gibi ses bir daha başladı. 'Eşhedu enlailahe illallah'
YER KONTROL: 'Yine uçan daireler mi? Neydi o şarkının sözleri?'
COLLİNS: 'EŞEN MAHATMA RESSAMBALLA' filan dedi. Bu Hintçe.
ARMSTRONG: 'Tamamını dinledim. Kalbe bir huzur veriyor. Galiba Afrika radyolarından biriydi.'
ALDRİN: 'Frekans değiştirdim yine aynı ses. Bu ses Ay'dan geliyor. Radyo mesajı değil. İnanılmaz bir şey.'
YER KONTROL: 'Çıldırdınız mı siz? Havasız yerde ses yayılır mı?'
COLLİNS: 'Ne yani, yine uçan daireler mi?'
ARMSTRONG: 'Kitap biçiminde uçan daire olur mu?'
YER KONTROL: 'Bilinmeyen bir hastalık, uzay vurgunu mudur nedir? Bu sesler, kitap, melodi, hep hayal olmalı.'
ARMSTRONG: 'Hayali kamera çeker mi, hayalet bir ses teyp bandına kayıt olur mu?'
YER KONTROL: 'Peki havasız ortamda ses yayılır mı?'

Sonra Armstrong ve Apollo-II Astronotları salimen dünyaya döndüler. Bantlar yeniden dinletildi. Bu sırada NASA'da görevli olan Mısır asıllı Faruk El Baz'a danışıldı. Ay'da okunan bir mesajın sözlerinin 'Arapça kutsal bir cümle olduğuna' ilişkin bilirkişi raporu verildi. Daha sonra aynı cümleyi Apollo-16 astronotu 'Worden'de işitti. Aslında hiç kimse tatmin olmamıştı. Belki UFO, belki başka birileri ama Ay'da bir mesaj vardı. Armstrong bu bilgilerden hiç mi hiç tatmin olmuyordu.
Bu sırada astronotlar dünyayı geziyorlardı. Gittikleri her yerde büyük bir ilgi ile karşılanan astronotlardan Armstrong'un yolu Mısır'ın başkenti Kahire'ye düşmüştü. Armstong kendisine gösterilen rağbetten memnundu. Bu sırada olan oldu.
Armstrong irkildi 'Hey, bu müzik sesi ne?
'Mısırlılar gülmemek için kendilerini biraz tuttular. Sonra da cevap verdiler 'O müzik değil,
Ezan.. Kilise çanları neyse, Cami'nin de ezanı odur.'
Armstrong, 'Ben bunu daha önce de işittim.'
Elbette işiteceksiniz, dünyada bir milyara yakın Müslüman var. Hangi ülkeye gitseniz mutlaka ezan okunur.
'Ben, dünyayı kastetmiyorum, bu sesi Ay'da duydum.'
Armstrong'un yüzü kireç gibiydi: 'Aman Allah'ım, Seni şurada yanıbaşımda değil, ta Ay'da buldum.

Uzun bir süre Armstrong'dan ses seda çıkmadı. Sonunda bir açıklamada bulundu: 'Ay'a Besmelesiz ayak basmışım. Besmeleyi şimdi çekiyorum Artık ben de müslümanlardanım..'

Neil ARMSTRONG
evet ben de buna benzer bir olay duymuştum ama olay hakkında tam bilgiye sahip olmadığım için fazla bişey söylemeyeceğim..Rabbim o kadar büyükki,büyüklüğüne kainattaki herşey şehadet ediyor,lisan-ı halleriyle her bir eser ALLAH diyor..bu uzayda da olur ay da da olur...ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH'A HAMDÜ SENALAR OLSUN..RABBİM BİZLERİ AFFETSİN VE BİZİ KENDİNE KUL KABUL ETSİN..ALLAH RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE..AEO

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH C.C. RAZI OLSUN ..~RECEB BOZKUS, KARDEŞİM...SELAMETLE..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm kardeşim, bunlar gibi nice güzel gerçeklerle dolu islam dini.. şu an iranda okuduğum üniversitedeki ingiliz genetikçi, koyu bir materyalist ve darwinist iken, kuranı kerimi okuduktan sonra, bir de evreni inceledi..hiçbir şey bir tesadüfün eseri olamaz diyerek iman etti.. ve şimdi de, o zamanki düşüncelerine gülüyor.. Rabbim hidayet verince veriyor gerçekten.. Allah razı olsun kardeşim. emeğinize sağlık. selametle

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Çok güzel çok etkilendim Allah razı olsun kardeşim...B)B)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm kardeşim, bunlar gibi nice güzel gerçeklerle dolu islam dini.. şu an iranda okuduğum üniversitedeki ingiliz genetikçi, koyu bir materyalist ve darwinist iken, kuranı kerimi okuduktan sonra, bir de evreni inceledi..hiçbir şey bir tesadüfün eseri olamaz diyerek iman etti.. ve şimdi de, o zamanki düşüncelerine gülüyor.. Rabbim hidayet verince veriyor gerçekten.. Allah razı olsun kardeşim. emeğinize sağlık. selametle

VE A.SELAM ALLAH C.C. RAZI OLSUN KARDEŞİM..SAĞOLASINIZ PAYLAŞIMIN İÇİN..SELAMETLE..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
Çok güzel çok etkilendim Allah razı olsun kardeşim...B)B)B)

ALLAH C.C. RAZI OLSUN KARDEŞİM....SELAMETLE..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt