Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Avusturya'da Hz. Muhammed'e çirkin saldırı (1 Kullanıcı)

alfonso_54

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim öncelikle s.a
evet efendimize uzanan dillerin sonu muhakkak fakat bizler peygamber efendimizin(sav) ümmetiyiz .Bu yüzden ki onun ahlakına uygun olarak beddua etmeyerek sadece Rabbimize havale edelim.Unutmayalımki efendimiz taşlandığı zaman belki aralarından tövbe edip kelime-i tevhid getiren biri olur diye o kavmin affını istemiştir...Beddua bizlere yakışmıyor...Bizlere düşen onlarr en yüksek adalete havale etmektir...Hepiniz rabbime emanet olunuz selamet ile.....

Sana katılıyorum kardeşim..Onları Yüce Allaha havale Edelim..Şüphesizki o en iyisini Gören Ve bilendir..selamun aleykum..

güzgülü

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim yazınızı okuyunca titreme geldi bu insanları yüce ALLAHa emanet ediyorum kendinize iyi bakın dua ile

reyyan68

Kayıtlı Kullanıcı
selam...
her hayırda bir şer ve her şerde bir hayır vardır bizler bilmeyiz ama RABBİM daha iyisini biliyor.bu olayda ben şer değil, hayır görüyörum çünkü hollanda dada aynı çirkinliği yaptılar ve sonuç:HOLLANDA da en çok satın alınan kitabın KURANı KERİM oldugu ortaya çıktı. inş. avusturyada da aynısı olur.....RABBİM cümlesini islah etsin..AMİN

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
نعىمة;557701' Alıntı:
merak etmeyin onlar zaten böyle ''ılımlı'' tutuşlarımızdan cüret alıyorlar.
evet Peygamber Efendimiz çok mütevazi bir insandı ,zatına yapılan hakarete cevab vermezdi, ama o böyle yaptı diye bizim böyle yapmamız doğru değil, biz de o tevazuyu nefsimize yapılan bir hakarete karşı gösterebiliriz ama Peygamberimize karşı yapılsa...acaba Hz. Ömer(ra) duymuş olsa bu kadar musamahakar konuşabilecek miydi
şeref denen şey var ya..hatta bu sitede benzeri bir konu okudum, neymiş efendim
...in biri aynı soru kafasına takmış buraya arzediyor.
Peygamberimiz bi kere çok meşgül bir insandı, O bir Peygamber idi Allahın Dinini tebliğ ile meşgüldü, kaç savaşa katıldılar, evde oturmaya vakti mi vardı.
Ama Peygamberimiz 1400 yıl evvel bu köhne dünyayı terk ettiler, bu konuşulanlar, hele bu seviyede müslümanlara karşı olan tutumlarını bildirmektir, yüzümüze tükürmektir,
tabi bu da bizim emanete ne kadar sahib çıkmamızı belli etmektedir. kimi ...lıklar gidip onalar el öperler,her şey açık değil mi? ama onların arkasına takılanlar var ya ''nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirseniz''. ben bunlara her gün ''Kahhar'' çekerim.

........................................................................................................

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
“Sizden kim bir kötülük görürse, önce eliyle düzeltsin, buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin. Buna da gücü yetmezse, içinden buğzetsin/muhalefet etsin/gönlünden imanî tepkisini koysun. Fakat bu gönülden tepki de imanın en zayıf halidir.”
Hadiste müminin “münker” karşısında nasıl bir tavır koyacağı da sıralanmıştır.

a– eliyle düzeltmek,

b– diliyle düzeltmek.

c– kalpten buğzetmek/nefret.

Eliyle düzeltmeyi, ille de vurmak, kırmak, çekmek, koparmak şeklinde anlamak gerekmez.

“El ile düzeltmek” bir manada “münker” aleyhine eldeki bütün imkanları seferber edip, yerine “marufu” yerleştirme anlamına gelir.
“Dil ile düzeltmek”, nasihattir, sohbettir, yazmaktır–çizmektir, konuşmaktır, anlatmaktır.

İmanın en zayıf hali olarak kabul edilen “kalpten buğzetmek/nefret etmek, karşı gelmek, tiksinmek, hoşlanmamak...” en kolayıdır, bu sıralamanın. En kolayı ve değersizi.

İşte maalesef bizler, “imanın en son noktası” olarak tarif edilen “bu’z” halini bile terketmiş durumdayız.

En yakın çevremizde meydana gelen nice “münker” için, nerede kaldı nefret etmek, bizim “hayra yorma” tavrımız yüzünden, “münker” günden güne katlanarak, büyüyerek adeta kökleşiyor.
Allah encamımızı hayreylesin!

Resulüllah’ın “kıyamet alametleri” olarak haber verdiği günleri yaşıyoruz.

Haberimiz var mı?

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..
bu kadar çirkin saldırılar günümüzde bolca yapılıyor efendimize karşı dolayısıyla da islama karşı...bunlar hala efendimize büyücü gözüyle ya da hilekar gözüyle bakıyor...istedikleri kadar hangi gözle bakarlarsa baksınlar...zaten nasıl bakarlarsa da öyle görürler...fakat bizlerde üzerimize düşeni yapmalıyız...eğitimci olarak,anne- baba olarak, arkadaş olarak, dost olarak,insan olarak kısacası bir mümin olarak tebliğ etmeliyiz..yoksa bu allahın verdiği beyin nimetinden yoksun kişiler sadece konuşmakla kalmıyor bizim körpecik yavrularımızı da mahvediyor...ne diyelim ki kafir adı üstünde.....

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Bu olay Yaklaşık 2 Sene önce oldu... Ancak Sakın ola beddua Etmeyesiniz, Buradaki her insanı Tertemiz görüyorum ben Ve Tertemiz insanların Hidayet dilekleri Kabul olur. O insanlara Beddua Etmek Lanet okumak yerine Allah'tan hidayet dileyelim. İşin Ehemniyetini bilseler Asla bunları yapmazlar. Biz Ehl-i Sünnet olarak Onlara Sünnet Olan bir İbadetle Karşılık verelim Allah Tümüne Hidayet Eylesin inşallah... Selamun Aleykum

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Bu olay Yaklaşık 2 Sene önce oldu... Ancak Sakın ola beddua Etmeyesiniz, Buradaki her insanı Tertemiz görüyorum ben Ve Tertemiz insanların Hidayet dilekleri Kabul olur. O insanlara Beddua Etmek Lanet okumak yerine Allah'tan hidayet dileyelim. İşin Ehemniyetini bilseler Asla bunları yapmazlar. Biz Ehl-i Sünnet olarak Onlara Sünnet Olan bir İbadetle Karşılık verelim Allah Tümüne Hidayet Eylesin inşallah... Selamun Aleykum
HAKLISIN HOCAM...NEYSE BEN DÜŞÜNEMEDİM BURADA YAZMADIM AMA İÇİMDEN KÖTÜ ŞEYLER GEÇİRMİŞTİM....ŞİMDİ BU DÜŞÜNCELERİMİ DÜZELTİYORUM...ALLAH HİDAYET NASİP ETSİN....AMİN AMİN AMİN....:H

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
bence adamın hidayete erme niyeti yok, hem evet hidayet vermezsen kahret diye dua ederiz.

Hz. Muhammed''i terörist gösteren karikatürlerin yayınlanmasından sonra İslam dünyasından gelen tepkiler artınca, Danimarka''ya adetsek vermek için çok sayıda Avrupa ülkesi devreye girerek, aynı karikatürleri yayınladı. Böylece, Danimarka, Norveç ve Fransa''dan sonra İtalya, Almanya ve Portekiz gazeteleri de hakareti paylaştıklarını gösterdiler.

Bu tür gelişmeler, hepimize içinde bulunduğumuz çağı doğru okumamızı sağlayacak ipuçları veriyor.

Bir hususa dikkatinizi çekerim: Bir gazetede yapılan yanlış, kınanacağı yerde tam tersi yapılarak tüm AB ülkeleri basınının ortak paydası haline getiriliyor. Bu da gelişmelerin fevri olmadığını, ortak kanaatler üzerine kurulan ve paylaşılan bir değer olduğunu gösteriyor. Öyle ise karşımızda yekvücut olmuş bir kuvvet vardır.

Hâl böyle oluca benim öncelikle AB''ci olanlara ve "dinler arası diyalog" diyerek İslam''ı sefil bırakanlara sormam gerekiyor: Bu bir Haçlı hareketi değilse nedir!
Demek ki dinler arası diyalogcuların Haçlıya etkisi hiç olmamış.

Demek ki AB''ci olanların iddia ettiği gibi Avrupa medeni, kendini aşmış üst kültür değilmiş.
Ve demek ki AB ile ilgili olarak muhalifler hiç de boş konuşmuyor, salt önyargıdan hareketle söz söylemiyormuş.

Ve yine demek ki, siz hüsrandasınız.
Benim gibi düşünenler, böyle olacağını biliyordu ve öteden beri bunu her fırsatta söylüyordu. Lakin kimilerine anlatamıyorduk.

Özellikle bazı dindar kimseler, söylediklerimizin abartılı olduğunu belirtiyordu.
İslam peygamberine yapılan saygısızlığın dalga dalga yayılarak Avrupa''yı bütünleştirmesi ile hakikat kendini açığa vurdu. Bakalım şimdi ne diyecekler.

AB taraftarlarının "AB dini bir kimlik değil, bir üst kültür ve ekonomik birliktir" tezi artık işlevsiz kalmıştır.

Ya diyalogcuların fetvası! İslam üzerinden yürüttükleri politika? Asıl ona bakacağız.

Diyalogcuların tek ve en önemli silahı, biçimini ve niteliklerini kendilerinin ortaya koyduğu İslam algısını mümkün olduğu kadar çok sayıda kimseye benimseterek, İslam''ı bir teslimiyet aracı olarak kullanmak ve dinin ektin psikolojisinden hareketle, ikna edilmiş kitlerinin beynini kontrol etmekti.

Bu en üst düzeyde yapılıyor.

Böylece koca kalabalıklar birer kurşun askere dönecekti. Her biri merkezin ateşlediği işaret fişeğinin peşinden koşarken, yolundan sapmayacak, köleleştirilmiş (bağımlı) Müslüman olduğunu fark etmeyecekti. Çünkü imanî bağlılıkla ideolojik bağlılık iç içe geçirilmiş ve kişiler hangisinin hangisi olduğunu ayırt edecek durumda olmayacaktı.

Hiçbir zaman birey olmasına müsaade edilmeyen cemaatçi dindar kişi, sürünün bir parçası olarak yaşayacaktı. Zaten öyle yaşıyor.

Bu sorgulamasız akılın en önemli özelliği, dışa kapalı, geçirgen olmayan, içe olabildiğince açık olarak çalışmasıdır. Böylece iç pazar otomatik olarak kurulmaktadır. İçe kapanık, dışa kapalı kültürün tüketim kaynakları da gazete, radyo, tv gibi iletişim araçları ve kültür yaratıcılar yine cemaat tarafından ortama sokulmaktadır.

Diyalog, "İbrahimî dinler"den yeni bir din yaratma sevdasında oladursun, Hıristiyan gelenek, "diyalog"un dinler atlasında hangi pozisyonda durduğunu Hz. Muhammed''e yapılan saldırılarla bize gösterdi.

"Medeniyetler savaşı"nda buyurun İstiklal cephesine!
Bütün Türkler bir ordu, katılmayan kaçaktır.

Ahmet Gürsoy

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı

Amin Bela Okumak İstemiyorum Ama Devlet Olarakta sessiz kalmamamız lazım
,
Allah yardımcımız Olsun

fevzisultansu

Kayıtlı Kullanıcı
Bunlara boşuna bela okumuyorum arkadaşlar zaten onlar müşrik olmakla hakettikleri belayı bulmuşlar.
ALLAH bizim yar ve yardımcımız olsun.
Ve bu alçak lara karşı bizi kılıcını bileyenlerden eylesin.AMİN

kar tanesi

Kayıtlı Kullanıcı
S.A yazıyı görünce çok üzüldüm ALLAH bunların cezasını muhakkak vericektir o kendini bilmezlere

Zuho

Kayıtlı Kullanıcı
evet önceden okudum Çok kızdım onları Allah ibretlik versin onlara.........

salih_43

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim öncelikle s.a
evet efendimize uzanan dillerin sonu muhakkak fakat bizler peygamber efendimizin(sav) ümmetiyiz .Bu yüzden ki onun ahlakına uygun olarak beddua etmeyerek sadece Rabbimize havale edelim.Unutmayalımki efendimiz taşlandığı zaman belki aralarından tövbe edip kelime-i tevhid getiren biri olur diye o kavmin affını istemiştir...Beddua bizlere yakışmıyor...Bizlere düşen onlarr en yüksek adalete havale etmektir...Hepiniz rabbime emanet olunuz selamet ile.....

Sana katılıyorum kardes
ALLAH onları ıslah etsin...
selametle...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt