Cümleten Selamün Aleyküm...
Siteye yeni üyeyim ve bi ateistin bana sorduğu sorular var.ben en basitinden cevap verdim ama yinede sizinde bu sorulara nasıl bi tepki vericeğinizi merak ettiğimden bu soruları aşağıya yazıyorum cevaplarsanız sevinirim :
Sorular :
İnsan tanrının var olduğunu kabul ediyor ve ona tapıyorsa, ona boyun eğmiş demektir ve acizdir. Fakat -eğer- tanrı varsa bizde onların yaratıklarıysak ' : ) ona küfretme veya herhangi bir şekilde karşı gelme gibi bir lüksümüz olamazdı. Ki bu konu kutsal kitaplarda, cehennem cart curt gibi zırvalıklarla bahsi geçiyor. Ve biz çok değer verdiği 'yaratıkları' ve kutsal kitaplarda, sonsuz verici, sonsuz affedici olarak
adlandırılan 'Allah' kendi yarattığı yaratıkları yani bizi, insanoğlunu tehdit eder bir şekilde buraya yollanıyoruz. (Sözde). Sorulacak soru şu;
1) Madem tanrı var ve bizleri seviyor ve ona ibadet edip tapmamızı istiyor, ki bu adil olmayan birşey. Ona tapmam için hurilerle kandrıyor(!), sonsuz hayatla kandırıyor(!). Ve istediklerini yapmayanlarıda cezalandırıyor. Bumu sonsuz verici tanrı ? bumu sonsuz merhametli olan ?
2) Ve daha sonra sözde kutsal olan yazıları yolluyor, ve kendinden başka bütün varlıkları kötülüyor, sadece bana tapın diyor. Bizlere akıl vermiş, doğruyu bulalım diye. Ama düşünememiş ki herkezin doğrusu kendine göredir. Ona çok tapılmasını istiyorduysa bizi ona göre programlayıp yollasaydı. : ) Bahsi olan allah bu kadar geri zekalı olamaz ? ya da olabilir mi ?
3) Ve yazımın başında da söylediğim gibi, benden korkun diyen herkes korkaktır. Korkaklığın dışa vuruş halidir bu, ve acizliğin. Sonuç olarak; İnsanoğlunun pek bir acizliği yok gibime geldi, ne dersin ?