Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ATEİSTİN İDDİASINA CEVAP(1) (1 Kullanıcı)

sert

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BİR ATEİSTİN İDDİASINA CEVAP

O malum İlahiyatçıların dediklerine kulak asmamak gerek.Onlar,dillerini eğip-bükerek asla var olan gerçekleri değiştiremezler.Ateistlere verilecek daha çok cevap var.Bu konuyla ilgili yakında yine bir makale yayınlayacağım inşallah

ikbal05

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.efemdigital.com

allah razı olsun kardeşim. Bu ateistler e Allah hidayet nasib etsin ve onlardan razı olsun eğer onların bu soruları olmassa bizler bu kadar belkide diğinimizi araştırmaycakdır.Zira bana bu tars sorular yöneltildikce ben cevap bulmak için daha çok okuyor ve araştırıyorum. Rabbim inşallah onlara hidayet nasib eder.
Paylaşımlarının devamı dileiğle Allah a emanet ol.B)

/http://www.ekarabuk.com/resimler/haberler/buyuk/17331810042006_namaz1.jpg[img]

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Senden de Allah razı olsun İkbal kardeşim.Buradan şu sonuç çıkıyor.İnanan bir insan için her olayda bir hayır var.Bir ateistin eleştirisinden bile kendine olumlu bir ders çıkarabiliyor.Çünkü hayrın ve şerrin Allah katından olduğunun bilincinde ve "Görelim Mevla ne eyler?,Ne eylerse güzel eyler" gözüyle olayları yorumluyor.

imported_Ali_Şahin

Kayıtlı Kullanıcı
Cümleten Selamün Aleyküm...
Siteye yeni üyeyim ve bi ateistin bana sorduğu sorular var.ben en basitinden cevap verdim ama yinede sizinde bu sorulara nasıl bi tepki vericeğinizi merak ettiğimden bu soruları aşağıya yazıyorum cevaplarsanız sevinirim :

Sorular :
İnsan tanrının var olduğunu kabul ediyor ve ona tapıyorsa, ona boyun eğmiş demektir ve acizdir. Fakat -eğer- tanrı varsa bizde onların yaratıklarıysak ' : ) ona küfretme veya herhangi bir şekilde karşı gelme gibi bir lüksümüz olamazdı. Ki bu konu kutsal kitaplarda, cehennem cart curt gibi zırvalıklarla bahsi geçiyor. Ve biz çok değer verdiği 'yaratıkları' ve kutsal kitaplarda, sonsuz verici, sonsuz affedici olarak
adlandırılan 'Allah' kendi yarattığı yaratıkları yani bizi, insanoğlunu tehdit eder bir şekilde buraya yollanıyoruz. (Sözde). Sorulacak soru şu;
1) Madem tanrı var ve bizleri seviyor ve ona ibadet edip tapmamızı istiyor, ki bu adil olmayan birşey. Ona tapmam için hurilerle kandrıyor(!), sonsuz hayatla kandırıyor(!). Ve istediklerini yapmayanlarıda cezalandırıyor. Bumu sonsuz verici tanrı ? bumu sonsuz merhametli olan ?
2) Ve daha sonra sözde kutsal olan yazıları yolluyor, ve kendinden başka bütün varlıkları kötülüyor, sadece bana tapın diyor. Bizlere akıl vermiş, doğruyu bulalım diye. Ama düşünememiş ki herkezin doğrusu kendine göredir. Ona çok tapılmasını istiyorduysa bizi ona göre programlayıp yollasaydı. : ) Bahsi olan allah bu kadar geri zekalı olamaz ? ya da olabilir mi ?
3) Ve yazımın başında da söylediğim gibi, benden korkun diyen herkes korkaktır. Korkaklığın dışa vuruş halidir bu, ve acizliğin. Sonuç olarak; İnsanoğlunun pek bir acizliği yok gibime geldi, ne dersin ?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt