EHL-İ BEYT
Kayıtlı Kullanıcı
.......
B)
Paylaşımın için teşekkürler , Kerbela olayı hep örtbas edilmeye çalışılmış hep unutturulmaya çalışılmıştır bunu yapan zihniyeti çok iyi biliyorum , Biz unutmadık unutmayacağız ,
Hazret-i Hüseyin, 10 Muharremde şehid edildi. O yüce imamın şehid edilmesi, elbette bütün müslümanlar için büyük musibet ve üzüntüdür. Hazret-i Ömer, Hazret-i Osman, Hazret-i Ali ve Hazret-i Hamza’nın şehid edilmeleri de, böyle büyük musibet ve üzüntüdür. Fakat, Peygamber efendimiz, Hazret-i Hamza’nın şehid edildiği günün yıldönümlerinde matem [yas] tutmadı. Matem tutmayı da emretmedi. Matem yasak olmasaydı, herkesten önce Peygamber efendimizin ölümü için matem tutulurdu. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Matem tutan, ölmeden tevbe etmezse, kıyamette şiddetli azap görür.) [Müslim]
(İki şey vardır ki, insanı küfre sürükler. Birincisi, birinin soyuna sövmek, ikincisi, ölü için matem tutmaktır.) [Müslim]
ehl-i beyt arkadaşıma çok teşekkür ediyorum çok gzel yazdıkların ama bizim aşura geleneğini ne hikmetse üstünü kapatmaya çalışıyorlar biz asla unutmayacağız tabikide yukarıda bir arkadaşımızın dediği gibi yas tutmak pek iyi bişey değildir doğru ayetler de doğru ama şunu hiç düşündünüz mü biz peygamber efendimiz (s.a.v) efendimiz için ağlıyormuyuz bu kadar neden çünkü peygember efendimiz(s.a.v) eceliyle evinde ölmüştür hz.hüseyin(a.s) sizin kin tutmayın dediğiniz kafir yezid tarafından başı gövdesinden ayrılarak,günlerce 1 yudum su bile verilmeden ailesinin gözlerinin önünde hunharca katledilmiştir eğer siz bunları unutmak istiyorsanız buyrun unutun ve aşurelerinizi yapıp dağıtmaya devam edin.şunu da bilinki biz ölüye değil ölüye şehide peygamber efendimizin torununa yapılan işkenceye zulme ağlıyoruz..