Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Astım artıyor (2 Kullanıcı)

cemil cemil

Kayıtlı Kullanıcı
Astım artıyor

Dünyadaki astımlıların sayısı 150 milyon kişiyi buldu. Orta Avrupa'da son on yılda astımlılar iki katına çıkarken, ABD'de yüzde 60 arttı.

Astım (nefes darlığı) sorunu giderek büyüyor. Dünyada 150 milyon kişide astım sorununun olduğu, bu rahatsızlığın her yıl 180 binden fazla insanın ölümüne yol açtığı bildirildi. Astımın ekonomik maliyetlerinin veremin ve AIDS’nin toplam maliyetini aştığına da dikkat çekildi.

Merkezi Cenevre’de olan Dünya Sağlık Örgütü’nce (WHO) yayınlanan verilere göre, dünyada astım rahatsızlığı hızla yayılıyor. Batı Avrupa’daki astımlıların sayısının 10 yıl içinde bir kat arttığı, yalnızca Almanya’da 4 milyonu bulduğu belirtiliyor. Diğer bir Avrupa ülkesi olan İsviçre’de 25 yıl önce yüzde 2 olan astımlıların toplam nüfus içindeki payının yüzde 8’e çıktığı kaydediliyor.

Çocuklar tehlikede

Benzer bir eğilim, dünyanın diğer gelişmiş bölgelerinde de gözleniyor. Nitekim, ABD’de astımlıların sayısının 1980’lı yılların başlarından bu yana yüzde 60 arttığına, bu rahatsızlığın sonucu her yıl ölenlerin sayısının da bir kat artarak 5 bine çıktığına dikkat çekiliyor. Japonya’da astım Olayları 3 milyonu bulurken Avustralya’da her altı çocuktan birinde astım rahatsızlığı görülüyor.

Astım sorununun yalnızca gelişmiş ülkelerin değil, kalkınmakta olan ülkelerin de sorunu olduğu belirtiliyor. Hindistan’da 15-20 milyon astımlı olduğu tahmin ediliyor. Latın Amerika ülkelerinden Brazilya, Kosta Rika, Panama, Peru ve Uruguay’da çocuklar arasında astım oranlarının yüzde 20 ile yüzde 30 arasında değiştiğine dikkat çekiliyor. Benzer oranların bazı Afrika ülkelerinde de gözlendiği ifade ediliyor.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: Astım artıyor

özellikle nemli kıyı bölgeleri, astımlılar açısından daha da riskli ve tedavisi de bulunamayan bir hastalık.. hatta hastalığın tam olarak sebeplerinin neler olduğu bile bilinmiyor. Allah razı olsun paylaşım için

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Astım artıyor

s.a cemil kardeşim çok sağol gerekli bir bilgi.eve akiye kardeşimin de deiği gib nemli bölgelerde çok riskli.benim dedem de astım hastası sürekli nefes darlığı çekiyor ve acile gitmek zorunda kalıyo.çok kötü bişey allah kimsenin başına vermes,n inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt