Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Asr-ı Saadet'te Çocuk Olmak (2 Kullanıcı)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim en çok sevdiğim ilahilerden bir tanesi ..
hayırlı günler emeğine sağlık...

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
Farkında Olmalı İnsan
Kendisinin, Hayatın, Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı.Farkı Fark Etmeli, Fark Ettiğini De Fark Ettirmemeli Bazen…
Bir Damlacık Sudan Nasıl Yaratıldığını Fark Etmeli!
Anne Karnına Sığarken Dünyaya Neden Sığmadığını Ve En Sonunda Bir Metre Karelik Yere Nasıl Sığmak Zorunda Kalacağını Fark Etmeli!
Şu Çok Geniş Görünen Dünyanın, Ahirete Nispetle Anne Karnı Gibi Olduğunu Fark Etmeli!
Henüz Bebekken “Dünya Benim!” Dercesine Avuçlarının Sımsıkı Kapalı Olduğunu, Ölürken De Aynı Avuçların “Her Şeyi Bırakıp Gidiyorum İşte!” Dercesine Apaçık Kaldığını Fark Etmeli!
Ve Kefenin Cebinin Bulunmadığını Fark Etmeli!
Baskın Yeteneğini Fark Etmeli Sonra!
Azrailin Her An Sürpriz Yapabileceğini, Nasıl Yaşarsa Öyle Öleceğini Fark Etmeli İnsan!
Ve Ölmeden Evvel Ölebilmeli…
Hayvanların Yolda Kaldırımda Çöplükte Ama Kendisinin Güzel Hazırlanmış Mükellef Bir Sofrada Yemek Yediğini Fark Etmeli!
Eşref-İ Mahlûkat (Yaratılmışların En Güzeli) Olduğunu Fark Etmeli!Ve Ona Göre Yaşamalı!
Gülün Hemen Dibindeki Dikeni Dikenin Hemen Yanı Başındaki Gülü Fark Etmeli!
Evinde 4 Kedi 2 Köpek Beslediği Halde Çocuk Sahibi Olmaktan Korkmanın Mantıksızlığını Fark Etmeli!
Sevdiğine “Seni Çok Seviyorum!” Demenin Mutluluk Yolundaki Müthiş Gücünü Fark Etmeli!
Dolabında Asılı 25 Gömleğinin Sadece Üçünü Giydiğini Ama Arka Sokaktaki Komşusunun O Beğenilmeyen Gömleklere Muhtaç Olduğunu Fark Etmeli!
Zenginliğin Ve Bereketin Sofradayken Önünde Biriken Ekmek Kırıntılarını Yemekte Gizlendiğini Fark Etmeli!
Annesinden Doğarken Tertemiz Teslim Aldığı Gırtlağını 60-70 Yıl Sonra Sigara Yüzünden Azrail’e Soba Borusu Gibi Teslim Etmenin Emanete Hıyanet Sayılacağını Fark Etmeli!
63 Yıllık Ömründe Hiç Karnı Doymayan Bir Peygamber’in (S.A.V.) Ümmeti Olarak Aşırı Beslenme Yüzünden Sarkan Göbeğini Fark Etmeli. FARK ETMELİ!!!
Ömür Dediğin Üç Gündür,
Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür,
O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür, O Da Bugündür…!!! cok güzel paylaşim tebrik ederim allaha emanet olunz

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleyküm kardeşim en çok sevdiğim ilahilerden bir tanesi ..
hayırlı günler emeğine sağlık...

Ve aleyküm Selam kardeşim..
Haklısın.. Muhterem, Asr-ı Saadet'in özlenenler listesinde bir zirve olan o çocukluk dönemini öyle naif anlatmış ki.. Her eseri gibi, bunu da dinlemekten haz duyuyorum.. Allah c.c razı olsun kendisinden inşallah..
Teşekkür ederim kardeşim.. Selam ve Dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Farkında Olmalı İnsan
Kendisinin, Hayatın, Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı.Farkı Fark Etmeli, Fark Ettiğini De Fark Ettirmemeli Bazen…
Bir Damlacık Sudan Nasıl Yaratıldığını Fark Etmeli!
Anne Karnına Sığarken Dünyaya Neden Sığmadığını Ve En Sonunda Bir Metre Karelik Yere Nasıl Sığmak Zorunda Kalacağını Fark Etmeli!
Şu Çok Geniş Görünen Dünyanın, Ahirete Nispetle Anne Karnı Gibi Olduğunu Fark Etmeli!
Henüz Bebekken “Dünya Benim!” Dercesine Avuçlarının Sımsıkı Kapalı Olduğunu, Ölürken De Aynı Avuçların “Her Şeyi Bırakıp Gidiyorum İşte!” Dercesine Apaçık Kaldığını Fark Etmeli!
Ve Kefenin Cebinin Bulunmadığını Fark Etmeli!
Baskın Yeteneğini Fark Etmeli Sonra!
Azrailin Her An Sürpriz Yapabileceğini, Nasıl Yaşarsa Öyle Öleceğini Fark Etmeli İnsan!
Ve Ölmeden Evvel Ölebilmeli…
Hayvanların Yolda Kaldırımda Çöplükte Ama Kendisinin Güzel Hazırlanmış Mükellef Bir Sofrada Yemek Yediğini Fark Etmeli!
Eşref-İ Mahlûkat (Yaratılmışların En Güzeli) Olduğunu Fark Etmeli!Ve Ona Göre Yaşamalı!
Gülün Hemen Dibindeki Dikeni Dikenin Hemen Yanı Başındaki Gülü Fark Etmeli!
Evinde 4 Kedi 2 Köpek Beslediği Halde Çocuk Sahibi Olmaktan Korkmanın Mantıksızlığını Fark Etmeli!
Sevdiğine “Seni Çok Seviyorum!” Demenin Mutluluk Yolundaki Müthiş Gücünü Fark Etmeli!
Dolabında Asılı 25 Gömleğinin Sadece Üçünü Giydiğini Ama Arka Sokaktaki Komşusunun O Beğenilmeyen Gömleklere Muhtaç Olduğunu Fark Etmeli!
Zenginliğin Ve Bereketin Sofradayken Önünde Biriken Ekmek Kırıntılarını Yemekte Gizlendiğini Fark Etmeli!
Annesinden Doğarken Tertemiz Teslim Aldığı Gırtlağını 60-70 Yıl Sonra Sigara Yüzünden Azrail’e Soba Borusu Gibi Teslim Etmenin Emanete Hıyanet Sayılacağını Fark Etmeli!
63 Yıllık Ömründe Hiç Karnı Doymayan Bir Peygamber’in (S.A.V.) Ümmeti Olarak Aşırı Beslenme Yüzünden Sarkan Göbeğini Fark Etmeli. FARK ETMELİ!!!
Ömür Dediğin Üç Gündür,
Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür,
O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür, O Da Bugündür…!!! cok güzel paylaşim tebrik ederim allaha emanet olunz

Ben teşekkür ederim kardeşim. Siz de Rabbimize emanet olunuz..Selam ve Dua ile.

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
normal_mor_lale.jpg

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Ashab-ı kiram, ilk olgunlaşan turfanda meyveyi de Allah Resûlü’ne hediye ederlerdi. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), kendisine ikram edilen turfanda meyveyi alır; “Allahım! Meyvelerimizi ve şehrimizi bereketlendir, ölçü ve tartımıza bereket üstüne bereket ver.” diye dua eder ve huzurunda bulunan en küçük çocuğa meyveyi ikram ederdi.

Çok güzel bir paylaşımdı kardeşim.Allah celle celalüh razı olsun.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ashab-ı kiram, ilk olgunlaşan turfanda meyveyi de Allah Resûlü’ne hediye ederlerdi. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), kendisine ikram edilen turfanda meyveyi alır; “Allahım! Meyvelerimizi ve şehrimizi bereketlendir, ölçü ve tartımıza bereket üstüne bereket ver.” diye dua eder ve huzurunda bulunan en küçük çocuğa meyveyi ikram ederdi.

Çok güzel bir paylaşımdı kardeşim.Allah celle celalüh razı olsun.

Rahman c.c sizden de razı olsun inşallah kıymetli kardeşim..
Teşekkür ederim güzel katkılı yorumunuz için.. Rabbimize emanet olunuz inşallah.. Baki Dua ile kalın.

mervenur16

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğine sağlık Aliyecim.Çok güzel bir paylaşım olmuş...

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Şimdi radyo da dinledim bu şiiri.. Allah Dursun Ali'nin sesine kuvvet versin.. Muhteşem okuyor.. Ondan önce de Kırk Yaşındasın'ı dinlemiştim.. Sakin kafayla dinlemek bir başka oluyor.Daha iyi anlıyor insan..
Selam ve dua ile..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Şimdi radyo da dinledim bu şiiri.. Allah Dursun Ali'nin sesine kuvvet versin.. Muhteşem okuyor.. Ondan önce de Kırk Yaşındasın'ı dinlemiştim.. Sakin kafayla dinlemek bir başka oluyor.Daha iyi anlıyor insan..
Selam ve dua ile..

Amin inşallah kardeşim. Muhterem'den razı olsun Rabbimiz c.c inşallah..
Farklı bir tarzı, üslubu var.. Seslendirmeleri ve müzikleri ile dinlendiriyor.. Dinlerken dinlendiriyor insanı.. Bazen de İslam tarihinde geçen olaylarla da insana coşku ve cihad aşkı aşılıyor.. Her halimize hitap edecek eserleri var.. Rahman c.c, bu kaliteli eserlerini daim eylesin inşallah.. Bu da güzel bir eseriydi kardeşim.. Asr-ı Saddet kahramanlarının miniklik hallerini, hatıralarını dinlemek güzel.. Rabbimize emanet olunuz.. Selam ve Dua ile.Hayırlı Akşamlar inşallah.

sahabeler

Kayıtlı Kullanıcı
Allah (c.c) razı olsun.hayatıma yön veren vesile olan biridir d.ali abimiz.Allah (c.c) ondan razı olsun

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Değerli güzel kardeşim emeğine sağlık Allah celle celalü razo olsun severek ve duygulanarak dinlediğim bir eserdir.Hayırlı Günler...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Allah (c.c) razı olsun.hayatıma yön veren vesile olan biridir d.ali abimiz.Allah (c.c) ondan razı olsun

Allah c.c cümlemizden razı olsun kardeşim..
Haklısınız, eserleriyle ışık tutuyor gerçekten.. Amin inşallah kardeşim, Rabbimiz c.c, eserlerini daim eylesin inşallah..
Yorumunuz için teşekkürler. Selam ve Dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm

Değerli güzel kardeşim emeğine sağlık Allah celle celalü razo olsun severek ve duygulanarak dinlediğim bir eserdir.Hayırlı Günler...

Ve Aleyküm Selam Çok Değerli Hülya ablacım:)..Allah c.c sizden de daimen razı ve hoşnut olsun inşallah.. Benim için de öyle bu eser.. Farklı ve güzel.. Seslendiren muhteremden Rabbimiz c.c razı olsun inşallah.. Teşekkür ederim yorumunuz için ablacım.. Minik Rüyam'a da Sevgilerimle:) inşallah..
Rabbimize emanetsiniz..Selam ve Dua ile.

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
[YOUTUBE]a3RSQTPz_UY[/YOUTUBE]​

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt