Gülüşü Yaralı
Kayıtlı Kullanıcı
- Web Sitesi
- www.facebook.com
Aşk Hangi Koşullarda Yaşanabilir?
Mailime gelen ve sizlerle paylaştığım, http://forum.islamiyet.gen.tr/resimler/81088-sizce-gercek-ask-nedir.html haberi gerçekten içime dokundu... Neden derseniz, sandığınız gibi cevabı engelli bir annenin çocuk sahibi olması değildi... Evet, bu durum sağlıklı olmam ve sağlıklı bir evlada sahip olmamın şükrünü kat be kat ziyadeleştirdi muhakkak.. Ama beni asıl etkileyen, engelli, belden aşağısı olmayan bir bayana, sağlıklı ve hatta oldukça yakışıklı bir gencin duyduğu saf aşktı...
Hani filmlerde izleriz ya hep, "İyi günde, kötü günde... Hastalıkta, sağlıkta..." diye... İşte bu laf, bu aile için gerçekti.. Bu tatlı ailenin, bizler gibi sağlam ayakları yoktu ama belki de bizden daha sağlam bir aşka sahiplerdi...
İşte bu bir kaç kare, aşkı sorgulamama sebep oldu... Evet, eşimi seviyordum ve sevildiğimden de kuşkum yoktu... Peki, ama aşk hangi koşullarda bugünkü kadar sıcak ve canlı kalırdı? Yani aşk gerçekten her koşulda yaşanır mıydı?
İşler nedeniyle çok az görüşebilirken, yeni doğan çocuğunuzdan dolayı beraber vakit geçiremezken, hamilelikte aldığınız kiloları verememişken hala aşk olurmuydu aranızda?... Mesela, hayat ciddi sağlık sorunları çıkarsa karşımıza, hastane koridorlarının o ilaç kokan havasında sağ kalır mıydı aşk? Ya da bir trafik kazasında kaybedilen bacaklarla beraber, aşk da mı kangiren olurdu?
Düşündüm... Düşündüm...
Sonunda anladım ki, birbirlerini "cennet eşi" olarak seçen her kalpte aşk bir şekilde muhafaza ederdi güzelliğini... Çünkü o zaman ALLAH'a adanmış olurdu ve O'nun mükemmelliğiyle güzelleşirdi... O ( cc ) ne kadar bakiyse, O'na adanmış her fani de bakileşirdi sonsuzluğunun kudretinde... Ne bir kaza koparabilirdi aşkı yürekten, ne de bir hastalık...Ruh var oldukça, aşk da var olurdu...
Dünsüz, bugünsüz ve yarınsız.... Ebediyete kadar...
Hatice Kübra Tongar