Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AŞK!!!! BÖYLE BİRŞEY Mİ?????? (1 Kullanıcı)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AŞK!!!! BÖYLE BİRŞEY Mİ??????

mustafa_xtar yazdı:
desertrose yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
bu arada sizin bahsettiğiniz hikayeye yakın bi olayı gazetede okudum. adamın Allah muhafaza bi patlamada yüzü yanıyor ve tanınmaz halde eşi terk etmiştir dedim ama yazının devamında eşiyle ve çocuğuyla annesinden kalma evde yaşıyor yazısını görünce bu tür olayların ağırlıkla hüsranla bitse bile bazılarının ya sevgisi, ya aşkı, ya bağımlılığı (maddi olarak) var ve ayrılmıyor düşüncesi aklıma girdi.

bunların içine maddiyide yazdım çünkü çoğu kadın bırakın rahatsız, hasta biriyle yaşamayı ilgi göremediği erkeğini elinde maddi gücü olsa bir dakika bile düşünmez bırakır.

BUNU KADIN DEĞİL ERKEKLERDE YAPAR DAHA DOĞRUSU KALBİNDE PARADAN BAŞKA SEVGİ OLMAYAN HER İNSAN YAPAR.. PARASI İÇİN HOŞ GÖRMEYE ÇALIŞIR DOĞRU DİYORSUNUZ.. AMA GERÇEK AŞKTA PARAYA YER VERİLMEZ.. AŞIK OLMADAN ÖNCE BÖYLE ŞÜPHE İÇİNDE BAKACAKSAK SEVDİĞİMİZE NE ANLAMI KALDIKİ??

bu ülkede kaç insan severek evlenmiştir bence yarısından azı.
onun için işim manevi değil maddi durumu önemli bayanlar için. Boşandığı zaman kötü gözle görülme, sanki kötü yola düşmüşcesine, ailesinin kabul etmemesi hatta cinayete varan sonuçları. bence kadın bilgili olmalı okuma yazma bilmeli sonra bi mesleği olmalı. yapar yapmaz ben bilmem. ama dünya hayatı kimin ne zaman neyle karşılaşacağını Allahtan başka kimse bilmez. ya boşanır, ya kocası vefat eder dul başına ne yapar. meslek yok bişey yok dediğim gibi aile sahip çıkmaz herkes kötü gözle görür.
ne bilim ya içimden geldi işte konuyla pek alakası yok ama benim düşüncelerim bunlar. ben pek fazla empati yaparım kendimi bayanların yerine bile koyarım bundan gocunmam çünkü onları anlayabilmemizin en iyi yolu onların yerine kendimizi koymak.

aha aklıma geldi dün tvde kadın özürlü çocuklarına veresiye bez aldı diyue meydan dayağı yedi. bunun ne günahı var veya bu adamı çekmeye ne zoru var. elinde bi mesleği olsa buna katlanırmı hayır.

Allah sonumuzu hayreylesin. Bayan ablalarımıza kardeşlerimize annelarimize yardım eylesin.

BU SÖYLEDİKLERİNİZE BENDE KESİNLİKLE KATILIYORUM.. BU ZAMANDA ASLINDA KADINLARIN MADDİ OLANAĞA İHTİYACI VAR TABİ BİR MESLEK ŞART.. KESİNLİKLE HAKLISINIZ.. BU KONU AYRI BİR TARTIŞMA KONUSU.. ŞUANDA ÇOK KÖTÜ ŞARTLAR ALTINDA ÇOCUKLARINI DOYURMA ÇABASINI VEREN KADINLAR. ERKEK OKUMASA BİLE MESLEĞİ OLMASA BİLE PAZARDA LİMON SATAR YİNEDE EKMEK PARASINI KAZANIR AMA KADININ MESLEĞİ OLMADIĞI SÜRECE YAPABİLECEĞİ ÇOK FAZLA BİŞEY YOK..

NEYSE BU AYRI BİR KONU YİNEDE DEĞİNDİĞİNİZ İÇİN VE DÜŞÜNDÜKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..
HERKEZ ERKEK SİZİN GİBİ DÜŞÜNMEZ BAYANLARIN DURUMUNU ÇÜNKÜ..

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
desertrose yazdı:
aliye_aliye yazdı:
desertrose yazdı:
Hülya ve hakan isminde iki genç varmış... Kız guzelmi guzel, genç
yakışıklımı yakisikli bu iki genç birbirlerini sevmis ve bir flört
doneminden sonra evlenmeye karar vermişler.

ikisininde durumu iyiymis zengin ve varlıklı ailelerin
cocuklariymislar ve sonunda hakan ve ailesi hulyayi istemeye gelmisler nisan yuzukleri takilmis
ve evlilik gunleri belirlenmis birgun hakan hulyayi aramis kiz telefona bakmis "askim napiyorsun" demis

kiz yemek yaptigini yemek yiyecegini soylemiş

hakan "aşkım yemeğini yedikten sonra seni almaya

Gelecegim birlikte sinamaya gideriz iki tane bilet aldim" demiş.

kız telefonu kapatıp yemeğe devam etmis tam o sırada tüp patlamış

bütun tüp parcalari hulyanin bütün
vucudunu delik desik etmis hastaneye yoğun bakıma kaldırılmış.
hakan koşa koşa hastaneye gitmis.
Ama hulya onunla gorusmek istememiş,

Çünkü yaniktan öyle igrenc bir hal almışki yüzü ve vucudu bakıldığı zaman igreniyormus insanlar annesi
hulyanin yanina gelmis ve
"kızım hakan perişan bir halde neden onu gormek istemiyorsun" demis
kız; "anne sen bile yüzümün bu haline bakmaya Igreniyorsun beni o
güzel halimle hatirlasin hersey bitti soyle ona sakin beni aramasin"
anne kizinin dediklerini çocuğa aynen iletmis çocuk Uzuntuyle
hastaneden çıkmış ve arabasını süratla kullanmaya baslamis ve trafik kazasi gecirmis ve kör olmuş.
annesi tekrar kızının yanına gelmiş
ve hakana olanlari anlatmis artik evlenmeniz icin hicbir mani yok artık birbirinize destek cikmalisiniz.
bak hem artik seni istesende goremez demis bunun uzerine kiz Hakanla evlenmis
iki tane cocuklari olmus ve yillar
sonra hulya kalp Krizinden olmüş, öldüğü gün çocuklar anlamışlar ki
babaları kör değil ve Aslinda hic kör olmamış....
işte AŞK dediğinn böyle olmallııı...
soylermisinizz arkadaşlarr bana...

boyle bir ask varmı ?????

sevgili kardeşim çok dokunaklı bir şeydi ya.. kötü oldum okurken.. dünyada böyle aşklar var diyeceğim, her ne kadar böylesine inanmasam da.. çünkü bu ve buna benzer şeylere rast geldim, okudum ve duydum... ama ben hala da inanmıyorum..paylaştığın için teşekkürler...selam ve dua ileB)

BAŞIMIZA GELMEDEN İNANMAK GÜÇ BELKİ DOĞRU DİYORSUN CANIM KARDEŞİM AMA BENCE VARDIR.. BENİM UMUDUM VAR İNŞALLAHDA YANILMIYORUMDUR.. ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM.. SELAMETLE

işte onu demek istemiştim kardeşim, sanırım başımıza gelmeden anlayamayız.. belki de hiç yaşamadığımız için böyle düşünüyoruz... benim ise pek umudum yok kardeşim... senin umutların var ne güzel..inşallah her şey umduğun gibi olur, umutların gibi olur..Allaha emanet ol , selam ve dua ile kardeşim B)

ALLAHTAN UMUT KESİLİRMİ KARDEŞİM BENDE KESMİYORUM İNŞALLAH.. RABBİM UMUTLARIMIZI BOŞA ÇIKARMAZ UMARIM.. BİZE DUA ETMEK DÜŞÜYOR BÜTÜN GÜZELLİKLER İÇİN..
SELAM VE DUA İLE B)B)B)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:( ÇOK ÜZÜLDÜM, ÇOK GÜZELDİ EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM ....
AMA BEN İNANMIYORUM AŞKA !!! YAŞANMIŞSA NE MUTLU ... AMA AŞK DİYE BİR ŞEY YOK .... !!! TEK AŞK ALLAH AŞKI, RABBİM GÖNLÜMÜZDEN EKSİK ETMESİN ONU ...

ank1818

Kayıtlı Kullanıcı
TRAFİK KAZSI GEÇİRMİŞ VE BELİ KIRILMIŞ DAHA DOGRUSU BUNDAN SONRAKİ HAYATINI YARIM İNSAN OLARAK GEÇİRECEK BİRİNİ BİTANE EŞİM TERK ETMEDİ DEMEKKİ BÖYLE AŞKLAR VAR.(kaza geçirdigimde tanışmamızın 2. yılıydı nişan felanda yoktu.)

btl57

Kayıtlı Kullanıcı
Hülya ve hakan isminde iki genç varmış... Kız guzelmi guzel, genç
yakışıklımı yakisikli bu iki genç birbirlerini sevmis ve bir flört
doneminden sonra evlenmeye karar vermişler.

ikisininde durumu iyiymis zengin ve varlıklı ailelerin
cocuklariymislar ve sonunda hakan ve ailesi hulyayi istemeye gelmisler nisan yuzukleri takilmis
ve evlilik gunleri belirlenmis birgun hakan hulyayi aramis kiz telefona bakmis "askim napiyorsun" demis

kiz yemek yaptigini yemek yiyecegini soylemiş

hakan "aşkım yemeğini yedikten sonra seni almaya

Gelecegim birlikte sinamaya gideriz iki tane bilet aldim" demiş.

kız telefonu kapatıp yemeğe devam etmis tam o sırada tüp patlamış

bütun tüp parcalari hulyanin bütün
vucudunu delik desik etmis hastaneye yoğun bakıma kaldırılmış.
hakan koşa koşa hastaneye gitmis.
Ama hulya onunla gorusmek istememiş,

Çünkü yaniktan öyle igrenc bir hal almışki yüzü ve vucudu bakıldığı zaman igreniyormus insanlar annesi
hulyanin yanina gelmis ve
"kızım hakan perişan bir halde neden onu gormek istemiyorsun" demis
kız; "anne sen bile yüzümün bu haline bakmaya Igreniyorsun beni o
güzel halimle hatirlasin hersey bitti soyle ona sakin beni aramasin"
anne kizinin dediklerini çocuğa aynen iletmis çocuk Uzuntuyle
hastaneden çıkmış ve arabasını süratla kullanmaya baslamis ve trafik kazasi gecirmis ve kör olmuş.
annesi tekrar kızının yanına gelmiş
ve hakana olanlari anlatmis artik evlenmeniz icin hicbir mani yok artık birbirinize destek cikmalisiniz.
bak hem artik seni istesende goremez demis bunun uzerine kiz Hakanla evlenmis
iki tane cocuklari olmus ve yillar
sonra hulya kalp Krizinden olmüş, öldüğü gün çocuklar anlamışlar ki
babaları kör değil ve Aslinda hic kör olmamış....
işte AŞK dediğinn böyle olmallııı...
soylermisinizz arkadaşlarr bana...

boyle bir ask varmı ?????

Bence olur neden olmasın gerçekten seversen olur ama yürekten!!....

ümit öztürk

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Çöl Gülü; hikayeyei okudum gerçekten etkileyici. Ama böyle hikayeler bence hikaye olmanında ötesinde birşey. Yani her nekadar da biz örneğini günümüzde görmesekte eminim bir yerlerde muhakkak vardır. Çünkü bana göre aşkın üvey çocuğu yoktur. İnsan bir kere sevmeye görsün, emin olun yapamayacağı şey yoktur.Yeter ki yürekten olsun sevgisi. Gönülden sevsin bakın neler oluyor?

gercek_musluman

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim eskiden varmış böyle aşklar.Ama şimdi nasıl ki insanlarda merhamet duyguları gittikçe katılaşıyor,aşklarda taşlaşıyor.Yani birinin seni çok sevdiğini düşünürken bide bakıyosun ki eser kalmamış sevgisinden.Yalan yani böyle aşklar.Ben inanmıyorum ki varsa da çok çok az,bir elin on parmağını geçmiycek kadardır.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Aşkı var veya yok saymak sizin elinizde değildir.O bir hastalık gibi sizi buluverir.

Ancak hasta olduktan sonra anlarsınız...

Hasta olacağınızı bilemediğiniz gibi , O'nuda bilemezsiniz...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Çöl Gülü; hikayeyei okudum gerçekten etkileyici. Ama böyle hikayeler bence hikaye olmanında ötesinde birşey. Yani her nekadar da biz örneğini günümüzde görmesekte eminim bir yerlerde muhakkak vardır. Çünkü bana göre aşkın üvey çocuğu yoktur. İnsan bir kere sevmeye görsün, emin olun yapamayacağı şey yoktur.Yeter ki yürekten olsun sevgisi. Gönülden sevsin bakın neler oluyor?

Haklısınız kardeşim, kesinlikle katılıyorum..

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Bir damla gözyaşı,

Denizlerle keder.

Aşk denen şey buymuş meğer...

En güzel keman bile onpara etmezmiş,

Kemancı severek çalmassa eğer.......

Aşkı var veya yok saymak sizin elinizde değildir.O bir hastalık gibi sizi buluverir.

Ancak hasta olduktan sonra anlarsınız...

Selam ve dua ile....

Abiiiimm, bir geldin pir geldin.. Nerelerdesin? Ben geldim fakat bu sefer sen yoksun.. İyisindir inşaAllah, eşine de selamlar benden.. Hoşgeldin abim..

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm nerde böyle sevgiler...onlar eskıdenmiş...şuan ki sevgilerin hepsi menfaat üzerine bence...selametle...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim eskiden varmış böyle aşklar.Ama şimdi nasıl ki insanlarda merhamet duyguları gittikçe katılaşıyor,aşklarda taşlaşıyor.Yani birinin seni çok sevdiğini düşünürken bide bakıyosun ki eser kalmamış sevgisinden.Yalan yani böyle aşklar.Ben inanmıyorum ki varsa da çok çok az,bir elin on parmağını geçmiycek kadardır.

Sanırım bu bireylere göre değişebiliyor kardeşim.. Birkaç yalan yaşanmışlık görmek, bunun herkez için aynı olacağı anlamına gelmiyor ki.. Bu dünyada yalan var ise gerçek de var unutmayalım..

Örnekleri çok olmayabilir, zaten zor bulunan şey değerlidir..
Vesselam..

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
S.a

çok Güzeldi çok Duygulandim Okurken.belki Uydurma Gerçek Değildir Ama Genede çok Güzel.paylaşim Için Tşkler .a.e.o

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
S.a

çok Güzeldi çok Duygulandim Okurken.belki Uydurma Gerçek Değildir Ama Genede çok Güzel.paylaşim Için Tşkler .a.e.o

Aleykum selam..
Gerçekliği konusunda benim de şüphelerim var fakat bu bir misal..

Örneğin ben bir programda seyretmiştim.. Amerikada bir yerde adam'ın yüzünde ur gibi birşer oluşuyor ve ameliyatlar sonucu adamın yüzünü komple alıyorlar. Gözleri burnu falan yoktu ve yüzü çukur halindeydi.. Karısı ise hala yanındaydı ve eşini çok seviyodu.. Belki sizler de görmüşsünüzdür.. Bu ise gerçekti, herhangi bir uydurmacılık yoktu..
En doğrusunu Rabbim c.c. bilir..

Selametle:)

subat

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağllık ama hayal ürünü gibi geldi bana allaha emanet ol.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Abiiiimm, bir geldin pir geldin.. Nerelerdesin? Ben geldim fakat bu sefer sen yoksun.. İyisindir inşaAllah, eşine de selamlar benden.. Hoşgeldin abim..

Aleyküm selam...

Hemşerim diğer foruma yazdım ama burda da tebrik ederim....

Rabbim tamamına erdirsin inşaAllah...

Gönül dolusu mutluluklar diliyorum....

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam...

Hemşerim diğer foruma yazdım ama burda da tebrik ederim....

Rabbim tamamına erdirsin inşaAllah...

Gönül dolusu mutluluklar diliyorum....

Amin abim çok sağol.. Allah c.c. razı olsun..

Darısı tüm bekarların başına.. Selam ve dua ile kal inşAllah..

orumceq

Kayıtlı Kullanıcı
hikaye de olsa insanı etkiliyor..yaşamadan bilinmez ama hala yeryüzünde iyi insanlar var umutlu olmak lazım..Ellerine sağlık arkadaşım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt