Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

asimile olmuş zihniyet (2 Kullanıcı)

marjinal

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;601688' Alıntı:
kültüre takılmayalım isterseniz, konuyu zaten "zihniyet asimilasyonu "diye başlattım. çok ısar ederseniz ayrı bir konu açalım. kültürle ilgili.
bir soru : Türk olmadığınızı yazmıştınız. sayın marjinal, milliyetiniz nedir? mahsuru yoksa.
bizimkiler dinlerini gerektiği gibi yaşasalardı, zihinleri aismile olmazdı. mesela Resulullah (sav) ehli Kitaba muhalefet etmeyi emretti ,ama bazıları inadına "ittifak ve diyalog" diye tutturmuşlar. hadi dinimizi yıkmakla uğraşan "özel görevlilerin" neden bunu yaptıklarını anlayabiliyorum, ama bizden "düşünme özgürlüğü" alınmış kitleleri anlamam mümkün değildir. adam papanın elini öpüyor, gene bir hikmetin olabileceğini düşünerek tasdik ediyorlar. aynı zamanda "biz müslümanız" diyorlar.

işte bu "hristiyan limanına bağlanmış müslüman gemilerin" zihniyet anlamındaki "iplerin" çözülmesi gerekiyor..

siz okuduğunuzu yalnış anlamışsınız
ve bunun üzerinde ısrar ediyorsunuz.
bence konuyu kavrayın

marjinal

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;601688' Alıntı:
kültüre takılmayalım isterseniz, konuyu zaten "zihniyet asimilasyonu "diye başlattım. çok ısar ederseniz ayrı bir konu açalım. kültürle ilgili.
bir soru : Türk olmadığınızı yazmıştınız. sayın marjinal, milliyetiniz nedir? mahsuru yoksa.
bizimkiler dinlerini gerektiği gibi yaşasalardı, zihinleri aismile olmazdı. mesela Resulullah (sav) ehli Kitaba muhalefet etmeyi emretti ,ama bazıları inadına "ittifak ve diyalog" diye tutturmuşlar. hadi dinimizi yıkmakla uğraşan "özel görevlilerin" neden bunu yaptıklarını anlayabiliyorum, ama bizden "düşünme özgürlüğü" alınmış kitleleri anlamam mümkün değildir. adam papanın elini öpüyor, gene bir hikmetin olabileceğini düşünerek tasdik ediyorlar. aynı zamanda "biz müslümanız" diyorlar.

işte bu "hristiyan limanına bağlanmış müslüman gemilerin" zihniyet anlamındaki "iplerin" çözülmesi gerekiyor..

sorunuza cevap=ırkım sizi ilgilendirmez burda konu benim ırkım değil.
sizin sorununuz diyalogla diyalog'un din ile alakası var mı ki dinle ilişkilendiriyorsunuz.zihniyet saimilasyonu diyorsunuz ama konuyu dine getiriyorsunuz.
bende size soruyorum.
din nasıl asimile olur? bölgelere göre çeşitlilikmi gösteriyor?
dinin çizdiği kurallar belli 5 vakit namazsa asimili olunca 8 vakit mi oluyor?vs.
benim demek istediğim kültürde asimileşme olur.
zihniyetle başlayan asimileşme kişiyi,aileyi,toplumu,kültürü asimile eder.
ama siz dini baz alarak asimile diyorsanız
o zman zihniyet asimileşmesi değil din asimileşmesi diye başlık atacaksınız.

kadirhizir

Kayıtlı Kullanıcı
Şu anki bazı kişilerin durumu

Acizlikten Allah, din, islam kelimelerini söylemek utanır hale gelenler.

Allah Resulu sallallahu aleyhi vesellem Bir yanlışlık görünce müdahale edin diyor, Emri bil maruf yapın diyor ama bazıları tenkit edilmek, islamı yaşamayanların eleştrilerinden çekindiği için bunu yapmıyor.

Resulullah s.a.v. buyuruyor :

AĞLASINLAR, AĞLASINLAR, AĞLASINLAR (ASHAB SORUYOR)
- KİMLER AĞLASIN YA RESULALLAH

-KURANI OKUMAYANLAR,
- AĞLASINLAR, AĞLASINLAR, AĞLASINLAR,

- KURANI OKUYUP ANLAMAYANLAR

- AĞLASINLAR, AĞLASINLAR, AĞLASINLAR

- KURANI ANLAYIP YAŞAMAYANLAR AĞLASINLAR.
SALLALLAHU ALEYHİ VESELLEM

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
sorunuza cevap=ırkım sizi ilgilendirmez burda konu benim ırkım değil.
sizin sorununuz diyalogla diyalog'un din ile alakası var mı ki dinle ilişkilendiriyorsunuz.
zihniyet saimilasyonu diyorsunuz ama konuyu dine getiriyorsunuz.
bende size soruyorum.
din nasıl asimile olur? bölgelere göre çeşitlilikmi gösteriyor?
dinin çizdiği kurallar belli 5 vakit namazsa asimili olunca 8 vakit mi oluyor?vs.
benim demek istediğim kültürde asimileşme olur.
zihniyetle başlayan asimileşme kişiyi,aileyi,toplumu,kültürü asimile eder.
ama siz dini baz alarak asimile diyorsanız
o zman zihniyet asimileşmesi değil din asimileşmesi diye başlık atacaksınız.

rkınızla ilgili yanlış anlamayın, merak ettim sadece, asla ırkçı değilim .
SIR PAPAZIN BU İFADESİNDE "HRİSTİYAN LİMANINA BAĞLANMIŞ GEMİLER"
YANİ ADAM GÖRÜNÜŞTE MÜSLÜMANDIR AMA BEYNİ YIKANMIŞ DİYALOGCULAR TARAFINDAN . NE OLMUŞ? GEMİ OLMUŞ. AKLI BAĞLI. DÜŞÜNEMİYO, ÇAKMIYO NE ANLATSAN DA...JETON DÜŞME YOLLARI TIKALI YA..
DİYALOĞU DİNLE İLİŞKİLENDİRİYORMUŞUM . BEN Mİ İLŞİLKİLENDİRİYORUM ,DİYALOGCULAR MI? NEYİN DİYALOĞUYDU : -DİNLERARASI
DİN NEYDİ? -YAŞAYIŞ TARZI
"KİŞİ NASIL YAŞAR ÖYLE ÖLÜR", DEĞİLMİ? NİÇİN ? -ÇÜNKÜ DİN YAŞAYIŞ TARZIDIR. namaz konusuna gelince :

ZİHNİYET AYRI, KİŞİ AYRI MIDIR? YOKSA BİR BÜTÜN MÜDÜR?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt