Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

asimile olmuş zihniyet (1 Kullanıcı)

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
zihniyet nasıl asimile olur?

bu ne demektir? telif hakkı sahibi olan bir Meşhur BOpçu papaz bunu bu şekilde izah eder: "hristiyan limanına bağlanmış müslüman gemiler"
görüşlerinizi yazın

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
"Ümmetim için saptırıcı imamlardan korkarım. Ümmetim arasına kılıç bir kere girdi mi, artık Kıyamet gününe kadar kaldırılmaz. Ümmetimden birkısım kabileler müşriklere iltihak etmedikçe, ümmetimden birkısım kabileler putlara tapmadıkça Kıyamet kopmaz. Ümmetimde otuz tane yalancı çıkacak hepsi de kendisinin peygamber olduğunu iddia edecek. Halbuki ben peygamberlerin mührüyüm (sonuncusuyum) ve benden sonra peygamber de yoktur. Ümmetimden bir grup hak üzerinde olmaktan geri durmaz. Onlara muhalefet edenler onlara zarar veremezler. Allah'ın (Kıyamet) emri, onlar bu halde iken gelir."

Müslim, İmaret 170, (1920); Ebu Davud, Fiten 1, (4252); Tirmizi, Fiten 32, (2203, 2220, 2230).

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
“Hiç şüphesiz siz, kendinizden önceki milletlerin yoluna adım adım, karış karış, tıpatıp uyacaksınız. Öyle ki onlar keler deliğine girseler, siz de girmeye kalkışacaksınız.” Bunun üzerine sahabe Rasulullah’a Hıristiyan veya Yahudileri ima edip etmediğini sorunca, Rasulullah (s) da sesini yükselterek ya kim olacaktı? diye cevap vermiştir.( Buhari.Tecrid 9/1410)

Ey iman edenler, benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları veliler edinmeyin. Siz onlara karşı sevgi yöneltiyorsunuz; oysa onlar haktan size gelene küfretmişler, Rabbiniz olan Allah’a inanmanızdan dolayı peygamberi de, sizi de (yurtlarınızdan) sürüp–çıkarmışlardır. Eğer siz, benim yolumda cihad etmek ve benim rızamı aramak amacıyla çıkmışsanız (nasıl) onlara karşı hâlâ sevgi gizliyorsunuz? Ben, sizin gizlemekte olduklarınızı da, açığa vurduklarınızı da bilirim. Kim sizden bunu yaparsa, artık o, elbette yolun ortasından şaşırıp–sapmış olur.
Eğer onlar sizi ele geçirecek olurlarsa, size düşman kesilirler, ellerini ve dillerini kötülükle size uzatırlar. Onlar sizin küfre sapmanızı içten arzu etmişlerdir” (Mümtehine, 60/1–2)

“Şu bir gerçek ki, ümmetim adına korktuğum en önemli şey, dalalete sapmış ve saptıran yöneticiler ve önderlerdir. Ümmetimden bazı gruplar (Hak din olan İslam’dan saparak) müşriklere ve ehl–i kitaba iltihak edeceklerdir, onların dinlerine dahil olacaklardır”
(Ebu Davud, Sünen, Fiten, 1; İbn Mace, Sünen, Fiten, 9).

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
hala bişey yazmadınız? pepsi konusu daha mı önemli?

marjinal

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
asimile zihniyet...
benzeşmek...
diğer kültür karşısında kendi kültürünü unutup diğer kültürü
örnek almak,benzeşmek,asimile olmak...
bu sadece müslümanlar için değil tüm kültürler için geçerli neden
sadece toplulukları ele almıyorsunuz...
böyle müslüman,hristiyan diyerek formda
ayrılıklara bunlarda polemiklere sebeb oluyor.
rica ederim geniş bakış olalım.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
s.a...
asimile zihniyet...
benzeşmek...
diğer kültür karşısında kendi kültürünü unutup diğer kültürü
örnek almak,benzeşmek,asimile olmak...
bu sadece müslümanlar için değil tüm kültürler için geçerli neden
sadece toplulukları ele almıyorsunuz...
böyle müslüman,hristiyan diyerek formda
ayrılıklara bunlarda polemiklere sebeb oluyor.
rica ederim geniş bakış olalım.

hayır efendim dünyada iki kültür /yaşayış biçimi/ din vardır : İslam "Allah katında tek din İslamdır" ve gayrimüslim dini/küfür ,"kafirler tek millettir"

başka türlü düşünen de zaten Allahın hükümnü terk ettiği için İslamın dışındadır. "tek yoldur nura varmış ,gayrı yollar aldanış"

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
zor tabi zamanın fitnesinden bahsediyoruz, hani o hadiste kapkara gece gibi fitne parçaları.............işte onlar...........

marjinal

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;600378' Alıntı:
hayır efendim dünyada iki kültür /yaşayış biçimi/ din vardır : İslam "Allah katında tek din İslamdır" ve gayrimüslim dini/küfür ,"kafirler tek millettir"

başka türlü düşünen de zaten Allahın hükümnü terk ettiği için İslamın dışındadır. "tek yoldur nura varmış ,gayrı yollar aldanış"

s.a
anlatamadım galiba
ben kültürden bahsediyorum dinden değil.
yani asimile din olmaz, kültür olur
ama siz bunu din diye nitelendirerek yalnış anlaşılmalara
ve ayrılıklara sebeb olursunuz.
nitekim şimdi yalnış anladığınız gibi.
kültürler aynı topraklar içerisinde farklı bölgelere
göre değişir yani çeşitlilik gösterir.
şöyle örnek vereyim jöhn türkler osmanlı zmanında avrupaya giderek
eğitim aldığını zannetti asimile oldu ama bu kültür alanında oldu ve geldi bunuda ülkesinde uygulamaya
başladı. işte size kültürde asimileşmeye örnek o dönem için gerçi şimdide var.
ama dinde bu olmamıştır yok olmuştr diyorsanız örneklendiriniz.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
s.a
anlatamadım galiba
eğitim aldığını zannetti asimile oldu ama bu kültür alanında oldu ve geldi bunuda ülkesinde uygulamaya

yoo, gayet iyi anlatabildiniz

kültür de zaten dinle içi içedir. ikisi de yaşam şekli çünkü. din kadar kültürü etkileyen bişey yoktur.

"asimileye gelince asimile olmuş zihniyet yazdım", yani adam birilerin elinden "hristiyan limanına bağlanmış müslüman gemi"oluveriyor. /AB patentli "Ilımlı İslam dan bahsediyorum. kendisini bişey zanneder ama kıyamette yüzüne vururlar. bu şekil bir asimile yani.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
hmm..
herkese
selamün aleyküm..
katkılarınızı bekliyorum..
kendim pişirip te kendimmi yiyecem?
olurmu? davete icabet!

marjinal

Kayıtlı Kullanıcı
Alıntı:
marjinal´isimli üyeden Alıntı
s.a
anlatamadım galiba

kültür de zaten dinle içi içedir. ikisi de yaşam şekli çünkü. din kadar kültürü etkileyen bişey yoktur.

"asimileye gelince asimile olmuş zihniyet yazdım", yani adam birilerin elinden "hristiyan limanına bağlanmış müslüman gemi"oluveriyor. /AB patentli "Ilımlı İslam dan bahsediyorum. kendisini bişey zanneder ama kıyamette yüzüne vururlar. bu şekil bir asimile yani.
günümüz şartlarında konuşalım.
din hangi kültürü etkiliyor(genel anlamda)
islamiyette adam öldürmak yoktur ama töre cinayetlerinz var.(din nasıl etkilemiş) olumlu mu olumsuz mu?
zaten din kültürü etkileseydi asimile olmazdı.çünkü dinin
çizdiği çizgi belli.
ama kültürler dine göre değil.
kültür çeşitliliktir(daha önce dediğim gibi)
dinde çeşitlilik yoktur tektir.nasıl oluyorda asimilesiyor anlamadım.
zaten zihniyet asimileşince insan=aile=toplum asimleşiyor.
toplumun asimileşmesi kültürün asimileşmesidir.
benim demek istediğim dini katmayın kültürü araya koyun.
din asimileşmesi ile kültür asimileşmesi farklıdır.
anlatabildim mi?understand me?

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Alıntı:
marjinal´isimli üyeden Alıntı
s.a
anlatamadım galiba

günümüz şartlarında konuşalım.
din hangi kültürü etkiliyor(genel anlamda)
islamiyette adam öldürmak yoktur.
ama töre cinayetlerinz var.(din nasıl etkilemiş) olumlu mu olumsuz mu?
zaten din kültürü etkileseydi asimile olmazdı.çünkü dinin
çizdiği çizgi belli.
ama kültürler dine göre değil.
kültür çeşitliliktir(daha önce dediğim gibi)
dinde çeşitlilik yoktur tektir.nasıl oluyorda asimilesiyor anlamadım.
zaten zihniyet asimileşince insan=aile=toplum asimleşiyor.
toplumun asimileşmesi kültürün asimileşmesidir.
benim demek istediğim dini katmayın kültürü araya koyun.
din asimileşmesi ile kültür asimileşmesi farklıdır.
anlatabildim mi?understand me?

kültüre takılmayalım isterseniz, konuyu zaten "zihniyet asimilasyonu "diye başlattım. çok ısar ederseniz ayrı bir konu açalım. kültürle ilgili.
bir soru : Türk olmadığınızı yazmıştınız. sayın marjinal, milliyetiniz nedir? mahsuru yoksa.
bizimkiler dinlerini gerektiği gibi yaşasalardı, zihinleri aismile olmazdı. mesela Resulullah (sav) ehli Kitaba muhalefet etmeyi emretti ,ama bazıları inadına "ittifak ve diyalog" diye tutturmuşlar. hadi dinimizi yıkmakla uğraşan "özel görevlilerin" neden bunu yaptıklarını anlayabiliyorum, ama bizden "düşünme özgürlüğü" alınmış kitleleri anlamam mümkün değildir. adam papanın elini öpüyor, gene bir hikmetin olabileceğini düşünerek tasdik ediyorlar. aynı zamanda "biz müslümanız" diyorlar.

işte bu "hristiyan limanına bağlanmış müslüman gemilerin" zihniyet anlamındaki "iplerin" çözülmesi gerekiyor..

NeHiR-KaRa

Kayıtlı Kullanıcı
Yorum yapılması zor ve hassas bir konu. Ama Kuran-ı Kerimde bu açık bir şekilde anlatılıyor zaten.

"Münâfıklara, kendileri için acı bir azap olduğunu müjdele! Mü'minleri bırakıp da kâfirleri dost edinenler, onların yanında izzet (güç, onur ve şeref) mi arıyorlar? Bilsinler ki bütün izzet, yalnızca Allah'a aittir." (4/Nisâ, 138-139)

"Kim izzet ve şeref istiyorsa bilsin ki izzet ve şerefin hepsi Allah'ındır..." (35/Fâtır, 10)

"...İzzet, üstünlük ancak Allah'ın, Peygamberinin ve mü'minlerindir. Fakat münâfıklar bunu bilmezler." ( 63/Münâfıkûn, 8)

"...Zâlimler için hiç bir velî/dost ve yardımcı yoktur." (42/Şûrâ, 8)

"...Şüphesiz kâfirler, sizin apaçık düşmanınızdır." (4/Nisâ, 101)

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Yorum yapılması zor ve hassas bir konu. Ama Kuran-ı Kerimde bu açık bir şekilde anlatılıyor zaten.

"Münâfıklara, kendileri için acı bir azap olduğunu müjdele! Mü'minleri bırakıp da kâfirleri dost edinenler, onların yanında izzet (güç, onur ve şeref) mi arıyorlar? Bilsinler ki bütün izzet, yalnızca Allah'a aittir." (4/Nisâ, 138-139)

"Kim izzet ve şeref istiyorsa bilsin ki izzet ve şerefin hepsi Allah'ındır..." (35/Fâtır, 10)

"...İzzet, üstünlük ancak Allah'ın, Peygamberinin ve mü'minlerindir. Fakat münâfıklar bunu bilmezler." ( 63/Münâfıkûn, 8)

"...Zâlimler için hiç bir velî/dost ve yardımcı yoktur." (42/Şûrâ, 8)

"...Şüphesiz kâfirler, sizin apaçık düşmanınızdır." (4/Nisâ, 101)

Allah razı olsun. zor olanında sevabı de daha fazla.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
hmm...bir güzel pazartesi gecesi...uğrayalım dedik, selam verelim dostlara..
azcık sohbet yapalım...

marjinal

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;601688' Alıntı:
kültüre takılmayalım isterseniz, konuyu zaten "zihniyet asimilasyonu "diye başlattım. çok ısar ederseniz ayrı bir konu açalım. kültürle ilgili.
bir soru : Türk olmadığınızı yazmıştınız. sayın marjinal, milliyetiniz nedir? mahsuru yoksa.
bizimkiler dinlerini gerektiği gibi yaşasalardı, zihinleri aismile olmazdı. mesela Resulullah (sav) ehli Kitaba muhalefet etmeyi emretti ,ama bazıları inadına "ittifak ve diyalog" diye tutturmuşlar. hadi dinimizi yıkmakla uğraşan "özel görevlilerin" neden bunu yaptıklarını anlayabiliyorum, ama bizden "düşünme özgürlüğü" alınmış kitleleri anlamam mümkün değildir. adam papanın elini öpüyor, gene bir hikmetin olabileceğini düşünerek tasdik ediyorlar. aynı zamanda "biz müslümanız" diyorlar.

işte bu "hristiyan limanına bağlanmış müslüman gemilerin" zihniyet anlamındaki "iplerin" çözülmesi gerekiyor..

s.a
bakın ben anlatamiyorum yada siz anlamk istemiyrsunuz.
diyorumki zihniyet asimile olmadan zaten insan asimile olmaz.
insan asimile olunca aile yavaş yavaş asimile olur aile asimile olunca cevre
çevra asimile olunca toplum toplum asimile olunca kültür asimile olur.
burayı anladınız mı? toplumun asimile olması kültürün asimile olmasıdır.
kültür çeşitlilik gösterir.
din yani islamiyette çeşitlilik yoktur kurallar bellidir.yani din asimile olmaz.
zihniyeti hemen dinle bağdaştırmayın.
zihniyet=din değildir. belki sizin algılamanız din ama bunu herkese maal etmeyin.
siz diyalogu savunmuyorsunuz diye asimili olmuş zihniyeti dinle bağdaştıramazsınız.sizin algılayışınız böyle.
insanın zihniyeti sadece dinde toplanmıyor yani günlük hayatı kısas alırsak.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
s.a
bakın ben anlatamiyorum yada siz anlamk istemiyrsunuz.
diyorumki zihniyet asimile olmadan zaten insan asimile olmaz.
insan asimile olunca aile yavaş yavaş asimile olur aile asimile olunca cevre
çevra asimile olunca toplum toplum asimile olunca kültür asimile olur.
burayı anladınız mı?
NE DEMEK ANLADINIZ MI? BEN DE BUNU DİYORUM ZATEN!!!:(

toplumun asimile olması kültürün asimile olmasıdır.
kültür çeşitlilik gösterir. KATILIYORUMdin yani

islamiyette çeşitlilik yoktur kurallar bellidir.yani din asimile olmaz.
zihniyeti hemen dinle bağdaştırmayın.
BU KONUDA ŞUNU DÜŞÜNÜN : NİFAK OLAYI VAR. DIŞI İÇE UYMAMASI, İÇİN DE DIŞA TERS OLMASI, ANLATABİLDİMMMİ???
MESELA DECCAL /ALDATICI GEDLİ, KAFALARI KARIŞTIRDI
İMANI KÜFRE KATTI, ADAMLAR DA "HRİSTİYAN LİMANINA BAĞLANMIŞ GEMİLER "OLUVERDİ. YANİ KÜFRE GİRDİLER AMA KENDİNİ MÜSLÜMAN ZANNEDİYOR....ANLADINIZ MI NE DEMEK İSTEDİĞİMİ?

zihniyet=din değildir. belki sizin algılamanız din ama bunu herkese maal etmeyin.
siz diyalogu savunmuyorsunuz diye asimili olmuş zihniyeti dinle bağdaştıramazsınız.sizin algılayışınız böyle.
insanın zihniyeti sadece dinde toplanmıyor yani günlük hayatı kısas alırsak.
İNSAN HER AN ,HAYATIN HER SAHASINDA ALLAHA KUL OLMALIDIR. DİN SADECE NAMAZ DEĞİLDİR. NAMAZ DİNİN DİREĞİDIR. DİN İSE YAŞAYIŞ BİÇİMİDİR. EVDE NAMAZ KILDIN, EVDEN ÇIKTIN BAŞKA BİR ŞEY OLDUN. OLMAZ.
EL KARDA GÖNÜL YARDA OLMALI. O ZAMAN HER AN İBADETTE OLURUZ.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt