Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ASIL ÖZÜR, GÖNÜLDEDİR.. (3 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum gül tanem ellerine yüreğine saglık çok güzel bir yazıydı rabbim razı olsun bizlerle paylaştıgın için teşekkür ederim

rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile

<<B)>>

PurpleRose.jpg

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü nur damlası..Rabbimiz c.c senden de razı olsun güzel kardeşim. Beğendiğine sevindim, yorumun için ise çok teşekkür ediyorum..Daimi dualarımızdasın..Selam ve baki muhabbetle Rahman ve Rahim olan Mevlamıza emanetsin inşallah.:H

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı

Essalamu aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu daimen ve ebeden insaAllah kardesim ; Rabbim razi olsun çok güzel bir paylasimda bulunmussunuz.Harfi harfine hepside dogru :G Vardir ya " özürlü insanlar" bizler onlara nasil bir gözle bakariz degilmi aslinda bizler özürlüyüz farkinda degiliz hemde kalbimizden.... Allah (c.c.) razi olsun emeginize saglik kardesim..Kainatin efendisine emanet olun insaAllah...

İnsanı böylesine alçaltan nedir?

-Hiç şüphesiz ki, nefsidir. Nefsine uyması, iman zayıflığına düşmesi, insanı alçaltır, onu gönül özürlü yapar. Hz. Yusuf (as) gibi bir büyük Peygamber dahî, 'Rabbim rahmetiyle beni korumasaydı, ben de nefsime uyabilirdim.' demiştir. Sürekli kötülükleri emreden bu nefis, içimizdeki asıl düşmandır. Nefis, Şeytanın işbirlikçisi ve casusudur. Nefis ve Şeytan işbirliği, en çirkini en güzel gösterebilir. Kötüyü iyi, yanlışı doğru, zararlıyı faydalı göstermekte mahirdirler. Bu güçlü işbirliğinin hilesinden kurtulmak için, iman şuuru lazımdır. Hakîkatine varılmış bir imandan hâsıl olan nur ile insanın kalp gözü açılır. Mümin olmayanların göremediklerini görürler, hayrı şerden ayırırlar. Hem hayrı, iyiyi, doğruyu fark ederler, hem de o doğrultuda yaşama azim ve iradesini gösterirler. Kalp gözünü kapayan bir yığın gaflet sebebi vardır. Ancak insanı gerçeklerden uzaklaştıran, gönül özürlü yapan en mühim unsurlardan biri, belki de birincisi, gururdur.

salih cingöz

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık kardeşm ALLAH RAZI olsun RABBİME menat olun SELAMUN ALEYKUM

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Eline saglık bu faydalı paylaşımın için Allah razı olsun kardeşim

Benim Nefsim

Ruhuma bir kefen bezi yeter de;
Yetmez aç nefsime sırma ve ipek.
Çare yok yüzünden düştüğüm derde,
Yesem de toprakla karışık kepek.

Güneşle bir tutsam girmez hizaya,
Dar bulur sığmam der dipsiz fezaya.
Kuyruk sallar, sonra hırlar ezaya,
Benim nefsim, benim nefsim ne köpek!

Allah c.c sizden de razı olsun..Katkınız anlamlı idi..Teşekkür ederim..Selam ve dua ile.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm canım kardeşim paylaşımınız için teşekkür ederim.
Rahman razı olsun çok güzel bir konu seçmişiniz.
Rabbim gönlümüzü güzelliklerle donatsın ve temiz olmasını nasib etsin inşaallah.
Baki muhabbet selam ve dua ile...B):H

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Essalamu aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu daimen ve ebeden insaAllah kardesim ; Rabbim razi olsun çok güzel bir paylasimda bulunmussunuz.Harfi harfine hepside dogru :G Vardir ya " özürlü insanlar" bizler onlara nasil bir gözle bakariz degilmi aslinda bizler özürlüyüz farkinda degiliz hemde kalbimizden.... Allah (c.c.) razi olsun emeginize saglik kardesim..Kainatin efendisine emanet olun insaAllah...

İnsanı böylesine alçaltan nedir?

-Hiç şüphesiz ki, nefsidir. Nefsine uyması, iman zayıflığına düşmesi, insanı alçaltır, onu gönül özürlü yapar. Hz. Yusuf (as) gibi bir büyük Peygamber dahî, 'Rabbim rahmetiyle beni korumasaydı, ben de nefsime uyabilirdim.' demiştir. Sürekli kötülükleri emreden bu nefis, içimizdeki asıl düşmandır. Nefis, Şeytanın işbirlikçisi ve casusudur. Nefis ve Şeytan işbirliği, en çirkini en güzel gösterebilir. Kötüyü iyi, yanlışı doğru, zararlıyı faydalı göstermekte mahirdirler. Bu güçlü işbirliğinin hilesinden kurtulmak için, iman şuuru lazımdır. Hakîkatine varılmış bir imandan hâsıl olan nur ile insanın kalp gözü açılır. Mümin olmayanların göremediklerini görürler, hayrı şerden ayırırlar. Hem hayrı, iyiyi, doğruyu fark ederler, hem de o doğrultuda yaşama azim ve iradesini gösterirler. Kalp gözünü kapayan bir yığın gaflet sebebi vardır. Ancak insanı gerçeklerden uzaklaştıran, gönül özürlü yapan en mühim unsurlardan biri, belki de birincisi, gururdur.

Ala Resulina ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü güzel kardeşim. Beğendiğinize sevindim..Rabbimiz c.c sizden de ebeden razı olsun inşallah, çok teşekkür ederim güzel kardeşim. Rabbimiz c.c, gönülleri ''özürlü'' eylemesin inşallah, gönülleri körelten, karartan nefs marazının şerlerinden Allah c.c kalplerimizi korusun ve kalbimize iman, ihlas ve takva lütfeylesin inşallah..Amin..Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanet olun kardeşim..Selam ve dua ile inşallah..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Esselamun aleyküm canım kardeşim paylaşımınız için teşekkür ederim.

Rahman razı olsun çok güzel bir konu seçmişiniz.
Rabbim gönlümüzü güzelliklerle donatsın ve temiz olmasını nasib etsin inşaallah.

Baki muhabbet selam ve dua ile...B):H

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü canım kardeşim. Rabbimiz c.c sizden de daimen razı ve hoşnut olsun inşallahu Teala..Beğendiğinize çok sevindim..Ben size çok teşekkür ederim.Güzel duanıza kalbî aminler inşallah güzel kardeşim..Rahman c.c icabet eylesin inşallah acizane dualarımıza..Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetsiniz, selam, baki dua ve muhabbetle kalın inşallah..B):H

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Asil özür, Gönüldedir...

Asil özür, Gönüldedir...

KONUYLA ÇOK YAKINDAN DEĞİL BELKİ AMA BENİM BÜYÜKLERİMDEN DUYDUĞUM BİR SÖZÜ BURADA SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM :İMRENDİRENDE DİLİM, İĞRENDİRENDE DİLİM!
NE KADAR DOĞRU BİR SÖZ DEĞİLMİ KAZANMAKDA KAYBETMEKDE BİZİM ELİMİZDE RABBŞM HEP KAZANANLARDAN EYLESİN

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞİM.
PAYLAŞMIN İÇİN MEVLA RAZI OLSUN. MEVLA ÜMMETİ MUHAMMEDİN YAR VE YARDIMICISI OLSUN DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN NEFİSLE MÜCADELE DE ONLARI BAŞARILI KILSIN....
SELAMETLE ...:)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
KONUYLA ÇOK YAKINDAN DEĞİL BELKİ AMA BENİM BÜYÜKLERİMDEN DUYDUĞUM BİR SÖZÜ BURADA SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM :İMRENDİRENDE DİLİM, İĞRENDİRENDE DİLİM!
NE KADAR DOĞRU BİR SÖZ DEĞİLMİ KAZANMAKDA KAYBETMEKDE BİZİM ELİMİZDE RABBŞM HEP KAZANANLARDAN EYLESİN

Selamün Aleyküm kardeşim. Gerçekten güzel bir sözB)..Allah c.c razı olsun, sağolunuz..Duanıza kalbî aminler inşallah..Rabbimize emanet olun. Selam ve dua ile..B)

Fahretin

Kayıtlı Kullanıcı
YİNE ÇOK GÜZEL BİR YAZI.. BİZİ RUHUMUZU UYANDIRAN BRİ YAZ... KENDİMİZE ÇEKİDÜZEN VERMEMİMİZ SAĞLAYAN BİR YAZI.. TEŞEKKÜR EDERİZ.

EVET BİR ÇOK KARDEŞLERİMİZ YARADILIŞ AMACLARINI UNUTARAK, DÜNYA MALINA, DÜNYA EYLENCESİNE DALMIŞLAR GİDİYORLAR. İŞİN İLGİNC YANI İBADET YAPANLARDA VAR BUNLARIN ARASINDA. ALMIŞLAR BAŞLARINI CEBELLEŞİP GİDİYORLAR.

ALLAH'A (C.C) HAMD OLSUN.

BU GÜZEL DÜNYADA İKİ ŞIK VAR ÖNÜMÜZDE:

1- ALLAH'A (C.C) İMAN ETMEK:
Allah'a tam teslim olarak yaşamak. Kuran'nın emirlerine ve Peygamberimizin sünnetine öğrenerek ve uygulayarak, bu alemde huruzlu ve mutlu yaşamak. Aynı zamada cenneti kazanarak. Hergün çeşitli olaylar sıkıntılar, dertler kederler yaşıyoruz. Ama bu sıkıntılardan kurtulmanın ve çözmenin de çaresi Allah (c.c) ve Peygamber (s.a.v.) sevgisiyle oluyor. Sanki bu sıkıntılar kızgın tavaya tereyağının erimesi gibi cözülüyor.

2- BU DÜNYA İŞLERİYLE MEŞKUL OLMAK..
Para mülk eğlence vb. şeylerin peşinden koşmak. Bu insanlar acaba huzuru mutluluğu yakalayabiliyorlamı acaba. Hiç sanmıyorum...Bunlar tamamen şeytanın istedikleri şey... Bu kişilerin kalpleri kilitlenmiştir.

Gerçek mutluluk, gerçek zenginlik inançdır.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMÜN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞİM.

PAYLAŞMIN İÇİN MEVLA RAZI OLSUN. MEVLA ÜMMETİ MUHAMMEDİN YAR VE YARDIMICISI OLSUN DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN NEFİSLE MÜCADELE DE ONLARI BAŞARILI KILSIN....

SELAMETLE ...:)

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü güzel kardeşim. Amin, ecmain inşallah..Allah c.c cümlemizin yar ve yardımcısı olsun inşallah..Allah c.c sizden de razı olsun kardeşim..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
YİNE ÇOK GÜZEL BİR YAZI.. BİZİ RUHUMUZU UYANDIRAN BRİ YAZ... KENDİMİZE ÇEKİDÜZEN VERMEMİMİZ SAĞLAYAN BİR YAZI.. TEŞEKKÜR EDERİZ.

EVET BİR ÇOK KARDEŞLERİMİZ YARADILIŞ AMACLARINI UNUTARAK, DÜNYA MALINA, DÜNYA EYLENCESİNE DALMIŞLAR GİDİYORLAR. İŞİN İLGİNC YANI İBADET YAPANLARDA VAR BUNLARIN ARASINDA. ALMIŞLAR BAŞLARINI CEBELLEŞİP GİDİYORLAR.

ALLAH'A (C.C) HAMD OLSUN.

BU GÜZEL DÜNYADA İKİ ŞIK VAR ÖNÜMÜZDE:

1- ALLAH'A (C.C) İMAN ETMEK:
Allah'a tam teslim olarak yaşamak. Kuran'nın emirlerine ve Peygamberimizin sünnetine öğrenerek ve uygulayarak, bu alemde huruzlu ve mutlu yaşamak. Aynı zamada cenneti kazanarak. Hergün çeşitli olaylar sıkıntılar, dertler kederler yaşıyoruz. Ama bu sıkıntılardan kurtulmanın ve çözmenin de çaresi Allah (c.c) ve Peygamber (s.a.v.) sevgisiyle oluyor. Sanki bu sıkıntılar kızgın tavaya tereyağının erimesi gibi cözülüyor.

2- BU DÜNYA İŞLERİYLE MEŞKUL OLMAK..
Para mülk eğlence vb. şeylerin peşinden koşmak. Bu insanlar acaba huzuru mutluluğu yakalayabiliyorlamı acaba. Hiç sanmıyorum...Bunlar tamamen şeytanın istedikleri şey... Bu kişilerin kalpleri kilitlenmiştir.

Gerçek mutluluk, gerçek zenginlik inançdır.

Selamün Aleyküm abi, beğendiğinize sevindim..Sağolunuz. Rabbimiz c.c razı olsun..Değerli ve faydalı katkınız için de ayrıca çok teşekkür ederim. İnşallah tesirli olur abi..Rahman c.c, yolumuzda, yar ve yardımcımız olsun inşallah..Rabbimize emanet olun. Selam ve dua ile.

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm,yüreğine sağlık ablam rabbim gaflete düşürmesin,nefsimize uydurmasın inş.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleyküm,yüreğine sağlık ablam rabbim gaflete düşürmesin,nefsimize uydurmasın inş.

Ve aleyküm Selam ablacım.
Sizin de gönlünüze sağlık olsun inşallah..Allah c.c razı olsun.. Güzel dualarınıza kalbi aminler inşallah..Rabbimize emanet olunuz.Selam ve baki dua ile..B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt