Essalamu aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu daimen ve ebeden insaAllah kardesim ; Rabbim razi olsun çok güzel bir paylasimda bulunmussunuz.Harfi harfine hepside dogru :G Vardir ya " özürlü insanlar" bizler onlara nasil bir gözle bakariz degilmi aslinda bizler özürlüyüz farkinda degiliz hemde kalbimizden.... Allah (c.c.) razi olsun emeginize saglik kardesim..Kainatin efendisine emanet olun insaAllah...
İnsanı böylesine alçaltan nedir?
-Hiç şüphesiz ki, nefsidir. Nefsine uyması, iman zayıflığına düşmesi, insanı alçaltır, onu gönül özürlü yapar. Hz. Yusuf (as) gibi bir büyük Peygamber dahî, 'Rabbim rahmetiyle beni korumasaydı, ben de nefsime uyabilirdim.' demiştir. Sürekli kötülükleri emreden bu nefis, içimizdeki asıl düşmandır. Nefis, Şeytanın işbirlikçisi ve casusudur. Nefis ve Şeytan işbirliği, en çirkini en güzel gösterebilir. Kötüyü iyi, yanlışı doğru, zararlıyı faydalı göstermekte mahirdirler. Bu güçlü işbirliğinin hilesinden kurtulmak için, iman şuuru lazımdır. Hakîkatine varılmış bir imandan hâsıl olan nur ile insanın kalp gözü açılır. Mümin olmayanların göremediklerini görürler, hayrı şerden ayırırlar. Hem hayrı, iyiyi, doğruyu fark ederler, hem de o doğrultuda yaşama azim ve iradesini gösterirler. Kalp gözünü kapayan bir yığın gaflet sebebi vardır. Ancak insanı gerçeklerden uzaklaştıran, gönül özürlü yapan en mühim unsurlardan biri, belki de birincisi, gururdur.