Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Arş kaç katlıdır? (1 Kullanıcı)

Serzenis

Kayıtlı Kullanıcı
Sa öncelikler. Merak ettiğim konularda bu sitede daha konu ehli insanlarlardan cevap alabileceğimi düşünüyorum. Cennet ve cehennem kaç kattır hangi katı kimler için ayrılmıştır. Miraçta efendimiz tüm katları gezebilmişmidir. Arş kaç katlıdır neler var katlarında. Teşekkürler kardeşlerim .

tevfik

Kayıtlı Kullanıcı
A.s.
Peygamberler tarihi-altıparmak
muhammediye-muhammed ibican hazretlerinin
yazdığı kitabdan geniş anlatımlı olarak
cevabını bulabilirsiniz

Serzenis

Kayıtlı Kullanıcı
Bunun cevabı bana daha kısa sürede gerekli en azından bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

tevfik

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.
sayın kardeşim PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V.MİRAC'DA ONSEKİZBİN ALEMİ GEZMİŞTİR
CENNET 8 KATTIR BİZE BİLDİRİLEN PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V.BİR HADİSİ ŞERİFLERİNDE ALLAH'TAN CENNETİ İSTEDİĞİNİZ ZAMAN FİRDEVS CENNETİNİ İSTEYİN.ZİRA CENNETİN EN YÜKSEĞİ VE KADRİ EN A'LASI ODUR.

CEHENNEM 7 KATTIR
1 NCİ KATTA KAFİRLER
2 NCİ KATTA MÜNAFIKLAR
3 NCÜ KAT
4 NCÜ KATTA ŞEYTANLAR
5 NCİ KATTA YAHUDİLER
6 NCI KATTA HRİSTİYANLAR
7 NCİ KATTA GÜNAHININ CEZASINI ÇEKTİKTEN SONRA CENNETE GİDECEK OLAN MÜSLÜMANLAR

ARŞ 7 KATTIR
ZİKİR EDENLERDE VARDIR,MELEKLERDE VARDIR CEZA ÇEKENLERDE VARDIR

Serzenis

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber efendimiz miraçta iken 7. Katta hz ibrahimin katı olduğunu 8 katın cebrail as a ait olduğunu söylüyor ve 9. Kata çıkamıyor doğrumu şuan için ulaşılabilen bilgi miraç dolayısıyla 9 kat olduğu değilmidir?

tevfik

Kayıtlı Kullanıcı
S.a.
Efendimiz buyurdular ki:cebrail a.s.ile yola devam ederken dünya
göğünün kapısına geldik;cebrail a.s.kapıyı açın dedi.içeriden, kim o
dediler,ben cebrailim dedi.yanında kim var dediler.
H.z.muhammed s.a.v. Allah’ın emri ile geldi,dedi.onlar da henüz o
peygamber olarak gönderildimi,dediler
bütün melekler peygamberimizin doğumunu biliyorlardı.ancak bazıları peygamber olarak gönderildiğini bilmiyorlardı.
Cebrail,evet o,peygamber olarak gönderildi,dedi.onlar da,hoş
geldiler.gelişi ne güzel geliştir dediler.
Peygamber efendimiz s.a.v.kapı açıldı,
1 nci katta hz.adem a.s.la görüşdü
2 nci katta hz.yahya a.s.ve hz.isa a.s.la görüştü
3 ncü katta hz.yusuf a.s.la görüştü
4 ncü katta hz.idris a.s.la görüştü
5 nci katta hz.harun a.s.la görüştü
6 ncı katta hz.musa a.s.la görüştü
7 nci katta hz.ibrahim a.s.görüştü

peygamber efendimiz s.a.v.sidre’yi münteha’ya erişince,altın bir döşek geldi ki,alimler onun allah’ın bir nuru olduğunu ve sidreyi
tamamen örttüğünü söylediler.
Sidre’yi kaplayan kaplamıştı.(necm:16) ayetine işaret vardır.bu seferde ayağının altına yeşil bir refref döşediler.
Peygamber efendimiz s.a.v.refrefin üzrine çıktı.
Peygamper efendimiz s.a.v.oradan da ileriye gitmek isteyince,cebrail’ekendisine katılmasını;o da,ben buradan bir parmak ileri gidemem,dedi.
Cebrail:eğer bir parmak ileri gidersem yanarım,allah’ın azamet nuru beni yakar,dedi.
Resulullah s.a.v.:beyt-i ma’mura varınca,sebil olarak bana üç kase sundular.
Bunlar:şarap,süt ve bal kaseleri idi;ben alıp sütü içtim.sütü içince,cebrail bana bilfiil fıtratı seçtin dedi.
Yani tevhidte karar kılan islam fıtratını seçtin.sana hakk onu
layık gördü;sen de la ilahe illahlah diyerek onu ulula.
Ondan sonra cennete girdim;baktım ki taşları inci;toprağı kokulu misk;her taraf cevahir,gül ve lale ile dolu idi.
Resulullah s.a.v.bu sefer de arşın üstüne çıktı.huzura iki yay kadar,belki daha da yaklaştı.
Resulullah s.a.v.refrefi ari’ta bırakarak cenab-ı allah’ın huzurunda kıyam durdu.cebrail a.s.kendi yerinden işaret ederek,
rabbi’ne dille selam ver,dedi.
Peygamber efendimiz s.a.v.ettahiyyatü duasını okudu.yüce allah da lütuf ve ikram edip o’nun selamını aldı.
Cenab-ı allah da;esselamü aleyke eyyühen nebiyyü ve rahmetullahi ve berakatuhu diyerek selamını aldı.
Resulullah s.a.v.efendimiz,allah’ın selamının genel olmasını istedi;allah’ın selamı bizim ve allah’ın salih kullarının üzerine olsun dedi
cebrail a.s.bunu işitince,ben de şehadet ederimki allah’tan başka ilah yoktur ve şehadet ederim ki muhammed o’nun kulu resulüdür,dedi.ilave olarak yedi kat göklerdeki meleklerde bunu tekrar ettiler.böylece kelime-i şehadetke gökler çınladılar.
O,yani resulullah s.a.v.efendimiz o makama erişince,allah teala ona tecelli etti.

Allah ona önce sıfatları ile tecelli etti
daha sonra da zatı ile tecelli etti..

tevfik

Kayıtlı Kullanıcı
Cennetler
cenab-ı allah kürsi'yi yarattıktan sonra cenneti yarattı.önce and cennetini yarattı,sonra sırasıyla vesile,firdevs,huld,naim,me'va,daru's selam,daru'l karar cennetlerini yarattı.

Vesile cenneti:cennet derecelerinin en yükseğidir ve resulullah s.a.v.mahsustur.o makama ümmetinin duasıyla vasıl olur.bu vesile ezan duasıdır.

Firdevs cenneti:
Firdevs cennetleri onların makamıdır.kehf:107
bunlar firdevs cennetinin mirasçılarıdır.orada ebedi kalacaklardır.
Mü'minın:11

huld cenneti:
De ki:bu iyidir,yoksa altan'tan korkanlara va'dedilen huld cennetimi.
Furkan-15

naim cenneti:
Iman edip iyi iş yapanlar naim cennetindedirler.hac:56

me'va cenneti:
şüphesin onların barınağı me'va cennetidir.naziat:41

daru's selam cenneti:
Daru's selam cenneti rableri katındadır. En'am:127

daru'l karar cenneti:
Ahiret daru'l-karar'dır.ğafir:39

munca cennetler resulullah s.a.v.efendimiz için hazırlandı.o'nun yüzünü görmek istersen,bunu kazanmaya çalış.

And cenneti:
And cenntine ancak şu üç kimse girer;başkaları ne kadar uğraşsalarda oraya giremezler.
Birincisi peygamberler ve mürsellerdir;
ikincisi kamil sıddıklardır,tasavvufta sıddık;sadık,ihlaslı ve nefsani sıfat kusurlarından kurtulan kimseye denir.
üçüncüsüde,allah yolunda samimiyet ve ihlasla şehid olanlardır.
Eğer and cennetine girmek istersen hakka aşık ol,sadık ol,yahut şehid ol
zira adn cennetini görmeyenler;oraya varıp o cennete girmeyenler;
hakk'ın cemalini nasıl görürler!o'nun yüzünü nurunu asla göremezler.

Firdevs cenneti:
Raviler;firdevs cennetinin emr-i bilmaruf ve nehy-i anilmünker görevini yapanlara ait olduğunu rivayet etmişlerdir.
Bu cennet takva libası giyenlerin,şeriatı başına taç edenlerin ve nefsinin zevki için kuşak kuşanmayanların yeridir.

Takva libası ....işte o daha hayırlıdır.a'raf:26
hadisi şerif rivayeti
allah'tan cenneti istediğiniz zaman firdevs cennetini isteyin.zira cennetin en yükseği ve kadri en a'lası odur.ahmed bin hanbel,2/335,339;tirmizi,cennet 4;
et-tac,5/504 buhariden

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt