Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ARKADAŞLAR YARIŞIYORUZ! Katılmayan kalmasın!!!~kim bilecek bakalım/ (2 Kullanıcı)

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
soru soran yoksa ben soruyorum müsadenizle ,bilin bakalım :
şevval ayında en az kaç gün oruç tutmak çok sevaptır ( bir yıl oruç tutmuş kadar sevabı vardır)

kulun biri

Kayıtlı Kullanıcı
soru soran yoksa ben soruyorum müsadenizle ,bilin bakalım :
şevval ayında en az kaç gün oruç tutmak çok sevaptır ( bir yıl oruç tutmuş kadar sevabı vardır)

6 gün 1 sevaba 10 sevap yazılınca 1 yıl oruç tutmuş gibi oluyor inşallah

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
cevap VARAKA BİN NEVFEL dir.
Hayırlı geceler.

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
kolay olacak biraz ama
İlk inen ayetler nelerdir?
mealleri söyleyebiliyor muyuz ?

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
oku yaratan rabbının adıyla oku

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah..

Efendim, formata uygun olmamakla beraber daha fazla öğrenebilmek adına soruyu cevabı ile birlikte nakletmek arzusundayım. :)

Afiyet ne demektir?

ÂF[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT+1][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT+1]İ[/FONT][/FONT]YET:

1. Sa[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]l[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]k, s[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]hhat, bedende hastal[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]k bulunmamas[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT].

Allahü teâlâdan âfiyet isteyiniz. Îmândan sonra âfiyetten daha büyük nîmet yoktur.

(Hadîs-i

[FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT+1]ş[/FONT]erîf-Müsned-i Ahmed bin Hanbel)

Yâ Rabbî! Senden s[FONT=TimesNewRomanPS-BoldItalicMT+2]ı[/FONT]hhat ve âfiyet ve emânete hiyânet etmemek ve güzel ahlâk ve

kadere r[FONT=TimesNewRomanPS-BoldItalicMT+2]ı[/FONT]zâ göstermeyi istiyorum. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Merhametin hakk[FONT=TimesNewRomanPS-BoldItalicMT+2]ı[/FONT]için bunlar[FONT=TimesNewRomanPS-BoldItalicMT+2]ı [/FONT]bana ver.

(Hadîs-i [FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT+1]ş[/FONT]erîf-Edeb-ül-müfred)

Dert ve belâ gelince, Allahü teâlâya s[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]nmal[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT], kurtarmas[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı [/FONT]ve âfiyet vermesi için duâ

etmeli, O'na yalvarmal[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]d[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]r. Allahü teâlâ duâ edenleri, s[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]hhat, selâmet ve âfiyet istiyenleri

sever. (Ahmed Fârûkî)

2. Günah i[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]lememek.

Yâ Rabbî! Bana ilim ver, hilm

(yumu[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]akl[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]k) ile zînetlendir. Takvâ (haramlardan

sak[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]nmak) ihsân eyle. Âfiyet ile beni zînetlendir. (Hadîs-i [FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT+1]ş[/FONT]erîf-Berîka)

Büyüklerden biri, hep duâ eder, Allahü teâlâdan bir günlük âfiyet isterdi. Adam[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n biri bu

zâta; "Sen hergün âfiyette de[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]il misin?" dedi. "Allahü teâlâdan öyle bir gün istiyorum ki,

sabahtan ak[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]ama kadar Allahü teâlâya hiçbir günah i[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]lemiyeyim. Âfiyetle geçen gün böyle

olur." buyurdu. ([FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT+1]İ[/FONT]mâm-[FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT+2]ı [/FONT]Rabbânî)

Allahü teala, cümlemize afiyetle geçen günler nasip edsin.. B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt